Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao što rekoh za veće neravnine lepak za manje može i pena pa ko sta voli, ona i nije namenjena za veća odstupanja i ja to nisam ni rekao. Inače ja sam probao da radim kod sebe a na velikim objektima su to radili profesionalci koji znaju posao i koji će mi ako nisu zapalili preko raditi kucu jer ne pada mi na pamet da angažujem šustere ili sam da radim jer je potrebno malo više znanja i prakse ako hoces da bude perfektno

Sent from my MI 6
To i ja sve vreme pricam pa mi repliciras kao protivniku pene???

Ajd da idem malo u off, kako vam rade klime? :D Al ste ga razvezli o izolaciji, ima da lete glave.
Dobar minus bio nocas, kod mene -12c.

Ajd da idem malo u off, kako vam rade klime? :D Al ste ga razvezli o izolaciji, ima da lete glave.
Dobar minus bio nocas, kod mene -12c.
Danas napunio bastensku prskalicu sa vrucom vodom pa istopio sa klima ostatke snega i leda koje defrost ne moze da otopi.

A gde ti se skiuplja led?

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

A gde ti se skiuplja led?

Pa uglavnom stalagtiti ispod i malo leda i snega bocno gde je resetka sto je ustvari naslaga od vejavice naravno po suvim danima nema toga.
Pravio bi stitnike protiv snega ali ne pada bas tako cesto pa se izdrzi.

Poslednja izmena:
Kućica je zakon kad je klima na vetrometini.
a7985d5e11b7fdc848b76b7f306c067c.jpg

Ja ako budem radio radicu ne sto kao sto se radi fabricki za VRF.
Slika nije za split naravno.
74e47ce1c5510270218d097cca4bfe73.jpg

Ajde sada malo da se vrstimo na temu o klimama :)
Da li je moduce da klimu poremeti kuvanje kafe, caja u blizini nje i da je to tera da se gasi prevremeno ???

Ako zalivaš unutrašnju čajem, detektuje se viša temperatura freona pa može da se desi da klima promeni parametre grejanja. Inače ne verujem. Sem ako kuvaš 20L vode direktno ispod klime

Na 2,5-3 metra od klime mi je sporet , i ja sam mislio da ne moze da utice zato i nisam obracao paznju na to. Zadnja dva dana od kad je namestena maltene na maximalni izduv klima radi dobro odrzava i ne gasi se stalno , danas zena spremala neku corbu pa zatim kuvala kafu i u tom periodu pocela opet da brljavi , posle sat vremena se vratila u normalu i sad opet radi kako treba... tek danas kad se to desilo sam poceo da razmisljam da je ne zeza taj sporet mozda

Može biti, ringla dobro greje

Izvini što pitam a jel šporet smederevac ili električni?

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Ako je Smederevac ili Alfa još gore. Par kW zrači

Ma bre obican el. sporet ali cesto se kuva nesto na njemu ili pece u rerni, istripovao sam se da mu isparavanje vode danas smetalo jer bas u tom periodu je pocela da se gasi..

Samo ako bije vruć vazduh pod klimu, tj pod senzor temperature

Smeta ringla od 2 kW.

A tu je problem, nije "los" senzor na Amber-u vec je preosetljiv, hvata toplotno zracenje na udaljenosti od 2,5-3m ...

Salu na stranu, ako je stan (prozor) zatvoren i ako jako kuva pa ima dosta pare, zasto ne bi i to moglo uticati, pa ako je i senzor preosetljiv ...
Obrati paznju u narednom periodu pa se uveri.
Jos jedan razlog da dodje majstor koji ume da proveri ispravnost rada klime...

Za ringlu nemam osećaj, jer uvek radi i ventilacija dok se kuva, ali kad otvorim rernu momentalno izađe oblak vrelog vazduha i zagreje celu kuhinju. Mašina za sudove takođe fino greje. Klimi nije mesto u kuhinji iz više razloga, ni filteri, ni turbina nisu predviđeni za rad uz kuhinjska isparenja, uz to kuvanje i ventilacija jako brzo menjaju temperaturu vazduha. Piše i u uputstvu uostalom.

Uz dobar aspirator i njegovu redovnu upotrebu nista ne moze da fali klimi.
Kod mene je razmak izmedju klime i ploce 1m pa nikad nemam masnocu na klimi.
938ac2211a517e8580e2af5100e38f39.jpg

To što ti nemaš ne znači da ni drugi neće imati. Meni je logično da se kuhinja izbegne kao mesto za klimu ako je moguće, ali svako bira poziciju gde i kako misli da mu odgovara.
 Do not install the unit in excessive oil fume area such as kitchen, workshop and etc.
 There should not be any heat source or steam near the unit.

Pa to je logicno, remeti rad klime, a mast je previse prlja, dosta teze ocistiti.

Ali kao sto zoxor rece, samo jak aspirator i nema ni trunke masti u klimi.
Mi kuvamo na plinu, ringla jacine 3.5kW, cesto se zajedno koriste 3.5kW i 2.5kW ringle, a aspirator to sve resi sa 740m3/h jacinom izvlacenja.
Bude malo mirisa, voleo bih da sam uzeo neki od 900m3/h, ali ne smeta ni ovako, trunke masti nema u klimi koja je na 3m od ploce na kojoj se svaki dan barem jednom kuva.

a6ca741bdb00291a49e7abb5f9b66cc3.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Meni je jedna LGC u kuhinji ali kuvanje i rerna uvek rade uz odskrinut prozor, nemam uslova za aspirator jer je bas tu gde je ugradjen sporet i rerna prozor. Moj otac je tako pravio kad se pravila kuca, sad bi morao ozbiljne pare da ulazem da bi to premestao. Inace ta klima uvek ima vise prasine nego ona u dnevnoj ali nema masnoce. Najgore prolazi LU koja je kod supruge u frizerskom salonu, ona hemija i lakovi su uzas kako je prljalju. I to ukljucuje ventilator da izbaci kad prska.

U većini stanova je kuhinja tu u sklopu sa trpezarijom koja je i dnevna soba a klima se obično stavi u taj prostor

A šporet ozbiljno greje, svakako može da utiče na rad klime, sve zavisi koliko se koristi.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Dobar aspirator sa turbinom (ne sa ventilatorom) i nema frke. @Zoxor imamo isti model [emoji16]

Zar postoji aspirator sa ventilatorom? Neki od pre 12 godina koji je tada kostao 100e, imao je turbinu.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Verovao ili ne i dalje ih prave, sa jednim ili dva ventilatora. To je sve bučno i neefikasno, sa malim protokom. Ništa bez turbine.

Ja takodje nisam video aspirator sa ventilatorom....

To sto prodavci kazu sa dva "ventilatora" se zapravo odnosi na dve turbine i nepismenog prodavca.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno