Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Ima li nekih vesti o Doogee DG550? :)

Evo rasprodaje sa Pandawilla za male pare 76,5€!!!!
Sve što treba da ima 1 fon + display sensing fukcije ;)
LINK

PRemišljam se sinu da poručim (baš male pare za ovoliki fon :) )

Moze li pomoc, stvarno bi mi trebalo.

Najverovatnije cu ici do Shenzhen-a na par dana (idem zapravo u HK zbog posla) i uzeo bih nekoliko bas jeftinih telefona koji su tamo JOS jeftiniji. Nazalost ovaj put ne mogu da nosim ni za koga drugog jer vec nosim neki contraband za sebe a i utanjio sam sa novcima zbog jos jednog udesa kolima :( .

Moze li neko da mi da listu poznatijih 6589T telefona cija je cena najpristupacnija na raznim sajtovima ? FHD i 720 po mogucstvu ?

Podršku u vezi čega?
Koji će mi đavo kuvani romovi?
Rutovanje može sigurno a i cwm takođe.
Dovoljno.
Samo neka dobro radi i to je to.
Klinac inače cepa igrice i sluša muziku što znači da je totalno ne zahtevan...
A tehnički, nisam ni ja.
Na ovo mom Neken N6 modelu sam zbudžio kojekakve romove drugih telefona dok je njegova podrška nikakva... Što bi reko Vuk Karadžić: "Ko umije, njemu dvije" ;)

Coolpad f1 je kod mene sutra, pise da ga je carina danas u 11h poslala za Kraljevo, sto znaci da je sutra kod mene. Iznenadila me je carina, ja sam mislio da nema sanse da ga dobijem ove nedelje. Jos da me pozitivno iznenade po pitanju love, ali to ce teze da ide, hahaha.

tebi je bas brzo dosao.. poslat prvog a u ponedeljak ti bio kod nas na carini. meni poslat 4og i dalje ga nema..nema ni naznaka da ce doci :)

aj srecno,valjda te nece odradi sto se tice poreza :)

Ja poručio ovaj sa linka koji sam postavio... :d
Javljam, tj. pišem, kada stigne :)

Poslednja izmena:
@fkloznica
Hvala, ujutru cu znati kolike su dazibine, jedva cekam da vidim kakav je telefon.

neverovatno koliko su brzo uspeli da se razviju.. trziste kine im je bio vetar u ledja. bas me interesuje sta ce da urade u severnoj americi,ali za pocetak buduci miui v6 mora da napusti neke kineske bagove i ogranicenja.

da li neko zna kako da aktiviram led notifikaciju na elphonu p7 mini? Nikako da nadjem,a imaju.

Pozdrav svima. Danas sam dobio Coolpad f1, procenjen mi je na 120USD od strane carine i platio sam 3300 dinara. Malo o telefonu, ekran odlican, kvalitet izrade dobar, ako ne i odlicna. Telefon ima MIUI, 4.2 android. Ne radi lose, nisam primetio meke bagove, poprilicno nasminkan sistem, podseca na ios. E sada, iskreno, vise sam ocekivao od baterije, ispraznio sam ga do 5% i napunio do 100%, procenti su dosta brzo padali, doduse nisam ga ispustao iz ruku, stalno sam slao poruke na whatsapp-u, update-ovao sam sistem, cackao jos ponesto i u ovom momentu, posle 3.5h koriscenja, imam 51% baterije. Pise da mi je ekran bio ukljucen 2h i 36min i on je potrosio 32%, cell standby 31% ne znam sta znaci ova stavka, ali skoro isto je potrosila kao i ekran, ako moze neko da mi pojasni sta predstavlja ova stavka? Na trecem mestu je wifi sa 25%. Iskreno, dosta mi se brzo prazni baterija ili ja tripujem nesto, mozda ima neko podesavanje ili treba nesto da iskljucim od opcija...? Sve vreme mi je bio ukljucen 3G.
Kamera nije losa, mada mi ona nije primarna, primetio sam da malo kasni za blicem, pa slike u mraku ispadaju malo tamnije nego sto bi trebalo, verovatno treba da se instalira neka aplikacija, posto je ovo ocigledno softverska greska. Telefon lepo lezi u ruci, ledja su dobro nalezu na kuciste, nema krckanja, ugibanja, plastika je dobrog kvaliteta, nisam imao problema sa signalom..
Druga zamerka je zvucnik, cini mi se da bi mogao da bude glasniji, nekako mi se cini da je tisi od nekog proseka, posto je otvor sa zadnje stranejos manje se cuje kada ga polozite na ledja, vibracija je ok.
Znaci, ako neko moze da me posavetuje sta da radim u vezi zvucnika, moze li to da se pojaca nekako, da li postoji nesto sto mozda nisam iskljucio pa crpi bateriju? Ovo su mi najvece zamerke na ovaj telefon, mada sto se tice baterije mozda sam nerealan, jer je ipak ovo osmojezgarni procesor i trosi vise odpredhodne generacije.
Takodje, mislim i da treba promeniti sistem, neki vanila custom rom, ili neki drugo resenje, nekako mi deluje da je ovaj njegov fabricki previse nasminkan, ima tu dosta animacija, ima i nekih Kineskih aplikacija, verovatno bi baterija bolje drzala sa nekim custom rom-om?
Ima li neka dobra aplikacija kameru?
Nisam koristio android do sada, pa vas molim da mi na brzinu date neke osnovne upute sta da podesim, sta da instaliram od aplikacija,...?
Ako ima neko nesto da pita, na raspolaganju sam. Ovo je bio neki mini rewiev :).

ja bih ti bio zahvalan da odradiš malo siru recenziju u zasebnoj temi . Ja sam pisao za neken n 6 nije nesto ali nakacice se posle još neko sa istim tel. pa ce biti ok ! :)

Imaš tu sve što đaku treba :)

Baterija ti je oko dan i po s oko 4 sata uključenog ekrana
Zvuk je puno bolji u novim verzijama romova
Kad sam stavio Nillkin case, otvor zvučnika nije toliko zatvoren kad je mobitel na leđima pa se bolje čuje dok zvoni...

Ne daj mu da se nadogradi na novu verziju firmvera jer bi mogao imat problema s rootom.
Ako sam zakasnio s upozorenjem, možeš probat Vroot kineski, za PC v1.7.7

Poslednja izmena:
***, zakasnio si, nadogradio sam sistem. Neko vreme cu furati sa ovim fabrickim sistemom, pa cu posle odraditi root. Sta da radim, nisam znao da ne treba da nadogradjujem? Mene su stigle tri nadogradnje, cini mi se da je zadnja bila 029. Mogu li da reinstaliram ove nadogradnje?
Ima li neka dobra aplikacija za kameru?
Ne znam bas perfektno Engleski, ako je nesto komplikovano ne znam da li cu smeti da se usudim da ga root-ujem. Vidim da nije komplikovano, ali nije mi bas najasnije sta treba da radim u slucaju nadogradnje softvera?
@deklaracija
Otvoricu temu, samo da ga malo istestiram, da imam o cemu da pisem.

Otvori temu pa javi kad otvoriš. Nadogradnju ostavi.
Sredio sam na modacu kineska uputstva i alate za "unbrick" ako što pođe po zlu,
a imaš tamo i sve za root, cwm, twrp; možeš pokušat i GMS paket ubacit (google apps)

Root je tek nedavno proradio (onaj Vroot) i tu nemaš problema.

Dobra kamera ti je Camera FV-5

danas mi stigao mob na carinu. poslat 4-og singapurskom postom,znaci ravno 10 dana puta :)

kolegi sa foruma veljkoka jos brze.. krenuo 1-og iz singapura dosao 9-og na nasu carinu :)

p.s. @veljkoka dobro si prosao na carini.. procenili ti mob na manju vrednost nego sto si platio,ja kod sebe ocekujem suprotno. platio 160 osecam da ce mi racunati 200 :)

Poslednja izmena:
a odakle je porucen?
ja sam ovog puta ispao baksuz :D

28. maja porucen i 31. poslat (dobio tracking). tek 10. juna je prebaceno na "dispatched to overseas". za sada i dalje nema nikakvih novosti.
nije da je dugo vreme cekanja, ali bas sam ocekivao krace.

29 maja porucen :D tabi je kinez kasno odneo posiljku do aerodroma :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno