Šta je novo?

[Kickstarter] Divinity: Original Sin

Ja ovo počeo malo danas i sviđa mi se. Tek sam do grada došao, prošao onu pećinu. Krivo mi što sam glup za ozbiljnije RPG-ovanje i samo čekam kad ću negde da zakucam jer nešto nisam uradio pravilno (razvio lika, kupio šta je potrebno ištatijaznam još).

Ako neko ovo bolje konta, neka me doda, pa da ga pitam ako mi nekad nešto zatreba iz prve ruke:
http://steamcommunity.com/id/SympathyChan

U tome je i poenta pravih rpg-ova, da se prave greške tokom igranja, a zatim da se iz njih i uči :)

Ne mogu da pokupim kljuc ispod stolice kod gluvog Cecila u gradskoj kuci?
... slab perception ili bug?

pomerio sam stolicu, sve sam ispreturao, ali kljuc kao da ne vidi... nema ni sake ni onih zupcanika. A sta radi alt? nisam ga koristio.

edit:
hvala za alt, upalilo je... oznacavanje predmeta. Olaksace mi igranje.

Poslednja izmena:
Samo stisni ALT, on prikaze naziv itema- i onda hoveruj preko toga dok se ne pojavi ruka
gore sam editovao, uspeo sam.

...i u vezi kvesta jedno pitanje
da li su povezani kvestovi oko izgubljenog stafa za Cecila i resavanje ubice kancelara? ... nasao sam Evelinin dnevnik i tamo se spominje neki staf.

Da li je neko probao Divinity: Original Sin - Digital Collectors Edition (v1.0.53.0) od izvsenog kulinara OctoBlast? To je jedini jelovnik gde sam nasao 1.0.53 u ponudi. Svi ostali restorani imaju u ponudi samo 1.0...

Taj staff, ako se raspitas u luci oko onog broda kod dva mornara sto copy/paste pricaju, i pricas sa kapetanom broda, dobices info da ga je negde neki lik maznuo i otisao na jednu od plaza da se otisne brodicem.. Ako jos nisi nasao gde je evelin, onda necu da ti pricam dalje

aha, znaci ipak je povezano.
Razgovarao sam sa njenim mentorom, on mi je nesto oznacio na karti, oznacena mi je lokacija na severnoj plazi, i rekao je da je zaboravila ranac, tu sam nasao kljuc mada sam vec obio vrata od njene kuce i razvalio kovcege...
Ok resavacu onda oko tog stafa za Cecila... nisam jos uvek pricao sa kapetanom.

Koje kompanjone savetujete? ... nisam jos nikog regrutovao.
Za sada sam nasao samo dvoje raspolozenih, one dve ribe u kafani.

Poslednja izmena:
bas dobra igra, prepuna detalja, zanimljivih i izazovnih borbi, skrivenih kvestova, i to sve

jedino je njesra sto je melee relativno govnjiv, a posto sam ja krenuo sa jednim melee i dobio drugog kompanjona koji je gotovo identican smorio sam se malko tj jos uigravam akcije lol (2h+2h+renger+wiz)
od restarta nema nista, to nije roleplay :d
*** nigde nije pisalo da se magija podrazumeva za svakog lika malte ne :)

e da, i ja sam jedan od onih koji je u gradu prvo naisao na grob koji te sprzi :p

pokrao sam sve slike u gradu :( i nakupovao se skillbookova :D

koja je fora sa gradonacelnikovom zenom koja se kupa i vristi,
mislim teleportovao sam se piramidom, pokupio tu drugu i sta to je to ?
mazno sam joj slike i poklonio se :)

Poslednja izmena:
koja je fora sa gradonacelnikovom zenom

Nisam jos uvek uzeo tu drugu piramidu, ali pretpostavljam da sa njom mozes da pravis svoj portal za teleportovanje?

Imam gadan bug, u jednom delu kada me napadnu kosturi sa 3 strelca i cim jedan opali charming arrow na mog pauka zabode mi igra na desktop, i tako svaki put. Kada upuca charming na nekog od mojih (ljudskih) ne kresuje al onda ovaj krene da berserkuje po drugarima i ode sve u tri lepe. Probacu kasnije sa drugom kreaturom ili cu da se vracam u grad po neke charming resistance. Al bash bedak.

Okej, shvatio sam. Ne napadati ženu trgovca sa čuvarem u kavani. Inače, ja sam uzeo ženu rangera i lika rogue-a. Je l mi predviđate propast?

Ranger je must have. Ja vodim dva knight-a + dva wizard-a i imam dosta problema sa strelcima i upšte protivničkim range-om.

Vatreni elemental nije los, moguce ga je leciti vatrom i dobar je kao tenk za borbu protiv vatrenih spodoba.... kako ga udaraju tako mu se puni energija :D. Nije lose imati koje bure sa uljem ili otrovom u inventu.

Ranger je must have. Ja vodim dva knight-a + dva wizard-a i imam dosta problema sa strelcima i upšte protivničkim range-om.
Ja vodim istu kompoziciju pa su mi wizardi vise podrska nego dmg dealeri. Da ne spoilujem, uz par kombinacija spelova strelci se mogu vrlo efikasno onesposobiti. Tacno se nisam ovako navukao na neku igru jos od baldur's gate keca. :d

i sta kazete, koja je klasa najbolje uradjena u igri?
ja uglavnom igram sa melee likom, ali ako je to govnjivo kao sto kazete, koju klasu preporucujete, da je kvalitetno uradjena, a da igra nije preteska za prelazak sa njom?

Svaka klasa je dobro uradjena i nema tu najbolje. Mnogo faktora zavisi ali range je nekako jaci mada mislim da je to samo u pocetnim delovima. Drugo, ti ne vodis jednog lika vec dva + sto mozes da ubacis jos dva. Trece, ovo je spora igra sa dosta citanja i cimanja sto si i dsm rekao da ne volis. Cetvrto, igra je kompleksna i zahteva razmisljanje sto ja mislim da nije za tebe.

Da li je neko probao Divinity: Original Sin - Digital Collectors Edition (v1.0.53.0) od izvsenog kulinara OctoBlast? To je jedini jelovnik gde sam nasao 1.0.53 u ponudi. Svi ostali restorani imaju u ponudi samo 1.0...

Izasao je Update.v1.0.53-RELOADED 1.68GB je velik

Mali tip koji sam skontao: kada krenete da kupite skill kod nekoga, pre nego sto prvi put pokrenete konverzaciju snimite igru. Skilovi se pojavljuju random, tako da se moze desiti da nema skill koji trazite, ucitas i pokrenes konverzaciju i voila! drugi skilovi na meniju. Vazi i za otvaranje kovcega - itemi koji ispadaju su random.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno