^ Znam, samo prenosim vesti.

Usput, Zopo C3 mi se ne sviđa izgledom. Zopo C2 Platinum je isti izgledom kao C2 samo je beli, ne?
Inače sam pravio mali test, pružao sam C2 telefon ljudima i pitao ih "šta mislite, šta je ovo"? Rekao da ne smeju da gledaju poleđinu, jer piše bledo "Zopo", a drugih oznaka nema. Najčešći odgovor bio je
iPhone 5!
Evo i ja da se ukljucim u nabavku telelfona, posto su mi prethodni ukrali...
Prvo da kazem da preko godinu dana kupujem raznorazne stvari na Aliexpresu, od jeftinih do skupih i prezadovoljan sam. Nikad nisam imao problema ni oko isporuke ni oko povracaja novca. Kinezi izlaze maksimalno u susret oko korekcije cene

zbog carine.
Drago mi je da su ljudi odavde vec kupili ZOPO C2 jer sam ga gledao od kako se pojavio. E sad, ima i C3 ali i jos par interesantnih telefona, pa bih voleo da cujem vase misljenje, odnosno da li zna neko nesto vise o njima i da posavetuje sta je best buy:
1. C3 ima brzi procesor, 16GB ROM i mozda isti ili bolji display u odnosu na C2
2.
iOcean X7 1.5GHz, FullHD, 4GB rom
3.
JIAYU G4 1,2GHz, 1280x720 ips,
2GB RAM i 32GB ROM, 3000mAh baterija
4.
JIAYU G3S najjeftiniji 1,2GHz, 1280x720, 4GB rom
Kao neko ko ima kineski telefon, mislim da je specifikacija "pola priče" kao i uvek, a da je
baš zbog kineskog telefona daleko važnija podrška developera i drugih iskusnijih korisnika. Bez toga -- you're in the dark. Meni bi to bilo presudno u odlučivanju, i uzeo bih model za koji se pokazalo da je dovoljno popularan da ima podrške (XDA i sl.), i da se iz tih postova vidi da je stabilan, da nema puno korisnika koji prijavljuju probleme. Bilo bi cool i da ima nekoliko zainteresovanih da naprave custom ROM. Dakle, to se ne oglada u broju postova već kvalitetu nekoliko glavnih učesnika u temama. Uzeo bih onaj fon koji je najbolje "pokriven" a
to možeš već sada sam da proveriš.
Kao primer, mogu da kažem da je postoji samo jedna tem o C2/ZP980 fonu i to na XDA (zapravo dve, ali kao da je jedna), gde padne jedan post u par dana, često samo ponovoljeno pitanje, ali nema one gomile postova kao kod srednje popularnih podela, da neko ubaci svoj tweak, mod, ROM, itd. Na ostalim forumima -- ništa (MoDaCo, AndroidCentral, itd). Druga C2/ZP980 tema (tj. teme) su na Zopo forumu koji je aktivan! Istina, dosta ljudi su isti na Zopo forumu i XDA. Takođe dosta pitanja za Zopo forumu su jedna ista, ali ima moderatora koji izbace korisne stvari, predloge, fix-ove, nove FWs i sl. Sve skupa, podršci zajednice za Zopo bih dao ocenu 2,5/5, drugim rečima, mogla bi biti bolja.