Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

@fkloznica
Da kada ukucam tracing code na sajtu Singapurske poste, pise mi "Despatched to overseas (Country code: RS)". Kada kod ukucam na sajt nase poste, pise da je paket stigao na izmenicnu postu i da ceka da bude prosledjen carini, Singapurska posta je jako brza, nije mi ovo prvi put da mi ovako brzo stize paket, a i merimobiles je zasluzan jer su mi bukvalno drugi dan paket otpremili posti.
@OZZY83
Samo biraj Singapurce i ne brini hheheeh :).

@fkloznica
Da kada ukucam tracing code na sajtu Singapurske poste, pise mi "Despatched to overseas (Country code: RS)". Kada kod ukucam na sajt nase poste, pise da je paket stigao na izmenicnu postu i da ceka da bude prosledjen carini, Singapurska posta je jako brza, nije mi ovo prvi put da mi ovako brzo stize paket, a i merimobiles je zasluzan jer su mi bukvalno drugi dan paket otpremili posti.
.

da, ali koji datum ti pise pored Despatched to overseas (Country code: RS) ?

trenutno nisam kod kompa, pa nisam bas 100% siguran, mislim da pise 1.6.2014, ispravicu ako sam pogresio. Zasto pitas, hoces da uporedis :)? Nadam se da ce ovi sa carine da ubrazaju malo, ali tesko da cu ga dobiti ove nedelje. Ko hoce brzu isporuku, merimobiles mogu da preporucim, ovo mi je peri telefon koji kupujem kod njih, svih pet mi je stiglo dosta brzo, nisam imao do sada problema sa njima. Dok sa pandawill-om jesam, dosta artikala nemaju na stanju, akoporucis, a oni nemajuto na stanju, ne obaveste te da nemaju, bas ih briga sto ti cekas, moras posle da cekas da ti vrate pare...

aha.. znaci ipak 2 aviona nedeljno lete ka ovom regionu.. meni je 4.6. 2014 . znaci da ga ocekujem na nasoj carini u cetvrtak, petak :)

meni je lik sa alija spakovao i poslao za 2 dana posiljku.sto je cudno za njih. mada sam ga ja zamolio da to uradi sto brze :)

jos kada bi nasa carina bila brza, hehehehe, cudi me, malo ljudi se odlucilo za honor 3C, jiayu je kupilo par ljudi. Eno, na b92 lep clanak o xaiomi-ju i njihovom uspehu.
Nesto nisam gledao, ima li kitkat za coolpad f1?

Da pitam I ja nesto ima li kitkat za neken n6?

Meni je juce stigao elphone p7 mini,mogu reci da vredi za te pare,brz,ne baguje, ne koci,kamera je za mene ok.Jedino me zanima ako neko zna,ne mogu nikako da nadjem gde se aktivira led notifikacija,ako je imaju a trebalo bi da bude?

kako si prozao sa carinom ?

imas li 4.4.2 na njemu posto p8 i p9 satro imaju ?

@fcloznica
Ma pisem sa telefona, a spor mi net, pa me mrzi, eto ti se to odradio :).
Video sam da ima par romova za 4.3, ali nisam naisao na 4.4. U svakom slucaju, ako nema trenutno sacekacu. Danas sam svracao u jedan servis, jedan moj drug tu radi, cackao sam preko 10 telefona od poznatijih brendova, i zakljucio sam da su Kinezi mnogo potcenjeni, pocev od kvaliteta izrade, pa do softvera, stave 512 RAM-a neki bezvezni ekran, i posle neko kaze da vodeci brendovi zaradjuju najvise na vodecim modelima, ma kakvi oni najvise zaradjuju na srednjoj klasi telefona, jer tu stede na svemu, a te telefone prodaju za 200€.

[YOUTUBE]t1dGjKDoIcI[/YOUTUBE]

ovako bitan covek a snimaju ga u kaficu ?!? :) hongmi 1s sa plavim poklopcem za bateriju ,vrh :) inace slagao je za bateriju.. eh koliko bi bilo dobro da je 2400mah

objasnio sa svojim custom mi3 :)

Poslednja izmena:
@fkloznica

Ima 4.2.2 .na carini sam prosao ok,sve po pravilima 30%,telefon je ok za te pare kazem jedino ne mogu da nadjem kako da mi radi led notifikacija,mozda i nema?Mada je pisalo na nekim sajtovima da ima?

T100S i ovaj F1 su različite klase telefona.

jeste ali treba da se vidi koliko se zapravo dobija za 70e vise

Ako se ne varam dobija se dosta toga: 2/32 + daleko bolja kamera + nfc ... (sve to i vredi toliko)
U stvari, afiniteti su različiti i, generalno, ne vredi voditi debatu o njima.
Ima svega i svačega (za svačiji džep) pa ko šta voli nek izvoli ;)

Ako se ne varam dobija se dosta toga: 2/32 + daleko bolja kamera + nfc ... (sve to i vredi toliko)
Bas sam i kameru gledao i razlike izmedju slika koje je dusman stavio i dakok su neprimetne ;)

Poslednja izmena:

Na oba telefona je potpuno ista kamera Sony IMX135, memorijsku karticu od 32GB mozes kupiti za 10 evra, a nfc ne vredi preostalih 60 evra razlike u ceni, sta vise kod nas nfc nije ni zaziveo

Koliko sam gledao malo po netu mogu da se slozim sa tobom da je t100 dosta bolji i opravdava 70 eur razlike, ali kako kazes razlicit afiniteti pa ne treba raspravljati o tome.

Na oba telefona je potpuno ista kamera Sony IMX135, memorijsku karticu od 32GB mozes kupiti za 10 evra, a nfc ne vredi preostalih 60 evra razlike u ceni, sta vise kod nas nfc nije ni zaziveo

Mozes da kupis ali ovaj telefon ima svojih 32GB plus moze da primi jos 64GB a ovaj F1 to NEMA naprosto plus NFC, sad ono subjektivno to je izgled plus baterija koja je bolja(vecaeg kapaciteta) 2500 naspram 2750mAh, ekran koji je Sarpov kvaliteniji i bolji od F1, dalje T100 ima FHD ovaj NEMA, T100 ima Gorilla Glass 3 ovaj mislim da ima 2...itd, itd, tako da po meni to vredi ne 70 vec mnogo vise eur, ali dobro nekome treba to nekome ne.

EDIT:
zaboravio sam da dodam i prednju kameru koja je savrsena 13Mpxi kao i prednja dok kod ovog je 5Mpix, mozda nekome ne znaci ali kad se sve to skupi dodjemo i predjemo tih 70 eur, realno.
Jedno je da li nekom to treba ili ne a drugo je sta ima i sta uredjaj daje za te pare koliko kosta tj. dali vredi ulozenog novca.
Rezime, i jedan i drugi vrede ulozenog novca, THL je svakako bolji kvalitetniji ima vise i kosta(vredi) vise, ovaj F1 ima to sto ima i vredi toliko, ne mogu da se uporedjuju jer nemaju iste stvari niti kostaju isto.
Jedno je koliko nesto kosta a drugo je koliko sta vredi.
Ova dva telefona vrede bas toliko koliko kostaju.
BTW, fotke thl su vidljivo kvalitetnije iako je isti cip unutra ali je verovatno softwerski bolje reseno na thl-u.
Moje misljenje.

Poslednja izmena:
evo da pomenem opet svog favorita. thl t11. kome je t100s skup, ima mladjeg brata sa ekranom manje rezolucije i manje memorije. kosta skoro isto kao f1, a ipak ima nfc (nebitan meni). takodje je losija kamera, verovatno na nivou f1.

ono sto je meni veliki plus kod thl je gesture sensing. mislim da ce to biti jedna od onih stvari bez koje ne moze da se zivi kada pocnes da je koristis.

Evo malo sam istrazivao kameru kome je ona bitna a ozzy je rekao da mu je bitna ako se ne varam kao sto sam i rekao cip je isti Sony-jev, ALI(uvek ima to ali) T100 pravi fotke
up to 4160 X 3120 pixels resolution, dok F1 pravi fotke 4096 x 3072 pixels resolution, bas kao sto sam i rekao ipak imam ostro oko i video sam razlike izmedju fotografija napravljene F1 i fotografija koje je postavio neko u temi o T100s modelu.
Stvarno su vrhunske fotke koje pravi T100, mada ni ove nisu lose, ali opet kazem ne mogu se uporedjivati ova dva fona naprosto razlicite klase i po kvalitetu i po onome sto pruza i po kinti koju treba da se izdvoji.
Pored svega onog gore sto sam nabrojao da jedan ima a drugi nema da dodam i ovo za kameru, da li sad opravdava sve to 70 eur??? Ne pitam da li nekom ovde treba(nekima treba sve to) vec pitam da li sve ove stvari opravdavaju 70 eur vise.
Po meni DA(baterija, kamera jedna, druga, nfc, 32GB, ekran, rezolucija, veci pixel density 441(kao S4) naspram 320ppi...)

Poslednja izmena:
I kakve veze ima u kojim pikselima prave slike ova 2 fona , pa toliko da jos podvuces rezolucije?
Da se ne lazemo ni 1 ni 2 og fotke nisu vrhunske jer su na oba opisa telefona slike resize-ovane, pa se nemoze imat uvid dal ima suma i koliko i kakvi su detalji na originalnoj velicini .
Kako bilo ova 2 telefona nemogu nikako da se mjere. Velika je razlika cjenovno. Neko oce best buy neko najbolje sto moze dobiti za odredjenu sumu itd. Da ne mjesamo babe i zabe.

p.s Zar nisi ti postavio slike THL-a?

Poslednja izmena:
Ne znam odakle ti :D
Salu na stranu, ja te nisam ni gledao, al mogu reci da su odlicne za moj pojam ako uzmemo u obzir koliko isti uredjaj kosta. Jel to sa stock softverom ?

Poslednja izmena:
Softver tvornicki 029, Camera FV-5

Nazad
Vrh Dno