"Obicne " mogu odlicno da posluze za dogrevanje u kasnu jesen , mislim, nisam siguran, da im je donja granica - 5 ° , da t vec ne smeju da se ukljucuju . Za ozbiljno grejanje ja sam uzeo 24- ku sa inverterom , nije bilo toliko ostre zime da nije mogla da obezbedi pristojnih 22°. 10 gosina traje ,radjeni samo godisnji servisi ( ciscenje i dezinfekcija) a marka - KopernikusMislim da bi obicne klime trebalo da budu dobre do temperature nesto vece od nule (sve dok ne krene da mrze spoljasna jedinica), ali bolje da ti potvrdi neko iskusniji.
Ja odustao za sad, poskupele su klime u zadnje dve nedelje za 10-20%.
Има седмица и коштају више од 9-ки . Фора је што су и оне скупље од 12ица Исто је код мене 12 и предсобљу и хлади само тамо и кроз ходник до соб једва нешто минимално добацује. Тако да ако Бог да седмица или деветка иде код мене јер сам на сунчаној страни. [emoji53]^^ Gde ima manjih od 9-ki?!? Osim prozorskih varijanti.
A skupe su jer imaju sve elemente kao i 12-ke. Proizvodno gledano, koštaju 90% cene 12-ki. Dvanaestica je optimum što se tiče odnosa BTU/cena/praktičnost pa nije ni čudo što su najčešće. I 18-tke su neznatno skuplje od 12-ki, ali one oduvaju glavu kada se stave u prostore normalnih veličina ("normalnih" za naše standarde stanovanja).
Mene baš smara nepostojanje tih manjih. Kada sam opremao stan, više bih voleo da sam ubacio po jednu npr. sedmicu ili čak šesticu u svaku sobu (pa šta košta da košta), nego jednu veliku u sredini stana koja po pravilu, jedva dobacuje po celom stanu. Sada, kada nam radi klima, kroz predsoblje protrčavamo. Ja sam još uspeo da je dovučem u sredinu stana što je u nekim konfiguracijama stanova nemoguće. Čak i 9-ke su često prejake za manju prostoriju u kojoj se boravi. Promaja je prevelika, trenutno rashlade pa odmah stanu i bla.bla.bla.
Meni danas klima ne radi, tj ne ladi. Pogledao sam na terasi oe cevi su skroz oguljene i po ovoj paklenoj vrucini se greju i freon ne moze da stigne do unutrasnje jedinice. Ima li neko ideju sa cim da oblozim one cevi sto idu iz spolasjne jedinice do klime. Samo je na terrasi problem, jer je tu propala izolacija od zime i toplote.
Meni danas klima ne radi, tj ne ladi. Pogledao sam na terasi oe cevi su skroz oguljene i po ovoj paklenoj vrucini se greju i freon ne moze da stigne do unutrasnje jedinice. Ima li neko ideju sa cim da oblozim one cevi sto idu iz spolasjne jedinice do klime. Samo je na terrasi problem, jer je tu propala izolacija od zime i toplote.
Ne sme to tako. Proveri da nije iscurio gas, to se i meni desilo. Cevi mora da budu ledene, nema veze sunceMeni danas klima ne radi, tj ne ladi. Pogledao sam na terasi oe cevi su skroz oguljene i po ovoj paklenoj vrucini se greju i freon ne moze da stigne do unutrasnje jedinice. Ima li neko ideju sa cim da oblozim one cevi sto idu iz spolasjne jedinice do klime. Samo je na terrasi problem, jer je tu propala izolacija od zime i toplote.
Kako nema neka fensi klima, ono smart opcije na androidu, wi fi povezivanje i tako to![]()
Daikin bese prave izraelci ?
Ja uzeo pre dve godine najobičniji Veko ventilator u Tehnomaniji i evo i dalje radi. Kad su bile vrućine radio je i po 10-11 sati bez prestanka.Izvinjavam se ako je offtopic, uzeo bih mali sobni ventilator, jel imate neke preporuke mozda, negde u centru po mogucstvu, banovo brdo..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari