Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Govorim o ceni u Kini, a ne na aliexpresu. Mada ni prodavci na aliju ne placaju Kineski PDV.

Sto nebi placali PDV prodavci na AE?
Svako fizicko lice placa PDV, na AE su 90% fizicka lica koja su otvorila virtuelnu "radnju".
I u pravu je @antena kupis na veliko bez pdv onda uvezes u svoju zemlju platis sve dazbine(koje su normalnije nego kod nas+ vece plate), ne racunas zaradu po komadu 500 PUTA vec neku normalnu marzu odredis i voila eto recepta za normalnu cenu.
Sta mislis gde se nasi prodavci gube u kojoj stavci?
Kod nas je sve skuplje a mi od svih imamo manje para, pa kako je to moguce?

Sto nebi placali PDV prodavci na AE?
Svako fizicko lice placa PDV, na AE su 90% fizicka lica koja su otvorila virtuelnu "radnju".
I u pravu je @antena kupis na veliko bez pdv onda uvezes u svoju zemlju platis sve dazbine(koje su normalnije nego kod nas+ vece plate), ne racunas zaradu po komadu 500 PUTA vec neku normalnu marzu odredis i voila eto recepta za normalnu cenu.
Sta mislis gde se nasi prodavci gube u kojoj stavci?
Kod nas je sve skuplje a mi od svih imamo manje para, pa kako je to moguce?

Apsolutno svi placaju PDV, i fizicka i pravna lica, jedina je razlika sto oni imaju ulazni i izlazni PDV.
Koliki je procenat fizickih lica prodavaca to niko ne zna, ali oni sigurno ne mogu biti kokurentni sa cenom kod skupljih stvari kao sto su telefoni.

Kad nasa firma kupuje u Kini, to radi preko posrednika da bi dobila FOB cenu + trskovi spedcije i vec je skuplje nego u Kini. Kad stigne u Srbiju imas carinu 15%,pa PDV 20%, pa marzu uvoznika i dalje maloprodaje najmanje po 10%. Znaci u najboljem slucaju kod nas je skuplje 55%, u stvarnosti obicno je duplo skuplje.

U madjarskoj su vece dazbine nego kod nas.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Znam ali vece i plate a manje marze.
Vidi kod nas je pdv 20% kod njih 27% to je razlika od 7% slazes se.
E sad oni imaju recimo marzu normalnu 20-30% a nasi 500-800%.
Jel ti sad jasnije kako je kod njih jeftinije iako imaju vece dazbine prema drzavi?
Znao sam da ce neko da se javi i da kaze za pdv odnosno afu jer svi ili vecina zaboravlja nase prodavce i naseg coveka on hoce odmah i sad da se obogati da proda jednu stvar bar tri puta skuplje nego sto je nabavio.

Nazalost nemastina coveka tera da ukoliko mu se ukaze neka prilika da uzme sve i odmah.
Recimo gledam KP i vidim ljude koji kupuju preko AE neku stvar i znam koliko je placena jer imam istu(moze biti mala razlika ukoliko su manje sposobni da nadju bas najbolju varijantu) i covek par njih su platili 20$ a prodaju za 120€ kod nas na KP ili jos vece sitnice od 2-3-4-5$ prodaju za 30€…
Bezobrazno zar ne jer ga samo toliko kostalo nije platio ni carinu ni pdv zasto mora da zaradi na jednom komadu 500 puta.
Ja uzimam 20-30% marze i ne vidim sto ostali ne bi to mogli.
E to je to mentalitet i zato je u HU jeftinije iako im je afa veca.

My Samsung S6 sent this

Apsolutno svi placaju PDV, i fizicka i pravna lica, jedina je razlika sto oni imaju ulazni i izlazni PDV.
Koliki je procenat fizickih lica prodavaca to niko ne zna, ali oni sigurno ne mogu biti kokurentni sa cenom kod skupljih stvari kao sto su telefoni.

Kad nasa firma kupuje u Kini, to radi preko posrednika da bi dobila FOB cenu + trskovi spedcije i vec je skuplje nego u Kini. Kad stigne u Srbiju imas carinu 15%,pa PDV 20%, pa marzu uvoznika i dalje maloprodaje najmanje po 10%. Znaci u najboljem slucaju kod nas je skuplje 55%, u stvarnosti obicno je duplo skuplje.
Pa naravno da placaju ali im se vraca sustinski ne placaju vec kupac placa to sam mislio, ne moram sad da pisem placaju pa im vracaju zna se da se pdv odnosi na sve nego reko svi toliko znaju da ne moram da objasnjavam, no vidim da sam trebao.
Da ne bi bilo zabune i nerazumevanja onog sto sam zeleo reci/napisati.

My Samsung S6 sent this

Nazalost nemastina coveka tera da ukoliko mu se ukaze neka prilika da uzme sve i odmah.
Recimo gledam KP i vidim ljude koji kupuju preko AE neku stvar i znam koliko je placena jer imam istu(moze biti mala razlika ukoliko su manje sposobni da nadju bas najbolju varijantu) i covek par njih su platili 20$ a prodaju za 120€ kod nas na KP ili jos vece sitnice od 2-3-4-5$ prodaju za 30€…
Bezobrazno zar ne jer ga samo toliko kostalo nije platio ni carinu ni pdv zasto mora da zaradi na jednom komadu 500 puta.
Ja uzimam 20-30% marze i ne vidim sto ostali ne bi to mogli.
To je neka osnova trgovine....
marza zavisi i od prometa a ne samo od nabavne cene.

Dzaba ako dajes jeftino ako ne prodajes dovoljno, onda si prinudjen da podignes cenu kako bi nadomestio manjak prometa.
Nije uvek pravilo da ako je nesto jeftino da ce se prodavati jako dobro.

Dobar trgovac zna da ubode savrsen balans izmedju ta dva.

Sta mislite o vernee telefonima? Na kimovilu pretraga izbacuje samo dva modela. Ovaj apolo lite je bas zanimljiv model...

Vernee ja garazni brend osnovan pre 3 meseca, na papiru izgleda lepo a u stvarnosti imaju gomilu problema kao i svi ostali takvi brendovi. Prodavci guraju te telefone, jer na njima imaju najvecu zaradu. Inace oni se uopste ne prodaju u Kini samim tim ne prolaze nikakve kontrole.
Daleko bolji izbor su Xiaomi redmi note 3 pro, Letv Le2, Letv x800. Pouzdani proizvodjaci sa slicnim karakterstikama, cak kostaju i manje

Delovao mi je poznato taj brend, mora da sam ga pomesao sa nekim od brendova. Dosta ih reklamiraju pa rekoh da pitam da nije neko uzimao.

Da li neko može da nađe Umi Super po 179,99 izgleda da je svuda isteklo :(
uploadfromtaptalk1465837191736.jpg

Jedino što nigde nema silver, samo grey i gold kod tih jeftinijih, dok za više para može da se nadje i silver.

M2 Note

Izasle neke spec za Elephone P9000Edge: 5,5" JDI 2K, Xelio X25, NFC, baterija ? mAh dve verzije rama i roma 4+32GB i 6+128GB cena za jednu od verzija (nisu naveli tacno koju) 250$.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Mozda je bilo pitanje, ja se izvinjavam, ali da li je neko imao iskustva sa blackview A5 modelom? Vidim na aliju za 30 dolara sa solidnim secifikacijama. Uzeo bih ga za majku, neka lagana upotreba. I kako idu onda stvari sa carinom. Znam da se valjda do 50e ne placa, ali nesto razmisljam sta zna onaj muceni carinik sta je blackview A5, nemu telefon ko telefon svaki isti, ekran, kamera...pa da ne lupi cenu 200e i onda skuplja dara nego mera. Kakva su vasa iskustva? I da, ako imate predlog za jos neki model do 50e (za kog ne bih platio carinu) bio bih zahvalan.

Mozda je bilo pitanje, ja se izvinjavam, ali da li je neko imao iskustva sa blackview A5 modelom? Vidim na aliju za 30 dolara sa solidnim secifikacijama. Uzeo bih ga za majku, neka lagana upotreba. I kako idu onda stvari sa carinom. Znam da se valjda do 50e ne placa, ali nesto razmisljam sta zna onaj muceni carinik sta je blackview A5, nemu telefon ko telefon svaki isti, ekran, kamera...pa da ne lupi cenu 200e i onda skuplja dara nego mera. Kakva su vasa iskustva? I da, ako imate predlog za jos neki model do 50e (za kog ne bih platio carinu) bio bih zahvalan.

Platićeš carinu kako god okreneš, ispod 50e zapravo i ne bi trebalo da je bude ali ostaje PDV od 20%, a kontam da kad vide da je telefon u pitanj ne gine ni onih 10% carine.

Sve u svemu pripremi se na najgore, u svakom slučaju ima i posebna tema o carini i paketima pa tamo možeš videti puno primera i iskustava.

Moze link od telefona?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Nema za 30$ na Ali-ju A5. Ja sam ga platio 40€ + carina je bila 1200din
Ja sam ga imao u rukama na nekoliko sati jer sam ga uzeo za pocetnika u Android svetu i iznenadjujuce je dobro uradjen. Izgleda kao 3x skuplji telefon. Kamera je pristojna, u uslovima loseg svetla je ocajna a kad su pristojni uslovi onda je odlicna(iznenadjujuce odlicna). Mozda bi moglo sa nekim drugim softverom da se dobiju bolji rezultati ali ja nisam imao kad
Baterija je slabija ali mislim da ce sigurno izdrzati 1 dan. Ekran je dobar, svetao. Nista ne krcka, ne uvija se

edit:
Izvinjavam se ja sam pisao o blackview A5 a ustvari ja sam narucio blackview A8 tako da se ovaj opis odnosi na A8

Poslednja izmena:
Ja sam porucivao par jeftinih tel tipa do 80e i svaki put sam platio carinu i pdv min 2500din, a cenili su ih neretko i vise od stvarne cene kolko sam ih platio, jer sam ih uzimao u presale-u, tako da mislim da se ne isplati kupovati to jer pola te cene koju das za tel ode plus i na dazbine drzavi.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Odavno poznata činjenica, + platiš previsoke dažbine + krš mob.

izgleda da će 19jula biti predstavljen meizu mx6.. biće zanimljivo kako će ga pozicionirati pored pro 6.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

CUBOT Rainbow, kakav je ovo mobilni, zna neko nešto o njemu ?

A koliko giga rama moze da ima telefon od 59$?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno