Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Onda sam prolupao sa modelima skroz...

Sad gledam kimovil i nista mi nije jasno - jel postojao neki LeEco telefon sa 4k baterijom? Izgleda da je Cool1 uneo dosta zabune u sve.

Sent from my Cool1 C106 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Misliš na x722, ali je i njemu cena otišla gore.

@wladymeer

Ima le pro 3 X720, mislim da si na njega mislio.

Sent from my Cool S1 using Tapatalk

Dobro je nisam poludeo :D

Zanimljivo kako su poredjali te telefone tako da svakome "nešto" fali - x722 ima sve osim OIS npr

Hahaha, ma da, napravili su da svako ima moze da izabere neku karakteristiku koja mu odgobara, bas su ozbiljno bili pristupili razvijanju telefona, steta sto su na "pauzi". Ja inace imam upravo taj le pro 3, doduse moj je proizveo coolpad, pa ima nekih sitnih razlika u odnosu na originalan le pro 3, ali je jako slican.

Sent from my Cool S1 using Tapatalk

@wladymeer

mozes li da napises, posto si ocigledno vise nego upucen, par modela koji su aktuelno dobri u smislu cenovnog ranga (jeftiniji, srednji i skuplji), da su neki no name-ovi a da eventualno imaju neki pozitivan review ?

Ja sam ranije imao vise nego odlicnog kineza Zopo C2, kupio ga preko pandawill-a i mogu vam reci da je meni jedan od top 3 telefona ikada po pitanju kvaliteta i ne preterujem uopste. Ispadao brdo puta a nikad se nije slomio a imao prelep dizajn jer kad je ugasen izgledao kao parce stakla. U tom trenutku bio konkurentan i upotrebljiv telefon a sad vidim da te firme zopo uopste ni nema na ovim kineskim online radnjama

E, kupio bih nesto tako, kao sto je tada bio zopo C2 samo danas konkurentno, pa bih voleo da mi neko napise ko se bolje razume kakvih ima modela super jeftinih, nesto srednje i eventualno nesto skuplje ali da bas valja

Cool1 mi i dalje jako zgodna kupovina ako ti Oreo nije must-have m

4.000 baterija
4/32 memorija
SD 626 procesor
dual-lens zadnja kamera
Type-C konektor (nema fast charge)
Ima 3.5mm ulaz za slušalice

Jedini minus je što nema SD card slot

Do 100€ (mene kostao 92€) rekao bih da nema bolje kupovine hardverski.

Ako idemo skuplje od toga onda je tu mrtva trka izmedju ostalih LeEco, Xiaomi, Nubia pa i Meizu modela. Nisam odavno pratio cene ali je hardverski LeEco dosta dugo davao najbolji banh-for-buck, Xiaomi dominirao sa ROMovima, Nubia ostala zanimljiva misterija na ovim prostorima a Meizu meni barem ostavljao najbolji osećaj da držim "premium uredjaj" i po meni ima optimalno rešenje za navigaciju Androidom a sve preko jednog tastera/senzora.

Sto se tice jeftinijeg tu nemam praktičnog iskustva - uzeo sam bratu koji je average Joe korisnik Leagoo Kiicaa Power za 45€ i ne žali se ni na šta. Morao sam jedino da flešujem telefon jer je imao preinstalirani malware u vidu "imate 17 virusa na telefonu" reklama. Utisak je da bih preživeo par meseci sa njim kao zamenskim telefonom.

Sta znam, da kupujem telefon, mislim da bih sačekao malo da se pojave 18:9 konkurenti. Ovo su sve manje-vise 2017 modeli i osim Xiaomi A1 nije se baš pojavila neka alternativa ispod 200€ koja je izazvala ono što je svojevremeno Redmi 4 ili LeEco uradio.

Ukratko ponuda je otprilike rangirano po ceni do 200€
Xiaomi Redmi 5A
LeEco Le S3 (x626)
Coolpad Cool1
LeEco Le 2 (x520)
Nubia M2 Lite
LeEco Le Max 2 (x820)
LeEco Le Pro 2 (x620)
Nubia Z17 Lite
LeEco Le Pro 3 (x722)
Xiaomi Mi A1
Xiaomi Redmi Note 5

Poslednja izmena:
Na Kimovilu do 250$ , Leeco i dalje vlada.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Vlado, zar nije cool1 SD652?

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Vlado, zar nije cool1 SD652?

Cool 1 jeste sa SD 652, i to je jedan od boljih telefona koji sam imao, zapravo sa svih aspekata je dovoljno dobar.

Na primer sa le max 2 posle njega nisam bio toliko zadovoljan, iako je brži dosta baterija je trajala mnogo kraće i fp senzor je bio mnogo sporiji.

Neka izvinu oni koji su već videli moje utiske ali ja nemam gotovo nijednu bas ozbiljnu zamerku za Cool1...

Baterija je verovatno toliko dobra da tek kad se budem vratio na "standardne modele" ima da shvatim koliko je Cool1 gotivan.

Ekran je dosta kvalitetan ali ne i po pitanju osvetljenja. Desilo mi se par puta na suncu da apsolutno ništa ne vidim na max osvetljenju.

Kamera nešto iznad proseka, bokeh efekat dobar i upotrebljiv, lepo je što ima i shortcut sistem pa da slikas na fingerprint ili da palis blic na long-press back dugmeta ili scrrenshot na long-press home. Cak ima i funkciju produženog screenshota pa da uhvati celu stranicu u jednom fajlu.

Ali ovo mi je glavni problem.

1) mikrofon ima agresivan noise cancelling i duže razgovore znam da vodim na spikerfonu gde je znatno manji. Problem je što kako malo odmaknes telefon od uha sagovornik te drastično slabije čuje (vidi sliku - pricam istik glasom, telefon pomerio 1-2cm od uveta)

847d47d48f77d7035c80f77b96d3a2bb.jpg

Strašna mi je i pomisao da su po pitanju mikrofona rešili da štede jer su to najmizernija hardverska ulaganja.

2) internet na EUI 5.9 izgleda ima povremeni problem sa portovima pa se često dešava da tipa BusPlus ne radi ( u isto vreme drugi telefon, isti operater - radi) ili da mi ne pošalje komentar na b92 (nema ni 0.01% razloga da ga ne odobre). A drugi spominju i problem za parking poruke.

Ali to je i moj problem pošto slabo baratam celim procesom flesovanja pa znam da u startu treba da odvojim minimum 2-3 sata jer nemam rutinu a nikako da odvojim vreme za to.

Možda su problem mikrofona ili interneta resili sa JUI (Android N) a možda ima i neki mod da se softverski smanji noise cancelling ili totalno ukine.

Ali sve u svemu, zadovoljan dobijenim i kako stvari izgledaju i dalje je jedan od najboljih best-buy telefona ispod 150€ (trenutno je 90€ (3/32) / 95€ (4/32))

I da, slobodno uzimajte zlatan model, znatno neutralnija nijansa od S7 Edge npr. - u zavisnosti od ugla gledanja, češće povuče na srebrnu nego na zlatnu.

Poslednja izmena:
Neka izvinu oni koji su već videli moje utiske ali ja nemam gotovo nijednu bas ozbiljnu zamerku za Cool1...

Baterija je verovatno toliko dobra da tek kad se budem vratio na "standardne modele" ima da shvatim koliko je Cool1 gotivan.

Ekran je dosta kvalitetan ali ne i po pitanju osvetljenja. Desilo mi se par puta na suncu da apsolutno ništa ne vidim na max osvetljenju.

Kamera nešto iznad proseka, bokeh efekat dobar i upotrebljiv, lepo je što ima i shortcut sistem pa da slikas na fingerprint ili da palis blic na long-press back dugmeta ili scrrenshot na long-press home. Cak ima i funkciju produženog screenshota pa da uhvati celu stranicu u jednom fajlu.

Ali ovo mi je glavni problem.

1) mikrofon ima agresivan noise cancelling i duže razgovore znam da vodim na spikerfonu gde je znatno manji. Problem je što kako malo odmaknes telefon od uha sagovornik te drastično slabije čuje (vidi sliku - pricam istik glasom, telefon pomerio 1-2cm od uveta)

847d47d48f77d7035c80f77b96d3a2bb.jpg

Strašna mi je i pomisao da su po pitanju mikrofona rešili da štede jer su to najmizernija hardverska ulaganja.

2) internet na EUI 5.9 izgleda ima povremeni problem sa portovima pa se često dešava da tipa BusPlus ne radi ( u isto vreme drugi telefon, isti operater - radi) ili da mi ne pošalje komentar na b92 (nema ni 0.01% razloga da ga ne odobre). A drugi spominju i problem za parking poruke.

Ali to je i moj problem pošto slabo baratam celim procesom flesovanja pa znam da u startu treba da odvojim minimum 2-3 sata jer nemam rutinu a nikako da odvojim vreme za to.

Možda su problem mikrofona ili interneta resili sa JUI (Android N) a možda ima i neki mod da se softverski smanji noise cancelling ili totalno ukine.

Ali sve u svemu, zadovoljan dobijenim i kako stvari izgledaju i dalje je jedan od najboljih best-buy telefona ispod 150€ (trenutno je 90€ (3/32) / 95€ (4/32))

I da, slobodno uzimajte zlatan model, znatno neutralnija nijansa od S7 Edge npr. - u zavisnosti od ugla gledanja, češće povuče na srebrnu nego na zlatnu.

Prošli put sam ti lepo odgovorio i za malware i za noise suppression, ne znam zašto si me iskulirao lol

Evo šta treba da se promeni u build.prop fajlu, za voice call stavis FALSE.

Isto je kod svakog qualcomm uređaja.
8a351b295959cf346bce983cc9bbbd7c.jpg

persist.audio.fluence.voicecall

Kod tebe će ovako pisati. Staviš false, reboot i uživaš

Ako ćeš mi verovati promakao mi je taj post. Probacu to ovih dana.

Ja sam uzeo za drugara jedan, treba da stigne ovih dana pa ću da se igram sa njim. Stefane ako imaš neku preporuku za rom sa 4pda koji je stabilan, ne mora da bude Nougat/Oreo, bitna je stabilnost i da sve lepo radi. Hvala unapred.

Ja sam uzeo za drugara jedan, treba da stigne ovih dana pa ću da se igram sa njim. Stefane ako imaš neku preporuku za rom sa 4pda koji je stabilan, ne mora da bude Nougat/Oreo, bitna je stabilnost i da sve lepo radi. Hvala unapred.

Drage volje bih ti preporučio ali nemam ovaj tel već Zuk Z2, da imaš njega rekao bih ti šta je sve najbolje, koja kombinacija itd...
Najbolje da se pita na 4pda, Rusi brzo odgovaraju, meni su dali dobre savete za neke telefone.
Pogledao sam i na xda međutim nema toliko podrške tamo, bolje je raspitati se na 4pda.

Drage volje bih ti preporučio ali nemam ovaj tel već Zuk Z2, da imaš njega rekao bih ti šta je sve najbolje, koja kombinacija itd...
Najbolje da se pita na 4pda, Rusi brzo odgovaraju, meni su dali dobre savete za neke telefone.
Pogledao sam i na xda međutim nema toliko podrške tamo, bolje je raspitati se na 4pda.
Znas bas ruski ili koristis google translate?
Ja imam svega 33 posta isti nick, ali radio je gt...
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@stefan imam tamo nalog, snaći ću se, nego sam umislio da imaš cool1. Isti mi je nick, čitavih 14 googletranslate postova [emoji16]

Ne znam Ruski, ali zato GT zna :).
Ja ubacim i englesku varijantu, samo je sakrijem, u svakom postu, mogu da zamislim našta liči taj prevod :)

RN5 sa Gcam. [emoji41]

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno