Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hteo sam da sr vise ne ukljucujem u ovo ali evo... Heroj covek...

Opet konstruises pricu, lepo te molim da to ne radis. Niti si bio prisutan niti znas kako je tekla ugradnja a ponajmanje ko je kome sta rekao. Ako ne mozes bez lazi i podvale svog izoblicenog misljenja molim te nadji drugu temu.Moje reci izvrces i iznosis neistine.

Pominjes takodje servisera sa srednjom skolom i lekara. Ovaj kaci klime a drugi drzi neciji zivot u ruci... ti sebi dajes za pravo da poredis to.
Ali po tebi nije moguce da serviser uradi na svoju preporuku nesto i da ga u tome osoba koja ga placa i pri tom nije edukovana za ugradnju klime poslusa.... Ne sramoti se.

Ja ne znam da li ima admina ovde da malo sredi ovo...jer se vec prevazilazi svaka mera sa lazima i laznim konstrukcijama sa tvoje strane.

Hoces da kazes da tvoj otac nije nikad nesto predlozio musteriji koja je bez pogovora rekla moze?

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Svako ima svoje misljenje i to je ok. I ja mislim da je dosta bilo o ovome, zatrovasmo temu olucima :) U svakom slucaju ocekujemo epilog sta se na kraj resilo, ili nije.
Na temu, kako je prolece bilo zestoko i bilo vrucina sada leto hladnije i nece ni preko 30c do kraja nedelje a posle opet neka kisa. Klima nam nece trebati za hladjenje kako je pocelo.

Poslednja izmena:
Ne prizivaj admina jer ces prvi popiti poene ;)
I da, tema je stvarno zestoko zatrovana olucima, danima se samo o tome prica. Iskulirajte.

Smoriste sa svadjom pa mi recite da li neko ima klimu Bosch Climate 8000 i kakva su iskustva? Da li bolje uzeti nju ili Gree Lomo obe 12ice.

Gree Lomo, barem je proveren brend, za Bosch je pitanje sta se nalazi unutra i ko je pravi.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Boš je kinez. Od Boša samo bušilice, brusilice i ostale sprave sa elektromotorom. Za manje para imaš Mideu ili Gree, a Boš mu dođe isto to samo sa druvom nalepnicom, po većoj ceni. 90% da je Midea unutra.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Midea i Gree nisu ista klasa, Gree je ozbiljan proizvodjac, kako budzet, tako i premium klima, Midea je budzet brend.

Da ali za iste pare dobiješ isto, bila to Midea ili Gree. Ne sporim da Gree ima skuplje i bolje modele

To da li se dobija isto je pitanje, ne znamo ni ti, a ni ja :)
To sto nesto potice iz iste zemlje, ne znaci da istu stvar proizvode.

Ma samo kažem "koliko para, toliko muzike", ali onaj Boš je uzidao ime u cenu

Zavisi i od namene/očekivanja, meni je i taj budžet brend sasvim dovoljan, uzeo sam Midea MSMAB...nešto i za sada nemam primedbi. :)
Drugar trci maraton sa patikama od 5k dinara, ja sam uzeo patike za trcanje od 23k dinara da bih mogao da hodam dalje od 500m, bez da dobijem zuljeve :)
Prohtevi ljudi su drugaciji, kao i situacije :)

Midea ima samo budzet klime. Mission, koju i ja imam jednu, jeste budzet klima.
Gree je kao brend dosta jaci.
To opet ne znaci ni da su im budzet modeli bolji, ali meni licno daje vise pouzdanja.
Uzimam jednu Gree budzet sada u Julu, pa cu mozda i proveriti, ali ce pravi test doci na zimu.

Bosch nema avoju proizvodnju, ovo im neko usluzno pravi i lepi Bosch nalepnicu. 90% je u pitanju Midea.

U toj budžet klasi sve je isto sr@nje, a za ovo što košta više pre bih uzeo japanca. Tako da mi Midea i Gree dođu na isto, subjektivno. Iako je Gree sa par modela van ne-japanske konkurencije. U-Crown, Amber Nordic, itd

Videcemo Amber na zimu sta moze kod komsije u salonu. Ja sam vise bio za dve 12-tice japanci ali nije poslusao.

Za U Crown retko ko od Japanaca ima potpunu konkurenciju, ako je verovati onome sto pise na papiru.
Klima je daleko vise od ciste snage.
To je bitno kod nas, jer nam je nwpojmljivo da za komfor damo 300e vise, ali u civilizovanom svetu :), gde je instalacija 800e, nije problem dati 300e vise za neke funkcije i komfor.

Papir trpi svašta. Ja sam se jednom opekao na kineze 8 nikad više. Sem za prepuruku za jeftino hlađenje, to može svaka.

Ovo nije bas samo papir, jer Daikin i Gree zajedno prave klime, odatle Gree ima one senzore kretanja i skretanja krilaca, da e duva u tebe nikada, kao sto Daikin Emura ima, a imaju i ventilaciju, kao sto Daikin Ururu Sarara ima.
Gree verovatno ima najozbiljniji kvalitet izrade, na U Crown
aliminijumski paneli idu na max 1mm razmaka.

Ja sam se zeznuo(a i ispalo je mozda i bolje) sto uzeh Fujitsu da ustedim i zbog predrasuda o "Kinezima".
Zeznuo sam se sto bih sada imao dosta bolju i komforniju klimu, a mozda je bolje ispalo jer je pitanje da li bi stavio drugu klimu, da sam U Crown platio tadasnjih 1400e.
Ovako imam 2 LU, koje su solidne klime, ali nista dalje od toga, najvise zato sto su solidno bucne unutrasnje, sto mi za spavacu bas ne odgovara.
Placas jacinu, koja je pitanje da li je i potrebna.

Sada sam malo obrazovaniji za sve to, pa bih jurio uredjaje koji i.aju sto jace grajanje, ali obavezno sa sto manjim protokom vazduha, dakle da ne bude da ima jako grejanje, ali treba uragan da duva, nego da duva slabije, ali isto greje :)

Poslednja izmena:
Tošiba je ono što tražiš :)
Naravno, Mirai ne računam. To je samo pokušaj Tošibe da konkuriše kinezima. Daiseikai, ili Suzumi+

Drugar trci maraton sa patikama od 5k dinara, ja sam uzeo patike za trcanje od 23k dinara da bih mogao da hodam dalje od 500m, bez da dobijem zuljeve :)
Prohtevi ljudi su drugaciji, kao i situacije :)

Midea ima samo budzet klime. Mission, koju i ja imam jednu, jeste budzet klima.
Gree je kao brend dosta jaci.
To opet ne znaci ni da su im budzet modeli bolji, ali meni licno daje vise pouzdanja.
Uzimam jednu Gree budzet sada u Julu, pa cu mozda i proveriti, ali ce pravi test doci na zimu.

Meni je trebalo samo za hlađenje, tako da ono, hladi. :D Samo da potraje koliko i prethodna ili tu negde i ok. :)

Tošiba je ono što tražiš :)
Naravno, Mirai ne računam. To je samo pokušaj Tošibe da konkuriše kinezima. Daiseikai, ili Suzumi+

Htedoh da napisem da je Tosiba tu verovatno najbolja, ali reko da ogranicim pricu na Gree :D

Sto veca unutrasnja jedinica to je veca i turbina a i izmenjivac pa nece morati da duva jako da bi postigla. Amber je tu ocigledno odlicna jer je unutrasnja 18 ogromna. Manja klima mora jace da zapne da bi ugrejala isti prostor sto je i logicno. Xeroj, sta bese grejes sa dve LU? Moja je u lokalu pa se tamo ne spava ali verujem da nije toliko bucna osim ako se ne ganja. I meni su dve LGC bile bucne kada su morale same da greju 90m2 a kad sam dodao dve LLCA onda je sasvim druga prica. Ima i taj faktor pa ako klime nisu pravilno dimenzionisane radice sa vecom snagom a i bukom naravno.

Jednom grejem sobu od oko 25m2, drugom kuhinju i dnevnu od oko 30m2, treca soba se ne greje.m, kupatilo se dogreva pasivno, ali se pali grejalica sa duvanjem za kupanje.

Alfaunits, zapravo sam dao jako nisku cifru :)
Evo u Americi recimo...
4961da534d65f861d185d7e22f495f71.jpg

Engleska:
c9accfa92bb8a2d5896173906166b17e.jpg

Kupis klimu za oko 1500e neku solidnu, a onda 1600-2000e ugradnja u Velikoj Britaniji :)

Poslednja izmena:
Standard, zato su i cene vece. A mora i da se ima neki sertifikat verovatno a i to kosta.

Ti free quotes u UK i US su obicno prilican ripoff :)
Mislim da i sami mozete prepoznati da materijal ne kosta minimum 500$. Materijal otprilike isto kosta svugde, a ako je negde nesto jeftinije, to je u US.

Inace, da, u UK te stvari verovatno rade Poljaci za 10ti deo cene ;)

Ja sam nova ovde. Treba mi pomoc!
Treba da kupim klimu 12BTU. Dvoumim se izmedju GREE Viola 12BTU i DAIKIN-a FTXB35C/RXB35.
Sluzice samo za hladjenje. Grejanje mi je gradsko.
Mislim da su obe u istoj klasi (bar ja), toliko sam procitala o njima, ali opet sta??
Moze neki savet?

Znaci Daikin. A sto se tice potrosnje, buke na unutrasnjoj jedinici, garancije, kvaliteta plastike, usmerivaca vazduha ...
Gree mi je nekako lepsi, ali jos uvek sam tu negde izmedju. Nisam bas previse obrazovana za takve informacije, zato i trazim pomoc.
Hvala unapred.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno