Šta je novo?

Killzone 2

Jel' kraj treceg nivoa kada postavljas bombe na one stubove?

Pregremeo sam 4 i po nivoa danas, ne secam se o cemu pricate. :)

Poslednja izmena od urednika:
krivo mi samo sto xmb ti dozvoljava da vidis sta igra samo onaj ko je selektovan.. trenutno svi koji su mi online ne moram da kazem sta igraju :) .. da moze da se uslikaju svi, odma bi okacio :p

Ja sam mrtav umoran, ne mogu nikako sad da palim da se igram... jedino možda malo iz kreveta Killzone Liberation :D

Uh, evo i ja se malo zaigrah. Na trećem nivou težine je ipak mnogo *******ije nego na drugom. AI je pametniji, bolji, sakrivaju se, ne izleću, ne mogu da protrčim pored njih i spucam ih sve sa strane. Tojest mogu ali primetiće me.

Nije ovo bre od skučenih™ prostora. Ovo je sasvim dovoljno otvoreno. Napucavanje je odlično.

Pa, svi osim Zdravka su znali da su mape otvorene, jedino je on bio u fazonu da je Killzone nalik na FEAR. :D

Inace, hoce li neko da mi objasni sta je kraj 3. nivoa?

Poslednja izmena:
Inace, hoce li neko da mi objasni sta je kraj 3. nivoa?

evo ja cu.. mada sad vidim sta ste pisali pominju se neki minobacaci i topovi, ja to nisam vido :)

dakle (ako nisam pogresno izbrojao do 3 :)):

prvo osvojis ono uporiste pa ga posle branis.. napadaju te prvo s jedne strane, pa od pozadi, pa opet spreda, s tim sto drugi put idu i oni debeli zaje.ani..

Ako je vama to bila eXtra (!!111!!!), ima da se raspadnete u kasnijim nivoima. :D

Inace, igra je haos. Grafika je nekad prebolesna. Neki od najboljih momenata igre, hvala Bogu, nisu zabelezni na Lozacevim gifovima. :d

Poslednja izmena:
Dobih trofej za 150 manual reload. Navika iz COD4 da posle svakog rafala radim reload.

Pređoh most, i sad treba neki AA top srediti. kako bre, naviru kao mravi, nisam ni prišao topu, koljemo se pola sata.

Uzmes pusku i skines top iz zaklona, a sve vojnike pobijes.

Na hard je dosta teska ta deonica, mada, na kraju se predje uz odredjenu dozu strpljenja.

Grafika je nekad prebolesna.

jos samo jedna rec o grafici.. zaista se cesto nailazi na delove sa primetno losijim texturama u odnosu na ostatak igre sto ce nekom mozda zasmetati ili mozda nekom drugom dati opravdanje sto krizira ako ne zapocne flejm vor.. enivej, poskidao sam bio ovih dana nekoliko demoa sa psn-a da isprobam.. ima par igara koje imaju 3x bolje texture nego kz2 tim kriticnim delovima, medjutim all around scena kad se pogleda je tolko siromasnija da se to ne moze opisati.

zakljucak:
ako vam se u pojedinim trenucima cini da je grafika losa ili da je to moglo bolje ili sta ja znam, igrajte sat vremena (da se naviknete na kvalitet :)) pa onda upalite bilo koju drugu tog tipa..

edit:

+1

Poslednja izmena:
Imajte na umu (samo što to 3dmarkovci nikada neće moći da skapiraju) da velike resurse oduzimaju zvuk, AI i tako razne stvari koje možda za nekoga nisu primarne. Igrao sam se i ja sad malo i mogu da kažem da je killzone 2 itekako mogao da izgleda još bolje, ali očigledno da je bilo u interesu ljudima da naprave kompletnu igru... a ne tech demo.

Kako si uopshte stigao da brojish teksture od one frke :) Ja nishta od toga nisam primetio, ali sam primetio neverovatno osvetljenje, dim i animaciju "nebitnih" objekata.

Neverovatno je koliko su pažnje obratili na sitne stvari. Npr. oduševilo me je što nema automatskog reloada ako držiš nišan - loviš ih, loviš i na kraju - prc, taman da okineš, a ono nema metaka ili ima 2-3 i zaglav :)

Takođe, pregrevanje cevi je urađeno baš tako - cev se zagreva i crveni u realnom vremenu, a ne da daje tamo neki indikator na HUD-u dole desno ili gde već, kao što to drugi rade :)

O da, to sa automatskim reloadom je keva. Puška klikće drugačije kad se šaržer bliži dnu. Nego je smor što Helghast puške nemaju ljudski nišan kao ina ISA sa kojom se kreće, ali opet, za nju municije ni za lek. :(

Snajper je veoma zaje*an. Ali kad zakine, tu travane raste.

Pazite samo kad pucate iz snajpera, pokreti SIXAXIS-a ga pomeraju.
Znaci, ako hocete da gadjate nekoga bas daleko, nemojte nimalo da pomerate gamepad.
Isto tako, ako hocete fino da nisanite, mozete to napraviti sa SIXAXIS-om.

Libo vas racq... samo vas gledam i pitam se dokle ce te... :) Znaci dok ja predjem kampanju svi cete vec biti generali u MP-u.. dobro sem drajvera, on ce da uziva :D

Btw, kazu da kad promenis glas u podesavanjima za zvuk na jedan od najnizih nivoa, zvucis kao Helghast :D

Poslednja izmena:
Takođe, pregrevanje cevi je urađeno baš tako - cev se zagreva i crveni u realnom vremenu, a ne da daje tamo neki indikator na HUD-u dole desno ili gde već, kao što to drugi rade :)

Ozbiljno, ali ozbiljno: to vec postoji u GeoW 2!

Libo vas racq... samo vas gledam i pitam se dokle ce te... :) Znaci dok ja predjem kampanju svi cete vec biti generali u MP-u.. dobro sem drajvera, on ce da uziva :D

Ali ti ćeš imati metalnu kutiju. Verovatno ima redeem code i dobiješ trofej "I bought collector's edition". :D

Btw, kazu da kad promenis glas u podesavanjima za zvuk na jedan od najnizih nivoa, zvucis kao Helghast :D

Sad ti nas malo uz kalemengdan. Moraćemo da čekamo 18 dana da proverimo. :)

E glas onog prvog "bossa" il kako da ga nazovem... onog sa butanom na leđima :D je tako dobro jezivo urađen :)...

More, svi Helghasti generalno zvuče jezivo. A tog sa butanom sam sredio za manje od minut i dobio trofej. :D Sad jurim trofej za x skinutih šlemova. :)

Evo jednog GIF-a koji fantasticno pokazuje tezinu u Killzone-u...
Obratite samo paznju na kolena i na to kako je Sev-u potreban trenutak kako bi umirio ruku i lepo nisanio...
ja9qns.gif

Lako je vama da skupljate trofeje kad ne igrate na hard. :)

Poslednja izmena:
Um, imamo problem, izgleda da verzija koju mi imamo nije final i necemo moci sa njom online da igramo:

just hope you didn't throw all that money for the PRESS-KIt because of one SLIGHT reason - the utter incopatibility.

RETAIL game have different GAME-CODE, thus resulting that press-kit Trophies are not visible to anyone exept you, press-game SAVE is not compatible with retail game-save, nor press-game will not allow you to play on official-MP--servers, since it is also different code.

Noice you have to set-up your DNS settings manually in order to play that version online, but I'm not sure are those "press-servers" even up any more. Of course, you can play it online (maybe) just with other people who have that version of the game.

I have both codes, so I somehow know what I'm talking about.

However, if all above means nothing to you, than congratulation on your buy.

...

Jeli bas frustracija na hard? Voleo bih veci izazov, ali ne bih da izgubim mnogo zivaca ako su preterano zaebani.. :) mnogo je dobar AI, ali mnogo.. a plinske boce *ebeno rulaju :) u zavisnosti gde ih pogodis svaki put drugacije odlete.. ako su uradili da leteca boca moze da pokosi helghasta ako ga pogodi u noge onda cu isprskati ekran :D

edit: au, bummer.. valjda ce biti neki patch za novinarske verzije?

Poslednja izmena:
Meni je hard laksi nego u Resistanceu i Call of Dutyu.
Ima nekih zeznutih deonica, ali se sve moze preci uz odredjenu dozu strpljenja.

Vrh Dno