Sad smo dosli i do price o realnosti Killzone-a. Mislim stvarno
Pogledaj gde si i sta se desava, pa ces lakse podneti nerealnost bilo koje vrste.
Znate sta je najveci problem? To sto vi na sve shootere gledate isto i od svih ocekujete iste stvari. I dosli smo do toga da se o SP-u i ne prica, sve se pretvorilo u gomilu nekakvih online shootera od kojih svi ocekuju da budu kao onaj jedan na koji su navikli.
Pa upravo to sto je bio onoliko razlicit je najbolje sto je Killzone 2 ponudio. Ako cemo da pricamo o online konceptu, sta tu valja, a sta ne, verovatno cemo opet doci do toga da je najbolje igrati CS ili BF2 na PC-u. Ili nesto trece, svakako ne neki od ovih novih, popularnih shootera. Zato je glupo samo na osnovu toga donosti zakljucke.
Mnogo mi je to nekako bezlican pogled na igre, "Kakve su u online napucavanju?". Izgubi se sve ostalo od zelje za skillom u online igranju.
Gledajuci te feature liste i SAMO online MP, malo ste izgubili kriterijum za sve ostalo.
Killzone 2 je imao milion mana, ali, kao i riba koja ima nekoliko mana, ali je opsti utisak da je vrhunska, pa mane cak mogu da joj se pripisu kao plusevi, jer ne deluje sterilno

, moze samo da ostavi neki svetao trag medju danasnjim igrama. Vi od nje napraviste najgoru igru ikada.
Slusajuci vas, neko sa strane (ko nema pojma) bi mogao da zakljuci da je Killzone (nebitno koji) samo jos jedan od shootera u kome su neke stvari losije resene (jer vi samo o tome pricate, zaboravljajuci ili ne videci sve ostalo)
Poenta je u tome da ja vas razumem, ali meni to zvuci kao kad bi Uncharted kao igru ocenjivali samo na osnovu multiplayera. Pa ne podrazumeva se bas kod svega sto je shooter da ljudi nece ni igrati SP i da ce odmah otici online. (iako i on treba da bude dobar, ne kazem).
Malo ste zaboravili i sta je setting, zvuk, atmosfera, dizajn i razni ostali kvaliteti koji cine da 99% danasnjih shootera deluje smesno pored Killzone-a. Gledajuci neke prilicno HC stvari, zaboravili ste na ono najvaznije, a to je opsti utisak.
Ako vam se igra BC 2, ja to totalno kapiram (i ja ga imam), ali trulo je da to ocekujemo bas od svake igre. Meni je, doduse, dovoljan po jedan pogled na te dve igre da ih nikad ne uporedim. TOTALNO su razlicite po svim pitanjima. Jedino je zajednicko sto su FPS-ovi i sto se prica o njima. Sve ostalo veze nema. A vi kao da ih izjednacite, pa onda gledate kakvo vam je timsko napucavanje u jednoj i u drugoj, Malo povrsno.
Meni je uvek najbitniji opsti utisak. Pored svega sto nudi, uvek ce me boleti uvo za Crysis (1, 2 ili 5). Call of duty nikad nece biti nesto sto me zaista interesuje, ali ne zbog online gameplay-a, vec zbog svega ukupno . A Killzone ili neka druga igra koja na neki nacin odise kvalitetom ce me uvek zanimati, pa makar i sa nekoliko stvari koje me nerviraju.
Probao sam ovaj MP trojke na kratko, nemam pojma da igram, ali sam se iznenadio kontrolama, iznenadjujuce dobro su mi legle, precizniji sam nego sto sam mislio i kretao sam se bez problema. Recoil stvarno nervira, ne znam sto su ga ovako odradili.
Verujem da ce SP biti vrhunski, a mp cu jos da vidim.
Htedoh da vam skrenem paznju da ne moze bas sve tako lako da se poredi.
Ne ocenjuju se igre, filmovi i sve ostalo po segmentima, nego kao celina, kako deluje sve to zajedno.
Meni je npr samo kad vidim kako su dizajnirani ovi Helghasti dovoljno da se smorim kad vidim "vojnike" u ostalim igrama.
Kol'ki text-wall napisah, a dzabe
EDIT:
I da dodam, uopste mi se ne svidja sto pokusavaju da se svide svima, ne moze da se udovolji BF, COD, Halo i Killzone igracima u isto vreme. Trebalo je da se drze samo svoje vizije.
I sto je najgore, svi ce u review-ima da pisu kako su neke stvari korak unazad u odnosu na Killzone 2, a ranije su pisali kako im je sve to cudno, tesko itd...