Šta je novo?

Killzone 3

Zamisljam velike mape samo sa ljudima i Mech-ovima, bez je*enih auto-pilot letelica i tureta.. nije mi jasno, gde je mozak tu, toliko masina nad kojima nemas kontrolu. Zamisljam kampanju koja u potpunosti iskoriscava onu sjajnu pricu iz KZ Universe-a.. mrzim protracen potencijal.

To i ja pricam od prvog dana i samo sam ispao hater i pljuvac.
KZ ima jednu od najboljih ideja ikada meni, pogotovo KZ2 mp koji sa tih 5 razlicitih misija u toku meca je najbolji mp mod koji sam ikada igrao, samo da nije svih ogromnih propusta.
Da npr DICE uradi KZ3 mp sa svojim hitboxom, serverima, i jos nekim sitnicama, to bi bila bolesno dobra igra.

Singleplayer je MNOOOOOOOOOGOOOO bolji od KZ-a 2. Artstyle su uboli skroz, igra izgleda prejako.

16-og..

Hype je valjda trebala ova MP beta da izazove... :)

Single player demo gameplay:

[youtube]o6vtx5NC428&feature=player_embedded[/youtube]

Ako ti treba nalog za DL sa HK Storea javi, posto je demo skinut. Verovatno su ukapirali da PS+ gubi vrednost ako je moguce skinuti demo negde drugde bez placanja pretplate. :)

Ne vidim mnogo razloga da se igra sp demo, naročito pošto su se izgleda izjalovile nade da će sp KZ3 biti duži od dvojke....Kome se u KZ2 dopao sp, i u trećem će mu biti isto toliko dobar (ako ne i bolji).

Posto sam ipak probao single player demo (hvala jos jednom, Ragnarok ;)), samo cu vam reci da ga obavezno probate kad izadje - odlican je.

Izgleda neverovatno dobro, ali ajde - to smo i ocekivali. Stvarno predobro izgleda. Kontrole su vrhunske - ja nemam nijednu zamerku. Uopste, gameplay je nikad bolji. Ostalo je kao i u Killzone-u 2, Rico je nevidjeni smarac i sve je otprilike na "tom" nivou, isto se deru, iste glupe recenice i sve ostalo. Ali dobro, nekad se od shootera nije ocekivalo nista sem da bude dobar shooter, sad dizemo kriterijume :). Ipak nije ovo igra kao Half-life, nego je mnogo vise klasicna pucacina, a kad se to uzme u obzir (mehanika, osecaj i sve sto uz to ide), meni je ovo No. 1. E sad, imali su nevidjenu priliku da od ovog univerzuma koji se meni mnogo svidja naprave nesto sa NIKAD BOLJOM pricom i likovima (sto nam je nagovestavao i intro Killzone-a 2 i onaj trailer za K3), ali izgleda da ni ovog puta to necemo videti. Sta da se radi.

Da su pametni, pa da pozovu Paula Verhoevena npr, kad su vec Holandjani :) i kad prave najskuplji multimedijalni proizvod svoje zemlje ikada, pa nek se on bavi tim delom. Garantovano bi pristao i garantovano bi odradio mnogo dobro :).

Sredili su i onaj problem koji je prosli put postojao u SP-u: kad se koriste alternate kontrole, bilo je tesko koristiti cover, jer je tesko drzati L2 i pritiskati L1 po potrebi. Bilo je nezgodno. Sada po defaultu postoji "cover toggle", pa je dovoljno pritisnuti L2 i ostajes u coveru do ponovnog pritiskanja ili vracanja unazad, a za to vreme se lako radi sve ostalo sa L1 i R1. Dobra fora je i uklizavanje u cover.

Sve u svemu, bice odlicna igra, sto se mene tice, ali ostaje ogroman propust - mogli su i Killzone 2 i 3 da ucine jednim od najboljih igara ikada, da su vise vodili racuna o prici, likovima i njihovom odnosu. Ali eto - sta je tu je.

Probajte demo.

Poslednja izmena:
Jel taj demo izashao, poshto ga nema nigde za skidanje :)

Bez ljutnje Ivane, ali ako ti se svidja KZ3 mp onda stvarno nemas ukusa za MP igre, ili ne znas za bolje.

Tek sad se covek nakanio da se uvezba na gamepadu, pa mu je sad sve odlicno.. ;) Salim se, mozda mu vise odgovara ovakva tematika pa je spreman i da zazmuri na neke povece mane... mada moras bas zesce da zmuris :)

Inace da, pricao je o SP-u sad, ali i MP mu se svideo..

Pisao je o sp-u. Stvarno, jel ti uopste citas sta drugi pisu?

A zasto nema ukus, cim nije nalik tvom ukusu znaci da uopste nema ukus?!

Ja nisam video u njegovom prethodnom postu da je uopste spominjao MP...

Posto sam ipak probao single player demo (hvala jos jednom, Ragnarok ;)), samo cu vam reci da ga obavezno probate kad izadje - odlican je.

Izgleda neverovatno dobro, ali ajde - to smo i ocekivali. Stvarno predobro izgleda. Kontrole su vrhunske - ja nemam nijednu zamerku. Uopste, gameplay je nikad bolji. Ostalo je kao i u Killzone-u 2, Rico je nevidjeni smarac i sve je otprilike na "tom" nivou, isto se deru, iste glupe recenice i sve ostalo. Ali dobro, nekad se od shootera nije ocekivalo nista sem da bude dobar shooter, sad dizemo kriterijume :). Ipak nije ovo igra kao Half-life, nego je mnogo vise klasicna pucacina, a kad se to uzme u obzir (mehanika, osecaj i sve sto uz to ide), meni je ovo No. 1. E sad, imali su nevidjenu priliku da od ovog univerzuma koji se meni mnogo svidja naprave nesto sa NIKAD BOLJOM pricom i likovima (sto nam je nagovestavao i intro Killzone-a 2 i onaj trailer za K3), ali izgleda da ni ovog puta to necemo videti. Sta da se radi.

Da su pametni, pa da pozovu Paula Verhoevena npr, kad su vec Holandjani :) i kad prave najskuplji multimedijalni proizvod svoje zemlje ikada, pa nek se on bavi tim delom. Garantovano bi pristao i garantovano bi odradio mnogo dobro :).

Sredili su i onaj problem koji je prosli put postojao u SP-u: kad se koriste alternate kontrole, bilo je tesko koristiti cover, jer je tesko drzati L2 i pritiskati L1 po potrebi. Bilo je nezgodno. Sada po defaultu postoji "cover toggle", pa je dovoljno pritisnuti L2 i ostajes u coveru do ponovnog pritiskanja ili vracanja unazad, a za to vreme se lako radi sve ostalo sa L1 i R1. Dobra fora je i uklizavanje u cover.

Sve u svemu, bice odlicna igra, sto se mene tice, ali ostaje ogroman propust - mogli su i Killzone 2 i 3 da ucine jednim od najboljih igara ikada, da su vise vodili racuna o prici, likovima i njihovom odnosu. Ali eto - sta je tu je.

Probajte demo.

Meni je u celoj prici najvise zao sto nisu stigli da implementiraju online co-op. S obzirom da je split screen odlicno uradjen, a kampanja izgleda vrlo zanimljivo, online co-op bi zasigurno bio pun pogodak.

Koliko trolovskih odgovora kao i obicno, a da ni ne prate temu ! Rekao sam za MP, jer je pre neki dan komentarisao o tom delu igre.

Ubuduce neki nek citaju temu pre nego sto pocnu da izigravaju pametnjakovice ovde:

Ivan:

Meni je igra toliko dobra, da nemam reci . Zarazio sam se multiplayerom i shooterom uopste posle 100 godina.

Bas dugo nisam igrao nijednu pucacinu, jer su mi se smucile. Ni u jednoj nemam zadovoljtvo od same mehanike igre, smorim se posle 15 minuta ili kad vidim par mapa online . Mogao bih da igram Battlefield i slicne, ali me "modern warfare" setting maksimalno smorio, ne mogu da gledam standardne vojnike u standardnom ratu vise - jednostavno smucilo mi se, mnogo sam toga igrao celog zivota. Treba mi osvezenje.

Da se ne udaljavam previse, sad mi je zao sto nisam vise (tj. uopste ) igrao Killzone 2 multiplayer. Ja sam oduvek voleo "*******tske" shootere i uvek me je mrzelo da se cimam da igram one preozbiljne sa ne znam ni ja kakvim taktickim pristupom. Ne smetaju mi ni turreti ni bilo sta drugo .

Kapiram sve mane koje ste nabrojali, ali mene to ne dotice, ja udjem da malo odigram kako meni odgovara i to je to . Verovatno ce mi sve to vise zasmetati ako budemo igrali timski nekada.

Mnogo dobra vest je sto se konacno navikavam na FPS na joypad-u, posle par sati online-a sam po prvi put poceo dobro da se osecam dok igram i ne mislim previse o kontrolama. Treba mi jos treninga, ali nisam los za pocetak . Sad mogu da zamislim da igram nesto sa vama online uskoro.

Jedino me MNOGO smaraju one prekopirane Call of Duty fore za iskakanjem brojeva itd, kako su takvi *****i, ne mogu da verujem.

Mehanika, immersiveness, dizajn, zvuk, animacija, kako je prenesen ceo "warfare" fazon sa mnogo detalja za razliku vecine online sutera koji deluju "ogoljeno"...skroz drugi utisak. Nije bas pregledno, ume da bude konfuzno, ali meni se svidja.

I sve to na ovoj budjavoj mapi. Ocekujem da ce mi se one vece mnogo vise svideti.

Ja sam uvek igrao Quake, Unreal tournament i slicne igre, a mnogo manje one timske tipa CS i Battlefield (mada sam se i toga naigrao ).

Mislim da ce Killzone 3 biti prvi joypad-shooter kome cu se bas posvetiti. Mozda paralelno jos nekom, posto mi je ovo sad novo iskustvo, skroz druga vrsta skill-a, mozda bi mi bilo zanimljivo da igram bilo sta kad naucim.

I svidja mi se kako su sve odradili na killzone.com-u.

Ko je bese rekao da uzima Helghast edition?

A ti mu dođeš neki reper za igre? :D
Reci mi da se ti tebi svidja KZ3 mp pa ces me skroz razocarati kao persona koja zapravo ima mozak i svoje stavove ?!?! :D

Poslednja izmena:
Ne lozite se, *******i MP igraci, naigrao sam se ja svih tih "pravih" igara na koje vi mislite u zivotu, ne mislite valjda da mi je Killzone prvo sto igram?

E sad, to sto vi mozete da igrate 50 istih multiplayer igara sa istim settingom tokom 15 godina, sta da vam radim :)

Da bi uopste probao nesto danas, za pocetak ne sme da me smara sam pogled na igru, sto je slucaj sa skoro svim Battlefield-ovima, COD-ovima i svim sto lici na to. Posle koliko vremena se kaze da ti je necega dosta? Ne mogu da igram neka ****** sa americkim i ostalim vojnicima zauvek. Nikad nisam ni bio ljubitelj svega toga, a danas mi je STVARNO dosta.

Trenutno je sve sto igram u zivotu casual i "iz *******cije" , cisto da malo odigram. Doduse, moj pogled na igre je uvek bio blizi tome, nego necemu sto treba da bude ozbiljna organizacija :), kako mnogi ovde zvuce. Nikad nisam kapirao te ozbiljne online okrsaje, velike lidere i slicno :D, posvecivanje ogromnog dela svog zivota "ozbiljnom multiplayeru". Kad cujem vase price iz online meceva, najezim se :). Toliko ozbiljan pristup necu imati ni kad budem vaspitavao decu jednog dana, a ne u takvim stvarima. Niti sam ikada u zivotu tako gledao na igre tako, kao , "Postoji nesto preozbiljno u svemu ovome, tu smo svi *******i - nek nas niko nista ne pita". Mene nemojte zamisljati kao nekog gejmera koji blene u ekran i veruje da radi neke *******e stvari.

Zabole me sta je hard-core, sta je nekome dobar MP koncept, a sta ne. Samo nemojte te fore sa objasnjavanjem kao da sam prvu igru juce video.

A o estetici mi tek ne pada na pamet da polemisem ovde, jer vas je pola operisano :)

Zbog svega toga: ne objasnjavajte nikome sta je njemu dobra zabava, a sta ne.

Aj odoh sad da se nadjem sa svojim klanom, treba da skujemo plan kako da izadjemo kao pobednici u narednim mecevima, bice tesko, uh, ali mora se u boj...odradicemo nekako. Nadam se da za mene imaju neki odgovoran zadatak, mislim da sam spreman.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno