Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja bih bas preporucio, super radi i u 30m2 i u 50m2.
Tiha i bas jaka, sa brdo podesavanja, 2 klase iznad Luca.

U specifikaciji nigde ne pise koliko vremena i na kojoj snazi radi klima, vec pise power input.

Ni za Fujitsu ne stoji to, vec pise da trosi 0.9kWh.

Takodje ne radi ni na 2600W, koliki je maksimum. Da radi kao on off, toliko bi trosila, pa gasila.
To što si kupio, mogao da pazariš i za 35.000. To je čak i gora modulacija od invertera od 35k, videlo se iz aviona da su prevaranti, vrlo verovatno su neku 10g staru tehnoligiju kompresora 18k sa viškova samo namestili da radi sa r32

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Evo moja LU u poslednja 2, 2 i po dana, od kada sam resetovao merac.

Ne znam kako se tacno napreze kompresor ako radi na 1.5kW, od maximalno 2.6?

03d4c4f074c389dad854932a7fe2f5a7.jpg

Poslednja izmena:
Modulacija je losa , treba da spusti minimalno sto moze tj i na tih 520w pa da se gasi , a ne da gasi na 800-900w kakvi god da su gubici. I da su gubici veliki onda ne bi trebalo da gasi uopste...
I kod mene je spavaća neizolirana sa dva vanjska zida u kojoj klima radi non stop a vrata su otvorena prema hodniku i dodatno grije ostatak stana.
Postavljena je na 20c znači grije i spavaću i jednim dijelom hodnik, dok druga klima grije dnevni i puše isto prema hodniku.

Sinoć je bila noćna temperatura oko +5c a dnevna oko +7c uz vlagu oko 75%.
Evo kako klima radi snimka je sinoć od ponoći pa do ovog pisanja.

Klima se očito nije gasila radi knstantno.

Poslednja izmena:
Meni licno je 20c hladno, pa cak i u spavacoj sobi, bar 22c i to je to...:D

Evo moja LU u poslednja 2, 2 i po dana, od kada sam resetovao merac.

Ne znam kako se tacno napreze kompresor ako radi na 1.5kW, od maximalno 2.6?

03d4c4f074c389dad854932a7fe2f5a7.jpg
Me neće kompresoru biti ništa već je COP "u kanalu"

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Meni je luca potrošila 11kw na 60km za jedan dan kad je bilo : - 13, inače troši na ovim temperaturama 5kw dnevno, prosečno za prošlu zimu 6.5kw dnevno. To dovoljno govori o Herojevim nepristrasnim komentarima ovde.

Poslednja izmena:
Ljudi da li uopste postoji neko podesavanje za 12 lucu da npr u 00:00 postavim temperaturu na 23 stepena a u 08:00 da se smanji na 22 i da tako radi svaki dan bez gasenja. U onim tajmerima izgleda mora da se podesi i off timer, a ja klimu necu da gasim.

Mislim da ne moze promena temperature da se programira, samo nedeljni tajmer on/off.

Ljudi da li uopste postoji neko podesavanje za 12 lucu da npr u 00:00 postavim temperaturu na 23 stepena a u 08:00 da se smanji na 22 i da tako radi svaki dan bez gasenja. U onim tajmerima izgleda mora da se podesi i off timer, a ja klimu necu da gasim.
Idi na ON u 00:00 pa opet ON u 08:00, programiranje 1 u 00:00 pa postaviš drugo programiranje posebno u 08:00

Poslednja izmena:
Hvala jozza, znaci sve u svemu od te 3 klime sve ce mi manje vise identicno zavrsiti posao za sta mi treba. Ako je razlika sve 5% pa i 10% upitno je dodati 10-12k za jednu od te 2 bolje klime od 09LLC za sobu oko 9m2... Ranije je neko pisao(mnogo stranica unazad :D ) tacno da moze da se uporedi svaka klima SCOP, kapacitet grejanja, kako radi na +7C, -10C i sl ako to neko moze da izvuce za ove 3 klime unapred zahvalan :)

moze li neko da napise tacne razlike gore navedene(ranije je cesce pisano na forumu o tome) za 09LLC i 09LMCA. Hvala

Mala je razlika, pdesign 2.3kW @ -10c (LLCA), 2.4kW LM. Malo manja potrosnja je kod LM modela ali ne isplati se 10000 razlike. Bolje uzmi 12LLCE za 54k ili neki Daikin ako ima za te pare.

Evo tek sam danas upalio llc 12 čisto da vidim kako radi, i nisam baš oduševljen, ide 400-500w uglavnom u održavanju, možda je daikin ipak bolje rešenje

Cime nisi odusevljen?
Tek sada si upalio klimu i smeta ti potrosnja ili sta? Ako je to u pitanju, treba vremena da se zidovi ugreju i da se to stabilizuje. U svakom slucaju moze ona da radi i slabije i jace od toga.

Tapatalk from Poco loco

Pa 5 sati je grejala i prostor je bio več zagrejan na 21c, sad se pali i gasi, odkud znam, ostavljam je 24h da radi da uporedim sa lucom

12LLC spušta do 300W, po iskustvima korisnika.
PS: LT održava 23°C u 30kvm sa potrošnjom 219W. Izolacija, i samo izolacija. Pa se možemo grejati i na sveću!

@Duk
Ti si zaista uz LU koja troši manje od 500W na najvećim minusima kupio još jednu klimu!? Bolje da si uzeo paket sveća u Ikei, em' bi uštedeo, em' bi ti bolje 'modulirale' sa tvojim gubicima. :D

Ja pokušavam sve vreme da uhvatim kojom se logikom vodite kad kupujete te klime, ali mi ne ide. Ovo isto čeka i BJ-a.

Pa ja sam mu lepo rekao da se ne isplati kupovina još jedne klime. Pitanje je koliko mu struje treba da dogreva taj sobičak panelnom grejalicom.

40 + 23km potkrovlje, otvor stepenica uvek otvoren. Ispod - 5 bude hladno u potkrovlju iako je sve izolovano, sve su spoljni zidovi uključujući i krov, ne može toliko toplog vazduha da pobegne na sprat
Sav taj prostor luca može da greje do- 5, a ispod toga postaje hladno.
Takođe, pakao je leti na spratu a klima u prizemlju ne može da hladi sprat. Llc odlično hladi, i ekonomično, može ceo stan da ohladi radeći odozgo. Lucu sam letos upalio dva puta po sat vremena.
Nije to baš sobičak, to je 50 kvadrata u podu, kosina ide od 2.70m do 15cm u jednom smeru

Daikin je mislim bolje rešenje, seljak gleda u snagu na minusima, kao zatrebaće....nikad verovatno

6db3a045dd63408ef151823e1ea5ba38.jpg
bc86ee6176c8361e186b134928fdf954.jpg

Poslednja izmena:
Podesiš oba na ON sa različitim temperaturama. Ja imam 3 podešavanja. Sve ON.

05:30 - 24, da povuče i zagreje na nižoj tarifi
08:00 - 23, da održava ceo dan
23:00 - 21, da ne greje noću praznu sobu

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Midea mision ili gree viola. Obe su oko 55000din. Treba mi za grejanje lokala 20kvm .Lokal bas dobro izolovan. Stiropor 10cm. Pvc stolarija. Tavan kamena. Sta je najbolje do 500e

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Podesiš oba na ON sa različitim temperaturama. Ja imam 3 podešavanja. Sve ON.

05:30 - 24, da povuče i zagreje na nižoj tarifi
08:00 - 23, da održava ceo dan
23:00 - 21, da ne greje noću praznu sobu

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Hvala svima na odgovoru, mislim da sam uspeo xD

Kao sto sam i rekao izbacujem snimak modulacije GREE AMBER klime na 0c spoljne temperature.
Prosto neverovatno kako klima razlicito radi u istim uslovima , ceo dan danas radi na 620w bez prestanka i greje 60kvm , a onda se malo pre odjednom gasi i pocinje da radi kao "on-off" pali na 1200 i gasi na 800 , stim da ne postize zadatu temperaturu pali na 20,5 znaci kad se vec oseti hladno u sobi i greje do 22c , dok kad zatvorim vrata hodnika i greje samo 40kvm pali na 22,5 i greje do 23,2 , znaci dosta precizno , sta joj se desava pa sama tako menja rezim rada nije mi jasno.

Uglavnom evo vam snimak modulacije , da naglasim da je na snimku klima danima bila podesena na 23c i da je ovo modulacija na ODRZAVANJU temperature na 40kvm , i toje razlog zadto ja ne bi preporucio AMBER nikom. Klima se ugasila na 13:50min na 820w potrosnje. Zatim se posle 3-4 minuta opet upalila i tako vrtela u krug danima.

https://youtu.be/71JlmZezqwA

Isto ovako je radila Mission18

09LMCA, trenutno trosi 330kWh, turbina na drugoj brzini i izduv 37-38c, 13m2 soba.
Eto podatak ako nekome znaci...:)

Da, jesu, nema izolacije...
Tu etazu, tj. sprat gde su Dn. soba, kuhinja i dve sobe od ukupno 52m2 bi trebalo da greju 12LUCA i 09LMCA koja je stavljena u vecu(13m2) i najhladniju sobu. Raspored je ok za grejanje klimama.
Malopre sam ugasio LMCA i otvorio vrata sobe, svuda u 52m2 je oko 21.5-22.5C napolju 6c, a LUCA radi na 500kWh, fan auto(na drugoj brzini radi) izolacija samo na ploci sa tavanske strane 5cm stiropora...
Jos uvek ucim kako je bolje namestiti brzinu turbine, koju temperaturu, kada upaliti i LMCA....:)

Au, sad citam sta sam napisao...:zgran:
330w i 500w je u pitanju , a ne kWh...:wall:

Jel moze neki moderator da ispravi ovo, isteklo je vreme za izmenu, pa moze i ovaj post da obrise?

Midea mision ili gree viola. Obe su oko 55000din. Treba mi za grejanje lokala 20kvm .Lokal bas dobro izolovan. Stiropor 10cm. Pvc stolarija. Tavan kamena. Sta je najbolje do 500e

Viola ti je jaca, dolazi sa besplatnim WiFi i automatskim grejacem tacne.

Da se ne skuplja led u tacni (dnu) spoljne jedinice. Korisna stvar, ali potpuno nepotrebna za temperature iznad -20°C

Poslednja izmena:
Pa onda cu gree. Cemu sluzi taj grejac tacne?

Da ti se ne skuplja led na tacni.
Nista neophodno, jer rade klime i bez toga, ali potpomaze boljem radu klime, osetno manje klima radi defrost.

Poslednja izmena:
Meni je luca potrošila 11kw na 60km za jedan dan kad je bilo : - 13, inače troši na ovim temperaturama 5kw dnevno, prosečno za prošlu zimu 6.5kw dnevno. To dovoljno govori o Herojevim nepristrasnim komentarima ovde.

40 + 23km potkrovlje, otvor stepenica uvek otvoren. Ispod - 5 bude hladno u potkrovlju iako je sve izolovano, sve su spoljni zidovi uključujući i krov, ne može toliko toplog vazduha da pobegne na sprat
Sav taj prostor luca može da greje do- 5, a ispod toga postaje hladno.

Ja bih rekao da ovo vise o tvojoj "nepristrasnosti" govori.
Dogovori se sa samim sobom, grejao si na -13c 60m2 sa Lucom na 460W ili ti je hladno na -5, jer Luca ne moze da postigne...jer su te 2 izjave potpuno kontradiktorne.

Kakve veze tvoja kuca ima sa mojim stanom, mojim temperaturama, mojim klimatskim uslovima, mojim luftiranjem, mojom izolacijom i mojom stolarijom?
Sta je tacno pristrasno u mojim komentarima, sto sam postavio slike 24h potrosnje 3 klime u identicnim uslovima, setovane na istu temperaturu?
Moje klime, za razliku od tvoje, nisu setovane da mi negde bude hladno.

Evo danas, 2 dana i 15h, Luca je na 24kWh, ona Viola koja je imala najmanju potrosnju je na 32kWh, a ona koja je imala najvecu je na 26kWh.
Zasto?
U kuhinji je setovana 24c od juce, na ostale 2 23c.
Zato sto su se vratili moji, cale pusio uvece, balkonska vrata na kip bila par sati.
Dosla sestra u posetu, ona i keva drzale prozor u kuhinji 6 sati, 3 puta luftirali obe prostorije promajom, jer keva pusi 2 pakle dnevno, a ne podnosi ustajao vazduh vise od mene...
Ja luftiram 2x10 minuta dnevno ceo stan, ukljucujuci i moju sobu, gde je Luca.
Ja razumem da nemaju svi isti nos i da im ne smeta da im smrdi u kuci, da ne luftiraju, ali ja i od ovoga hocu da siznem.

Problem je jedino u vas par ovde, kojima izgleda organski smeta sto je Gree dobra klima i sto ste se zaludeli Fujitsuom do te mere, da vas svaki negativan komentar oko tog brenda, pogadja na licnom nivou.
Te nista jeftinije ne sme da ispadne dovoljno dobro da moze da se meri sa Fujitsuom.
Nije vama ovde poenta da ljudima preporucite dobru klimu, vec da vase ispadne najbolje.

Kao adekvatan primer potrosnje jedne klime se uzima covek koji greje malo 40, pa malo 60m2 od ukupno 120m2 neizolovane i negrejane kuce, tom jednom klimom i govori mu se da je potrosnja od oko 1kWh mnogo za grejanje toga na 23c, na 0 spoljasnje...
Clan Nexteen je coveku preporucio 18icu Fujitsu, jer je mislio da mu 12 LU i LT ne bi bile dovoljne, a sada se ovde iscudjavate sto mu Amber trosi vise od 300W.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno