Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@jozza vazi, o tome sam razmisljao.

@djalf kao sto rekoh, uzeo vakum pumpu od rodjaka. Nije ona od 200e kao ni ona od prosecne vrednosti jednog dobrog invertera, vec pravljena od kompresora od zamrzivaca. Pao pritisak odmah na -1 bar, pa jos 10tak min ostavio da radi dok sam sredjivao kondenz crevo. Klima radi evo treci dan, a vreme ce pokazati da li sam pogresio.

@Romeo Garanciju imam zakonski dve godine, kao i na svaki novi proizvod. Onu od 5 godina sam u startu otpisao, niti bih placao 5 godina servise koje sam do sada radio sam na staroj midei i na ovoj klimi cu sam.

Ok, onda nek je sa srecom i da te dobro sluzi. Za odrzavanje podrzavam, i ja to radim sam.

Sta sam rekao da ce na kraju sam da ugradi?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Svaka čas na umešnosti. Za garanciju si u pravu, ni ja nebih plaćao održavanje mimo postojeće garancije. Kad se završi garancija sam svoj majstor zato jer čisto sumljam da ako zvekne kompresor nakon treće godine da će mi servis besplatno zameniti sa novim. Nek ti je sa srećom i nek te dugo i lepo služi :)

Ne nemas garaniciju ako ti instalaciju nije uradio servis registrovan u APR-u za tu delatnost ..

Inace lepa ti je gajba , bas mi se svidja ..

Poslednja izmena:
Garancija je nepostojeca jer klimu nije ugradilo strucno lice tj. ovlasceni servis koji je trebao i da overi garanciju.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Ako je odradio vakumiranje a je, šteta što nije freon cijevi uzeo sa zasebnom izolacijom za te 2-3 godine i da mu garancija i ne vrijedi klima će raditi sigurno bez problema.
Jedino da je još malo spustio vanjsku pa da pokrije ove cijevi da se nevide bilo bi estetski bolje.

Neka je sa srećom da ga dugo posluži.

Ja sam Toshibu Daiseikai 8 kupio u Hrvatskoj a montirao ju u Bosni, serviser koji mi je montirao klimu nije pečatirao a i neznam dali bi ta garancija uopće vrijedila jer je van EU.
Za vrijeme tvorničke garancije se sigurno neće ništa dogoditi a poslije i onako nevrijedi ako ne dokupiš godišnji servis.

Meni će Daiseikai u idućih 5 godina možda sve ukupno bude radila 5-6 mjeseci jer se u kući ne živi preko ljeta možda 20 dana a preko zime 10-ak dana godišnje.

Poslednja izmena:
@BatmanBG uzeta je izolazija za obe cevi ponaosob i obe su posebno izolovane kako treba. Klima je ugradjena po propisima, kao i da je ovlasceni servis ugradjivao. Inace sam je namerno podigao visoko jer mi je dvoriste usko pa da slucajno neka masina ne zakaci kao sto mi ke onomad mideu.
Mora malo poznata ekipa da blati, ne moze kod njih bez toga.

Nadam se da ce posle onih opomena krenuti i da ih banuju, jer ne umeju nista sem da vredjaju... Strasno kakvih ljudi ima.

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh, za svako izletanje sledi perma ban pa vi izvolite gospodo...

Nismo deca i svako radi na svoju ruku i korist-stetu kako hoce.

Ponavljam: vredjanje, etiketiranje, prozivka i sl= perma ban

Zahvaljujem

mtopic: zahvaljujemo na iskrenosti i hrabrosti

• Like
Reagovanja: M J
Ja se izvinjavam, meni su nekako djelovale tanko od freona zato sam tako naveo.
Ako si odradio sve po propisu a sigurno jesi jer si sebi montirao onda nemaš brige radiće ona.

@mptopic
Svaka čast, lepo izvedeno u kućnoj radinosti. Skini lulu kao što su ti već rekli.

Je li normalno da 12LT ide svaki sat u defrost, vanjska temperatura je oko 2°C, pada snijeg? Klimu sam sam ugradjivao, pa da nisam sta zeznuo :)

Sta je bre ovo, svi sami ugradjuju? :D
Ispod 3c spoljne, zavisno od vlage, normalno je da radi defrost. Gde se nalazis? Posto kod mene 7c bez padavina.

Okolina Banjaluke, jednostavno je ugraditi klimu, imam dovoljno alata i od koga pozajmiti vakum pumpu, a ovlasteni servis je potpisao da su oni izvrsili ugradnju, tako da je sve regularno :)

Ako imas nekoga ko zeli da stavi svoj brk za tvoj rad onda je to OK , pogotovo ako dobijes i vakum pumpu ali pravu .. Imas garanciju pa si bar s te strane miran ..

Sta grejes sa 12LT , izolacija itd , malo opisi situaciju , cisto inf ..

Stan u kuci od oko 80m2, ispod i iznad ne zivi niko, tako da nije bas sjajno, mada u stanu iznad imam u podu oko 3-4cm stiropora, okolo je fasada 8cm stiropor, prozori - srednja zalost.
12LT primarno grije dnevnu i kuhinju, oko 31m2, otvorim vrata pa jos grije hodnik i kupatilo, to je sve oko 45m2, u jednoj sobi je mining rig od 750W, druga soba je samo za spavanje, ona se otvori pa se ugrije dovoljno za spavanje.

Primarno grijanje je etazno na pelet, vec nekih 10-ak godina, potrosnja je 3 - 3.5t, ono je dovoljno da na -20 mogu biti u kratkim rukavima.
Mislim da do -10 necu imati potrebu da koristim pelet, ako se klima pokaze ok, ubacicu jos jednu 9-ku.

Prosjecna potrosnja klime za novembar je 290W/h, u kuci odrzavam oko 24°C, jedino u negrijanoj sobi je nesto nize, ali ok za spavanje, vidjecemo kad bolje zazimi.

LT je zverka od klime. Kad zazimi, biće veća razlika u ugrejanosti prostorija, tj u najdaljoj sobi će biti još hladnije. 290W je ništa, ta klima ima snage za mnooogo više. Ako ti je spoljašnja na vetrometini, vidi da je natkriješ odozgo, da "ne guta sneg" dok radi, i defrosti će biti ređi.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Spoljasna je na balkonu, tako da je zasticena.
Upravo radi defrost, a prosli je bio prije 1.5h, vanjska temperatura je 2 stepena, unutrasnja 24, trenutna potrosnja je 530W, sve su prostorije otvorene.
Ako iskljucim ECO, hoce li defrost krace trajati?

Velika je vlaga, zato ledi spoljna.

Dobio mejl,ponovo zaprimljena reklamacija i sad cekam 8 dana

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Ako mene pitas, nije hladno, naprotiv, svi ukucani su u kratkim rukavima. Nije problem ni defrost, ne pada mnogo temperatura, cisto me interesuje je li sve ok sa njom.
Da je ne hvalim previse, nije jos pocela prava zima, samo da sto manje koristim pelet, dosadio mi je :)

Velika vlaga... Kada bude ispod nule po ceo dan, manje će da ide u defrost, biće suvlji vazduh.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Od 2 do -2 je temperatura najcesceg defrosta, posebno sto je velika vlaga, nemo da brigas,
jel imas lulu - plasticnu cev za izvod kondenza, pogledaj ako si dokon, da li ledi i kako se ponasa, jer i ja je imam, problem je ako je skinem, komsiji ce da kaplje na klimu

Poslednja izmena:
Nisam stavio lulu ni cepove, tako joj pise u uputstvu, u kuci sam, pa nemam problem sa komsijama.

To je mac sa dve ostrice , ako skines lulu kapljace gde stigne , ako ne skines tu ce prvo da zaledi pa ce kasnije curiti sa strane tj opet gde stigne , zjbno . Ako zelite imati crevo kojim cete usmeravati kondenz onda je najbolje da imati ugradjen grejac pa kad je jaci minus da ga palite s vremena na vreme .

@jammin
Defrost traje isto sa Eco modom, ne ogranicava ga.

Sto se tice odvodnje, to cu jos vidjeti sta mi je najjednostavnije, crijevo, direktno da kapa ili neka veca posuda ispod.

Negdje sam citao da kad se iskljuci ECO, defrost krace traje, mada nisam siguran za koji model.

Defrost trosi oko 600-700W, tako da ne radi velikom snagom, nema razloga da ga ogranici ako dok greje moze da povuce i do 2kW.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno