Posto sam ipak probao single player demo (hvala jos jednom, Ragnarok

), samo cu vam reci da ga obavezno probate kad izadje - odlican je.
Izgleda neverovatno dobro, ali ajde - to smo i ocekivali. Stvarno predobro izgleda. Kontrole su vrhunske - ja nemam nijednu zamerku. Uopste, gameplay je nikad bolji. Ostalo je kao i u Killzone-u 2, Rico je nevidjeni smarac i sve je otprilike na "tom" nivou, isto se deru, iste glupe recenice i sve ostalo. Ali dobro, nekad se od shootera nije ocekivalo nista sem da bude dobar shooter, sad dizemo kriterijume

. Ipak nije ovo igra kao Half-life, nego je mnogo vise klasicna pucacina, a kad se to uzme u obzir (mehanika, osecaj i sve sto uz to ide), meni je ovo No. 1. E sad, imali su nevidjenu priliku da od ovog univerzuma koji se meni mnogo svidja naprave nesto sa NIKAD BOLJOM pricom i likovima (sto nam je nagovestavao i intro Killzone-a 2 i onaj trailer za K3), ali izgleda da ni ovog puta to necemo videti. Sta da se radi.
Da su pametni, pa da pozovu Paula Verhoevena npr, kad su vec Holandjani

i kad prave najskuplji multimedijalni proizvod svoje zemlje ikada, pa nek se on bavi tim delom. Garantovano bi pristao i garantovano bi odradio mnogo dobro

.
Sredili su i onaj problem koji je prosli put postojao u SP-u: kad se koriste alternate kontrole, bilo je tesko koristiti cover, jer je tesko drzati L2 i pritiskati L1 po potrebi. Bilo je nezgodno. Sada po defaultu postoji "cover toggle", pa je dovoljno pritisnuti L2 i ostajes u coveru do ponovnog pritiskanja ili vracanja unazad, a za to vreme se lako radi sve ostalo sa L1 i R1. Dobra fora je i uklizavanje u cover.
Sve u svemu, bice odlicna igra, sto se mene tice, ali ostaje ogroman propust - mogli su i Killzone 2 i 3 da ucine jednim od najboljih igara ikada, da su vise vodili racuna o prici, likovima i njihovom odnosu. Ali eto - sta je tu je.
Probajte demo.