Pobrkao si lončiće. LT radi u odlično izolovanom prostoru, a 3x Midea Mission će da rade u "ekstremnim" uslovima jer nema izolacije. Sem toga, ne reklamiran ja ništa, samo iznosim svoja subjektivna zapažanja.Ako ne reklamiraš svoj top model Fujitsua koji radi samo u ekstremnim uslovima bolje da se ne javljaš. Ova tema je ako ne preterano korisna onda bar jako zabavna.![]()
Pa za razliku od Fujitsu ekipice ja ovde ne reklamiram ništa i ne dovodim ljude u zabludu sa odokativnim "proračunima" i savetima, već skrećem pažnju da za proračune treba konsultovati nekog stručnijeg, i napraviti precizniju kalkulaciju potreba, ulaznih troškova, i pregleda kasnije eksploatacije. Najlakše je reći muni 10 cm vune, izoluj cevi odovojeno i vakuumiraj pre ugradnje. Kad sam pitao za neke precizne podatke vezane za kontrolu instalacije, tj. kako je to predviđeno standardom koji pokriva oblast niko se nije javio. Ljudi takođe treba da znaju da standardni modeli klima koji su uglavnom tema nisu nikakvi top i ekstra uređaji. Malo objektivnosti ne može da naškodi.Ma pusti ga, klasican troler.
Po količini utrošenog peleta bi trebalo da su dovoljne za tih 90-100kvm. Mada, i da ne budu u onim ekstremnim danima, tu je centralno na pelet. Kako god, svaki dinar struje potrošene na grejanje klimom je bar dva dinara u grejanju na pelet. Mislim da će na proleće ipak da se uradi izolacija. Pare su na vidiku, samo da se primaknuDa, tako bese, znam da je bila neka ludacka cifra u pitanju. Da li ce 3x Mission da im bude dovoljno za vece minuse?
Imam dva sina, neka te kuće, zatrebaće.Jednog dana ces ti to prodati kako ja vidim , treba odrzavati 330m2![]()
Opet si pobrkao lončiće. Znaš li ti pošto je ovde struja? I ja bih voleo pola metra izolacije, rekuperator, geotermalnu toplotnu pumpu i ostale lepote života u normalnoj zemlji. Ovde je realnost drugačija. Kada se uvedu norveški standardi u izgradnji, kao i kada prosečan građanin Srbije bude sve to mogao da priušti, daću ti za pravo da si rekao nešto pametno. Do tada bih te zamolio da budeš realan i pustiš nas da se dovijamo kako jeftino da se ogrejemo.Ne trolujem ja ništa, samo pazim na času, koristite klime kakvim Norvežani greju cele kuće za grejanje pojedinačnih prostorija. I to je ok, problem je što takve savete delite dalje. Gađate se sa svim mogućim vrednostima, ne poznajete dovoljno materiju, a delite savete onima koji poznaju još manje. Jedini čovek koji je školovan za materiju je napustio temu, ostao je samo saziv amatera.
Jedan Norvezanin ima vrhunski izolovanu gajbu jer mora da ima, tamo sigurno koriste i najbolje materijale i imaju standarde. Ovde nema ni standarda ni para. Svi imamo ogromne toplotne gubitke jer u startu objekti nisi uradjeni kako treba. Samo nemoj porediti Norvesku i Srbiju molim te, guras ljudima prst u oko i posle se cudis kad kazu da trolujes.
Čime si se do sada grejao, i koliko si trošio na grejanje (drva, struje, itd)?Pozdrav svima i hvala na vasem trudu da pomazete neupucenima poput mene.
Pratio sam forum koliko-toliko i saznao poprilicno ali bih voleo da cujem vase misljenje.
U pitanju je garsonjera od 21m2, hodnik(u koga su ukljuceni wc i kujna) i soba od 16m2.
U pitanju je stara gradnja,jako debeli zidovi, bez izolacije. Soba nije pravougaona vec ima 5 zidova, sto cu priloziti na skici, od kojih su tri zida spoljasnja tj izlaze na ulicu. Plafon je visok, 2.90cm i iznad stana je tavan. Plafon je izolovan stiroporom 5 cm. Prozora nema vec velika balkonska PVC vrata. Budzet za klimu je oko 750-850e.
Pogledajte prilog 236988
Koliko para toliko muzike. Ako su ti neophodni IC senzori prisutnosti osoba u prostoriji,.10℃ Heat, kao i nedeljni tajmer, onda je cifra 120.000. Ako treba samo da greje, najjefginija 12-ca je ASYG 12LLCC i košta 60.000. Sledeći model je ASYG 12LMCA i košta 70.000din. Zavisi koji model (tj snaga i opcije) ti treba.Na koje modele Fijutsu da idem do nekih 50-60 hiljada, i jel moze za te pare ili mora se dati oko 100 hiljada? Sta se najbolje pokazalo ?
Pa ono meni treba klima da se grejem na nju zimi, da je inverter, posto vidim ovde se mnogi greju na klimu i kazu da je to najjeftiniji nacin grejanja. A sad dal ima senzore na pokrete, displej neki i te fore, to mi je potpuno nebitno.
@Djalf koju ti druze imas klimu, koji model? Posto kazes da grejes kucu sa dve klime i ne trosi puno struje?
@Djalf koju ti druze imas klimu, koji model? Posto kazes da grejes kucu sa dve klime i ne trosi puno struje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari