Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Ljudi sacekajte Kida,ako ko zna oko Miui onda je to on.On ce tacno predloziti koju aplikaciju da koristite ili na koji nacin da odrzavate sistem.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jel bi ovo mogao da bude taj malware?

Neki Push Service je u pitanju...

ac9ce25756425b778dc782f25491a0ec.jpg

Nije MIUI, EUI 5.9 je (LeEco stock)

Edit: nije taj - potrebno malo pomoći oko upotrebe os monitora

Sent from my Cool1 C106 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sve te app su beskorisne, vise stete nego sto koriste...

Ko ima Android 8, ne mora da brine nista jer sistem sam regulise cache, ko nema neka brise cache kada se nagomila preko 1-2GB i ne instalirajte svako djubre koje ima reklame u sebi... Ko ima root, Adaway je must have.

Sto se tice garaznih brendova i malware-a za isti, on nije u user aplikacijama koje dolaze, nego cesto deo sistema i sistemskih app, tj. ubacen je u sam softver u fabrici sa namerom da krade informacije.

Posle se te informacije prodaju i zaradi se mnogo vise , nego prodajom tih istih telefona...

Zato nema potrebe da se cudite kako su ti telefoni jeftini...

Poslednja izmena:
Ja čitao ovaj forum a i dosta drugih, LeEco se na sva usta spominjao da nije garažni, kako sad?

SDMaid imam, ne primećuje ništa, sa OS monitorom ne mogu da provalim gde nastaje problem jer se dotični "problem" pali na lock screenu.

Ponoviću još jednom - ništa instalirao nisam u proteklih mesec-dva sigurno i ovo se pojavilo u protekla 3-4 dana otprilike.

Ja sam pisao u globalu, nisam napisao da je LeEco garazni brend...
Tebi se neka app update-ovala i samim tim si dobio i reklame... Vidi u Play store-u sta ti se sve update od app koje imas i odradi sistem eliminacije da nadjes krivca...Svaka app koja ima ispod naziva "contains ads" moze biti krivac.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja čitao ovaj forum a i dosta drugih, LeEco se na sva usta spominjao da nije garažni, kako sad?

SDMaid imam, ne primećuje ništa, sa OS monitorom ne mogu da provalim gde nastaje problem jer se dotični "problem" pali na lock screenu.

Ponoviću još jednom - ništa instalirao nisam u proteklih mesec-dva sigurno i ovo se pojavilo u protekla 3-4 dana otprilike.
Desava se to da se sama aktivira posle par meseci čekanja, ili više, ne mora da znači da je do neke aplikacije koja se update-ovala...

https://forum.xda-developers.com/le-max-2/how-to/le-x820-822-preinstalled-malware-t3555842

https://forum.xda-developers.com/leeco-le1-pro/help/letv-x800-version-malware-install-app-t3412408

https://thehackernews.com/2018/03/android-botnet-malware.html?m=1

Problem je taj da su tebi poslali telefon u koje je ubačen bloatware/malware i to se rešava flešovanjem oficijalnog stock rom-a.

Nema lakog rešenja, tipa gašenjem neke app.

Meni je Lenovo Vibe Shot stigao iz Kine sa bloatware-om, isto iskakanje reklama iz čistog mira na lockscreen-u, našao sam aplikaciju samo zato što sam imao instaliranu Lenovo security aplikaciju preko koje sam gledao koliko koja app troši megabajte, našao sam odgovornu, neki download booster tako nešto, nisam siguran, onemogućio sam mu net u to se kao sredilo međutim nisam hteo takav sistem da koristim i flešovao sam stock rom sa kojim je rešen problem do kraja. Inače je bila instalirana sistemski pa nisam mogao da je obrišem.

Tako da ili nađi takvu aplikaciju, koja će da ti meri upotrebu podataka, pa da vidiš šta vuče net, sve što ti je nepoznato gasi.

Moja preporuka stock rom, nosi u neki servis ako nisi vičan.

Pozdrav

Obično je vrlo jednostavno, fabrički reset blokiraj ili ako može deinstaliraj sve preinstalirane a potpuno nepotrebne aplikacije i procese. I to je to. Često i preinstalirani google pretraživač ima u sebi po nešto, a i chrome.

Inače je bila instalirana sistemski pa nisam mogao da je obrišem.
Zasto nisi mogao?

@wladymeer

Na xda ili 4pda ces naci spisak sa gomilom sistemskih aplikacija i servisa (Leeco) koje mozes (trebas) da obrises. Ako nisi siguran, root uninstaler ili titanium pa blokiraj jednu po jednu da vidis da li ce ti smetati ili guglaj ono sto ti je sumnjivo, pa kad si siguran, brisi djubre. ;)

Sad cu opet, pa neka ponovo brisu...zar vi ne cistite svoje telefone od raznog smeca? Pa to je pod obavezno. Bar za mene.

Koliko Sam ja pratio Vladimir je Sam flesao neki custom ROM.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Zasto nisi mogao?

@wladymeer

Na xda ili 4pda ces naci spisak sa gomilom sistemskih aplikacija i servisa (Leeco) koje mozes (trebas) da obrises. Ako nisi siguran, root uninstaler ili titanium pa blokiraj jednu po jednu da vidis da li ce ti smetati ili guglaj ono sto ti je sumnjivo, pa kad si siguran, brisi djubre. ;)

Sad cu opet, pa neka ponovo brisu...zar vi ne cistite svoje telefone od raznog smeca? Pa to je pod obavezno. Bar za mene.
Nisam imao root tada, bilo je rizično za taj telefon, bio sam na androidu 6 a root je bio za 5 pa je i sam developer rekao da se može brikovati...

Kasnije mi je jedan član sa XDA rekao da je on uspeo pa sam i ja sve to odradio.

Mislim pre toga sam qfil-om flešovao stock rom (rešio malware/bloatware) a posle root sredio i onda sve ostalo...

Čistim rom naravno, i na Samsungu sam uvek koristio one očišćene stock varijante jer je taj bloatware zauzimao jako puno ram-a.

Prelaskom na Qualcomm uređaje sa Samsunga sam video koliko mogu biti dobri custom rom-ovi, sa minimalnim bug-ovima. Trenutni rom, sa mojim korišćenjem nema nijedan bug. A bolji je od stock rom-a bezbroj puta.

Koji je trenutno najbolji sajt za cene i ponudu kineskih telefona ? znam da se to stalno menja, prvo je bio pandawill, pa onda oni neki wh iili ws kako vec, sad mi ni google ne pomaze da nadjem neki pristojan sajt sa ponudama

kimovil.com pa unesi telefon koji te zanima - nekad je gearbest, nekad DX, nekad aliexpress... Neko moje iskustvo je da su dosta azurni sa najboljim ponudama - ali ume i da im se potkrade greška pa da postave cenu od 4/32 za 6/64 model i sl.

A nije na odmet ponekad proveriti i JD.com ako nema trazenog telefona - recimo ja sam trazio Cool1 ali da ne bude indijski model i jedino je JD garantovao za tu cenu da se radi o C106-3 modelu.

Poslednja izmena:

To je neko lupio za leeco. Garazni brendovi su ulefone, elephone, cubot i sl. Leeco je kao firma zapao u krizu, a telefoni im nisu nista losiji od ovih poznatijih brendova. Ja sam ih nekoliko kupio, i sam koristim coolpad, koji je u stvari leeco. Vecina modela ima fobru podrsku i solidan izbor custom ROM-ova, trenutno je leeco sto se tice odnosa cena-kvalitet neprevazidjen.

Sent from my Cool S1 using Tapatalk

Moja letva je stigla sa setom raznoraznog malware u fabričkom romu. Posle dosta žalbi su izbacili navodno čist rom. Spolja gladac iznutra...
Za razliku od perioda od pre par godina, kad je otvorena tema, danas uz izbor odličnih budžet Xiaomi telefona, ne bih ni gledao nešto drugo.

Pronašao sam izgleda malware - biće da je preinstalirani browser odradio auto-updejt i počeo da spamuje sa kineskim sadržajem.

Kažem izgleda jer nema opcije u okviru browsera da ga ponovo updejtujem (za razliku od kalenrara, sata i sl.).

Sto se tice telefona, da danas kupujem mislim da bih isao ili na Nubia M2 Lite (MTK 6750 4/32 3.000mAh 104€) ili Nubia Z17 Lite (SD 653, 6/64, 3.200mAh 145€)

A da moram instant da kupujem, mislim da bi to bio Xiaomi A1

Nisam nezadovoljan LeEcom, samo nisam toliko fasciniran. To što oni nude, jeste jeftinije od konkurencije i iskreno za ljude kojima custom ROM nije bitan faktor, Cool1, x626 i slični modeli su definitivno bolji izbor od Redmi serije.

Poslednja izmena:
Nije interesantan taj Z17 Lite, za 30-40$ vise se moze uzeti RN5 6/64 :)
SD 636 je efikasniji od 653, 4000mAh baterija, gledajuci specifikacije deluje da je i kamera bolja na RN5, podrska za custom romove..

Stavise, SD 636 je baziran na A73 jezgrima koja su jaca od A72 jezgara u SD 653.

Ovaj za 100$ deluje ok.

Edit:

@wladymeer

Na Aliexpressu razlika 30-40$.

Poslednja izmena:
Cak i da se uzme 4/64 verzija, dobija se bolji i efikasniji chipset, 4000mAh baterija, veci ekran, (pretpostavljam)bolja kamera i bolja podrska za custom romove i generalno Xiaomi ima skroz ok podrsku za MiUI.

Kad sve saberes i oduzmes, RN5 je daleko kompletniji uredjaj. Skoro sam bas gledao kinesko mid-range trziste, dosta sati sam proveo, na kraju uzeo RN5 6/64 jer se (po meni)pokazao kao najkompletniji od svih.

Poslednja izmena:
Da ali x820 sa ois, 5.7fhd+ ekranom i sd820 košta ~150$ u 4/32 varijanti. I odlična podrška na 4pda.

Sent from my Le X626 using Tapatalk

Pa eto x820 je bolje poredjenje nego RN5 cenovno. Mene od x820 odbija usb-c ulaz za sve a kad vec nema SD slot onda je zgodno imati 64gb.

I cini mi se i da z17L ima OIS a i manje bezele oko ekrana. Da je još 18:9 bio bi bombona.

Da, leeco ima taj old dizajn, u principu kome je to bitno mora gledati telefone iz 2018.

Da ali x820 sa ois, 5.7fhd+ ekranom i sd820 košta ~150$ u 4/32 varijanti. I odlična podrška na 4pda.

Ovaj LeEco je vec interesantniji, mada SD 820 zna da se zagreje lepo. SD 636 ima ista CPU jezgra kao SD 835, sa nizim klokom, i slabiji GPU(slabiji je i od GPU-a u SD 820). Zmaj chipset u mid-range segmentu.

Sve u svemu, slicna cena za 6/64 X820 i 6/64 RN5(skuplji je RN5 za ~30$), ne znam kakve slike pravi LeEco i da li je moguce portovati Gcam(RN5 pravi opasne slike sa Gcam), verujem da je ok. Kojeg je tipa interna memorija u X820? Ako je UFS 2.0, to je vec poprilicno brze od eMMC 5.1..

Sve u svemu, odlican value telefon, pogotovo 4/32 verzija. Ja bih(i jesam) ipak uzeo RN5 zbog veceg ekrana i dosta bolje autonomije, kao i vece zajednice, novijeg softvera, bolje podrske koja tek krece, mada je i X820 dobar izbor.

Edit:

Za 100$, Umidigi A1 Pro deluje okej, ne znam kako se Umidigi kao brend pokazao u praksi.
https://youtu.be/SsqQ-IzFP-I

Poslednja izmena:
Ovaj LeEco je vec interesantniji, mada SD 820 zna da se zagreje lepo. SD 636 ima ista CPU jezgra kao SD 835, sa nizim klokom, i slabiji GPU(slabiji je i od GPU-a u SD 820). Zmaj chipset u mid-range segmentu.
To što si napisao za SD 636 važi za SD 660 dok je SD835 potpuno druga tehnologija.

A da vas ja iskreno pitam - u praksi - kako se odražava sve to o čemu pričamo?

Koliko znam SD je za razliku od MTK "otkljucan" i zato i ima custom ROMove

Ali, SD 620... 635... 820... 836...

Jel 835 sa 3.200 omogućava sličnu autonomiju kao 636 na 4.000? I u čemu je konkretna razlika zbog koja je kupovina 636 no-brainer u odnosu na 620?

Pardon my French ali mi sva ta priča oko chipseta izgleda kao RAM benchmark - dobro teoretisanje ali na kraju u praksi razlika se meri u vrednostima ispod sekunde.

Poslednja izmena:
Ukratko- dosta je efikasniji SD 636 od SD 820, a CPU performanse su dosta slicne. GPU je manje-vise nebitan, osim za igranje igara.

Za mene je no-brainer SD 636 u odnosu na SD 820, za nekog drugog je SD 820 no-brainer u odnosu na SD 636, zavisi od prioriteta.

Sto se brzine tice, u pravu si, razlike se uglavnom mogu videti samo na benchmark programima, ako se ne igraju heavy igre, tu veca snaga dolazi do izrazaja.

SD 625 je vec osetno slabiji i to se oseca, A53 jezgra nemaju sta da traze pored Kryo 260 u SD 636 i Kryo u SD 820 :)

Poslednja izmena:
@ivanbass ne znam kakav tip memorije ima x820, senzor kamere je sony imx230 a radi gcam. U praksi pravi odlične fotke, mada verujem da je rn5 svakako bolji telefon, savremeniji dizajn, možda malo sporiji ali hladniji i štedljiviji čipset, verovatno i bolja kamera, a i ako nije bolja onda je verovatno tu negde. Ali tu je i razlika u ceni pa ko šta voli...

Najveća tuga za LeEco x820 je što nema 4.000 bateriju kao Le Max 2 (x626) i Cool1. Sekundu ne bih razmišljao :)

To što si napisao za SD 636 važi za SD 660 dok je SD835 potpuno druga tehnologija.
Razlika izmedju SD 835 i 660 je ~20% u CPU delu. SD 636 ima ista jezgra kao SD 660, samo je klok na SD 636 8x1.8GHz, dok je na SD 660 4x2.2GHz+4x1.8GHz.

Jezgra Kryo 260(SD 636/660) i Kryo 280(SD 835) su derivat ARM A73 jezgra, za performance cluster, dok efficiency cluster kod Kryo 260 koristi A53, a za 280 nije naznaceno koliko vidim, mada bi trebalo da je i tu A53, na osnovu benchmarka, a i logicno je da idu A53 u efficiency cluster.

SD 625 koristi 8xA53 jezgara, zato je i dosta slabiji. Ovo isto vazi za sve mid-range Kirine(650-659) i Exynoss-e.

Nije druga tehnologija, samo je drugi proces, SD 835 je radjen u 10nm, dok su ovi u 14nm, ali su opet efikasniji jer dosta jaci GPU i visi klok na SD 835 prave vecu razliku u potrosnji nego prelazak sa 14nm na 10nm.

Poslednja izmena:
Najveća tuga za LeEco x820 je što nema 4.000 bateriju kao Le Max 2 (x626) i Cool1. Sekundu ne bih razmišljao :)

LeMax2 = x820 (3100mah)
LeS3 = x626 (3000mah)

Čisto da ne bude zabune.

Nazad
Vrh Dno