Šta je novo?

Killzone 2

Killzone 2 je daleko najbolji FPS današnjice. Šta ti nije jasno u toj izjavi :)?

Po tvom misljenju je to najbolji FPS danasnjice. Zaboravio si to naglasiti.
E sada to tebi moze zvucati cudno? Jednostavno, moj najbolji FPS i tvoj se totalno razlikuju.
Jedino što se u tvom najboljem fpsu ceo šaržer kalaša isprazni u nekoga sa 3 metra, a on se samo sagne i nastavi da te pegla, može 40 metaka iz pištolja da se isprazni u nekoga bez ikakvog efekta, a neprijatelji se sponuju iz vazduha 5 metara ispred tebe. I nema multiplej.

Poslednja izmena:
Jedino što se u tvom najboljem fpsu ceo šaržer kalaša isprazni u nekoga sa 3 metra, a on se samo sagne i nastavi da te pegla, može 40 metaka iz pištolja da se isprazni u nekoga bez ikakvog efekta, a neprijatelji se sponuju iz vazduha 5 metara ispred tebe. I nema multiplej.

I kako poslije ovakve izjave da covjek tebe ozbiljno shvati?

Ko brani da neko uradi ovakav fps za PC? Čudno, ali konzola u ovom trenutku ima najkompletniji i najbolji fps današnjice. On možda nema najoštrije teksture, ne igra se mišem već gamepadom. A najbolji je. Zaista čudno zvuči, neverovatno do bola, a tako je - kombinacija atmosfere, fizike, AIja, grafike, dizajna, levela, priče, akcije i odličnog i raznovrsnog multipleja je bolja nego bile gde drugde.

a sta je tu cudno samo mi to reci? to sto su radili igru bar 4 godine? to sto su ulozili u razvoj vise nego sto dobar deo igara i zaradi? to sto je soni slao ljude iz drugih svojih studija gerili u pomoc da podele znanje (ko sto ce i gerila posle slati svoje ljude sa svojim znanjem sledecem velikom hitu).. posle svih tih informacija koje smo imali tokom razvoja, samo je glup ili sujetan ocekivao nesto drugacije.

niko do izlaska nije mogao da garantuje da ce kz2 biti najbolji, ali da ce biti u samom vrhu to je ocekivano. sad kad je izasao.. pa ne mogu reci da je najbolji ikad posle prve misije, ali da je ovo najbolja prva misija ikad (i 40ak minuta neprestane akcije koja ne da sekund predaha) - to jeste :)

Ali, to i jeste poenta cele price. Ne moze biti najbolji fps danasnjice na svim platformama, jer se ne igra na misu i tastaturi. Jednostavno ne moze.

zdravko, vise necu da ti kazem da pricas gluposti jer meni postaje neprijatno - al ozbiljno, bez zezanja.. tolko puta sam ti rekao do sad, da sam stvarno presao granicu kulture odavno.. tako da od sad samo lupam recke ;)

|

Još jedan utisak mi je da je ovo fps gde mora više nego igde da se pazi na trenutak neke operacije. Gomila animacija je prisutna, skok ne služi da bi se odskakutalo do zaklona, reload je dug, kada se baca bomba mora da se pazi na dužinu animacije ili pripremanja bombe. Puno puta mi se desilo da uradim nešto i da zbog toga propatim jer mi izleti neki helgan i nemam vremena da uradim bilo šta.

I kako poslije ovakve izjave da covjek tebe ozbiljno shvati?
Ne znam, snađi se. Ja tebe odavno ne shvatam ozbiljno, otkad sam igrao "tvoj" najbolji fps, a ti krenuo da ga besomučno promovišeš. Jasno mi je koji su ti kriterijumi.

Za razliku od CoD4 kampanje, Killzone kampanja je uzasno zabavna za igranje. :D
Inace, igrao sam sa botovima i dosta su dobri. Igrao sam neku mapu koja nije bila u beti, ne znam tacno kako se zove i iznenadilo me koliko je velika.
Inace, ako vas zanima, trofeji rade u ovoj novinarskoj verziji.

Ni meni nije jasno...Da li je to preview ili review code? Predpostavljam review samo bez omota sto rece Kimi! :)

Stigao i moj disk. Danas ću da isprobam pa da podržim™ Zdravka. I starca naravno.

Nadam se da će da radi multi :). Kad prorade serveri naravno.

Poslednja izmena:
Stigao i moj disk. Danas ću da isprobam pa da podržim™ Zdravka. I starca naravno.

Nadam se da će da radi multi :). Kad prorade serveri naravno.

Serveri ce proraditi 27 - og februara ...

Sad sam isprobavao kontrole , i nasao sam koje mi najbolje odgovaraju:

Alternative 2

Hold for Zoom

I Sensitivity za oba povecati dva podeoka...Can't miss :)

Ne kapiram kako mozete da drzite stisnutu pechurku i nishanite u isto vreme :)

jedino je prob. sto je i penko primetio, pri coveru malo je zaje.ano pucanje.. L2 za cover, stik na gore/levo/desno da izviris, L1 za zoom i na kraju pucanje.. ja neam naviku da koristim 2 prsta za L1 i L2 vec sve to radim kaziprstom dok u ovom slucaju to nije tako izvodljivo :S:

Zato ja koristim Standard 1 u singleplayeru, a u multiplayeru cu Alternate 2.

KILZOOONE_by_Halokid23.png

Treći nivo, pred kraj, sa onim topovima... Kako je ono bolesno urađeno... Trči sa jednog topa na drugi dok su u dometu... Aaaaa... Mislim da mi je sixaxis na izdisaju...

Koji topovi?
Ja sam stigao do 5. nivoa, ne secam se topova u 3.
Mozda mislis na minobacace? :)

Poslednja izmena:
gde moze da se kupi kutija za blurej diskove? naso sam neki hi-res omot za kz2 (1.8mb) pa da odstampam..

Ima na ebayu, ali se nekako ne isplati, na komad ispada skuplje nego bluray film, a na 10 komada je neshto 3-4$ komad, iz nekog suludog razloga :)

Mislim da bi trebali da snime film po ovoj igrici ... SF akcija na nivou :)

Prosto mi je zao sto necemo moci da ga izuvamo u multy-ju...

Inace igram FPS na PS3 konzoli (to mi je prva konzola, pored Nintenda tzv NES :)) tek 2-3 mjeseca, ali van svih ocekivanja jako dobro sam se navikao na koncept kontrolera, igrajuci CoD 5!
Toliko dobro sam se navikao da posto mi zivot ne zavisi od igrica ja ga ne namjeravam mijenjati!
Da nebih dubio pricu previse, igrao sam Demo Killzonea i naravno ostavio je sve najbolje utiske, uz jednu napomenu, kao sto je CoD 5 i sl jako malo realan isto tako ne bih volio da Killzone bude previse realan, vec ono dovoljno realan ;-) ako shvatate sta hocu da kazem!
Anyway sve je stvar navike, a kao sto Bane R rece: ''Lakse je voziti NFS nego GT5'' , a ja sam se sasvim fantasticno :)) navikao na GT5...

Nazad
Vrh Dno