Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Gde vidiš 50$?
cdb9ad9430565b85913809282b27e5a9.jpg

Naravno da nema kad je svugde preko 100$ a nista bolji nije od onog.
Cak ima i 1gb rama koje si zamerio :)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ne zanosi se... nije taj lenovo ama bas nista bolji od onog cubota od 59$ a kosta ravno duplo vise.
-4g zapravo se jako malo koristi, narocito u niskobudzetnim aparatima.
-brzina je gotovo jednaka
-baterija je veca jer je veci ekran pa dodje na isto

Cubot je bolja kupovina, taj lenovo bi bio vredan pominjanja da kosta 60$ ali ne kosta.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ok slazem se da ne vredi duplo vise, ali sinoc za 50$ jeste bio bolja kupovina.
Sto se procesora tice veruj mi da brzina nije jednaka. Caletu sam pre kupio Doogee X5, a sad X5S i razlika u brzini se bas oseti. Znaci potuno identicni telefoni ali X5S radi fluidnije i manje se greje.
Sad se pojavio i novi jeftini soc MTK6737 koji je duplo brzi. Trenutno ga ima samo Homtom ht17, bice ga uskoro i u ostalim jeftinim telefonima

Vidim da ima na logicshop Redmi 2 za manje od 120€. Samo ne znam imaju li ga na stanju, nesto je brljava strana kada se udje. Ako imaju, jeftinije je nego direktno od Kineza, a verujem da ovi nasi daju 2 godine garancije, bar bi trebalo.

Kakva su vasa iskustva sa ovim manje poznatim markama, znam da su neki odavde kupovali homtomove, umi, doogee, blackview ali se vise ne javljaju da kazu kako sada sljakaju. Koliko sam citao ocene korisnika po netu, osim ovih dokazanih brendova tipa Xiaomi, Meizu, itd, sto se kvaliteta tice, nekako mi je za oko zapao jedino Oukitel (k4000,k6000...). Jedino sto nije otporan na padove,cak ni na one sa male visine, staklo odmah puca, a nasao sam i da pljuju neku verziju k4000. Od ovih ostalih brendova, kupis 2-3 i valjda ce da radi jedan kako treba, barem sam takav utisak stekao. Od tih jeftinih, zanimljiv mi je i Bluboo Picasso, ali o njemu ima vrlo malo informacija.

Poslednja izmena:
Drugar vozi preko 6 meseci Umi Iron i savrseno dobro radi . Ja imam redmi 3 za sada je ok . Ima akcija u nekoj ali prodavnici 98 e je trenutno.

Vidim da ima na logicshop Redmi 2 za manje od 120€. Samo ne znam imaju li ga na stanju, nesto je brljava strana kada se udje. Ako imaju, jeftinije je nego direktno od Kineza, a verujem da ovi nasi daju 2 godine garancije, bar bi trebalo.

Kakva su vasa iskustva sa ovim manje poznatim markama, znam da su neki odavde kupovali homtomove, umi, doogee, blackview ali se vise ne javljaju da kazu kako sada sljakaju. Koliko sam citao ocene korisnika po netu, osim ovih dokazanih brendova tipa Xiaomi, Meizu, itd, sto se kvaliteta tice, nekako mi je za oko zapao jedino Oukitel (k4000,k6000...). Jedino sto nije otporan na padove,cak ni na one sa male visine, staklo odmah puca, a nasao sam i da pljuju neku verziju k4000. Od ovih ostalih brendova, kupis 2-3 i valjda ce da radi jedan kako treba, barem sam takav utisak stekao. Od tih jeftinih, zanimljiv mi je i Bluboo Picasso, ali o njemu ima vrlo malo informacija.
Za te "manje popularne" kupis odmah masku i staklo / foliju jer delova za njih nema osim za doogee.

Ja imam i tri doogee-ja (turbo i X5) i svi uredno rade.

Drugar je pre neki dan zamenio ekran na Zopo C2, tako da za sad svi "kinezi" koje sam naručio uredno rade. Bilo je, naravno, i kvarova ali su popravke uglavnom jeftine i moguće u DIY izvedbi.

Pitao me drugar za neki telefon oko 150-170e bez carine i poreza.

Meni je zapao za oko Umi Super (nekako mi bas dobro izgleda) ili Leagoo Elite 1? Neko jos neki predlog?

Jedini uslov je da podrzava LTE 800mhz odnosno band 20.

Kupio sinu DOOGEE T6 Android 5.1 5.5 inch MTK6735 64bit Quad Core 1.0GHz 2GB + 16GB Hotknot OTA 13.0MP Rear Camera Battery Capacity (mAh): 6250mAh,on zadovoljan ja zadovoljan cena oko 90€ na alliex,kupio na KP za 115€,mislim da sam dobro prošao.
Pojavila se verzija 6250mAh Doogee T6 Pro LTE 4G 5.5 '' Android 6.0 MTK6753 Octa core 1.5GHz RAM 3GB + ROM 32GB u pretprodaji za 135€ isto na alliex.
Pre toga kupio ženi Doogee X6 Pro 4G LTE M 5.5 "IPS HD 1280x720 X5 Pro Android 5.1 MTK6735 Quad Core 2G RAM 16G ROM Dual Sim,80€ ,ona prezadovoljna.

Pitao me drugar za neki telefon oko 150-170e bez carine i poreza.

Meni je zapao za oko Umi Super (nekako mi bas dobro izgleda) ili Leagoo Elite 1? Neko jos neki predlog?

Jedini uslov je da podrzava LTE 800mhz odnosno band 20.
Kod mene par ljudi uzelo Leagoo Elite 2, većina je zamenila za neki drugi, puno problema sa strujom, crkavaju sami od sebe.

Kako se pokazao Leagoo Alpha 5 nudi ga Handy, karakteristike su sasvim OK za te pare ??

Sta preporucujete za matorce? U dilemi sam da li da uzmem nekog kineza ili recimo ip4s refurbish koji je oko 85$. Budzet je recimo do 100$ max.

Sa iPhone makar ne rizikuješ što se tiče kvaliteta i jačine zvuka u slušalici. Kapiram da je matorcima to najbitnije?

Baci pogled na Zopo speed 7, speed 7 plus.

Malo jača cena ali dobra i pouzdana marka, i 800mhz.

Pogledao sam, ali uopste mi nije nesto lep, a i nema fingerprint, mislim kad se vec daje toliko para.

Izgleda da je najbolje za te pare UMI SUper.

Sa iPhone makar ne rizikuješ što se tiče kvaliteta i jačine zvuka u slušalici. Kapiram da je matorcima to najbitnije?
Pa nesto sam i ja tako kontao. I to mi je bila prva opcija. Medjutim posle vidim za iste pare kineza koliko volis...kamere sve po 13 i vise mpx...ram 2gb...baterija po 3000mah. E sad koliko je to samo brojka i koliko to radi dobro to me zanima. Kod ip4s bar nema greske sto se toga tice. Jedino me sekira baterija kod tih refubish modela koja zna da bude slaba, ali to manje vise...matorci ionako nece cvakati fon po ceo dan. Malo poruke pozivi i mozda malo neta na wifi kod kuce i to je to. Druga stvar sto se bojim da me ne oderu na carini kad vide iphone. Ne znam sta da radim...

@Djilkosh_Ns
Mi4 sa nekim slovom jos u nastavkiu ne znam koji je tacno koji ili redmi 3/note por ili ti prime ili pro prime verzije sa global romom i cao zdravo , telefoni rade odlicno za 140e/180. Stigao mi je zenfone max za kolegu, mogu reci da se to meni ne svidja pocevsi od zen ui i sto je prevelik debeli bezeli itd.
A njakao sam malo i Samsunga j5 ok telefon radi skroz dobra je i bat na njemu , dovoljno je brz slike prave uobicajne za telefone u tom cenovnom rangu. Ukoliko nece da se zeza sa kinezima.

Poslednja izmena:
Pogledao sam, ali uopste mi nije nesto lep, a i nema fingerprint, mislim kad se vec daje toliko para.

Izgleda da je najbolje za te pare UMI SUper.
Gledao negde review gde kazu da Umi Super nije bas tako super. Ubedljivo najgori segment je kamera. Sto je slucaj kod vecine manje poznatih kineskih brendova.
Kao sto neko rece gore, pored ovakvih cena za Mi4 i Mi4c, mislim da konkurencija trenutno nema sta da trazi u rangu 150-160e.

Sent from my JY-S3 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno