Šta je novo?

Kingdom Come: Deliverance

Bas sam jutros gledao neki video, mnogo lepo izgleda:

Kako kome, meni dizajn likova i borba izgledaju pomalo traljavo. Al da ne kritikujem dok ne probam.
Osim toga, cujem da je igru popljuvala SJW gomila, tako da se nadam da gresim i da ce igra odlicna da bude :D

Jel probao neko betu sa novijim procesorima? Kad se malo odmakne u igri ima jedna masovna borba, jedno 50tak npc-ova, meni tu na matorom fenomu padne i na 2 fps:S:.

Stigao ključ sa CDKEYS, prvi put sam preorder tamo, sve prošlo bez problema, 35 GB, skida se.

Poslednja izmena:
izasla je ako me razumete :D

poslao sam ti u PM :D

Igra moli za jos par meseci peglanja.

Upravo to, day one patch je tu, koliko sam ispratio resava neke stvari, ali daleko od dovoljnog. Taman na leto, pod uslovom da srede stvari, dolazi na red za igranje. Potencijal je definitivno tu.

Kingdom Come: Deliverance Gameplay – FREE ROAM & COMBAT WALKTHROUGH (With Dev's)! https://youtu.be/_BSfn4GKTcw

Ne izgleda loše.

Sent from mTalk

Kakva je optimizacija? Da li će moći da se normalno igra sa 3570k na 4Ghz, 16 GB, rx580 u full HD?

Kolko vidim igra pusi lose ocene za sad, zbog gomile bagova i problema.
Ono sto sam video, ne svidja mi se preterana kolicina motion blura i nadam se da ima opcije da se to iskljuci.

Bloor može da se isključi i isključio sam. Jedino mi deluje da je optimizacija baš loša.

Pa ovako, na Very high je igrivo, ali ima dropove do 35fps.. osecam da bi mozda SSD tu pomogao tj da je sve do ucitavanja.
Na generalna High setovanja, najveci dropovi su na zanemarive momente kada takodje loaduje vise npc-a ili slicno oko 45, dok brzo ode na zakucanih 60. Drugim recima, na high je full fluidno igrivo, a i lepo izgleda.

Tako nesto sam i ja primetio. Sto se motion blura tice, jedina igra u poslednje vreme (ako ne racunam indie naslove) gde to nisam gasio bio je Rise of Tomb Raider. U svim ostalim je implementacija istog bila krmiminalna, preterano mucenje slike. Nije lose to ni u Doom-u, dok recimo u Wolfenstein New Collossus, sto sad igram, bez obzira sto je prakticno isti engine, prosto kriminalno...Slicno je i ovde, tako da to sto se mene tice definitivno off.

E sad, ono sto sam ja primetio a tice se FPS-a, jos u beti, a tako i sada, nekako nemam nemam neki osecaj da igra ne radi na 60fps, na sta sam apsolutno naviknut, u vecini naslova, odmah primetim drop od recimo vise od 5 frejmova, dakle 50-55fps, ovde i kad padne i kad radi ispod 50fps, meni je to nekako ok. Sta znam. U beti je to bilo jos gore bukvalno na high 35-45fps i opet sa igrao bez problema. Dal je to kretanja likova, dinamike u borbi ili sta vec, meni ne smeta, sasvim fluidno. Ono sto je za mene isto obaveza, je force vsync kroz nvidia control panel, ja veci tearing u zivotu nisam video u igri kada je vsync off.
Veci problem, bar meni su bagovi, mada koliko sam citao na njihovom forumu, day one patch dosta poboljsava stvari. Gomila ovih review-era je igralo preload. Ali opet, jos jedan-dva veca fixa i na miru moze da se igra. Verujem da ce tako i biti, jer je lepo igra primljena kod igraca ovako na prvu. Kritiku ko sisa, isto kao i u filmskoj industriji, obican talog narcisa.

Ja cu svakako sacekati da jos malo ispeglaju, imam cime da se zanimam uz Wolfenstein, Witcher 3, Poe, a i krecu Liga Sampiona/Liga Evrope:d

Poslednja izmena:
It doesn’t run very well either. On a PC with a GTX 1080, an i5-6600K overclocked to 4.5GHz, and 16GB of RAM, I struggled to maintain a steady frame rate—even after significantly lowering the graphics settings and resolution. It’s mostly fine in the countryside, but as soon as I enter a town or anywhere with a lot of geometry, the game stutters badly and makes moving around feel sludgy and unpleasant. Which is a shame, because this beautiful expanse of medieval Europe deserves better. The forests in particular are stunning; deep and lush and mysterious, like stepping into another world. And while the setting isn’t as vivid or dramatic as places like Skyrim, Thedas, or Skellige, it feels more real than all of them.

https://www.pcgamer.com/kingdom-come-deliverance-review/

Meni je ovo zanimljivo baš, samo je užas optimizacija, baš baš užas, nema nikakve razlike u frejmu kad igram na High - Very High i kad igram na medium. Možda 3-4 frejma.

Interesantna igra ali mi se čini da je previše izbagovana. Stigoh do drugog zamka, trebam da ukradem neki armour da bih pobegao, kupio sam lockpick, došao do chest-a, piše hold E, ja držim E, krug se napuni otprilike 3/4 i ništa. Pokušam da ukradem štit, ista situacija. I evo motam se gore dole po zamku već 20min.

Igra je super, osim sto sam osedeo kada sam izgubio sat vremena gameplaya zato sto sam umreo, a nisam znao da igra nema autosave posle izvrsenog questa, pa sam morao da trckaram opet i zavrsavam 4 questa i to najdosadnija, sa ucenjem picklocka i dzeparenja, pa onda kradje onog prstena...
Optimizacija je ocaj, kada se nisam slogirao u gradu sa 30fps, a onda na livadi siba 80 :)

Isti taj quest u zamku sa armorom, pre toga sam vec bio ukrao sve to, ali sam bacio majicu i sada ne mogu da izadjem, verovatno zato sto nemam kompletan set, ali hvala Bogu, mozes da ukrades konja, predas se za kradju i izbace te iz zamka, ali nazalost pesaka :D

Prva igra kojoj bas treba 100 razlicitih saveova u sat vremena, a bas ona nema krsten save sistem, nego ovo isforsirano ******, da bi imali vise contenta u manjoj open world igri.

Poslednja izmena:
Uu, super, stavljam ovaj za save. Lockpicking mi je skroz ok.

Nazad
Vrh Dno