Šta je novo?

Killzone 2

Jao, ne mogu da verujem koliko mi je dobar killzone. Nisam video da se iko ovoliko posvetio detaljima...

Ballet of Death - EPIKNES ***!! :D

Ovo bi trebalo da bude TV reklama.. btw ima i u HD-u svi ovi snimci sad..

Što mrzim kad ne daju da se skine.

Uradili su odpadanje glave i za MP sada :)

mbtsbd.gif

Verovatno samo iz snajpera, takodje nije vise moguce ozivljavanje ako si popio headshot.. jao samo jos da su izbalansirali rakete nekako i stabilizovali fps...

Da li neko zna koliko novca je zaista ulozeno u ovu igru?

Oko 60 miliona $.. to je najnoviji info..

To su samo nagadjanja.
Niko nema tacnu informaciju, mada, kao sto je Boris rekao, pretpostavlja se da je ulozeno preko 50 miliona evra.
Guerrila se sastoji od 140 clanova btw.

Pa šta znam... ako se suditi po (neretko raspaloj) wikipediji, najprodavanija igra za PS3 je MS1 u 3.3 miliona... Nek je koštala u proseku 50e, a nije, jer je bilo i platinuma (e sad ne znam da li tu računaju i oem u bundleovima), al ajd da kažemo u najboljem slučaju 50e, to je 165 miliona pazara... E onda kreću troškovi: razvojni tim, menadžment, marketing, režija, promocija (koja nije isto što i marketing), pa onda troškovi samog BD diska, kutije, celofana, knjižice, pa transport, pa onda serveri, održavanje servera pa na sve ovo dodajte porez. Ok, bilo je tu i valjda neke zarade od prodaje dodatnih stvri na psn.

E sad, kolika je tu zarada i ima li je uopšte. I koliko će komada killzone 2 biti prodato? Možda milion, možda 10 miliona, to niko ne zna. Ali uopšte me ne bi čudilo da Soni podmazuje troškove za Killzone 2 kako bi forsirao prodaju konzole, navlačenje ljudi na ps3 (na čelu sa psn i qore).

Microsoft od kad je krenuo sa prvim Xboxom još nije prešao u plus... i dalje prave gubitke. Sony od pojave xboxa 360 takođe ne može da se pohvali da im finansijski ide sjajno... Jednostavno, MS se tako ponaša jer je to tradicija njihovog poslovanja, a Sony jer nema baš izbora... daleko od toga da iko mlati pare...

Killozone 2 može da bude čista žrtva koja će da se ispalti kroz druge stvari tek za nekoliko godina.... ko u šahu na početku partije :p da bi se zauzele pozicije :)

Poslednja izmena:
Mozemo da pogadjamo :). Evo, ja cenim da ce se prodati u 3 miliona primeraka.

Gta4 je zaradio brdo love!Mislim kad se pojavio na konzolama!A kolko je zaradio kad se pojavio na pc-u?
Kilzone2 će zaraditi puno al mislim da će granturismo5 i god of war3 zaraditi ono u čega je soni uložio;)
Neznam kolko je unčarted zaradio ali je sigurno da će i unčarted2 zaraditi brdo love.
Jer kad se unčarted pojavio bio je totalno nov naslov i totalno dobar :)
Ima dosta exluziva koje su promašaji
Lair ima dobru priču kontrolle su totalno loše dok se neskine peč,haze ima totalno niskobudžetnu grafiku za next gen konzole nači sramota bi me bilo da sam programer te igrice.
Zato uvek bolje prolaze već igrane igrice na prethodnoj generaciji konzola,osim ako se nesj_be nešto kao što je slučaj sa devil may cry serijalom koji je postao propast posle 1 dela koji mi je i dan danas jedan od boljih,zatim resident pa silent hill i da nenabrajam dalje..

Ono što sam hteo da kažem je da killzone2 neće niblizu tolko zaraditi kolko vi mislite :)

Poslednja izmena:
Nije samo zarada bitna. Nije tih 60 miliona ulozeno samo u igru, vec i kao zalog za buducnost.

E sad, kolika je tu zarada i ima li je uopšte. I koliko će komada killzone 2 biti prodato? Možda milion, možda 10 miliona, to niko ne zna. Ali uopšte me ne bi čudilo da Soni podmazuje troškove za Killzone 2 kako bi forsirao prodaju konzole, navlačenje ljudi na ps3.

Ako je tako, onda sam pao na to...jos samo da skupim kintu. :)

Pa šta znam... ako se suditi po (neretko raspaloj) wikipediji, najprodavanija igra za PS3 je MS1 u 3.3 miliona... Nek je koštala u proseku 50e, a nije, jer je bilo i platinuma (e sad ne znam da li tu računaju i oem u bundleovima), al ajd da kažemo u najboljem slučaju 50e, to je 165 miliona pazara... E onda kreću troškovi: razvojni tim, menadžment, marketing, režija, promocija (koja nije isto što i marketing), pa onda troškovi samog BD diska, kutije, celofana, knjižice, pa transport, pa onda serveri, održavanje servera pa na sve ovo dodajte porez. Ok, bilo je tu i valjda neke zarade od prodaje dodatnih stvri na psn.

E sad, kolika je tu zarada i ima li je uopšte. I koliko će komada killzone 2 biti prodato? Možda milion, možda 10 miliona, to niko ne zna. Ali uopšte me ne bi čudilo da Soni podmazuje troškove za Killzone 2 kako bi forsirao prodaju konzole, navlačenje ljudi na ps3 (na čelu sa psn i qore).

Microsoft od kad je krenuo sa prvim Xboxom još nije prešao u plus... i dalje prave gubitke. Sony od pojave xboxa 360 takođe ne može da se pohvali da im finansijski ide sjajno... Jednostavno, MS se tako ponaša jer je to tradicija njihovog poslovanja, a Sony jer nema baš izbora... daleko od toga da iko mlati pare...

Killozone 2 može da bude čista žrtva koja će da se ispalti kroz druge stvari tek za nekoliko godina.... ko u šahu na početku partije :p da bi se zauzele pozicije :)

Najprodavanija igra za PS3 je MGS4.

Najprodavanija igra za PS3 je MGS4.

Skinuto sa wikipedie!,)

PlayStation 3 games that have sold or shipped at least one million copies.

* MotorStorm (3.31 million)[189]

* Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (3 million shipped)[190]

* Resistance: Fall of Man (2.5 million)[191]

* Grand Theft Auto IV (2.139 million approximately: 1.4 million in US,[192][24] 570,000 in UK,[25] 169,000 in Japan)[193]

* Uncharted: Drake's Fortune (2 million)[194]

* Gran Turismo 5 Prologue (1.926 million approximately: 1.5 million in Europe,[195] 202,131 in Japan,[196] 224,000 in US;[197] 2.37 million shipped)[135]

* LittleBigPlanet (1.3 million)[198]

* Heavenly Sword (1 million)[199]

* MotorStorm: Pacific Rift (1 million)[200]

* Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction (1 million)[201]

Total PlayStation 3 games sold as of June 30, 2008: 94 million.[202]

Zalog za buducnost je glavna pricha ovde, dok Microsoft ide na danas do sutra poslove i leba bez motike fazone :) Ako Killzone bude onakav kako mislimo, unapred je prodat svaki sledeci nastavak.

Skinuto sa wikipedie!,)

PlayStation 3 games that have sold or shipped at least one million copies.

* MotorStorm (3.31 million)[189]

* Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (3 million shipped)[190]

* Resistance: Fall of Man (2.5 million)[191]

* Grand Theft Auto IV (2.139 million approximately: 1.4 million in US,[192][24] 570,000 in UK,[25] 169,000 in Japan)[193]

* Uncharted: Drake's Fortune (2 million)[194]

* Gran Turismo 5 Prologue (1.926 million approximately: 1.5 million in Europe,[195] 202,131 in Japan,[196] 224,000 in US;[197] 2.37 million shipped)[135]

* LittleBigPlanet (1.3 million)[198]

* Heavenly Sword (1 million)[199]

* MotorStorm: Pacific Rift (1 million)[200]

* Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction (1 million)[201]

Total PlayStation 3 games sold as of June 30, 2008: 94 million.[202]

Ti podaci su zastareli.

MGS4 je probio 4 miliona.
To sto je neko dodao LBP u listu gde ostali nisu updateovani ne znaci nista.
Evo, npr. i Pacific Rift je >1.000.000 pa ga nema na listi.

Dosta offtopic-a da vas ne bi
sm8ys7.gif

Nazad
Vrh Dno