Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

^ Imaš ove nedelje na pandi HH tengda g2 1gb rama,6572w,4.5" za 59$, a dan kasnije jiayu f1, 512mb ram, 4" za 65$.
Nema jeftinije, a bolji su oba od g300.
Ima i doogee gd350 za 100$ sto je odlična cena. On je sa mtk 6582 socem .

Samo sto ne verujem da ce iko da ulovi tog dg 350 jer ih je samo 5 komada , danas je strasan tel bar po papiru na HH na pandi Tengda Z2 Smartphone MT6592 2GB 8GB Android 4.2 5.0 Inch Gesture Sensing OTG - Black Octa-Core ARM,OpenGL ES 2.0, 1.7Hz; GPU: Mali-450 MP za 160dolara

^ Nisam video da ih je samo pet. Gde piše to? Vidim samo da je prva tura po 100$, a druga po 107$.

Pa da, ali ima druga šansa za malo vise dolara 106, ali čak i po regularnoj ceni može da prodje 119.
Na pandi nema, ali postoji brat blizanac ovog telefona umi x1 pro koji proizvodi ista fabrika, sa potpuno istim hdw, za 129$ samo sto je kao sto rekoh ne na pandi nego na antelifeu.

16 % off
DOOGEE DG350 Smartphone MTK6582 Quad Core Android 4.2 4.7 Inch OGS Screen - Black
Regular Price: $119.99
Happy Price: $100.79
Total 5 Limited to 1 per customer mislim da je ovo na kraju kolicina

a ja ne vidim gde vi vidite prvu i drugu turu i po kojoj ceni !

Poslednja izmena:
Da, ali to je 5 komada po coveku :)
Meni na mail stiglo to za prvu i drugu turu. Nema na sajtu

Hmmm pice total 5 , 1per customer znaci 5 komada po jedan po coveku , npr ovog danas tengda pise Total 269 Limited to 5 per customer znaci ukupno 269 i 5 komada po coveku ili ja ne razumem to dobro

Ukupno 5, limit 1 po coeku ba...

upravo to

Poslednja izmena:
Ne odoh za Kinu, odlozeno na mesec dana :)
Ipak cu sacekati isporuku Hongmi-a kod kuce.

Moze li sada jedna low-budget preporuka posto se kupuje poklon za tinejdzerku.
Bitno je da svira, ima veliki, sareni ekran, moze na FB i ... sta vec rade tinejdzerke sa telefonima.
Cena oko 70ak USD.

ZTE V889S ili Neo N002 ili Jiayu F1?

Ovako, na papiru najbolje specs ima Neo ali je (barem meni) najmanje poznat.

Vidim da su svi ovi telefoni DualSim. Da li to znaci da mogu dve kartice da se koriste istovremeno?
Mislim da prima pozive i SMS obe kartice istovremeno? I da li pri slanju SMS-a ili pri pozivu moze da se bira sa koje kartice se obavlja doticna radnja?

Vidim da su svi ovi telefoni DualSim. Da li to znaci da mogu dve kartice da se koriste istovremeno?
Mislim da prima pozive i SMS obe kartice istovremeno? I da li pri slanju SMS-a ili pri pozivu moze da se bira sa koje kartice se obavlja doticna radnja?

Naravno da sve to moze, inace ne bi bili tako popularni. Mozes i svaki put da biras ili da definises, npr pozivi sa jednog, sms sa drugog ili pak za svaki kontakt ponaosob da podesis

Ne odoh za Kinu, odlozeno na mesec dana :)
Ipak cu sacekati isporuku Hongmi-a kod kuce.

Bitno je da svira, ima veliki, sareni ekran, moze na FB i ... sta vec rade tinejdzerke sa telefonima.
Cena oko 70ak USD.

ZTE V889S ili Neo N002 ili Jiayu F1?

Ovako, na papiru najbolje specs ima Neo ali je (barem meni) najmanje poznat.

Ja bih ipak pogledao onaj tengda g2 sto je na HH za 59$ , a koji ima bolji hdw od neo, i zte, a i od jiayu jer ima vise rama i veći ekran.
Onako ne vodeći se brendom, ako je brend ipak bitan, onda zte.
A sto ne odlozis kupovinu za mesec dana i kupiš nešto iz Kine , ako ćeš za to da imaš vremena?

Cena oko 70ak USD...

Bilo šta sa 1Gb RAM-a. Pogotovo ako dolazi sa 4.x.x Androidom!

Stigao je danas Hongmi drugaru, naručen preko Black Peach (EBE Store) na Aliexpress. Osim telefona, dobio je i nekoliko poklona - silikonsku masku, foliju za ekran, USB čitač za micro SD, i neki "šuriken" za motanje kablića za slušalice. Još jedan plus za EBE, uz brzo slanje i dostavu.

Ja sam na kraju danas valjda narucio neken n6 2gb ram , 32 gb rom za 155 dolara

heheh da :) Pa nemam pojma prvi put narucujem tako nesto ! Dobio sam mail da je placeno i sve i na sajtu tamo ima sve, cekam da krene pa da poslju tracking broj i tako jos nesto ! Ma danas dan za poludeti ne bi me cudilo da nesto krene po zlu !

Stigao je danas Hongmi drugaru, naručen preko Black Peach (EBE Store) na Aliexpress. Osim telefona, dobio je i nekoliko poklona - silikonsku masku, foliju za ekran, USB čitač za micro SD, i neki "šuriken" za motanje kablića za slušalice. Još jedan plus za EBE, uz brzo slanje i dostavu.

A taj drugar nisam ja :( Moj paket je 9.4. stigao kod nas, 11.4. je dobio status "Otprema" i jos uvek ne mrda. Valjda ce sutra da ga otpreme prema lokalnoj posti.
Svima koju dodaju njihov "store" i omiljene posalju te sitnice. Barem tako pise. Inace, stvarno brzo otpremaju pakete jer vidim da dosta brzo i stizu.
Izgleda da neodgovorni Kinezi imaju neki deal sa postama gde rezervisu treking broj cim prodje uplata ali onda jos par dana ne otpremaju paket jer ga nemaju. Dotle se treking broj aktivira i kupci misle da je poslat pa budu malo strpljiviji. Ja sam za neke pakete cekao po 10ak dana da se status promeni u "Dispatched to overseas" a BPD (Black peach) su primili uplatu u petak, isti dan otpremili paket i vec u ponedeljak je na trekingu Singposta stajalo da je "Dispatched". Posle 10ak dana se pojavio na sajtu nase poste.

Ja bih ipak pogledao onaj tengda g2 sto je na HH za 59$ , a koji ima bolji hdw od neo, i zte, a i od jiayu jer ima vise rama i veći ekran.
Onako ne vodeći se brendom, ako je brend ipak bitan, onda zte.
A sto ne odlozis kupovinu za mesec dana i kupiš nešto iz Kine , ako ćeš za to da imaš vremena?

Pokusacu da ulovim taj HH mada sumnjam.
Ako budem imao vremena i uspem da se snadjem u Kini, lako cu kupiti par komada raznih. Mada sumnjam. Prvi put idem, ne verujem da tamo mozes bas na svakom cosku da dobijes odgovor na engleskom a koliko sam se raspitao, sve je ogromno, pretrpano i uzurbano. Samo Peking npr. imao preko 100 zeleznickih stanica. Ko bi se u tome snasao prvi put?

^ ~ 190-200e sa carinom i PDV-om. Da li se isplati uzeti, a neces videti SW podrsku u zivotu?

Стоји.. Зато мора да се гања нека веза у царини да би се исплатила куповина :)

Izgleda da neodgovorni Kinezi imaju neki deal sa postama gde rezervisu treking broj cim prodje uplata ali onda jos par dana ne otpremaju paket jer ga nemaju. Dotle se treking broj aktivira i kupci misle da je poslat pa budu malo strpljiviji. Ja sam za neke pakete cekao po 10ak dana da se status promeni u "Dispatched to overseas" a BPD (Black peach) su primili uplatu u petak, isti dan otpremili paket i vec u ponedeljak je na trekingu Singposta stajalo da je "Dispatched". Posle 10ak dana se pojavio na sajtu nase poste.
Ne mora da znači da su neodgovorni, paket treba da dođe iz Kine preko Hong Konga do Singapura, a posle iz SG kreće za Srbiju - sredom. Kad smo bluesman i ja naručili telefone paket je došao u SG u utorak, i zakasnio na ovaj let, i onda je samo u Singapuru čekao sedam dana. Prošlo je skoro 2 nedelje pre nego što je paket dobio status 'Dispatched to overseas'. Možeš na http://en.4px.com/index.php?option=com_tracking4px da detaljno pratiš paket pre nego što napusti Singapur. Meni smeta što više vremena provede na carini u Bg nego što mu treba da dođe iz Kine do Srbije.

@Djilkosh_Ns i fklozinica
Ne treba vam nikakva veza, možda eventualno u NS carini, u Bg su još uvek prilično nežni, bar je takvo moje iskustvo.
A što se Jiayu tiče, imaju sasvim ok podršku, dosta romova, i aktivne zajednice korisnika, konkretno za G4:
http://www.needrom.com/phone-roms/jiayu/g4/
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=477597

Uz sve to, Jiayu pravi kvalitetne telefone, dosta ljudi sa foruma je naručivalo Jiayu, i svi su zadovoljni sa kupovinom.

Poslednja izmena:
Za postojeće G4 si mogao da biraš verziju sa 2000mAh, i 3000mAh.

Španci su zagrejani za Jiayu i podrška je prilično velika. Toliko da sam ja prvo pomislio da Jiayu prave Španci.

Sad su se zagrejali i za Doogee, koji je pre nedelju dana potpisao ugovor o sponzorstvu s Viljarealom.
Ovo je dobar pokazatelj da imaju planove za širenje na tržište EU.

Nazad
Vrh Dno