Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

I ja hoću da kupim ovaj c2 od 16 Gb. Kupon je u međuvremenu proradio.
Maria:) na chatu mi je potvrdila da ih imaju na stanju. I rekla je da "defaultly" pišu 20 ili 50 dolara.
Na njihovom forumu ima konkretnih zahteva šta i kako da pišu. Pitao sam (na forumu) da li to mogu da zatražim u komentaru prilikom kupovine ali još čekam odgovor.
Gpetar je rekao da je najbolje pripremiti pare i uključiti se u chat. Proveriti imaju li i tražiti šta i koju cenu da pišu na deklaraciji. Ali nisam siguran da bismo se Maria i ja bap sporazumeli :)

ne znam cene, ali ako je 4gb model jeftiniji vise od dve tri hiljade, onda se vise isplati. uzmes za 3000 class 10 microsd karticu od 32gb i swapujes externu memoriju za internu, u system/etc ima jedan fajl koji se edituje i kuliras... ja na tabletu sad imam 32gb interne memorije :)

ne znam cene, ali ako je 4gb model jeftiniji vise od dve tri hiljade, onda se vise isplati. uzmes za 3000 class 10 microsd karticu od 32gb i swapujes externu memoriju za internu, u system/etc ima jedan fajl koji se edituje i kuliras... ja na tabletu sad imam 32gb interne memorije :)

sa kuponom nema razlike u ceni. i obican c2 je 250$. na pandi naravno. Ja sam probao jutros, ali me zeznula intesa sa online koji ne radi.

I ja hoću da kupim ovaj c2 od 16 Gb. Kupon je u međuvremenu proradio.
Maria:) na chatu mi je potvrdila da ih imaju na stanju. I rekla je da "defaultly" pišu 20 ili 50 dolara.
Na njihovom forumu ima konkretnih zahteva šta i kako da pišu. Pitao sam (na forumu) da li to mogu da zatražim u komentaru prilikom kupovine ali još čekam odgovor.
Gpetar je rekao da je najbolje pripremiti pare i uključiti se u chat. Proveriti imaju li i tražiti šta i koju cenu da pišu na deklaraciji. Ali nisam siguran da bismo se Maria i ja bap sporazumeli :)

Sporazumeli biste se vi. Marija je Slovenske krvi :d

Prvo se dobro raspitas o cemu se radi. Ako zakljucis da je hardver onda kontaktoras ove preko supporta i objasnis stvar. u principu moras da posaljes telefon nazad njima i cekas. Cekas dok stigne njima, pa onda neki period dok oni "pregledaju" pa onda i dok ti stigne telefon nazad

Još uvek nisam flesovao C2 (nemam vremena), pre tri dana napunio sam bateriju 12h na punjacu (iskljucen fon), skinuo sa punjaca i nisam ukljucivao. Kad sam sad ukljucio: baterija na 83%! Kako to?

Znam da se baterija _malo_ prazni kad se uredjaj ne koristi i ne ukljucuje, ali nikad do sad nisam video da je to rapidni pad od 20% za tri dana. :(

Kad SE K750i ne ukljucim mesec dana on je i dalje na istom kapacitetu kako je ostavljen a imam ga 5+ godina (uklj. bateriju).

Edit: drugi Zopo C2 sam skinuo sa punjaca posle 12h i odmah prikazuje 84% popunjenosti baterije odmah posle punjenja (indikator je na iskljucenom fonu na punjacu prikazivao da je full).

Cudno je da su oba na 83-84%, skoro isto napunjena posle istovetnih uslova punjenja. Nadam se da je nesto sto FW update moze da resi, iako je C2 na pretposlednjem zvanicnom FW.

Poslednja izmena:
owim, hoćeš ti to da prodaš? Izgleda da ti ne treba. :)
Ja juče naručio telefon a ti sad kažeš to za bateriju. Izgleda da će biti punjenje kad god sam blizu utičnice.
A u dva dana nas je trojica sa foruma naručilo sa pandawilla. Kad stignu na carinu u isto vreme i svima različita cena ima da bude veselo. :)

owim, hoćeš ti to da prodaš? Izgleda da ti ne treba. :)
Samo ne stizem ovih dana da sve instaliram na igrackici, pa je ne uzimam u ruke. ;) Za bateriju si mogao da vidis na XDA forumu, bilo je prituzbi. Od totalno do delimicno losih. Meni je cudno da mi obe pokazuju 83-84% posle punjenja, na oba fona. Deluje kao FW problem. Toliko sam u poslednje vreme citao XDA, razne uredjaje, da mi se pomesalo ko se na sta zalio. Neko je imao bas taj priblem od 83%, ali nisam siguran da li se odnosilo na C2/ZP980.

Kad uradim update na Dezmenov ROM, javicu se. Nova baterija je 20 dolara na Pandi sa free postarinom. Moze i jeftinije da se nadje.

Srecno vama koji ste sada porucili C2 Platinum! :)

Poslednja izmena:
Evo i ja malo da se priključim. Lutajući naletim na Zoop C2 ipogledsm karakteristike, kad ono sjajan telefon. Kako se vama pokazao? Vredi li tih para? Kakav je kvalitet?
Čitao sam na netu da treba da se uradi 'battery calibration' i onda će da se sredi potrošnja baterije.

Ja sam se vec neko vreme zagrejao za Vowney V5 i mislim da je definitivno best buy na Pandawillu gde sa posebnim kuponom izadje 127 eur. Od kupovine me jedino odvraca Carina jer ne znam koliko ce naplatiti te troskove.

Taj telefon je manje vise karakteristika Samsung S3-ke. Tako da, koliko god da izadje, to je par desetina eura preko 127 eura.
A novi Samsung S3 trenutno ide od 350 za novu u kutiji, sa 24 mes. garancije kod operatera do 260 za malo koriscene. A realna cena za novi svakako nije puno preko 260 eura. Razlika je dva za jedan, sto se po meni isplati!

Poslednja izmena:
Drugari Zopovci, da li je neko od vas rutovao mob, stavio ROM...? Imao bih pitanje. :)

Konačno sam flesovao C2 (custom ROM) and it works like a cham! :) Više info u danima koji dolaze.

Baterija radi cool. Ovo je prvo i najgore drndanje telefona jer sam sve vreme bio na WiFi i isprobavao sam ga, instalirao apps, kao i malo pozive (1SIM). Gledao YT i slušao online radio preko BT stereo slušalica. Na 50% baterije imao sam preko 3h screen-on vremena (nije bilo samo najtamnije i brz time-out):

Screenshot_2013-07-08-08-43-09_zpse00d1878.png

Pitanje: zašto mi za skoro 13h rada na bateriji Phone Idle troši više baterije od ekrana, a videli smo da sam ekran sve vreme koristio? Na mom prethodnom telefonu i tabletu Display je uvek ubedljivo bio prvi.

Screenshot_2013-07-08-07-48-50_zps4a5506d4.png

Bonus glupo pitanje koje nema veze sa temom, zaokružio sam Power Control widget koji sam dodao iz Add Widgets. Da li je on deo Nova launcher-a? Kako mogu da ga kastumizujem? Recimo, da dodam taster za mobile data, kao switch 2G/3G?

Screenshot_2013-07-08-08-04-47_zps1b597e23.png

Hvala! :)

Pozzz imam par pitanja sto se tice ovih mtk6589 baziranih telefona jer po utiscima korisnika deluje kao ok kupovina, trenutno nemam bas finansija da kupim, testiram, pa ako mi se ne svidja - nikom nista .
-Da li ove kopije koje se prodaju tipa S3/S4/Note2(trenutno ne mogu da proverim da li su zopo/mxu/neki dr proizvodjac) sa 6589 imaju neki nacin da backup-ujem fw
-Da li postoji negde neki modovani rom za nijh(na xda nisam uspeo nista da nadjem jer ne znam proizvodjaca telefona)/kako se flesuju/rutuju
-Da li mi cpu identifier uvek 100% tacno ocitava o kom se procesoru/cipsetu radi

Hvala unapred

@owim
Odgovor na bonus glupo pitanje. Ne znam koji rom koristiš ali bi trebalo da imaš ovako neku putanju - settings / advanced settings/interface/ notification drawer/power widget/widget buttons.

Prošao je 1 dan i 16h od kako sam stavio novi custom ROM na C2, nisam ga punio u međuvremenu a jesam koristio. Stavio Power Toggles, hvala!

Screenshot_2013-07-09-11-37-36_zps5daa4bd0.png

Baterija na 27%, ekran radio 4h 30min -- ovo smatram dobrim:

Screenshot_2013-07-09-11-32-23_zpsffbf15c7.png

Zbog čega Phone Idle toliko puno troši? Prvi gore na listi sa 53%. Evo primera sa mog drugog telefona s jednakim korišćenjem (GB Android) -- Phone Idle: 7%

screenshot-1373365737210_zpsc5d172f8.png

Ali je zato ekran izdržao kraće (baterija na 9%):

screenshot-1373365749295_zpsd65c0f1c.png

Evo i ja da se ukljucim u nabavku telelfona, posto su mi prethodni ukrali...
Prvo da kazem da preko godinu dana kupujem raznorazne stvari na Aliexpresu, od jeftinih do skupih i prezadovoljan sam. Nikad nisam imao problema ni oko isporuke ni oko povracaja novca. Kinezi izlaze maksimalno u susret oko korekcije cene :) zbog carine.
Drago mi je da su ljudi odavde vec kupili ZOPO C2 jer sam ga gledao od kako se pojavio. E sad, ima i C3 ali i jos par interesantnih telefona, pa bih voleo da cujem vase misljenje, odnosno da li zna neko nesto vise o njima i da posavetuje sta je best buy:
1. C3 ima brzi procesor, 16GB ROM i mozda isti ili bolji display u odnosu na C2
2. iOcean X7 1.5GHz, FullHD, 4GB rom
3. JIAYU G4 1,2GHz, 1280x720 ips, 2GB RAM i 32GB ROM, 3000mAh baterija
4. JIAYU G3S najjeftiniji 1,2GHz, 1280x720, 4GB rom

Taman kad sam hteo da uzmem quad core mediatek najavi octa core procesore. Sad cu njih da cekam :) falilo je 5 dana da porucim c2, sreca pa nisam :)

Kad odlucis da kupis taj, najavice nesto novo i tako u nedogled.Porucuj to sto si hteo, ovi najavljeni nece tako brzo.....

Vrh Dno