Pogledajte prilog 237358
NAPOMENA: u realnosti nema ni trećine od ucrtanog nameštaja

. Crvenim su uokvirene pozicije za unutrašnje jedinice (izbušene cevi, razvedena struja)
Pozdrav ljudi. Dugo prtim ovu temu (doduše sa jednim periodom pauze). Hladni dani teraju na ubrazno razmišljanje o grejanju.
Finansije su više nego ograničene, takoreći nepostojeće...
Trenutno stanje:
- kuća bruto osnove 120m2. Urađena
demit fasada ove godine spolja,
10cm
- prizemlje- garaža sa pomoćnim prostorijama, katastrofa home-made stolarija, negrejani prostor
- prvi sprat - stan od
100m2 neto, za stanovanje i njega pokušavamo da ugrejemo. PVC stolarija. Pod obložen sa 2cm stirodura, košuljica i 6-7mm maxipod-a preko koga je laminat
- potkrovlje - rogovi prekriveni OSB pločama, folijom i pokriven crepom. Bez ikakve izolacije ni u rogovima ni po podu (plafonu prostora koji grejemo). Trenutno ne postoje ni vrata na pokrovlju koja bi odvojila od stepeništa. Možda improvizujemo neka vrata/barijeru, mada nam je bitno da izlazimo da sušimo veš.
Ideja nam je da grejemo dnevnu sobu, a možda i spavaću (sa hodnikom). Jedna soba se koristi kao improvizovana orman soba, jedna je potpuno prazna i te dve prostorije ne bi grejali. Čekamo prinovu. Trenutno od grejnih tela imamo jednu peć od 6KW i jednu od 4.5KW. Sa njima ne možemo da se zgrejemo ukoliko samo akumuliraju a i zviznućemo crvenu zonu previše.
Razmišljao sam o dve "jeftinije" inverterske klime. U dnevnom boravku jedna 18ica i u spavaćoj sobi 12ica (sukcesivno). Možemo li u ovakvom rasporedu da se ogrejemo?
Moja su razmišljanja išla ka nekom cenovnom rangu Midea Mission klima. Sad ovde videh nekoliko negativnih komentara.
Neki predlog šta u ovom trenutku nabavljati?
Za neku narednu sezonu je ideja da se na potkrovlje stavi neka folija (koju mi preporuče) i na njoj položi stiropor, a kad se stvore uslovi i lepljenje stiropora po plafonu prizemlja.