Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Je li to isti ZTE koji je pravio Skate i Grand X? Nakon korektnog Skate, ovaj drugi je takvo razočarenje da moj novčanik neće ni blizu ZTE-a bar još pet godina.

To je taj. Ja nakon ovog mog z7 tesko da cu blizu

Sent from my NX505J using Tapatalk

Ljudi, nemojte da se svrstavamo u tabore...

Meni nubia odgovara sa odnosom ulozeno dobijeno.

Ima drugih korektnih kineskih proizvodjaca koji imaju vise nego korektne modele.

Svako bira spram zelja i mogucnosti.

Koji je bolji je bespredmetno raspravljati.

Sent from my NX549J using Tapatalk

Koristim već godinu dana Xiaomi Redmi Note 2 i za pare koje sam ga platio (~$150) i više sam nego zadovoljan. E sad je došlo vreme za upgrade, šta biste mi predložili?

Redmi note 4x :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jel ima uopšte tema o Redmi note 4x? Pokušavam da nađem preko kompa ali mi ne uspeva...

Nema ,piši u rn4 temi :)

Da ali postoje jake naznake da može da se uzme verzija koja podržava lte800 ,što mu je potencijalno velika prednost u odnosu na r4prime

cd8e3ef6c918ffb400383f282dce9b16.jpg

Poslednja izmena:
Zdravo ljudi, treba mi jedan savet.

Koristim Redmi Note 3 PRO već 6 meseci kao dul sim telefon gde mi je službena i privatna kartica. U svemu sam zadovoljan što se tiče rada, fluidnosti, baterije, svih aplikacija koje su mi potrebne, sem kvalitetom kamere. Baš nisam zadovoljan kvaltetom slika. Imam Nokiju 808PW i Sony RX100 II, ali oni nisu uvek uz mene, pa bih potrošio do 350 evra na telefon koji bi imao kvalitetniju kameru, ali da ima dual-sim i da radi na nivou RN3. Znači, neki prosečan procesor i oko 3gb ram-a.
Pregledao sam na Kimovilu cene itd. ali napisano na papiru mi ništa ne znači što se tiče kvaliteta kamere. Imate li neki savet?
Hvala unapred!

Otvori temu u delu foruma "Šta da kupim" , pa će se ljudi raspisati... :) I ja sam u sličnoj situaciji kao ti...

Kada izaberes slanje za Nemacku, moras izabrati Standard shipping - Germany express. Tada roba dolazi iz Kine do GB, tamo se carini (troskovi carine idu na Gearbest) i salje za Nemacku.
Znaci roba se kupuje iz kineskih magacina, po kineskim cenama i dolazi do Nemacke 7-15 dana bez dodatne carine i troskova.
http://www.gearbestblog.de/faq/germany-express/

hvala puno na odgovoru, kada budem uzimao sledeci telefon probacu ovu varijantu...

Zdravo ljudi, treba mi jedan savet.

Koristim Redmi Note 3 PRO već 6 meseci kao dul sim telefon gde mi je službena i privatna kartica. U svemu sam zadovoljan što se tiče rada, fluidnosti, baterije, svih aplikacija koje su mi potrebne, sem kvalitetom kamere. Baš nisam zadovoljan kvaltetom slika. Imam Nokiju 808PW i Sony RX100 II, ali oni nisu uvek uz mene, pa bih potrošio do 350 evra na telefon koji bi imao kvalitetniju kameru, ali da ima dual-sim i da radi na nivou RN3. Znači, neki prosečan procesor i oko 3gb ram-a.
Pregledao sam na Kimovilu cene itd. ali napisano na papiru mi ništa ne znači što se tiče kvaliteta kamere. Imate li neki savet?
Hvala unapred!

Neki od LeEco telefona. Npr. LeEco x829. Za 250 evra 6GB RAM, Snapdragon 820, Adreno 530, brutalna 21MP OIS kamera i metalno kuciste (znaci kvalitet na nivou telefona od 500+ evra.) Ja imam Letv Le 1 Pro (X800) i prezadovoljan sam njime. On takodje ima odlicnu kameru. Ako te zanima mogu ti poslati neke primere sto sam slikao.

Wow. Pričali smo već o ovome i i dalje ne kontam, pogotovo što je RX100II u pitanju. :) Ja jutros krenuo na posao i kao "Možda ću fotkati...? Ma da" i stavim XE-1 27mm u torbicu. [emoji14]

Poslednja izmena:
Sta preporučujete do 5 inca i 2 gb rama za cca 80 dolara?

Sent from my x600 using Tapatalk

Ako bi ipak isao do 100 dolara sta odabrati između Xiaomi redmi 4A i Meizu M3s? Ili nešto treće?

Ako bi ipak isao do 100 dolara sta odabrati između Xiaomi redmi 4A i Meizu M3s? Ili nešto treće?

A sta ti je najbitniji kriterijum za izbor? Imas i pptv king 7 za te pare....

Sent from my NX505J using Tapatalk

Max 5 inca i 2 gb rama. Mali ce uglavnom igrat igrice

Ja sam na svim telefonima koristio cyanogenmod i mi4c sam uzeo zato što ima cm za njega. A onda sam se zaljubio u miui8. Najbolji fabrički 'kastomoliki' rom. Osim multitaskinga sve mi se više svidja na miui u odnosu na stock android. Prepun opcija, tema, prelep, defoltne aplikacije lepše i sa milion opcija itd. I možeš da kupiš veoma povoljno Šaomije na KP. Verovatno u skorije vreme neću ni gledati neku drugu marku telefona. Ali to sam samo ja :)
Ovo je bio odgovor u debembru kada sam gledao šta ima novo kod kineza u kategoriji "best baj" do 150€.
Kada uradim poređenje modela Mi4c, Redmi 4 i Redmi 4x na Kimovil-u dobijem prilično sličan ureađaj po spec, iako se 4x pojavio nedavno i ima prilično nisku cenu u Kini (jeftiniji od Mi4c). Čak je Mi4c, iako iz 2015-e i hexa-core bogatiji funkcijama i ima bolji Antutu skor skoro dvostruko od druga dva! (Moj trenutni telefon ima 5x manji Antutu skor od Mi4c.) Ispade da je i dalje Mi4c "best baj"! Ima li smisla njega i dan danas kupiti? Slabo se nudi a drži cenu.

Ne želim veliki fon (5" je ok), površno gledao Note modele jer su 5,5" (već imam 5", svi Note modeli su po svim dimenzima veći od mog moba), iako mi je savetovan RN3 SE. Pročitao da RN4 nije veliko unapređenje "trojke".

Takođe mi se sviđa LeEco, ali tu nema baš nijednog modela da je ispod 5,5". Vidim da on radi sa EUI kastumizacijom Androida.
Videh da taj EUI može da pregazi Cyanogen-om, dok MIUI nema alternativu na Xiaomi-u, kao ni FlyMe na Meizu.

Takođe videh i opcije koje nude GizChina i GearBest (i neki drugi) -- isporuka bez carine u Nemačku/Austriju.
Nisam puno istraživao, vidim da ima mnogo modela, da je Xiaomi kod nas na KP jeftiniji od LeEco, a do drugih marki nisam ni dogurao. Sad tek vidim koliko nemam pojma (a ne žuri mi se)! :)

Poslednja izmena:
Mislim da se mi4c rasprodao. Eventualno neki refurbished....

e koliko baterija drzi , vidim po netu kao cubot note s 2 dana koriscenja , dok bluboo maya 1 dan ?
Na Cubotu baterija izdrzi dva dana aktivnog koriscenja. Odlican je telefon, od septembra ga imam, instaliran Android 6.0...Sve preporuke.

Sent from my CUBOT_NOTE_S using Tapatalk

@owim
Mi4c je i dalje odličan telefon; redovno dobija ažuriranja softvera, pa i pre nego telefoni iz Redmi serije. Mada na sajtu ne vidim da ima global rom.
Inače, na Xiaomi možeš da staviš i nešto drugo osim miui, ima u temama da se nađu uputstva šta i kako.

U poslednje vreme i ZUK2 4/64GB ima odličnu cenu... (kimovil)

Poslednja izmena:
Lepo je što kimovil.com prikaže cool i niske cene na Ali-u ili nekom drugom sajtu, ali ako naručujemo u SRB dobro znamo da će nas sačekati PDV i carina koji su više od 30%.

Kako je @prkelja napisao, GearBest šalje za Nemačku i Austriju i snosi troškove carine. Još nisam istražio ukupan trošak, ako se kupi uređaj od 100€ ne znam koliko na kraju ukupno ispadne u Beču.
Sem njih, GizTop.com pokriva troškove carine za za puno zemalja EU (uklj. Hrvastku, Sloveniju, Austriju, Nemačku...). Jedini trošak je poštarina, koja iznosi $20.

Još neki sajt koji omogućava da se zaobiđe srpska carina? Pandawill i dalje nudi?

Sad se setih da je u CG bese granica 200€ (ili 150€) ispod koje se ne plaća carina ili grešim? ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno