Šta je novo?

Kingston HyperX 3K (SF-2281, Intel 25nm synchronous MLC NAND)

Lepo - upisivao velike količine podataka u kratkom roku i/ili puštao mnogo testova uzastopno, i to sve sa nekompresibilnim podacima... :)
E tada SF padne na kolena i treba mu vremena da se povrati, jer ima inaće spor TRIM i takvi su mu algoritmi.

Ma kakvi,sve ukupno ako sam za oko 8 meseci koliko ga imam odradio 7 do 8 testova.
U martu kada sam ga uzeo odradio sam 3 do 4 testa i mozda pre 10-ak dana tek kada sam video ovu temu odradio 3 puta test i video da su rezultati slabi tj. identicni kao kada sam ga kupio!

Poslednja izmena:
Nije mi jasno kako mi je write bolji nego read, ali ajde..
2012-07-17_1839.png

Kod Paradigme izgleda ovako
http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=90789&d=1340569431
http://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=90788&d=1340569431
Poslije 7 mjeseci moj HyperX 3K je usporio za oko 20% po svemu.
Particija C: 60GB free od 124GB
Particija D: 14.5GB od 92GB

Indexing nisam gasio, ni prvi put ni sada, treba mi zbog mailova, mnogo sporije mi pretražuje kada je ugašen.
Čitap sma da novi Perfect disk 12.5 defragmentuje i SSD, kao ubrzava određene stvari, pa me zanima je li ko probao i da li uopšte probati?

@Zexoni70 Onda mi nije baš jasno...

@Ludak Normalno usporenje za SF, ali dalje neće. Indexing nije pametan na SSD-u, čitaj ovde, ali dok nije RAID sa SF kao kod mene i može da radi.
Nemoj nasedati pisao sam već, defragmentacija samo ručno i to veoma retko. Recimo pre odrađivanja back-up ili nakon instalacije Win-a. Svaki može da defragmentuje SSD, programu je sve jedno šta je. I tada uvek treba birati samo Free Space Consolidation.

Da li zna neko gde bih mogao da nadjem 505A, s obzirom na to da ga nema na sajtu..?

@mdm
Neću ga onda probati.
Mada baš osjećam kako mi nešto računar koči (notebook iz potpisa).
Kao da se muči malo. Da li bi celan instal ubrzao malo sistem?

E to već nema veze sa činjenicom što je SSD, samo ti znaš koliko ti je OS zaprljan... ;)

Mislio sam da li su performanse SSD -a degradirane 20% za stalno, ili bi se poboljšalo stanje ako bi odradio clean instal (da li bi disk bio kao nov).

A to, da za stalno, i nema reinstalacija veze sa tim, samo SE vraća SSD u fabričko stanje. Ali čemu to, čim se napuni ceo kapacitet biće isto..

Da li zna neko gde bih mogao da nadjem 505A, s obzirom na to da ga nema na sajtu..?

Meni je došao fabrički disk sa 505A . E sada, ako nekako mogu da ga skinem i da ti pošaljem, to je pitanje ?

Defragmentacija se neradi na SSD! Sta i da rade te programe nije dobro za performansi i zivota vaseg SSD-a.

@Ludak
Sta i da radis ne ocekuj cudo. Takvi su SF bazirani SSD-a(ja koristim termin smece), inferiorni u odnos na ostale non-SF bazirani SSD-a.
Simni ovu alatku koja forsira TRIM. Kad ti sistem ne treba podesi da automatski ne ide na sleep i odloguj se. Ostavi mashina na Log On screen tako da trim proradi. Dokoliko SSD ti nije bio "ochishcen" nakon nekoliko sati trabalo bi da regenerishe performanse.

Ja ponovo kažem, nije SF smeće već je za obične korisnike i brži od ostalih, ako ne pišeš gomilu nekompresibilnih podataka i to u rangu preko 20GB dnevno, kao što i ne treba na OS disk. A kome treba, znaće jako dobro koji da uzme (ako i 2-5% korisnika)...

Za TRIM ima i tema, gde smo alfaunits i ja sve već podrobno objasnili, a ima na još par mesta.
Na logon screen neće TRIM da radi (koji je samo komanda od OS-a ka kontroleru SSD-a) već GC, a neće mnogo ni tada zato što win i dalje kopa po disku. Samo je u BIOS-u sigurno da nema upisa na njega i da će GC da radi svoje bez smetnje...

Poslednja izmena:
Pa da li uopšte da pokrećem ovaj SSD tool onda?
Inače ne mogu da vjerujem da za HyperX može neko reći da je smeće. Pa majku mu cijena i brand stoje iz njega.

@mdm
Da li da samo pokrenem BIOS i da ga ostavim da radi?

Ako si puno pisao po njemu (instalacija OS-a, puno programa koji su veći itd.) da možeš, tipa na jedno 2-3 sata.
Ali ako dok si u Winu ne radiš puno pisanja po njemu, nema preterane potrebe ima on i tada da polako odradi GC... Jer to "usporenje" osim u sintetici nema leba da osetiš! ;)

Imam KINGSTON SH103S3120G vec 2 meseca. Radi na 501ABBF0 firmware, pokusavao sam da ga update na SH100_FW503 ali nije prihvatio. Neka pomoc :trust:

Imam KINGSTON SH103S3120G vec 2 meseca. Radi na 501ABBF0 firmware, pokusavao sam da ga update na SH100_FW503 ali nije prihvatio. Neka pomoc :trust:

Obrati paznu na brojeve: SH103S3120G sivi HyperX i SH100_FW503 firmware za plavi HyperX.

Već par mjeseci na sajtu ne postoji firmware za sivi 3k HyperX model.

Poslednja izmena:
Nedavno sam uzeo kingston hyperx 120 gb 3k. Podesio sam sve sto treba u win i biosu.. Moze li neko da mi objasni r/w i cikluse.. Nije mi bas sve najjasnije oko ssd diskova.. Koliko bi otprilike mogao ovaj ssd da radi. Kako vam se cine ovo moji podaci o ssd-u za sad. http://www.dodaj.rs/?3X/3Z/4u9KLaPM/ssdlife.png

Osim da si pisao po njemu 430GB, ništa ni ne vidimo, treba nam da vidimo SMART atribute, a ne šta neki program "misli"! ;)
U svakom slučaju upis ti je naravno mali, ali čitaj sam ima ovde i po netu samo će ti se kasti! :p

E6 me zbunjuje i nemoguć je na novom SSD-u, de pogledaj sa CDM.Clip.jpg

To je malo niži, ali normalan skor za CDM sa nekompresibilnim podacima na AMD-u (smanji na 3x500MB kada trestiraš! :D).
Hajde možda tvoj SSD Life brljavi, pa mi okači SMART iz CDI kao kod mene sa "Raw values" u zadnjem tabu.

A našao sam zašto čudne brojke, treba u SSD Life staviti da sve vrednosti pokazuje dec a ne hex! Tako da ti je sve uredu! :p

Poslednja izmena:
Normalnim, iako si ostavio hex vrednosti te me mrzi preračunavati.. :)

Odradio sam danas jedno skeniranje, jer računar osetno sporije radi.

Ovo je slika prvog skeniranja od 22.12.2012

as-ssd-bench KINGSTON SH103S 22.12.2012 20-50-21.png

Na drugom testu, koji je napravljen danas 05.05.2013 se vidi drastičan pad performansi

as-ssd-bench KINGSTON  SH103S 2.5.2013 7-58-54.png

Da li je ovo dovoljno za reklamrianje , pad od 72 boda ?

Da li je moguće da je sam Win update, i rad na računaru poremetio drajvere ?

Inače moja mašina je

Windows 7 SP1
Crosshair V Formula
AMD Phenom II X4 965
Zauzetost diska: 62%

@vladat1 ne budi smesan, kakov reklamiranje, sf, usporio, jos ako si ga prepunio... to je to, daj mu vremena da GC odradi posao pa ce mozda i da se vrati nesto od brzine...

@vladat1 ne budi smesan, kakov reklamiranje, sf, usporio, jos ako si ga prepunio... to je to, daj mu vremena da GC odradi posao pa ce mozda i da se vrati nesto od brzine...

O.k, ali šta je to "GC" ?

Trenutno mi je zauztost diska 65%

Vrh Dno