Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Ma nema veze, pokušaj se registrirati na desetak najvećih trgovina (banggood, to2c, pandawill, minideal, geekbuying, focalprice, merimobiles...) i ostavi im opciju da ti šalju newsletter.
Ima da te ubiju s doogeejem, elephoneom i cubotom :d
Pogledaj im izbor naj modela oko prigodnih prazničkih prodaja. Te najprodavaniji, pa najkvalitetniji pa najbolje ocijenjen od kupaca. Moš odma pogodit tri šampiona:
iNew, Doogee i Elephone. - Niti jedan od ovih brendova ne proizvodi ništa!

Sad odi na Taobao, Tmall, Jingdong i Vmall - globalno najveće i najbolje trgovine mobitelima pa pogledaj što se najviše prodaje:
Huawei 3c, Coolpad F1, Lenovo A8, Xiaomi Note 4G... Oni gore spomenuti gotovo da tamo i ne postoje.

Najbolje od svega, i oni ((banggood, to2c, pandawill, minideal....) imaju iste u ponudi i cijene su iste kao za doogee, cubot...

Znam da sam pristran ali može mi netko objasniti ovaj paradoks a da nije u pitanju
puno bolja marža za određene (jeftine u proizvodnji) brendove.

Dakle, gotovo ista cijena za istu klasu:

1) Huawei 3c, Coolpad F1, Lenovo A8, Lenovo A805+, Xiaomi Note 4G, ZTE Red Bull...

vs

2) Razni iNew, Doogee i Elephone...

Prvi se prodaju u milijunima komada već pola godine (Kina), iza njih stoje najveći svjetski
proizvođači i imaju izuzetnu podršku od proizvođača i korisnika

Drugi se prodaju u tisućama komada i imaju nekakvu ili nikakvu podršku i nikakvo ime niti proizvodnju iza sebe

I onda otvorim ujutro e-mail i što dobijem - gomilu reklama za ove druge
Zašto?
:D

Pa registrovan sam na otprilike 10-12 sajtova za prodaju telefona. Na nekima imam i dodatne popuste. Ali, nije važno. Mislim da grešite. Cene poznatih i manje poznatih brendova (Cubot, iNew, Elephone..) su gotovo iste u svom odnosu i na taobao i na napr. to2c iliminideal itd.
Prirodno je da noviji i manje poznati brendovi izazivaju i veće podozrenje. Iz modela u model postaju bolji i bolji (uz neki promašaj naravno). Zato i kažem - ne treba žuriti. Treba malo sačekati, proguglati i videti da li je neki novi model promašaj ili ne.
Opet kažem - teško da bih se odvojio od svog Haier-a w910! Iako je "samo" dual core.
Zato me zanima da li je neko imao iskustva sa Doogee DG700.

Winglet kako ti toliki telefoni prolaze carinu ? Mene za*ebavaju i za mnogo manje stvari

Poslednja izmena:
...Mislim da grešite. Cene poznatih i manje poznatih brendova (Cubot, iNew, Elephone..) su gotovo iste u svom odnosu i na taobao i na napr. to2c iliminideal itd.
....

To nisam ni pomislio niti napisao, napisao sam da se rebrandovi (tvrtke koje nemaju proizvodnju,
odjele za istraživanje i razvoj i kontrolu proizvoda nego se bave narudžbama, etiketiranjem i prodajom)
prodaju na kineskim trgovinama tek u tragovima, odnosno po pedesetak komada godišnje.

Taobao (najveća trgovina):

iNew v3 - prodano 11 komada
Doogee DG 550 - prodano 30-ak komada
Elephone P6i - 2 komada, itd...

Coolpad F1 - 12000 komada mjesečno
Huawei 3C - 12000 kom. mjesečno, itd...

I sad, zašto bi netko zaobišao mobitel kojeg je NAPRAVILA velika tvrtka, kojeg je kupilo 150000 kineza (samo na Taobao)
ove godine, koji je okrenut i preokrenut kroz milijun ruku, komentiran u bezbroj komentara na kineskim forumima i kojeg i dalje kupuju
na lopate, nakon godinu dana od početka prodaje i kupio
po istoj cijeni
mobitel bez oca i majke, s gravurom spretnog veletrgovca?

Haier i Doogee nikako ne idu u isti koš.
Prvi je jedan od najvećih svjetskih proizvođača kućanskih uređaja.
Drugi je sponzor Villarreala i počeo je proizvoditi (ili brendirati, nisam gledao) mobitele. :)

Već sam nadrobio svega i svačega, neću više :)

To nisam ni pomislio niti napisao, napisao sam da se rebrandovi (tvrtke koje nemaju proizvodnju,
odjele za istraživanje i razvoj i kontrolu proizvoda nego se bave narudžbama, etiketiranjem i prodajom)
prodaju na kineskim trgovinama tek u tragovima, odnosno po pedesetak komada godišnje.

Taobao (najveća trgovina):

iNew v3 - prodano 11 komada
Doogee DG 550 - prodano 30-ak komada
Elephone P6i - 2 komada, itd...

Coolpad F1 - 12000 komada mjesečno
Huawei 3C - 12000 kom. mjesečno, itd...

I sad, zašto bi netko zaobišao mobitel kojeg je NAPRAVILA velika tvrtka, kojeg je kupilo 150000 kineza (samo na Taobao)
ove godine, koji je okrenut i preokrenut kroz milijun ruku, komentiran u bezbroj komentara na kineskim forumima i kojeg i dalje kupuju
na lopate, nakon godinu dana od početka prodaje i kupio
po istoj cijeni
mobitel bez oca i majke, s gravurom spretnog veletrgovca?

Haier i Doogee nikako ne idu u isti koš.
Prvi je jedan od najvećih svjetskih proizvođača kućanskih uređaja.
Drugi je sponzor Villarreala i počeo je proizvoditi (ili brendirati, nisam gledao) mobitele. :)

Već sam nadrobio svega i svačega, neću više :)

Ma ne kažem ja da nema razlike u prodaji. Kažem samo da nema razlike u odnosima cena...

Winglet kako ti toliki telefoni prolaze carinu ? Mene za*ebavaju i za mnogo manje stvari

Pa ovako: deset adresa rodbine i prijatelja i narudžbine u razmaku od dva-tri dana. Mada, da se razumemo: Od maja meseca nisam naručivao ništa (nisam bio u Srbiji) tako da sam i "malo" ispao iz štosa. Lično, meni je potreban pouzdan three proof telefon po razumnoj ceni, koji može da izdrži gotovo sve vremenske uslove

Ma nema veze, pokušaj se registrirati na desetak najvećih trgovina (banggood, to2c, pandawill, minideal, geekbuying, focalprice, merimobiles...) i ostavi im opciju da ti šalju newsletter.
Ima da te ubiju s doogeejem, elephoneom i cubotom :d
Pogledaj im izbor naj modela oko prigodnih prazničkih prodaja. Te najprodavaniji, pa najkvalitetniji pa najbolje ocijenjen od kupaca. Moš odma pogodit tri šampiona:
iNew, Doogee i Elephone. - Niti jedan od ovih brendova ne proizvodi ništa!

Sad odi na Taobao, Tmall, Jingdong i Vmall - globalno najveće i najbolje trgovine mobitelima pa pogledaj što se najviše prodaje:
Huawei 3c, Coolpad F1, Lenovo A8, Xiaomi Note 4G... Oni gore spomenuti gotovo da tamo i ne postoje.

Najbolje od svega, i oni ((banggood, to2c, pandawill, minideal....) imaju iste u ponudi i cijene su iste kao za doogee, cubot...

Znam da sam pristran ali može mi netko objasniti ovaj paradoks a da nije u pitanju
puno bolja marža za određene (jeftine u proizvodnji) brendove.

Dakle, gotovo ista cijena za istu klasu:

1) Huawei 3c, Coolpad F1, Lenovo A8, Lenovo A805+, Xiaomi Note 4G, ZTE Red Bull...

vs

2) Razni iNew, Doogee i Elephone...

Prvi se prodaju u milijunima komada već pola godine (Kina), iza njih stoje najveći svjetski
proizvođači i imaju izuzetnu podršku od proizvođača i korisnika

Drugi se prodaju u tisućama komada i imaju nekakvu ili nikakvu podršku i nikakvo ime niti proizvodnju iza sebe

I onda otvorim ujutro e-mail i što dobijem - gomilu reklama za ove druge
Zašto?
:D
Nekako uvek zaboraviš da navedeš Jiayu među tim proverenim i dobrim proizvođačima [emoji14]

Poslednja izmena:
Jel može pomoć, znam da ne ide ovde, ali dajte preporuku za fon sa 2 kartice do 200€ i objašmnjenje kako da naručim iz Kine i isplatili se? Ako ne može ovde napišite na pm. Hvala unapred.

Posto sam video da gledas sto veci ekran od mene preporuka za redmi note LTE sa s400 u sebi i meizu note. Meizu note je skuplji( fakticki placas za njega najvecu cenu jer se tek pojavio na trzistu) ali mislim da vredi razlike u ceni..

Sajt,ja bih ti preporucio aliexpres ali od pouzdanih prodavaca.

Poslednja izmena:
Nekako uvek zaboraviš da navedeš Jiayu među tim proverenim i dobrim proizvođačima [emoji14]

Ne zaboravim, nego samo prenosim koji su mobiteli najprodavaniji i najpopularniji u Kini što se
može pronaći na Zol, Taobao i Jingdong top listama i periodičnim izvještajima.
To mi je najpouzdaniji pokazatelj koji je mobitel relativno sigurna kupovina.
Jiayu je dobar, dva su mi prošla kroz ruke, ali nije lako ni nabrojati sve dobre kineske mobitele :)
Imaš oko 300 brendova, o broju proizvoda da i ne govorimo :)

Dakok, sta fali recimo Elephone P6000? Uz kupon je 145$ sto je za te pare mnogo bolja kupovina od F1 kojeg sam hvalio. Em jeftiniji, em bolja baterija zbog novog chipseta, isti antutu score.. I sto je najbolje Elephone ima i Lolipop. A sve recenzije su izuzetno pozitivne.

U subotu sam poslao mail EFOX-u dali salju za Srbiju,i danas dobijem odgovor:

Hello,
thank you for your letter.
Sorry , we could not send the phone to Serbia. We are so sorry.
Have a nice day!
regars
Anna08

Zavisi koji elephone. Coolpad kosta 140$ na pandi. Ako su specifikacije priblizne, ja se iskreno ne bih *****avao sa nekim elephonima, deogee, umi...
http://www.pandawill.com/coolpad-f1...-gorilla-glass-ogs-screen-2gb-8gb-p85841.html

Ko hoce dobar telefon koji je u rangu sa samsung S4 ne treba da razmislja, nece dugo biti ove ponude, ocito da se rasprodaju zalihe,zato se i smanjuju cene. Evo i lenovo p780 je bas jeftin, kao i ZTE redbull i TCL s720. Sta ima da uzimate neke neproverene telefone kada imate more komentara za ove modele i jasno je da nisu macke u dzaku, specifikacije su jedno, a realan rad nesto sasvim drugo.

P6000.
To su sve matori telefoni sa starim chipsetima.. Ne mozete godinu dana vrteti istu pricu.

Meni je bila dovoljna reklama prije ohoho vremena za Elephone kao prvi kineski smartfon
s Android 5.0 OS-om.
Dosta ljudi ga je naručilo upravo zbog toga.

Dovahpig, ukucaj u youtube pojam "elephone problem" i nema šta nema...

EDIT:
Ima i novijih a dobrih - Coolpad F2 i ovih par što upravo dolaze: Jiayu S3, Lenovo 3N i Zenfone 2.

Pitaj kojeg kineza za Elephone :D

Poslednja izmena:
Bože zdravlja, nek neko naruči pa podijeli utiske. Ovako samo nagađamo.

Meni je bila dovoljna reklama prije ohoho vremena za Elephone kao prvi kineski smartfon
s Android 5.0 OS-om.
Dosta ljudi ga je naručilo upravo zbog toga.

Dovahpig, ukucaj u youtube pojam "elephone problem" i nema šta nema...

EDIT:
Ima i novijih a dobrih - Coolpad F2 i ovih par što upravo dolaze: Jiayu S3, Lenovo 3N i Zenfone 2.

Pitaj kojeg kineza za Elephone :D
I da ne dobije 5.0 a hoce opet je bolja kupovina.
Jaca baterija, noviji chipset manje potrosnje, ako ste se vec uhvatili OS-a F1 nema ni krsten kitkat..

MTK 6732, zamena za 6582, nesto jaci i stedljiviji cip od njega, cini mi se da je 6592 nesto jaci od 6732. Ostalo je maltene isto kao i coolpad F1, telefon je neproveren i 20$ skuplji, ne vidim ja tu neki upgrade iskreno. Ne forsiram ja coolpad, da se razumemo, ja ga posedujem pa uporedjujem telefone u odnosu na njega, da kupujem telefon u ovom momentu, uzeo bih jiayu S3 ili umi zero, to je po meni upgrade u odnosu na coolpad. Ima i nekih lenovo telefona kao onaj s90, a806...

Poslednja izmena:
Upravo tako, a Coolpad F1 ima 3 stock Kitkata od kojih 2 AOSP-a :D

Moderni procesor o kojem govoriš je najniža mediatek klasa za 2015. i ima grafiku
slabiju od ove na F1 i drugim MTK6592 čipsetima.
Asus Zenfone 2 koji uskoro dolazi (200 USD) ima GPU 4 x brži a
Coolpad F2 kojeg sam isto spomenuo, ima gotovo dvostruko brži GPU:

8HmJRXW.png

Poslednja izmena:
OK ljudi. Recite mi samo ko je od vas početkom prošle godine i znao za Coolpad a kamo li razmišljao da ga kupi?
Sada odjednom svi znamo da je Coolpad mnooogo bolja kupovina od recimo Elephone. Koliko je vremena Coolpadu trebalo da se probije do kineskih kupaca a da ne govorim do Evropskih? Zašto ne dozvoljavate mogućnost da se pojave i novi brendovi koji svojim kvalitetom mogu stati rame uz rame sa Lenovom ili Coolpadom?
Što se tiče Jiayu - za mene je OGROMNO razočarenje. Imao sam i lično dva modela G2F G3C koja su na IDENTIČAN NAČIN prestala da rade. Jednostavno, sada se plašim i da pomislim da kupim neki skuplji model.

MTK 6732, zamena za 6582, nesto jaci i stedljiviji cip od njega, cini mi se da je 6592 nesto jaci od 6732. Ostalo je maltene isto kao i coolpad F1, telefon je neproveren i 20$ skuplji, ne vidim ja tu neki upgrade iskreno. Ne forsiram ja coolpad, da se razumemo, ja ga posedujem pa uporedjujem telefone u odnosu na njega, da kupujem telefon u ovom momentu, uzeo bih jiayu S3 ili umi zero, to je po meni upgrade u odnosu na coolpad. Ima i nekih lenovo telefona kao onaj s90, a806...

Veljoka kada dobijem telefone, ako te put nanese do Zemuna (i ako ja budem u Srbiji) pozvaću te da ih pogledaš :)

Evo Coolpad F1 za 125 US$.
Popust traje narednih 17h!

Poslednja izmena od urednika:
Još malo usporedbe MTK6732 sa "starčićima"

Quadrant standard: 10219
quadrant-jpg.71163

Izvor

Xiaomi Note 4G: 11300
Lenovo A806: 15420
Coolpad F1: 14300

Koliko ja znam, yulong, firma koja proizvodi coolpad f1 je jedan od prvih proizvodjaca smartfona u Kini. Cini mi se da su oni prvi proizveli telefon sa dve kartice. Proizvode vise telefona od sony, htc-a, elephone je skroz novi brend i poredjenje te dve firme ne stoji. Elephone dosta nudi na papiru u odnosu na cenu, ali u klasi od 120-70$ ne vidim koji elephone moze da parira coolpad-u. Sto ne znaci da je elephone P6000 los telefone, samo ja mislim da je pametnije kupiti proveren telefon, a ne taj elephone. U toj klasi imate i lenovo a806, huawei honor 3c, ne vidim zasto bi neko uzeo taj elephone pored ovih telefona, u redu da ima 6752 procesor, ovako to je besmislena kupovina za mene.

Baš sam malo vrtio par excel tablica s kineskim proizvođačima kao i 5-6 linkova na kineske stranice s
bazama proizvođača mobitela.
Da ne mislite da lupam napamet, evo samo jedna stranica

Inače nemam problema sa snalaženjem na kineskim stranicama...
Zna li itko nešto više o elefonu?

Koliko ja znam, yulong, firma koja proizvodi coolpad f1 je jedan od prvih proizvodjaca smartfona u Kini. Cini mi se da su oni prvi proizveli telefon sa dve kartice. Proizvode vise telefona od sony, htc-a, elephone je skroz novi brend i poredjenje te dve firme ne stoji. Elephone dosta nudi na papiru u odnosu na cenu, ali u klasi od 120-70$ ne vidim koji elephone moze da parira coolpad-u. Sto ne znaci da je elephone P6000 los telefone, samo ja mislim da je pametnije kupiti proveren telefon, a ne taj elephone. U toj klasi imate i lenovo a806, huawei honor 3c, ne vidim zasto bi neko uzeo taj elephone pored ovih telefona, u redu da ima 6752 procesor, ovako to je besmislena kupovina za mene.

Veljoka neznam da li si upoznat sa mojim problemima sa Lenovo telefonima. Kao što rekoh, prestao sam da ih prodajem da ne bih propao. Doduše to je bilo dosta davno. Možda su sada bolji ali, generalno, meni su Elephone telefoni bili mnooogo pouzdaniji od Lenovo telefona. Da se razumemo, pričam o A i S klasi Lenovo telefona i P780, sa jedne strane i Elephone P7 Mini sa druge.
Ako mene pitate ja bih se pre odlučio za Mysaga T1 (74.99 US$ na Pandi) ili Infocus M310 (99 US$ Aliexpress). Dobijete odlične telefone za relativno malo para.

Poslednja izmena:
Evo Coolpad F1 za 125 US$.
Popust traje narednih 17h!

Nije to taj Coolpad F1 o kome pričamo. To je slabija i jeftinija verzija i ne radi na našim 3G mrežama.
Nadam se da se neko nije zaletio s narudžbom. Bolje obriši to gore ili stavi upozorenje.

I nemoj molim te pisati da je elephone p7 mini bolji od lenovo P780.
Piši sve samo to ne :D

Mysaga je još jedan škart od brenda, poznat kao saga ili sage ili small universe a
najpoznatiji je bio kao jedan od prvih cubota

InFocus je dobar izbor

Poslednja izmena:
Nije to taj Coolpad F1 o kome pričamo. To je slabija i jeftinija verzija i ne radi na našim 3G mrežama.
Nadam se da se neko nije zaletio s narudžbom. Bolje obriši to gore ili stavi upozorenje.

I nemoj molim te pisati da je elephone p7 mini bolji od lenovo P780.
Piši sve samo to ne :D

Mysaga je još jedan škart od brenda, poznat kao saga ili sage ili small universe a
najpoznatiji je bio kao jedan od prvih cubota

InFocus je dobar izbor

Mislim da me niste razumeli, odn. niste s pažnjom pročitali moj post. Rekao sam POUZDANIJI a ne bolji. Ja naravno nisam stručnjak da ocenim kvalitet telefona a da ga bar ne probam. Zadivljen sam takvom mogućnošću nekih članova ovog foruma.
No, niko mi ne odgovori za Doogee DG700 i Lenovo A660.

Nazad
Vrh Dno