Šta je novo?

Killzone 2

Ono shto je do sada vidjeno u KZ2, pod pretpostavkom da ne zeznu AI ili da pricha bude smor, najbolje je od svih fpsova do sada. Takva atmosfera ne postoji nigde, a grafika u Crysisu teshko moze to da zameni, jer ispod toga Crysis je samo josh jedan fps.

Najveci problem KZ2 je joypad.

Da, stvarno ove teksture bodu oci....

Ne kazem da teksture ovde ne izgledaju loshe, ali obrati paznju da je DOFom to josh mnogo vishe umekshano. Pogledaj neki od ingame, ovo uopshte ne smeta, jer ti gledash tamo gde je nishan, gde je neprijatelj, pa ti je i fokus tamo.

Svezi developer intervju http://games.kikizo.com/features/killzone2_iv_sep07_p1.asp

Kao shto rekoh, u pitanju je njihov engine pravljen od nule, nema veze sa UE3. A drugo, prichali smo o raznoliskosti nivoa, i to je pomenuto, nece svi nivoi biti nocu i kao onaj koji smo videli. Mogu i da menjaju "weather" i doba dana dinamichki, da li to znachi da se moze menjati vreme u toku igranja ?!?!

Naravno da nije tesko, nego Sony nece da uradi nesto ako nije siguran da ce se svideti masi. UT3 ce, kao sto driver rece, biti ispitivanje trzista

Poslednja izmena:
bas se to i ja pitam, imas podrsku za gamepad i misa pa ko sta voli nek izvoli. Ne vidim sta tu ima da se svidja masi ili ne...

Mis i tastatura bi doneli totalno novi gameplay expirience i sav balans igre bi pao u vodu. Meni je ovako zanimljivije :D

Verovatno zbog prednosti igraca sa misem u multiju. Pao bi pure ownage :D

zar je problem detekcija misa VS gamepad pa da mozes da biras server ? A i zasto bi neko uopste igrao radje na gamepad-u ? A i balans igre, pa to moze biti reseno isto kroz biranje kontrolera, ako izaberes misa i tastaturu igra se setuje na neki "HARD" mod, a sa gamepad-om dobijas onaj autogame i to je to :D

Čekaj, jel ti kapiraš da se uopšte ne radi o tome da li će se igra postaviti na hard-medium-easy, već da će se potpuno promeniti gameplay? A podrška za miša će doći ukoliko tržište pozitivno odgovori na prvi naslov. Ne kapiram otkud tolika žurba, trebaju da se naprave novi naslovi, a lifespan je barem 5 godina...

Dobro, možemo se mi sprdati sa time koliko hoćemo, ali sve da sada smisle najultramegaturbo kontroler za fps igre za PC, najbolji kontroler ikada, fenomenalno rešenje koje je bolje od svega drugog, podršku za njega bi implementirali u dve igre i to neke koje dolaze polovinom i krajem 2008. Pa tek onda ako se ispostavi dobrim, onda bi ga postepeno podržavali naslovi. Takva je industrija. Drži se onoga na šta je navikla.

Dobro, možemo se mi sprdati sa time koliko hoćemo, ali sve da sada smisle najultramegaturbo kontroler za fps igre za PC, najbolji kontroler ikada, fenomenalno rešenje koje je bolje od svega drugog, podršku za njega bi implementirali u dve igre i to neke koje dolaze polovinom i krajem 2008. Pa tek onda ako se ispostavi dobrim, onda bi ga postepeno podržavali naslovi. Takva je industrija. Drži se onoga na šta je navikla.

Ali sve sto su trebali je da omoguce prikljucivenje klasicne tastature i misa, ibg alo vidi samo 101 taster na tasttri i 2 tast misa, radilo bi. I da se, zamisli, da podrska u igrama za kastom kontrole. Ali tastatura ne moze u krilo pa na kauch...

Omogucio je Sony povezivanje misa i tast, nego je problem u developerima..

Ali sve sto su trebali je da omoguce prikljucivenje klasicne tastature i misa, ibg alo vidi samo 101 taster na tasttri i 2 tast misa, radilo bi. I da se, zamisli, da podrska u igrama za kastom kontrole. Ali tastatura ne moze u krilo pa na kauch...
Kao što je i colt rekao, Sony je omogućio priključenje miša i tastature i što je bilo do njih - uradili su. Potpuno je besmisleno kriviti njih zbog toga. Jedino što još mogu jeste da siluju developere da ubacuju podršku za tastaturu i miša...a nemaju neki izraziti interes da to rade, posebno ako bi to dovodilo do dvojakog iskustva u igranju sa mišem-tastaturom i džojpedom. Zato će upravi svi developeri pomno pratiti statistike koliko će igrača UT3 priključivati tastaturu i miša, a koliko igrati i dalje sa džojpedom.

sad ispadne da su tastatura i mish smisljeni malopre :D Inace, zurba je u toliko sto sadm ocu da radim ili upgrade ili da kupim konzolu, pa gledam sta&kako. Dzaba mi KZ2 sa gamepad-om i takvim gameplay-em, meni to nije zanimljivo na kontroleru.

PS. Da se razuemmo odma, ne kazem ja da je sony kriv, vec developeri lenstine :) Pa sta kao se promeni gameplay ? Nek ga razviju za gamepad, necu se ja buniti ako bude lakse na misu...

Poslednja izmena:
Novi gameplay!!!

Link

Ovo se mora videti!!! :p

Izgleda da su sredili teksture :)

Svaka im casta sta zgurase u 256mb rama! ;)

Bas lici na CoD4...moglo bi se i nazvati CoD5 "Future Warfare"...neprijatelj nema AI, putanje za kretanje zatvorene, ne moze da se preskoci prepreka od 30cm, nego se zaobilazi tamo gde je to zacrtano, botovi nemaju ragdoll, nego skript identican CoD4 (neki potez rukama kad im grune bomba iza ledja, ili filmski pad preko ograde, ili neko trzanje kad ih punis olovom), i ovu igru snabdeva firma koja pravi betonske zaklone koji se postavljaju na odgovarajuca mesta (kao stit od mitraljeza/ enemy spawna) i koji su neunistivi...
Lik kao da ne moze da skoci, al zna melee -doduse to je mozda i do ovog njaba koji igra.
Ali definitivno je napredak sto vise nije sumorno zeleno-sivo, nego se sad nazire i poneka veselija boja :p
A teksture ko teksture...kad je mogao CoD4, sto da ne i ovo...

Poslednja izmena:
Sad odgledao :D
Fantasticni svetlosni efekti i animacija i najrealisticniji reload oruzja koji sam video :D:D deluje mi kao vec zavrsena igra, steta sto nece skoro ali nema veze...

Dobro izgleda. Samo 1 stvar, ne želim da gledam filmiće i palim se na igru koju su (opet) odložili za 2009.-u!
Ne lupajte vi koji niste videli Crysis, stvarno više nema nikakvog smisla. Kakva crna grafika, tu je i fenomenalan AI, fantastično napucavanje, fizika i još podosta toga. Daleko je to od toga što pojedinci pričaju. Užas kako smarate a niste ga ni videli.
Što je možda još i važnije, ne vidim zašto bi se iko upinjao da predstavi jednu ili drugu igru kao bolju. Ja sam igrao jednu a koliko vidim i ovu drugu ću, i naigraću se. A prazne priče su za dokone...

A jel to treba da budesh kucni prijatelj sa Bushom da bi video Crysis ? :)

To se iz aviona vidi ko ga nije video a flejmuje. Ne želim dalje da razvlačim raspravu bespotrebna je. Samo smara da na svakom topiku o nekom konzolaškom FPS-u čitam kako je Crysis ******. Nije mi jasno kako vam ne dosadi više. To je sve.

Ja ne shvatam sto se ljudi loze na KZ2?
Aj da mi neko pojasni.......
Meni deluje kao COD4 u 2199 godini. Da destrukcije su dobre ali igra realno nece biti nista posebno. Makar u single playeru. Multiplay je druga stvar.

Nazad
Vrh Dno