Šta je novo?

Kg ne znaci obavezno Kragujevac

Sto se tice raznoraznih preskupih praskova koji se dodaju ishrani, mislim da su nepotrebni, a verovatno i stetni. Ja dosad nisam nigde procitao, a nisam ni cuo u nekom dokumentarcu, da se recimo Legionarima ili pripadnicima SAS-a daju takvi dodaci u ishrani.

On the other hand, kontam da Legionari i SAS-ovci imaju previsok nivo testosterona, pa im kolicina proteina u ishrani nije presudna za kondiciju i misicnu masu.

Uglavnom, odrzavanje telesne mase i kolicine masti u organizmu se svodi na unos i potrosnju kalorija. Za zdrav atletski izgled, za koji necete placati cenu u kasnijem periodu zivota, ipak su potrebni dobra genetika, vrhunski kvalitetna ishrana i pravilan nacin fizicke aktivnosti (zagrevanje, istezanje i sve ostalo sto vecinu mrzi da radi).

***, ja na moje koščice ne mogu da nabacim misice, ali mogu salo, jer salo ima manju gustinu :d

Poslednja izmena od urednika:
ROFL bre :D

Sto se tice raznoraznih preskupih praskova koji se dodaju ishrani, mislim da su nepotrebni, a verovatno i stetni. Ja dosad nisam nigde procitao, a nisam ni cuo u nekom dokumentarcu, da se recimo Legionarima ili pripadnicima SAS-a daju takvi dodaci u ishrani.

On the other hand, kontam da Legionari i SAS-ovci imaju previsok nivo testosterona, pa im kolicina proteina u ishrani nije presudna za kondiciju i misicnu masu.
***, ja na moje koščice ne mogu da nabacim misice, ali mogu salo, jer salo ima manju gustinu :d

Ti praskovi nisu hemija vec obicni izolati i slicne mesavine
A itekako su potrebni pogotovu sportistima
Stetni nisu nikako to moze samo da se cuje od nekog ko se bas ne razume i kaze da he whey stetan on treba u osnovnu da se vrati
Za leginare i SASovce ne znam ali sportisti itekako uzimaju.
Mogu da imaju i beskonacno velik nivo testosterona, misicna masa se gradi iskljucivo od proteina a ne od testosterona i bez proteina nema ni misicne mase .

Stetni nisu nikako to moze samo da se cuje od nekog ko se bas ne razume i kaze da he whey stetan on treba u osnovnu da se vrati
Mogu da imaju i beskonacno velik nivo testosterona, misicna masa se gradi iskljucivo od proteina a ne od testosterona i bez proteina nema ni misicne mase .
Da, kao i Coca-Cola Zero sa nula secera

PS. ovome nism mogao odoleti

hahha nisam video da je u pitanju surutka
kakve veze ima dal je surutka
Whey je od surutke
Lupas mnogo a ne znas mnoge stvari

Glutamin Kreatin Vitamini i ostalo nisu HEMIJA i nemaju tu surutku
Steroidi i drugi anabolici jesu

A ti i dalje vodi svoju pricu sa coca colom zero i secerom sta god to znacilo

hahha nisam video da je u pitanju surutka
kakve veze ima dal je surutka
Whey je od surutke
Lupas mnogo a ne znas mnoge stvari

Glutamin Kreatin Vitamini i ostalo nisu HEMIJA i nemaju tu surutku
Steroidi i drugi anabolici jesu

A ti i dalje vodi svoju pricu sa coca colom zero i secerom sta god to znacilo

Ovako, mislio sam da si u onom postu shto si spominjao whey nisi napisao whey vec neki drugi preparat, poshto sam letimichno preshao preko posta. I pomislio sam da prichash nekome kako to nije shtetno, pa eto otud mi doshla i kokakola bez shecera(koju moja sestra kupuje jer je kao "zdravija").
Nego shto se tiche whey-a, ochigledno ne znam shta je to. Zar whey nije isto shto i surutka???

Ovako, mislio sam da si u onom postu shto si spominjao whey nisi napisao whey vec neki drugi preparat, poshto sam letimichno preshao preko posta. I pomislio sam da prichash nekome kako to nije shtetno, pa eto otud mi doshla i kokakola bez shecera(koju moja sestra kupuje jer je kao "zdravija").
Nego shto se tiche whey-a, ochigledno ne znam shta je to. Zar whey nije isto shto i surutka???
Gde god smo u ovom topicu spominjali unošenje proteina (osim onog u hrani), mislili smo na taj whey. Dehidrirana surutka sa dodatom aromom, kupiš burence (na kome jasno piše "Whey Protein") i rastvaraš u vodi posle treninga. Ja koristim isključivo to i dekstrozu i apsolutno ništa više, i nemam nikakvih dvojbi da unosim "hemiju", jer ne unosim.

Kamikazo, u Sasovce, legionare i marince idu ljudi tačno određenog profila, ali to ne znači da su ovi drugi osuđeni da ceo život budu mršavi ili mlohavi. Zato digni du.pe od stolice i kreni da se baviš nečim umesto što tražiš izgovore i kriviš prirodu :)

Ja ipak ne bih preterivao sa proteinima - Cancer risk may increase with too much dietary protein

Sto se tice testosterona, ako nije neophodan za misicnu masu, da li je neophodan za izdrzljivost? Mislim, zasto ga neki sportisti uzimaju?

Sto se tice testosterona, ako nije neophodan za misicnu masu, da li je neophodan za izdrzljivost? Mislim, zasto ga neki sportisti uzimaju?

Uzimash ga da bi se izrezao, tj. uz pravilne vezhbe onaj ko uzima to ce pre da se izdefinishe nego neko ko ne uzima i bice izdrzljiviji tj. moci ce duzhe periode vremena da radi neku vezhbu, recimo. plivachi i dizachi tegova masovno uzimaju to.

Ja ipak ne bih preterivao sa proteinima - Cancer risk may increase with too much dietary protein

Pa lol bre.Pa naravno . NI sa vodom ni sa vocem ni sa mesom ni sa povrcem ni sa vitaminima ni sa mineralim ni cim ne treba preterivati .
Ali ne znaci onda da voda i voce vitaminu i minerali stetni ?

Ne treba preterivati sa proteinima kao ni sa cim drugim .Nema nikakve razlike i nikakve opasnosit da se obestine te kvazi studije o raku.

Ovako, mislio sam da si u onom postu shto si spominjao whey nisi napisao whey vec neki drugi preparat,?
Bilo koji preparat da sam pominjao kao sto su whey glutamin kreatin i ostlai vazi isto : TO nije hemija i ako se uzima kako treba moze samo da pomogne a ne da steti.

Poslednja izmena:

A rekordi se ruse k'o da je plivanje juce izmisljeno. :smash:

Ja bih njima svima dao obicne kupace gace, naocare i kapicu uz najrigorozniju kontrolu svega sto unose 24/7. Pa da vidimo onda ko je bolji. :smoke:

Naravno da tako nesto necemo videti uskoro, jer em sto farmaceutska industrija mlati ogromnu lovu, em sto Svetska anti-doping agencija kasni jedno 10 godina. ;)

Poslednja izmena:
A rekordi se ruse k'o da je plivanje juce izmisljeno. :smash:

Ja bih njima svima dao obicne kupace gace, naocare i kapicu uz najrigorozniju kontrolu svega sto unose 24/7. Pa da vidimo onda ko je bolji. :smoke:

Naravno da tako nesto necemo videti uskoro, jer em sto farmaceutska industrija mlati ogromnu lovu, em sto Svetska anti-doping agencija kasni jedno 10 godina. ;)

Pa naravno, da neko stvarno pomisli da je Felps ishao bez dopinga, pa josh amerikance ni ne kontrolishu. :D Jeste on vrhunski atleta ali koliko 2,3 rekorda u 2 sata, ma daj...:smoke:
Za one koje rade na masi, ima pravilo kilazha x 2, pa to u grame i toliko proteina na dan. Najzdravije i najkvalitetnije bi bilo da se uzima pilece belo i tome sl. meso ali to koshta, zato je jeftinije uzeti prah ili tablete.:d

Taj prah kosta podjednako skupo
I taj prah se ne uzima zbog cene ko sto ti mislis vec zbog brzine razgradjivanja a posle treninga je potreban protein koji se najbrze razgradi a to je whey .

Poslednja izmena:
Ma deca durabolin 12 ampula + testosteron sustanon 12 ampula,posle kure HCG,3 g proteina po kg,10 sati sna,sat vremena zestokog dizanja gvozdja i za 2 meseca oko 7 kg misica sa dosta smanjenom kolicinom masnog tkiva i snagom kao u vola.Zvuci odlicno...Nemoj da se neko za**** pa da stvarno proba...A i nije tema uopste zastranila,jeste da nije IT ali je strasno korisna(bar za mene)

Edit:Dodatni testosteron povecava dramaticno proteinsku sintezu i dovodi vodu u misice.Androgeni steroid koji se lako aromatizuje stvarajuci nezeljene efekte(ginekomastija,celavost,dlakavost na drugim delovima tela) i upravo jedna od glavnih namena je sirova snaga.

Poslednja izmena:
Mislim da je tema jako korisna... cak iako nije skroz on-topic.

Evo moj primer... poceo sa kompom da se intenzivnije druzim pre 11.5 godina... do pre oko 5 godina uspesno sam dobio +30 KG pocev od nulte tacke, od tada sam smanjio komp. koliko mogu (sad mi je to posao pa ne mogu da biram previse), srezao koka kolu i junk food, izvadio bajs iz podruma i doterao na terasu (pre me stalno mrzelo da otkljucavam sve i silazim dole a sad mi je na oku), kupio par tegova od 3kg, poceo da igram tenis rekreativno, rezultat, skinuo oko 20 kg u zadnje 2 godine (istina ovo je i bolje nego sto deluje posto sam pre oko 1 godine opet skoknuo oko +18 na trenutak pogresnim odabirom dorucka na poslu, ali sam to brzo iznivelisao).

Sad sam dakle na +10 u odnosu na trenutak od pre bavljenja kompom, i dalje previse ali cu ovim tempom verovatno sici na ono sto meni realno prilici, e sad rado bih recimo da ostanem na trenutnoj kilazi ali da smenim procenat masnih naslaga sa misicima.

Poslednja izmena:
Koliko si siguran da je ovo validno?

Posto sam ja samo pronasao link, ne mogu da kazem koliko je validno...

There is a formula, created by a guy called John McCallum, based on wrist measurement. Its aim is to provide a realistic guide for indicating full-size potential of natural male trainers:

Chest: 6.5 x wrist
Hips: 85% x chest
Waist: 70% x chest
Thigh: 53% x chest
Neck: 37% x chest
Upper arm: 36% x chest
Calf: 34% x chest
Forearm: 29% x chest

It is assumed that wrist size directly correlates with bone size throughout the body, with some people this is not true, so some variations are to be expected. Also, many people have at least one body part that responds better to training than other parts, producing at least one measurement an inch or so bigger or smaller than the projected ones. It is recognised that these measurements are guidelines and for use as targets, and can be exceeded by many athletes, particularly when steroid are used.

Onda ima i ovo:

In his “classic physique” book, Reeves said his formula for “ideal proportions” was as follows:

Muscle to bone ratios:
Arm size= 252% of wrist size
Calf size= 192% of ankle size
Neck Size= 79% of head size
Chest Size= 148% of pelvis size
Waist size= 86% of pelvis size
Thigh size= 175% of knee size

http://www.weightrainer.net/potential.html - ovde ima nekih formula za racunanje, pa ko voli nek' izvoli...

Maximum Muscular Measurements chest = 1.6817W + 1.3759A + 0.3314H
biceps = 1.2033W + 0.1236H
forearms = 0.9626W + 0.0989H
neck = 1.1424W + 0.1236H
thighs = 1.3868A + 0.1805H
calves = 0.9298A + 0.1210H

where,
H = Height in inches
A = Ankle circumference at the smallest point
W = Wrist circumference measured on the hand side of the styloid process.
(The styloid process is the bony lump on the outside of your wrist.)

Ja vala necu :d

Ja 80kg > 130kg, visina 186cm, time period 5 godina.
178 cm, 76 -> 115+ (tu prestao da merim).

Skinuo na 82, sad opet malo podigao. Planiram povratak na 76-78.

RecepS: voziti, voziti i samo voziti. BICIKL! I ne piti gazirana pića sa šećerom + zaobilaziti pekare.

Poslednja izmena:
75kg > 100kg - 2004. - 2008.
Visina 183 cm

Svaki dan sam za kompom po 10h minimum blejim, a kad mi dopizdi cokolada i junk food, odem istrcim po 5 kruga u parku svaki dan i ne jedem nista. Iako ne gubim kile, it makes me feel better :p

Zar ne postoji neka stolica\fotelja sa pedalama da simulira bicikl? :D
Ja razmišljam da onaj kućni bicikl uopšte nije loše rešenje... Čovek može da čita ili sluša muziku dok surfuje (dakle da radi razne stvari koje obično radi bez okretanja pedala), a uz malo domišljatosti verovatno može da bude i za tastaturom kompa.

Mene je npr bilo do yaya sto dok sam visio 7-8h na kompu isao sam i na treninge od po sat ipo i to me je odrzavalo. Sa visinom od 193 konstantno sam imao 95kg a evo ne treniram vec 6 meseci umesto da se ugojim kao svinja kao sto svi pricaju spao sam bio i na 87kg. Evo sad odrzavam nekih 91kg vec neko vreme ali hocu da nabacim koje kolo. Teretana ili junk food za kompom po 12sati:D?

Poslednja izmena:
Puno sedim pred compom (sto na poslu sto kuci), reda 7-8h dnevno, ali se vec godinama puno krecem pa nemam nikakvih problema.
Komp mi nije ni oduzeo a ni dodao KG, ali sto nije slucaj sa lovom :d

And for record 189cm/83kg

Nazad
Vrh Dno