Danas sam tek prosetao da pogledam kako su, u Nisu, uradili varijantu klime koju sam predlozio (Fujitsu multi-split, AOYG30LAT3, 30ca, 18+12 unutrasnje).
Kako se kvalitetno radi vakumiranje? U proslom stanu sam ja doradio jednu klimicu, zbog sebe, i video sam da je vakum oko freon creva pa... deblji od freon creva

Ovde vise lici samo na korektno uradjen "savitljiv stiropor" (onaj savitljiv izolir, ali prilicno tanak vani.
Probano je malo grejanje, cisto da se vidi da radi instalacija

Trebalo je podosta da pocne da duva unutrasnja, >5min. Ja sam u proslom stanu ima Micu, nisam koristio za grejanje, ali probao sam. Ovaj Fujitsu je MNOGO prijatniji, cini mi se.
Onda sam ostavio hladjenje nesto duze, da se izluftira onaj pocetni smrad klime (prilicno brzo je i otisao, ocekivao sam da nece moci samo 30-40min hladjenja).
Nije bas prijatan osecaj pri hladjenju, kao sto je kod mene trenutno na LGu, iskreno.
Ali daljinac.... ono ima manje mogucnosti nego daljinac za matoru NEO klimu iz 2000. kod mojih

Nema podesavanje krilaca nista, samo swing ili ne, i to je to.
Ima li ko daljinac za ASYG18LFCA ili slicnu, da slika ako moze?
I vracamo se na oluk... rekao sam im sta se desilo sa direkt crevom u oluk, a njima je za jednu uradjeno direktno u oluk da pada

Nesto mi se cini da su malkice pretplatili instalaciju. 220e sa materijalom? Extra malo creva ima, ispod 10m ukupno, 13.000 je bio materijal konkretno.