Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Kako prođeš ja sam naručio telefon na popustu 81 e a računali na 100 $ i carina oko 3600 ili 30e a da se žalim trebao sam uplatiti oko 500 din i kada se sve sabere odustao sam,ali npr za skuplji su mi uzeli manje.kada se uzimao f1 pošto sam to pratio carina je bila u rasponu od 800-6500

Aj da vam napisem i ovde
Dobio sam invite za kupovinu MX4 Ubuntu edition, ako je neko zainteresovan, ne trazim nista za uzvrat, meni ne treba, posto vec imam 2 tel....zvanicna cena je 299 eur, pa ako imate nekog u EU da vam uzme, posto je koliko sam vide ograniceno na zemlje evropske unije zbog sheepinga ili sta vec. Radi se o modelu sa 16GB, u sivoj ili zlatnoj boji
dokaz:
q0HL0cz.png

ostalo je jos nekih 58~60h za kupovinu, posto je rok 72h od prijema maila.... kakv je ovako sa ubuntuom ne znam, ja bih ga licno uzeo, ali sad moram da cuvam pare za desktop konfu, tako da propustam ovaj voz...koliko sam video na poznatom sajtu za proveru cena u prodavnici je 341 eur za android verziju, sad koliko je kod Mike i Pere nemam pojma, ali opet ovo je ubuntu, jeste da je dosta jeftinije, ali ja nemam predstavu kakav je sa podrskama za aplikacije tako da nemojte da me drzite za rec da je odlican tel, bench je cini mi se radio review, cak im i hand snimak

Pandawill ima osiguranje za porez i carine (u iznosu od 5% od porudžbine). Jel ima neko iskusta sa tim? Jel vraćaju pare?

J

Ja sam pre neki dan narucivao sa pande, kliknuo na tih 5%, da bi se to pretvorilo u dodatnih 34 evra ili dolara (umesto 9 - cena je 180 dolara) tako da sam odustao. Narucio sam bez osiguranja.

Cudi me da niko ne pominje TCL M3G - 2/16GB + SD card, Lolipop, FHD, LTE, tanki bezeli, Octa Snapdragon, poznato ime ... a cena ispod 150 EUR.
Ako mene pitate, jako dobra kupovina. Ako me majka ubedi da joj poklonim Xiaomi, ovo je moj prvi pik.

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_203567.html?wid=4

Hoces da pojasnis? Za sta je malo?
Ovde je gomila ljudi narucila i veselo koristi telefone sa 1 GB dok se telefoni sa 2 GB smatraju sasvim dobrom kupovinom, narocito u sub-200 kategoriji cena.

Da ne pricam o tome da u mojoj okolini gomila njih ni ne zna da njihovi moderni "touch-screen" ljubimci imaju po 512, 700 MB memorije i uopste im ne smeta.

1GB je minimum, 2GB je sasvim dovoljno, a sa druge strane 3GB bi trebalo da imaju telefoni koji sada izlaze. (moje misljenje). Idu novi OS-evi, nove aplikacije, sve vise i vise rama treba.

Cudi me da niko ne pominje TCL M3G - 2/16GB + SD card, Lolipop, FHD, LTE, tanki bezeli, Octa Snapdragon, poznato ime ... a cena ispod 150 EUR.
Ako mene pitate, jako dobra kupovina.j Ako me majka ubedi da joj poklonim Xiaomi, ovo je moj prvi pik.

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_203567.html?wid=4
Sacekaj 10 dana da meizu predstavi m2 "mini" . kazu kinezi da ce biti 600-700kineza. 2gb rama 5 incha 720p a baterija 2450 ili 2700mah.

Edit:

Xiaomi's Hugo Barra: Studio 1.0 (Full Show 7/16)
http://bloom.bg/1HBP4vV
Bloomberg

Intervju sa hugo barrom.(xiaomi) Ima dosta zanimljivih pitanja.. Meni je ovaj covek pobeda u svakom smislu,steta sto je napustio google.

Poslednja izmena:
Za sta je 2gb rama malo???? Pa nece telefon da ti sluzi kao server. Za svakodnevnu upotrebu whatsapp, vider,fb... 2gb je i vise nego dovoljno.

Sacekaj 10 dana da meizu predstavi m2 "mini" . kazu kinezi da ce biti 600-700kineza. 2gb rama 5 incha 720p a baterija 2450 ili 2700mah.

Edit:

Xiaomi's Hugo Barra: Studio 1.0 (Full Show 7/16)
http://bloom.bg/1HBP4vV
Bloomberg

Intervju sa hugo barrom.(xiaomi) Ima dosta zanimljivih pitanja.. Meni je ovaj covek pobeda u svakom smislu,steta sto je napustio google.

Meizu M2 bi trebao biti oko 100 USD i ako bude toliko onda je dobra prilika. Procesor je negdje na razini MTK6582 ili malo bolji.
Nešto kao Jiayu F2 :D

A za Barru - nije šteta, kako bi onda Xiaomi profitirao, a tako i mi s povoljnijim Xiaomi mobitelima. :D

Verovatno ulaze u dil sa nokiom sledece godine.. Posto fincima treba saradnik da im proizvodi mobove a oni ce se brinuti za softver,dizajn i sve ostalo.

U najavi atomska bomba u mob industriji :) naravno ako do saradnje dodje.

Poslednja izmena:
Izgleda da Vowney izlazi u 2 varijante, ova druga je posebno zanimljiva zbog dual OS-a.

Elephone Vowney

- 5.5-inch screen, 2560 * 1440 pixels Display
- MTK6795 Octa Core 2.2GHz
- Network: GSM 850/900/1800 / 1900MHz, WCDMA 850/1900 / 2100MHz, FDD-LTE B1 / B3 / B7 / B20, Supports 2G & 3G & 4G LTE Network
- 3GB RAM + 32GB ROM
- 21 MP main camera + 8 MP front camera
- Android 5.0 system

Elephone Vowney Pro

- 5.5 inch 2K IPS screen, 2560 * 1536 pixels Display
- INTEL Z3580 2.3GHz Quad Core
- Network: GSM 850/900/1800 / 1900MHz, WCDMA 850/900/1900 / 2100MHz, FDD-LTE B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B7 / B8 / B9 / B17 / B18 / B19 / B20 / B28 / B29, Supports 2G & 3G & 4G LTE Network
- 4GB RAM + 32GB ROM
- 21 MP main camera + 8 MP front camera
- Android 5.1 & Win10 System

Za sta je 2gb rama malo???? Pa nece telefon da ti sluzi kao server. Za svakodnevnu upotrebu whatsapp, vider,fb... 2gb je i vise nego dovoljno.

Već se uveliko uvodi 4Gb za Android i to samo pokazuje koliko je to smeće od OS-a.

Ne radi se tu o OS-u. Nego o milion proizvodjaca i njihovim skinovima. N5 sa 2gb ce da radi bolje od svih tih cuda sa 4gb.

Edit: licno mislim da ce 2gb biti dovoljno za android jos sigurno par godina.

Poslednja izmena:
Marketing cisti. Pa vidite sta asus radi sa zenom. Nista drugo ne pisu o telefonu osim da je prvi tel sa 4gb, i koliko vidim, zbog toga je i prosao relativno lose. Daleko od toga da nesto fali telefonu ili da asus nije imao prodaju, ali mislim da su se koncetrisali na losu stvar i da ih je to ipak kostalo.
4gb u ovom trenutku je podjednako glupo kao i 4k ekran. To cudo ce da urnise cip i bateriju.

Ram je najmanji problem na androidu. Meni je oko 1gb popunjeno i cak i kad se izivljavam i popalim sve sto imam, ne mogu ni ceo 1gb dodatnih da popunim.

U android svetu je obrnuto nego u pc gaming svetu.
Moderne igre su stalno trazile jaci hardver.Poslednjih godina je i to znacajno usporeno. Tako je bilo i u android svetu do 1-2gb ram i recimo flagship modela od pre dve-tri godine.

Sada ce proizvidjači softvare-a moći da se razmašu i iskoriste sav taj mocan harvder sa dual boot-om, punokrvnim windows-om na telefonu etc.. Tako da je 4 gb ram sasvim opravdano. Za godinu, dve dana povezivacemo tastaturu i monitor na telefon i imati sasvim pristojnu konfiguraciju za surf i multimediju svuda sa sobom.

Poslednja izmena:
Da , slazem se, preterali su ga sa konstantnim pojacavanjem specifikacija, bez ikakve optimizacije i usavrsavanja sistema. JA imam Coolpad F1. Stavio sam mu AOSP custom ROM, ali desava se da se ponekada zaglupi, usporiii. Nista drasticno, ali ako uzmemo da ovaj telefon ima pricesor sa 8 jezgara i 2GB RAM-a onda dolazimo do jednostavnog pitanja, cemu sve to. Ja licno jedva cekam da pocnu da se proizvode telefoni gde cemo moci da instaliramo i Windows, jer je to po meni prava stvar. Povecavanje rezolucije ekrana, sirove procesorske snage je cist marketing, jer taj isti procesor ne moze da iskoristi tu snagu usled loseg softvera, vec samo negativno utice na potrosnju baterije.

Ja sam naručio dva telefona sa coolicool-a (Iron i P8000) čekam da ih pošalju. I to sam naručio baš ta dva koja si ti stavio u linkove, Meizu je možda najlepši od njih ali Flyme nije za svakoga, i nema custom romova za njega (niti će biti) ovo pričam kao vlasnik MX4.

Ja sam naručio dva telefona sa coolicool-a (Iron i P8000) čekam da ih pošalju. I to sam naručio baš ta dva koja si ti stavio u linkove, Meizu je možda najlepši od njih ali Flyme nije za svakoga, i nema custom romova za njega (niti će biti) ovo pričam kao vlasnik MX4.

Da li bi mogao da mi preneseš iskustva u vezi tih telefona, kako u vezi isporuke (porez carina) tako i kvaliteta i performansi?
Želim da uzmem Umi Iron, posle 25og pa da vidim šta me čeka.

PS Koji si metod plaćanja odabrao? (pay pal ili direktno)

Poslednja izmena:
Da li bi mogao da mi preneseš iskustva u vezi tih telefona, kako u vezi isporuke (porez carina) tako i kvaliteta i performansi?
Želim da uzmem Umi Iron, posle 25og pa da vidim šta me čeka.

PS Koji si metod plaćanja odabrao? (pay pal ili direktno)

Pokušao sam direktno (nisam uspeo), ali sam na kraju morao preko Pay Pala, nemam još šta da ti kažem pošto sam tek naručio. Navodno isporuka za Iron kreće od danas a za P8000 od 10 Avgusta.

Što se tiče osiguranja probao sam i to da uplatim ali nisam uspeo.

Kad ih budem imao u rukama napisaću svoje utiske.

@Fkloznica Koliko znam to je novi sub brend Lenova.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno