Šta je novo?

Killzone 2

To niti je mišljenje, niti je taj mogao da ima mišljenje jer igru nije igrao. Igru niko nije igrao. Samo je predstavljen gameplay demo prvog nivoa, i to prvih par minuta. Otkud taj lik zna gde će se sve KZ2 odvijati. Developeri su još pride naglasili da je prvi nivo urbano okruženje, a da će biti drugih okruženja. I onda taj 1 video cirkuliše u 15 odsečaka širom neta, pa neka pijandura nalupa da je cela igra u istovetnom okruženju. Možda i bude tako, ali on to ne može da zna. To nije mišljenje, to je lupetanje.
Ono je Crysis preview i odnosi se na moju tvdrnju o većoj raznolikosti igre od KZ2. Znači mislimo sam na raznolikost igranja a ne na raznolikost nivoa, kako su svi pretpostavili. (greškom piše da je to driverov citat).

Poslednja izmena:
Naravno da sam mislio na HL1
I nisam znao gde su, samo sam znao da ih nateram da idu kuda ja ocu ili makar da znam kuda ce... doduse presao sam oko pola igre jer sam morao reinstalirati sistem a posle me mrzelo da nastavljam

Pa cekaj sad, uzeli ste AI iz jedne, grafiku iz druge, pucanje, kretanje iz najboljih igara i to uporedili sa Killzoneom ? :)

Ono shto Killzone nudi je filmska atmosfera koju josh nisam video ni u jednoj igri, Crysis je obichan Far cry sa boljom grafikom i zivim svetom, nishta se tu u samom osecaju igranja nije promenilo, dok kod Killzonea je atmosfera "prljavija" i drugachija.

A shto se tiche nivoa u KZ, to niko ne zna kakvi ce biti i koliko ce biti raznovrsni.

iskreno, jedino sto mi smeta kod KZ2 je sto deluje suvise lako. Onaj lik se seta po otvorenom ovi ga ni ne gadjaju, pa ga promasuju...U onom delu gde je onaj veliki baja, ovaj ga samo gadja, a veliki stoji, puni pusku, ko da je pijan...Sa misem i tastaturom bi garant otreso igru za dva sata ma kolko god dugacka bila :p

ako nisi primetio kod onoga sa puuuuuucom like je umro jedno 4 puta. Demonstracija je bila u GOD modu. kada nema vise uopste boja na ekranu vec je sve crno-belo mrtav si.

...gledao sam onaj HD trejler poslednji, nisam video da je iko umro. Gledao sam i onaj nizeg kvaliteta, malo duzi, od pre nedelju dana valjda...pogledacu ponovo, ali pricam o momentu kad iskacu iz onog transporta i krecu napred, tu nije umro sigurno, tek je izasao i cuje se neko pucanje ko d aje rat, a ono saka neprijatelja napred nesto kao puca, vise ne puca nego sto puca...ma, nije ni bitno, ok je to za gamepad, taman ! :)

iskreno, jedino sto mi smeta kod KZ2 je sto deluje suvise lako. Onaj lik se seta po otvorenom ovi ga ni ne gadjaju, pa ga promasuju...U onom delu gde je onaj veliki baja, ovaj ga samo gadja, a veliki stoji, puni pusku, ko da je pijan...Sa misem i tastaturom bi garant otreso igru za dva sata ma kolko god dugacka bila :p
Interesantno. Da li tako kažeš i za druge igre? Npr. ovde toliko hvaljeni Crysis? Ono ne deluje lako sa power armorom, njega ne promašuju u onim okršajima u džungli, gde lik brzinom ranjenog puža ide prema četvorici koji prema njemu pucaju sa kalašima?

KZ2 ima neverovatnu atmosferu, a išlo se čak dotle da ne postoji HUD, ne postoje nikakve informacije koje remete gameplay, a obezbeđen je praktično neprimetan prelaz iz cutscene animacija u svet igre. Tu je i fantastičan osećaj masovne bitke, planetarne invazije, ogromnog okršaja. Čudi me da kao fps igrač to prvo nisi komentarisao. Pa to je ono najbitnije. Konačno neka takva igra, a da nije generičko spawnovanje protivnika kao u CoDu ili Mohi, sa sve WW2 smaranjem. Tu je i fenomenalno dobro urađeno korišćenje zaklona, konačno iz prvog lica, a ne da se prelazi u TPS. Pride, ne znam da li je neko provalio, ovo je jedna od retkih igara gde ponašanje oružja ima kakav takav prizvuk normalnog, sa određenim recoilom, tako da ipak treba određeni skil zbog rasipanja. Nije ni čudo da se puno promašuje kada se puca automatskom paljbom.

Mogu da pretpostavim ni da se KZ2 nije mnogo promenio u odnosu na keca...
I, jel' ti baš žao zbog toga? Pretpostavljam da ćeš odustati od kupovine? :d

Istini za volju i ne mora mnogo da se promeni od keca. Neka samo isprave zasere iz keca sto se gameplaya tice i bice strava.

Interesantno. Da li tako kažeš i za druge igre? Npr. ovde toliko hvaljeni Crysis?

Za njega sam rekao da imam osecaj da ce biti bikov izmet :)

Ono ne deluje lako sa power armorom, njega ne promašuju u onim okršajima u džungli, gde lik brzinom ranjenog puža ide prema četvorici koji prema njemu pucaju sa kalašima?

deluje dosta teze i distance su dosta vece. Ako je i on prelak - i njemu cu dati istu zamerku !

KZ2 ima neverovatnu atmosferu, a išlo se čak dotle da ne postoji HUD, ne postoje nikakve informacije koje remete gameplay

otkad to pa HUD remeti gameplay ? Jel ti HUD u oblivionu ili gothic-u bilo kom remeti gameplay ? Ili u FEAR-u (koji je meni krsh igra) recimo ? ima 3 broja i ikonica...mislim...

a obezbeđen je praktično neprimetan prelaz iz cutscene animacija u svet igre. Tu je i fantastičan osećaj masovne bitke, planetarne invazije, ogromnog okršaja. Čudi me da kao fps igrač to prvo nisi komentarisao.

Pa sta tu ima da se komentarise ? Da toga nema svi bi rekli da je igra krsh, ovako svi govorimo da je igra odlicna. Nije li to pozitivan komentar ? Sta sad, treba da komentarisem svaki dobar aspekt neke igre ? Cemu to ? Lakse je komentarisati mane i dati neki krajnji sud, u ovom slucaju sam rekao da mi nesto "malo smeta" sto ce reci nije neki veliki nedostatak, a za igru sam rekao da deluje odlicno. Sta jos treba da kazem ? Svidja mi se frizura od onog lika, transport je bas mastovito odradjen, extra je uradjen onaj zidic iza koga se sakriva, bas mu se lepo klati puska, ona tekstura dole desno u tom i tom sekundu trailera je bas extra... M'slim...

Konačno neka takva igra, a da nije generičko spawnovanje protivnika kao u CoDu ili Mohi, sa sve WW2 smaranjem.

Jeste, konacno ! :) Slazem se ! Meni je odavno pun K WW2 shootera i 265 ekspanzija za MOH

Tu je i fenomenalno dobro urađeno korišćenje zaklona, konačno iz prvog lica, a ne da se prelazi u TPS.

Jeste, to je novina. Bez zelje da zvucim cinicno - koji ce ti qrac zaklon ? a inace ni onom u vegasu nije nista falilo, ali ovaj jeste bolji, ali je i manje funkcionalan, ali meni to ne smeta, nisam ni tamo puno koristio zaklon iako se lakse gine.

Sve u svemu rekoh, igra mi se jako svidja, ne vidim cemu ovo ubedjivanje ? :trust: imam pravo da mi se nesto i ne svidja na osnovu licnih afiniteta :D

Igra stvarno izvrsno izgleda, verujem da joj posle Crysis-a nema premca ali me mnogo nervira rezolucija nekih tekstura! Razumem ja sve ali bi ipak trebali da malo porade na tim texturama, makar na onima koje cemo izbliza gledati (tj.biti prilepljeni kao u ovom slucaju)
Sve je sjajno ali pogledajte taj zid sa desne strane slike! Dobro ipak je ovo pre-alpha! Moralo bi bolje u finalnoj verziji! :)

BTW, potvrdjen je demo za Killzone (ne zna se kada tacno), i izgleda da ce biti i otvorenog multiplayer Beta testinga! :D

bscap0002ur2.jpg

Poslednja izmena:
Igra stvarno izvrsno izgleda, verujem da joj posle Crysis-a nema premca ali me mnogo nervira rezolucija nekih tekstura! Razumem ja sve ali bi ipak trebali da malo porade na tim texturama, makar na onima koje cemo izbliza gledati (tj.biti prilepljeni kao u ovom slucaju)
Sve je sjajno ali pogledajte taj zid sa desne strane slike! Dobro ipak je ovo pre-alpha! Moralo bi bolje u finalnoj verziji! :)

BTW, potvrdjen je demo za Killzone (ne zna se kada tacno), i izgleda da ce biti i otvorenog multiplayer Beta testinga! :D

bscap0002ur2.jpg

Da, stvarno ove teksture bodu oci....

heh,prilepi se uz zid i u bioshock-u pa ces da vidis na sta to lici ;)

Killzone 2? verovatno za nesto vise od godinu dana. Bozic 2008 mada zvanicnih najava dauma nema

ajoo...Posle crysisa ovo ce biti mala beba, a ni "They" nece bas puno da kaska za ovim...Ovo bi bio extra PS3 seller kad bi izasao OVE godine pre praznika...Za godinu dana ova grafika ce biti pregazena zestoko... :(

Cek, 2008? Su oni ozbiljni? Sony stvarno treba da predje na distribuciju vutre, ocigledno da imaju ogrome i kvalitetne zalihe. Pa da su im fanboysi 10x toliki, jos godinu dana ih nece sacuvati samo sa trejlerima. Kad je ovo uopste najavljeno, jooj pogledah, 2005!

Hahahha, They...:D They izlazi tek 2009. godine, a igra je totalni rip of Resistance-a sa PS3 iz prošle godine...:)

Cek, 2008? Su oni ozbiljni? Sony stvarno treba da predje na distribuciju vutre, ocigledno da imaju ogrome i kvalitetne zalihe. Pa da su im fanboysi 10x toliki, jos godinu dana ih nece sacuvati samo sa trejlerima. Kad je ovo uopste najavljeno, jooj pogledah, 2005!

Čekaj, ti stvarno misliš da će za PS3 izlaziti samo traileri dok čekamo na Killzone 2??! :zgran:

Poslednja izmena:
Hahahha, They...:D They izlazi tek 2009. godine, a igra je totalni rip of Resistance-a sa PS3 iz prošle godine...:)

"They" je TBA ~2009, znaju i oni da ce morati to pre da izadje u suprotnom ide menjanje engin-a kao i stalker i nece izaci do 2011.... Do 2009-te cu i ja imati PS3 i "They" me nece interesovati, ali sigurno necu reci "ha-ha, to je za PC". Vi bre kad kupite konzolu ko da ste virus pokupili...:zgran:

PS. Sta je resistance i zasto bi me to zanimalo ? I killzone je ripoff svega i svacega pa sta ? Jel to ima neke veze ? Oce li to uticati na krajnji faktor zabave ? Pa ceo PS3 je ripoff high-end PC-a i shadera razvijanih na PC-u PA STA ? Kakve veze ima ? 'bo mamu vise...Ispada na kraju da vise nije ona "ciji je duzi" sa overklokom, vec ko je dao 700e za konzolu njegov je duzi i ima prava na brag i opste pljuvanje svega i svacega...Fine...go ahead...

Poslednja izmena:
O čemu pričaš, čoveče? Kakav PS3 rip high-end PC-a? :) Gx-x, totalno se gubiš. Govorim o softveru, ne o hardveru. Osim toga, možeš li me uputiti na PC sa Cell procesorom i XDR memorijom, sve za 550 evra? :)

Što se igre tiče, u njoj se dešava gotovo isto što i u Resistance-u, sa par finih fora kao što je dograđivanje oružja i sl. Meni je samo bilo čudno/smešno što tu igru stavljaš u istovetnu kategoriju sa Crysisom i Killzone2. A naravno da će faktor zabave biti manji kada odigraš jednu igru na taj fazon, pa još 2-3 najavljene tokom ove i sledeće godine, a onda 2009. dođe They :)

To je po mom misljenju dalek datum izlaska da bi se komentarisalo,za mene je po mom ukusu vrh bio i ostace resident evil bez obzira na losu grafiku a zna li netko poblize kad ce rz5 prica se polovinom godine 2008?

O čemu pričaš, čoveče? Kakav PS3 rip high-end PC-a? :) Gx-x, totalno se gubiš. Govorim o softveru, ne o hardveru. Osim toga, možeš li me uputiti na PC sa Cell procesorom i XDR memorijom, sve za 550 evra? :)

Što se igre tiče, u njoj se dešava gotovo isto što i u Resistance-u, sa par finih fora kao što je dograđivanje oružja i sl. Meni je samo bilo čudno/smešno što tu igru stavljaš u istovetnu kategoriju sa Crysisom i Killzone2. A naravno da će faktor zabave biti manji kada odigraš jednu igru na taj fazon, pa još 2-3 najavljene tokom ove i sledeće godine, a onda 2009. dođe They :)

1. Poredim ih zato sto su sve tri igre dubokoumne komplikovane pucacine sa storyline-om na kome su radili vrhunski pisci iz celog sveta :D:D:D :bottle: (salu na stranu, THEY graficki izgleda odlicno pa ih trpam u next-gen kosh kao i ove ostale, istog su i zanra...to je sve zaista, nista drugo nisam mislio time)

2. Ripoff PC-a necu da objasnjavam. Multi-core, shader paths, nVidia... (isto vazi i za Xrod360 naravno), a pomenuo sam ga zato sto konzolasi u 80% slucajeva za neku PC igru nadji cega je to rip-off sa konzole. Mene to nervira posto uopste nije bitno za celu pricu oko neke igre, a verovatno nije ni istina. Sve i da je slicna igra - nije jedina. Kao sto imas i milion slicnih filmova...Igra je ili dobra ili nije, to je ono sto je bitno.

3. Mozes li me uputiti na konzolu sa c2d procesorom i ddr2 memorijom sve za 300evra ? ;) Mislim, cemu sad to ? Multi core princip nije smisljen od strane console razvojnih timova, dok poredjenja radi gamepad jeste. Jel sad rip off malo jasniji ? Linux nije smisljen kao platforma za konzolu takodje...Sad je valjda jos jasnije ? Java koja je potrebna da bi BR radio nije smisljena za ( u smislu koriscenja) console platformu. Ako ni sad nije jasno, onda da dodam i 3D akceleracija i sve to sto moderne konzole koriste je prvobitno smisljeno na PC-u i za neke druge uredjaje (render box-ovi isl.)... Dakle pljuj PC kolko oces ali imaj na umu to da se nije igralo na PC-u, da nije Joce krmka i jos par ljudi iz industrije, PS2/3 bi imao sprite grafiku i dalje... (malo preterujem mozda ali sigurno ne bi bile ovakve kakve su danas)

:wave:

PS. Nista se ja ne gubim, ti si se izgubio od kad si kupio konzolu. Nadam se da se meni nece isto desiti kad kupim PS3 (gde bre za 550e ? Moze i na PM)

Poslednja izmena:
Ne pratiš, pa ti ništa nije jasno :) Ima za 550 evra u jednoj radnji u Beogradu, imaš na www.game-s.co.yu. Naravno, kada je takva situacija, da možeš lako da uklapaš ono što gore govoriš u neku suludu priču o povezivanju konzole i PC-a, što je toliko besmisleno da to ne vredi komentarisati. Pa još priča o Džonu Karmaku...ok, ali znaš kako, da IBM nije smislio PC ne bismo ga imali i tako dalje...:trust:

P.S. konzole sa C2D procesorom i DDR2 memorijom nema, ali ima sa mnogo jačim Cell procesorom i mnogo bržom XDR memorijom. Nije bilo potrebno da se koristi C2D i DDR2. BTW nisam se ja nimalo izgubio otkad sam kupio konzolu, već pratim taj deo tržišta i reagujem na besmislice. Šta da radim, navikao sam na to...zato sam se i povukao sa hardverskog dela foruma, ali me sustižu i ovde, pričanjem napamet...:)

Sto se mene tice, mozemo da zavrsimo sa off-topikom i ovom pricom. Ja sam pisao o nenormalnom dalekom realease date-u za killzone2 i they, pa smo dosli do toga da je Cell brzi od x86 arhitekture i da je XDR memorija...ma...nema ni veze. :wave:

Kada smo već kod KZ2 :d zbog čega pominjete tako dalek release? Ja sam na nekoliko sajtova našao da je 1. kvartal sledeće godine, što uopšte nije tako daleko. E sad, jedino ako sve igre koje dolaze sledeće godine trpaju u 1. kvartal, a raspoređivanje sledi naknadno...

nisu jos odredili release date, ali sobzirom da prikazuju jedan te isti nivo vec dosta vremena pitanje je dokle su stigli. Bilo bi super da iznenade, kolko vidim po netu ocekuje se i demo. Carnex bese pominjao Bozic 2008, ne znam gde je to nasao.

Killzone 2 ce biti dobra/vrlo dobra igra, nista vise od toga, ima featurea koji izgledaju zanimljivo, kao i ostali AAA naslovi u tom zanru, koji uvek ponesto novo donesu, i to je to. Vec je i red bio da animacije likova budu bazirane na motion capture, zakloni i ostala cuda koji se pominju nisu nista revolucionarno, vec logican sled razvoja FPS zanra. Svaka kvalitetna nova igra nosi nesto novo sa sobom sto izgleda zanimljivo, ali nazalost nijedna se jos nije pojavila koja bi objedinila sve najbolje inovacije do tada i donela ponesto novo. Takodje, i Crysis ce doneti dosta novih sitnih stvari koje razvlace osmeh na licu, COD4 takodje, ali generalno, imam osecaj da ce gameplay Crysisa biti nista novo, osim sto cemo zbog zvalavljenja nad grafikom generalno imati bolji utisak. Killzone 2 isto tako.

Poslednja izmena:
Vrh Dno