Što mrzim kad ne daju da se skine.
Što mrzim kad ne daju da se skine.
Oko 60 miliona $.. to je najnoviji info..
Hah samo 50 milionaa zaradiće najmanje još 200 miliona
![]()
E sad, kolika je tu zarada i ima li je uopšte. I koliko će komada killzone 2 biti prodato? Možda milion, možda 10 miliona, to niko ne zna. Ali uopšte me ne bi čudilo da Soni podmazuje troškove za Killzone 2 kako bi forsirao prodaju konzole, navlačenje ljudi na ps3.
Pa šta znam... ako se suditi po (neretko raspaloj) wikipediji, najprodavanija igra za PS3 je MS1 u 3.3 miliona... Nek je koštala u proseku 50e, a nije, jer je bilo i platinuma (e sad ne znam da li tu računaju i oem u bundleovima), al ajd da kažemo u najboljem slučaju 50e, to je 165 miliona pazara... E onda kreću troškovi: razvojni tim, menadžment, marketing, režija, promocija (koja nije isto što i marketing), pa onda troškovi samog BD diska, kutije, celofana, knjižice, pa transport, pa onda serveri, održavanje servera pa na sve ovo dodajte porez. Ok, bilo je tu i valjda neke zarade od prodaje dodatnih stvri na psn.
E sad, kolika je tu zarada i ima li je uopšte. I koliko će komada killzone 2 biti prodato? Možda milion, možda 10 miliona, to niko ne zna. Ali uopšte me ne bi čudilo da Soni podmazuje troškove za Killzone 2 kako bi forsirao prodaju konzole, navlačenje ljudi na ps3 (na čelu sa psn i qore).
Microsoft od kad je krenuo sa prvim Xboxom još nije prešao u plus... i dalje prave gubitke. Sony od pojave xboxa 360 takođe ne može da se pohvali da im finansijski ide sjajno... Jednostavno, MS se tako ponaša jer je to tradicija njihovog poslovanja, a Sony jer nema baš izbora... daleko od toga da iko mlati pare...
Killozone 2 može da bude čista žrtva koja će da se ispalti kroz druge stvari tek za nekoliko godina.... ko u šahu na početku partijeda bi se zauzele pozicije
![]()
Najprodavanija igra za PS3 je MGS4.
Skinuto sa wikipedie!,)
PlayStation 3 games that have sold or shipped at least one million copies.
* MotorStorm (3.31 million)[189]
* Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (3 million shipped)[190]
* Resistance: Fall of Man (2.5 million)[191]
* Grand Theft Auto IV (2.139 million approximately: 1.4 million in US,[192][24] 570,000 in UK,[25] 169,000 in Japan)[193]
* Uncharted: Drake's Fortune (2 million)[194]
* Gran Turismo 5 Prologue (1.926 million approximately: 1.5 million in Europe,[195] 202,131 in Japan,[196] 224,000 in US;[197] 2.37 million shipped)[135]
* LittleBigPlanet (1.3 million)[198]
* Heavenly Sword (1 million)[199]
* MotorStorm: Pacific Rift (1 million)[200]
* Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction (1 million)[201]
Total PlayStation 3 games sold as of June 30, 2008: 94 million.[202]
Ti podaci su zastareli.
MGS4 je probio 4 miliona.
To sto je neko dodao LBP u listu gde ostali nisu updateovani ne znaci nista.
Evo, npr. i Pacific Rift je >1.000.000 pa ga nema na listi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari