Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet ja. Poslala sam jos jedno pitanje, ali ili na drugi forum ili nisam uopste poslala (ne snalazim se jos! Ne zamerate?)
Pitanje,
DAIKIN-GREE
potrosnja, buka, usmerivaci vazduha, kvalitet plastike i jos poneka sitnica...
Filozofiram puno, ali zensko sam.

Ja sam u toj dilemi izabrao Violu, koju narucujem sledece nedelje :)

Alfaunits, toliko oni daju cene za materijal, a kolilo njih kosta, nije ni bitno, mada je tamo materijal visestruko skuplji.

Kao sto kod nas jeftino zidas kucu, a kod njih ti treba malo bogatstvo da ozidas kucu od cigle :)

Opet, i ja sumnjam da njih kosta 500 dolara, ali dok se 4 ruke ugrade u tu cenu... :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne kosta puno cigla, nego rad.

Materijal je jeftin u Americi, kao i sva roba uopste. Hocu reci, ovaj quote je za one koji nemaju predstavu samo.
Da stoji rad 500$, ne bih znao sta da kazem, ali materijal sigurno ne. To odgovorno tvrdim.

Dakin sam video uzivo i jeste malo ruznjikav i plastika deluje onako mat, nije glossy kao LGC kod mene. Ali je Daikin sigurno kvalitetniji a i tisi:
Unutrasnja:
Daikin: 41/34/27/21 dBA
Gree: 42/39/34/28 dBA

Spoljasnja:
Daikin: 62 dBA
Gree: 53 dBA

Dakle Daikin je nesto bucniji kod spoljasnje a tisi kod unutrasnje jedinice.

Daikin FTXB25C ili Toshiba RAS-10BKV-E Mirai za spavacu sobu?
Svrbi me opasno da ugradim nesto za grejanje spavace zimus. 12 kvadrata je soba. Prioritet je sto niza modulacija i veca tisina posto stvarno ne volim da imam ista od uredjaja u spavacoj.

Adax, Glamox, Dimplex... ;) Radi a ne čuje se.

Daikin FTXB25C ili Toshiba RAS-10BKV-E Mirai za spavacu sobu?
Svrbi me opasno da ugradim nesto za grejanje spavace zimus. 12 kvadrata je soba. Prioritet je sto niza modulacija i veca tisina posto stvarno ne volim da imam ista od uredjaja u spavacoj.
Mirai zaobiđi. Hrvati se žale na buku spoljašnje. Tošiba je TOP klima, ali su sa Mirai modelim jednostavno previše odlutali. Suzumi+ ili ne gledaj Tošibu. Daikin je dovoljno tih. Jeste Suzumi bolji uređaj, ali ti za 12kvm ne treba ništa bolje.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Suzumi mi je previse skup. Tj. nije on toliko skup koliko meni ne vredi dati tolike pare za jednu prostoriju. Klima ce stvarno raditi na apsolutnom minimumu sve vreme, ne mogu sebi da opravdam tu kupovinu nikako :S:

isnogood

Kakav full specs , nema toga za Gree , uzmi manuel nekog od japanaca pa vidi kako treba da izgleda full specs a pogootovo kod Toshibe ..

Jel normalno da klima "krcka" par minuta, neposredno nakon što se ukljuci?

Leden vazduh, skuplja se plastika

Danas sam tek prosetao da pogledam kako su, u Nisu, uradili varijantu klime koju sam predlozio (Fujitsu multi-split, AOYG30LAT3, 30ca, 18+12 unutrasnje).
Kako se kvalitetno radi vakumiranje? U proslom stanu sam ja doradio jednu klimicu, zbog sebe, i video sam da je vakum oko freon creva pa... deblji od freon creva :) Ovde vise lici samo na korektno uradjen "savitljiv stiropor" (onaj savitljiv izolir, ali prilicno tanak vani.

Probano je malo grejanje, cisto da se vidi da radi instalacija :) Trebalo je podosta da pocne da duva unutrasnja, >5min. Ja sam u proslom stanu ima Micu, nisam koristio za grejanje, ali probao sam. Ovaj Fujitsu je MNOGO prijatniji, cini mi se.
Onda sam ostavio hladjenje nesto duze, da se izluftira onaj pocetni smrad klime (prilicno brzo je i otisao, ocekivao sam da nece moci samo 30-40min hladjenja).
Nije bas prijatan osecaj pri hladjenju, kao sto je kod mene trenutno na LGu, iskreno.

Ali daljinac.... ono ima manje mogucnosti nego daljinac za matoru NEO klimu iz 2000. kod mojih :D Nema podesavanje krilaca nista, samo swing ili ne, i to je to.
Ima li ko daljinac za ASYG18LFCA ili slicnu, da slika ako moze?

I vracamo se na oluk... rekao sam im sta se desilo sa direkt crevom u oluk, a njima je za jednu uradjeno direktno u oluk da pada :(
Nesto mi se cini da su malkice pretplatili instalaciju. 220e sa materijalom? Extra malo creva ima, ispod 10m ukupno, 13.000 je bio materijal konkretno.

Poslednja izmena:
Multisplit su dve rupe, znaci dupla cena busenja, 10m nije malo creva... zvuci korektno :)
Al ovo sto si hteo da pitas mislim da si pobrkao vakum i izolaciju ili sam ja blesav?

Nisi blesav, izolaciju creva sam mislio :) Skroz sam pomesao termine.

Da li ima neko Gree Viola ili Lomo klimu da mi izmeri sirinu unutrasnje jedinice? Na e*** sajtu za Viola pise da je sirina 776mm a u onim specifikacijama pise da je 848mm. A za Lomo na e*** pise sirina 842mm a u specsima 790mm. A bitno mi je jer jedino mesto gde mogu da stavim klimu ima sirinu 82cm.

Poslednja izmena:
Zašto tako usko? U tom slučaju gledaj da je ne nabijaš uz plafon, da ne bi prevario senzor temperature

Viola pro inverter = 85cm ali moraš imati još jedno 15cm s one strane gde izlaze creva sem ako ne izlaze direktno iza klime..

Mislim da se ovde spominjalo da je Daikin ftxb35c širok 77cm

Zašto tako usko? U tom slučaju gledaj da je ne nabijaš uz plafon, da ne bi prevario senzor temperature

Viola pro inverter = 85cm ali moraš imati još jedno 15cm s one strane gde izlaze creva sem ako ne izlaze direktno iza klime..
Zato sto su roletne od prozora na tom zidu sa unutrasnje strane i ostavljaju 82 cm do kraja zida a nije moj stan i ne mogu da menjam prozore. A to je jedina pozicija gde moze da se stavi da duva ka drugom kraju sobe. I planirao sam da creva sprovedem kroz zid direktno iza nje. Znaci Viola ne moze ostaje mi da se nadam da je za Lomo tacna specifikacija proizvodjaca od 79cm.

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Možda bi i moglo da se provuče, ako su ti roletne sa unutrašnje strane jedanke sa zidom, rupe za montažu klime su sigurno uže od same klime a creva može i s jedne i s druge strane ...
Znači da ti klima jednim delom "visi" iznad roletne! Ako me razumeš...

Razumem ali problem je sto je ovo stara zgrada pa se roletne namotavaju unutra u smislu da vire sa unutrasnje strane jedno 20cm tj kutija koja ih zaklanja i zbog toga ne moze preko njih da ide.

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Gree Lomo ima širinu 79 i nešto sitno ako nekome bude trebala informacija. Dakle može ona d ase ugradi pa ne moram više da razbijam glavu. :D

Jel ima neke bitne razlike izmedju viole , lomo , midea mision , asyg 12llce ? Da biram koja mi se vise svidja ili :D
I nesto mi nije jasno . Pise da uz gree ide poklon za montazu . Da li se onda montiranje naplacuje manje ili sta kako ?

Poslednja izmena:
I ja se lomim izmedju gree lomo i midee mission koja mi se već više puta dokazala.
Prosto me je teško ubediti da može da bude gree bolji.
Sumnjam da će montažu jeftinije da naplate, uvek imaju spremne neke glupe izgovore.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno