Ma nema veze, pokušaj se registrirati na desetak najvećih trgovina (banggood, to2c, pandawill, minideal, geekbuying, focalprice, merimobiles...) i ostavi im opciju da ti šalju newsletter.
Ima da te ubiju s doogeejem, elephoneom i cubotom :d
Pogledaj im izbor naj modela oko prigodnih prazničkih prodaja. Te najprodavaniji, pa najkvalitetniji pa najbolje ocijenjen od kupaca. Moš odma pogodit tri šampiona:
iNew, Doogee i Elephone. - Niti jedan od ovih brendova ne proizvodi ništa!
Sad odi na Taobao, Tmall, Jingdong i Vmall - globalno najveće i najbolje trgovine mobitelima pa pogledaj što se najviše prodaje:
Huawei 3c, Coolpad F1, Lenovo A8, Xiaomi Note 4G... Oni gore spomenuti gotovo da tamo i ne postoje.
Najbolje od svega, i oni ((banggood, to2c, pandawill, minideal....) imaju iste u ponudi i cijene su iste kao za doogee, cubot...
Znam da sam pristran ali može mi netko objasniti ovaj paradoks a da nije u pitanju
puno bolja marža za određene (jeftine u proizvodnji) brendove.
Dakle, gotovo ista cijena za istu klasu:
1) Huawei 3c, Coolpad F1, Lenovo A8, Lenovo A805+, Xiaomi Note 4G, ZTE Red Bull...
vs
2) Razni iNew, Doogee i Elephone...
Prvi se prodaju u milijunima komada već pola godine (Kina), iza njih stoje najveći svjetski
proizvođači i imaju izuzetnu podršku od proizvođača i korisnika
Drugi se prodaju u tisućama komada i imaju nekakvu ili nikakvu podršku i nikakvo ime niti proizvodnju iza sebe
I onda otvorim ujutro e-mail i što dobijem - gomilu reklama za ove druge
Zašto?
![]()
Pa registrovan sam na otprilike 10-12 sajtova za prodaju telefona. Na nekima imam i dodatne popuste. Ali, nije važno. Mislim da grešite. Cene poznatih i manje poznatih brendova (Cubot, iNew, Elephone..) su gotovo iste u svom odnosu i na taobao i na napr. to2c iliminideal itd.
Prirodno je da noviji i manje poznati brendovi izazivaju i veće podozrenje. Iz modela u model postaju bolji i bolji (uz neki promašaj naravno). Zato i kažem - ne treba žuriti. Treba malo sačekati, proguglati i videti da li je neki novi model promašaj ili ne.
Opet kažem - teško da bih se odvojio od svog Haier-a w910! Iako je "samo" dual core.
Zato me zanima da li je neko imao iskustva sa Doogee DG700.