Meni je luca potrošila 11kw na 60km za jedan dan kad je bilo : - 13, inače troši na ovim temperaturama 5kw dnevno, prosečno za prošlu zimu 6.5kw dnevno. To dovoljno govori o Herojevim nepristrasnim komentarima ovde.
Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
40 + 23km potkrovlje, otvor stepenica uvek otvoren. Ispod - 5 bude hladno u potkrovlju iako je sve izolovano, sve su spoljni zidovi uključujući i krov, ne može toliko toplog vazduha da pobegne na sprat
Sav taj prostor luca može da greje do- 5, a ispod toga postaje hladno.
Ja bih rekao da ovo vise o tvojoj "nepristrasnosti" govori.
Dogovori se sa samim sobom, grejao si na -13c 60m2 sa Lucom na 460W ili ti je hladno na -5, jer Luca ne moze da postigne...jer su te 2 izjave potpuno kontradiktorne.
Kakve veze tvoja kuca ima sa mojim stanom, mojim temperaturama, mojim klimatskim uslovima, mojim luftiranjem, mojom izolacijom i mojom stolarijom?
Sta je tacno pristrasno u mojim komentarima, sto sam postavio slike 24h potrosnje 3 klime u identicnim uslovima, setovane na istu temperaturu?
Moje klime, za razliku od tvoje, nisu setovane da mi negde bude hladno.
Evo danas, 2 dana i 15h, Luca je na 24kWh, ona Viola koja je imala najmanju potrosnju je na 32kWh, a ona koja je imala najvecu je na 26kWh.
Zasto?
U kuhinji je setovana 24c od juce, na ostale 2 23c.
Zato sto su se vratili moji, cale pusio uvece, balkonska vrata na kip bila par sati.
Dosla sestra u posetu, ona i keva drzale prozor u kuhinji 6 sati, 3 puta luftirali obe prostorije promajom, jer keva pusi 2 pakle dnevno, a ne podnosi ustajao vazduh vise od mene...
Ja luftiram 2x10 minuta dnevno ceo stan, ukljucujuci i moju sobu, gde je Luca.
Ja razumem da nemaju svi isti nos i da im ne smeta da im smrdi u kuci, da ne luftiraju, ali ja i od ovoga hocu da siznem.
Problem je jedino u vas par ovde, kojima izgleda organski smeta sto je Gree dobra klima i sto ste se zaludeli Fujitsuom do te mere, da vas svaki negativan komentar oko tog brenda, pogadja na licnom nivou.
Te nista jeftinije ne sme da ispadne dovoljno dobro da moze da se meri sa Fujitsuom.
Nije vama ovde poenta da ljudima preporucite dobru klimu, vec da vase ispadne najbolje.
Kao adekvatan primer potrosnje jedne klime se uzima covek koji greje malo 40, pa malo 60m2 od ukupno 120m2 neizolovane i negrejane kuce, tom jednom klimom i govori mu se da je potrosnja od oko 1kWh mnogo za grejanje toga na 23c, na 0 spoljasnje...
Clan Nexteen je coveku preporucio 18icu Fujitsu, jer je mislio da mu 12 LU i LT ne bi bile dovoljne, a sada se ovde iscudjavate sto mu Amber trosi vise od 300W.