- Učlanjen(a)
- 21.11.2000
- Poena
- 1,045
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Pa i jeste... ti si rekao da je "svaki test realna situacija", ja se drzim togaA sto se ti drzis onoga sto sam ja rekao?
Sta cemo sa ostalih 10ak situacija?
Ja mogu i da povucem izjavu tj da kazem skoro svaki test je neka realna situacija, ako je problem u celoj prici moja izjava.![]()
Nisi rekao "skoro svaki"...
I nista ja lose nisam rekao na konto samog testa, te svih "realnih" i "nerealnih" situacija... samo sam se osvrnuo na ono sto mi je prvo zapalo za oko - WEI index (najgluplja moguca stavka, od ovoga nema gore) kao i poredjenje 240GB vs. 128GB. To je sve.
Celokupan test, uostalom, jos uvek nisam ni procitao, pa da mogu da kazem imam li jos koju zamerku ili ne.
Vidi, kad me vec vuces za jezik... u onom testu i Intel 510 od 128GB dobija m4 istog kapaciteta (overall vrednost tako kaze), a znas kad ce to da bude...Ok, uzmi Patriot Wildfire 120GB pa uporedi sa M4 128 i opet ga Patriot dobija.![]()
Sa drugim se - delimicno - slazem... jer nisam uveren da svaki SSD sa SF kontrolerom koji se u ovom trenutku nalazi na policama radnji ima u sebi uflesovan odgovarajuci "trouble-free" firmware... pa ako vec nije takav slucaj, treba napomenuti ljudima da problem postoji, ali da se moze prevazici.Kakve paralele?
U ovom trenutku za potencijalne kupce SF SSDova taj problem iz proslosti potpuno je nebitan.
A sto se paralela tice - recimo vreme od kako je uocen problem, pa reakcija proizvodjaca (ignorisanje problema od strane OCZ-a, na primer... dok se Crucial odmah oglasio saopstenjem kako vec rade na novom firmveru), potom vreme proteklo do izbacivanja firmvera koji ce resiti problem (SF-ovcima je trebalo, rekoh vec, cirka godinu dana... za Crucial-ovce cemo tek da vidimo, alisam uveren da im nece trebati ni priblizno toliko vremena
A koji je to drasticniji, de me prosvetli, molim te?Bilo ga je, ali nije bio najdrasticniji.
Mozda i ima gori, ali stvarno bih voleo da znam sta je u pitanju. Jer od konstantnih BSOD-ova tesko mogu da zamislim nesto gore.
Tu diskreditaciju sami sebe rade, nije im potrebna dodatna propaganda...Meni se cini da ga ovde neki i previse pominju, i to sa ciljem diskreditacije doticnih diskova.![]()
Ali ignorisanje problema koji je tako ocit bio, sa druge strane, je zato mnoooogo bolja solucija :smoke: