Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

125$+ po iskustvima mnogih platićeš još do 3500 din ili oko 28€ a možda i manje i to je to.Čak i da te rebnu do kraja to je oko 37$ carina i pdv u najgorem slučaju pa se preračunaj.

@Linux najbolje uzmi telefon ovde i završi ovu torturu majke ti.

Trenutno je izbor telefona manjjih od 5' jako mali, pogotovo pošto vidim da bi trebalo da ima i 2GB rama i da bude oko 80$.

Uzmi Nexus 4 i onako ga spominješ u svakom drugom postu, nema carine nema problema.

Prosto imam utisak da je neko ovde došao da nas J*** u zdrav mozak.

O brate mili, bira telefon ko neka zena. Jel treba da bude svetlo narandzasti?

Možda ipak da vuče malo na mango.

Elem da se vratim na temu, nađoh jedan zanimljiv sajt sa kineskim vestima http://digi.tech.qq.com/

Neki linkovi sa njega vode ka vestima koje su na kineskom ali translate dobro šljaka u chrome-u.

Poslednja izmena:
Nisam video Idol 2 (ni obican ni mini) ali jesam Idol 1 (i obican i mini) i on ima dovoljno dobar ekran. Deluje isprano u odnosu na Amoled ali nije los kao na onim Samsung Trend, Grand i drugim jeftinijim Galaxy-jama.

Ja ne znam gde si video da Coolpad F1 ima AMOLED ali nema, kazem ti u odnosu na njegov IPS ekran ekran Idol 2 Minija izgleda lose generalno gledano (i manje je rezolucije ali i dijagonale je 4,5" pa... Mada mi zbog toga u ruci kao igracka deluje) a i baterija traje 1 dan jedva dok ja spojim 2!!

ThL T6S, Cola, ZTE V5 su preveliki. Kao i P780, Honor i sta si jos predlagao...
Ipak sam ja navikao na 122.4 x 64.2 x 9.9 mm i prelazim na malo veci (i to samo zato sto moram, najradije bih ostao na istoj velicini) a ne na ta vasa cudovista od 5.5-6".

OTKUD ti ideja da THL T6S (ja bih dodao $10 za Pro!!), Coolpad F1, Lenovo P780 i sta jos rekose imaju 5,5-6" cudovisne ekrane, bas naprotiv imaju 5" ekrane!! Ja gledam da li nas ovaj zeza kad mu Nexus sa 4,7" taman a 5" (realno po 2mm gore i dole samo) cudoviste, a ono... :p

Poslednja izmena:
Rekoh ja još pre par strana da trol postove poređenja sa "brend" telefonima treba ignorisati/brisati.

Ma poredjenja su ok, niko od nas ne gleda kineze zato shto je gadljiv na brend. Praviti racunicu cena+osiguranje od carine+carina, bez -povracaj carine i objashnjavati onda da je to potpuno neisplativo ima smisla samo ako pokushava da reklamira svoj polovni nexus...

I ja mislim da *****ava, nadjem mu telefon sa 2GB ram i velicinom od 4.5". On kaze da ce ga izaci 150€. Trol, ignorisite ga...

Ovaj Chigon sa Alija mi ladno, ali ladno odbije narudžbinu... Ja ne verujem... Nikad mi do sad neko nije odbio narudžbinu.

Kažu: "Your payment was not processed due to security reasons. As a result your order has been cancelled. "

Ovaj Chigon sa Alija mi ladno, ali ladno odbije narudžbinu... Ja ne verujem... Nikad mi do sad neko nije odbio narudžbinu.

Kažu: "Your payment was not processed due to security reasons. As a result your order has been cancelled. "

Možda si pogrešio kontrolni broj ili neki broj kartice. Ne znam zbog kog drugog razloga ti ne bi prošla uplata.

Ma jok, bili prvo rezervisali iznos sinoć (i bio je skinut sa kartice), a sad mi kao kažu da ta kartica nije prošla neku security proveru, i da probam sa drugom karticom. ***. kao da ja imam stotine evra na različitim karticama...

Probaj da kontaktirash ali direktno, mozda ti reshe taj prpblem?

Iuni u2 (od kog sam ja na kraju odustao) snizen, 215$ na pandawillu.

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_2-review-1202.php

Ovi vec pisu kao da postoji verzija od 2gb rama.

Edit:
1.2GHz quad-core Cortex-A53 CPU; 1 GB of RAM (8GB model) or 2GB of RAM (16GB model); Adreno 306 GPU; Qualcomm Snapdragon 410.

Xiaomi unveiled an upgraded 16GB model with 2GB of RAM just a month after the official announcement of the Redmi 2

Ovi bugari su def na drogama.

Poslednja izmena:
@veljkoka
Platio sam 209$ sa osiguranjem, minus neki kupon koji sam imao od ranije. Da nisam imao kupon, izasao bi me tacno 183 Eur. Za telefon ovih performansi, mislim da je cena i vise nego pristojna, da ne kazem odlicna.

Inace, na Pandi je prva tura S3 otisla u roku od odma', a druga je stigla danas. Od 80 komada, trenutno im je na raspolaganju 40. Upravo sam pricao sa Lucy :) Vidim da je Jiayu vec izbacio OTA, a na Gizchina kazu da se mogu ocekivati cesti update-ovi. S obzirom na informaciju da Jiayu odmah radi 100.000 primeraka, a kako je hype prilicno veliki, u narednim mesecima ocekujem jos bolju prodaju, sto ce da uslovi dobru podrsku zajednice, a i samog proizvodjaca. Bar je sportski nadati se :)

Na 4PDA kazu da je kamera drasticno bolja od G4S, koji ima sasvim solidnu kameru.
Evo i nekih slicica sa S3 http://www.chinamobiles.org/downloads/zap/s3_2.jpg a evo i sa Ulefone Be one http://www.chinamobiles.org/downloads/zap/beone1.jpg

A evo i poredjenja S3 http://www.chinamobiles.org/downloads/zap/s3_4.jpg sa Elephone P6000 http://www.chinamobiles.org/downloads/zap/p6000_1.jpg

Ne znam da li ste videli, ali Andy sa GIzchine kaze da je Ulefone izgleda dao lazne specifikacije kamere za Be one.
I would wait on the Ulefone there are some issues with the real spec and what they claim. We are trying to find out if the sample that were sent out are preproduction as the rear camera sensor is not what is advertised.

Poslednja izmena:
Staro pravilo da treba za nove modele malo sacekati se ponovo pokazalo... Ali kako uzeti proshlogodishnji model, kada novi uvek izgleda tako dobro!

S3 obecava definitivno, licno me je zanimalo da vidim i kakav ce biti P7000 u ovom poredjenju, obecavali su odlicne materijale, ali izgleda da ima veliki okvir oko 5,5" ekrana...

Užasno izgleda sa tim okvirom, još kad se uzme u obzir da je 5,5 inča u pitanju mogu da zamislim koliki će da ispadne na kraju.

elephone-p7000-front-1.jpg

Poslednja izmena:
Taj Ulefone osim povoljne cene, tesko da nudi nesto vise.
Ako moze malo detaljnije? Ne preporucujes iz nekog odredjenog razloga ili jednostavno nisi impresioniran modelom?
125$+ po iskustvima mnogih platićeš još do 3500 din ili oko 28€ a možda i manje i to je to.Čak i da te rebnu do kraja to je oko 37$ carina i pdv u najgorem slučaju pa se preračunaj.
Juce je dolar bio 110, evro 122 pa sam tako i racunao.
O brate mili, bira telefon ko neka zena. Jel treba da bude svetlo narandzasti?
Treba da bude crni, svetlo narandzasti ne bih uzeo ni da mi poklone. Naravno da gledam i izgled, ne znam sta je tu cudno?
Ja ne znam gde si video da Coolpad F1 ima AMOLED ali nema, kazem ti u odnosu na njegov IPS ekran ekran Idol 2 Minija izgleda lose generalno gledano (i manje je rezolucije ali i dijagonale je 4,5" pa... Mada mi zbog toga u ruci kao igracka deluje) a i baterija traje 1 dan jedva dok ja spojim 2!!
Poredio sam sa Galaxy Amoled ekranom, posto Idol 2 nisam ni video uzivo (kao sto sam i rekao). Meni ta velicina (Idol mini, S4 mini) odlicno lezi a na bateriju od 1 dan sam navikao. Vidim da ima ovih kineskih modela sa 4000mAh ali su preveliki.
OTKUD ti ideja da THL T6S (ja bih dodao $10 za Pro!!), Coolpad F1, Lenovo P780 i sta jos rekose imaju 5,5-6" cudovisne ekrane, bas naprotiv imaju 5" ekrane!! Ja gledam da li nas ovaj zeza kad mu Nexus sa 4,7" taman a 5" (realno po 2mm gore i dole samo) cudoviste, a ono... :p
Nismo se razumeli, Nexus nije taman vec malo veci, taman je Galaxy. A 5.5" preovladjuje i na temama (domacim i stranim) i na online prodavnicama pa sam ih zato i pomenuo.
Ma jok, bili prvo rezervisali iznos sinoć (i bio je skinut sa kartice), a sad mi kao kažu da ta kartica nije prošla neku security proveru, i da probam sa drugom karticom. ***. kao da ja imam stotine evra na različitim karticama...
Pitaj da li mozes da platis Paypal-om pa ce proci iako je ista kartica.

Juce je dolar bio 108 ujutru, pao na 106 popodne, sad je za dlaku ispod 107. Na 110 je bio nekoliko minuta proshlog ponedeljka, juce definitivno ne.

Sto si odustao od iuni u2. Bio je i za manje novca pre mesec dana, za 180 dolara, sa 3 gb rama i 32 gb memorije

Zbog podrshke i zbog toga shto sam hteo 5". Star je model, sa sd800 procesorom, a nema custom romove, teshko da ce se pojaviti...

Istina, nema ih ni za vibe x2, ali on je dovoljno nov da i dalje postoji nada da ce ga biti :)

ok, nista onda, meni je vrh taj iuni u2 za one pare za koje sam ga ja nasao

Veruj mi, i meni je odluka bila teshka :) pitao sam i ovde, ali niko nije znao nishta o konkretnom modelu, pa mi je i to bio jedan od znakova da odustanem.

Jedino je to malo zbog tih custom romova, ali ima podrska na iuni france. Inace telefon je odlican, od izrade, pa do hardwera, i jos po toj ceni od 180dolara, to je bilo stvarno , ali nisam imao dovoljno novca na kartici u tom momentu

Jedino je to malo zbog tih custom romova, ali ima podrska na iuni france. Inace telefon je odlican, od izrade, pa do hardwera, i jos po toj ceni od 180dolara, to je bilo stvarno , ali nisam imao dovoljno novca na kartici u tom momentu
'De si bio kad sam pit'o :D

Nema veze, zapeo sam za 5", pa to ti je, taman granica gde je ekran ogroman, a opet ne preglomazan (meni licno).
Juce ujutru bio 110, danas (pre sat vremena) oko 108-108.5, kako gde.
Gde, u menjacnicama? Ako si gledao banke, njihov kurs je cirkus...

U menjacnicama, prodajni kurs. Ima neka menjacnica sa malo povoljnijim kursom ali imaju neku proviziju na sve sem evra (dolar, franak, funtu, ...) pa izadje isto ili skuplje.

U menjacnicama, prodajni kurs. Ima neka menjacnica sa malo povoljnijim kursom ali imaju neku proviziju na sve sem evra (dolar, franak, funtu, ...) pa izadje isto ili skuplje.
Ta menjacnica ima cudan kurs. Pogledaj nbs, xe i mastercard (koji dodushe ima samo jucerashnji kurs) i videcesh koliki je realan kurs.

Iuni u2 ima preslabu bateriju za takvu rezoluciju ekrana :(

Ima 2200mah, htc m8 sa vecim ekranom ima 2600 i izdrzljiv je. Sd je stedljiv procesor, nije to bash toliko katastrofalno, i ja sam na kraju digao ruke od jakog, jeftinog telefona sa velikom baterijom i reshio se za model sa 2300.

Ali slazem se sa tobom, zato sam narucio i kompaktan power brick isti dan, da ne cimam okolo ovu moju cigletinu od 6500mah :)

sve zavisi kako se koristi telefon i kako je optimizovan. Citao sam u vezi iuni da je mozda i najbolje optimizovani rom za android u pitanju, ne jede mnogo resursa

Nazad
Vrh Dno