TA peć i klima nikako u istu sobu. Klima neće raditi kako treba.
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
Pa ako je TA ispod klime, baš u predelu unutrašnje jedinice biće najtoplije, i klima se neće ni paliti jer misli da je u sobi toplo. A ne mora biti.
Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока
I ti si u kući bez izolacije?Meni TA 4kw greje 35 kvadrata i ne pustam da duva. Tako je bilo i prosle godine po onom jakom minusu. Ta 6kw treba da ubija.Proveri da li ti radi svaki grijac kako treba. U sobu stavi mermerni radijator 1kw i resices problem grejanja.
Ne moze, mnogo je malo mesto da se stavi pored TA. Ova TA je 6-ica, i greje ok za sad (osim sobe) u kojoj je malo hladnije, ali sad je temp. u plusu, plasim se da nece biti dovoljna na minusu, zato u pomoc ide klima... P.S. nadam se da necu biti u crvenoj.
Zavisi ako ste u stanu onda ok. Greje meni lepo do hodnika, po ovom vremenu, ali soba je blaga. A inverter bi bio pogodan i za leto, pa zbog toga sam vise za kombinaciju Klima-TA.
Punim svaku noc na 3, isprazni se do kraja dana na 1.
Imam i ja tu kombinaciju...prošle godine sam sa grejanjem počeo na početku Novembra(TA 2.5kW...inače je 4.5).Razlika je i te kako primetna sa inverterom...još uvek nisam uključio peć.Sa klimom uspevam da zagrejem radnu i dnevnu sobu(40kvm).Tako da u ovom prelaznom periodu inverter je sjajno odradio...za veći minus ću tek videti.Ali definitivno sledeće godine ide još jedan Japanac a ovaj Kinez ide u potkrovlje na manju kvadraturu.Definitivno sjajna kupovina za stanove do 40kvm.
Koju trenutno klimu imate? Koju preporucujete da ja uzmem?
Pa ne mozes jos da pricas o tome Vox-u ako ti je ovo prva sezona, cekaj da udari minus pa predlozi
Uopsteno je reci da "Japanci" trose 220-400W, to je sad u prelaznom periodu a kad udari zima ide potrosnja i preko kilovat ako je neophodno. Sve zavisi od dimenzionisanja uredjaja, izolacije, vrste i klase klime.
Na temu, imam jedan merac i stavio 09 LLCA samo u struju, dakle iskljucena i potrosnja koju prikazuje je 1.7 do 2W. Nesto mi to malo ili se to povecava kad krene hladnije? Sad je 6c napolje.
Taj deo sam prevideo, ostalo mi u glavi "biće plafon izolovan od Nove Godine"Ne,imam izolaciju. Vidim da i covek ima 5cm izolaciju. Zato sam i predlozio
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari