Šta je novo?

Kg ne znaci obavezno Kragujevac

A mislis da je bilo lako stici do ovde? :d

Niste dovoljno padali kada ste bili mali :D

Poslednja izmena:
Visina-304cm
Tezina-195kg
Dajte bre,kakav vam je to metar kojim se merite,ili lazete za visinu ili vam metar ne valja !!!!
Predlazem da se izjasnjavamo i o velicini one stvari...i da li vam se povecala od kad sedite za komjuterom? Tu bi tek palo laganje...a o fizickoj aktivnosti predlazem kopanje njive ili rad u rudniku...da se spoji ono sto je dobro za zdravlje i da doprinesemo razvoju nase drzave...Kakvu korist ima drustvo od necije voznje biciklom?
Salim se naravno,tema je OK mada bi mozda bilo bolje da je glasila"Koje bolesti ste navukli dok ste sedeli za kompom"Pre svega mislim na psihicke jer nista ne moze da iznervira nego kad nesto krene lose sa kompom a ne mozes da nadjes kvar.Isto moguce je navuci i fizicke,povecani pritisak,masnocu,bolesti sedalnog predela i kicme itd...

Pa ja jesam lagao :(
reko sam oko 195 znam da imam skoro 200 :)

Ok, posto nas dok ne veruje, 'ajmo svi zdravstvene kartone na uvid :d .

Nismo najvisha ali jesmo jedna od vishih, pogotovu oni izdanci koji imaju crnogorske i 'ercovske krvi.
Trenutno zvanichna nacija na svetu je Holandija sa prosekom od 195,196cm.

LOL, 90% crnogoraca koje znam su ne prosechne visine, nego uzasno niski (ispod 170), to je fake marketing ko lepe zene u holivudu ;)

Znam previshe ljudi koji u poslednje vreme imaju problema sa trigliceridima i holesterolom (preshli su 30-tu), bez obzira da li su mrshavi, a pogotovo kod debelih i to je sve zbog vrste ishrane, i svi ovde koji su deblji nego shto bi trebalo je zbog ishrane, bez obzira koliko sedite za kompom, to ne moze da vas ugoji koliko (losha) ishrana moze, a bogami i nespavanje nocu. Do pre 3 godine sam 10ak godina spavao danju, jeo junk hranu, pio 2l koka kola ili necheg drugog gaziranog i zavrshio sa 186/135KG i 3x vishe triglicerida u krvi od gornje granice. Lekar mi je samo dao spisak shta sme a shta se ne sme jesti, a usput sam se raspitao i prouchio i sam, 6 meseci kasnije sam imao 35KG manje a narednu godinu josh 20 kila pa sam zavrshio na 80, a ni u jednom trenutku nisam bio gladan, jeo sam potpuno normalno i nisam pazio na kolichinu, samo na vrstu hrane. Sada posle par godina vishe ne pazim toliko i ugojio sam se malo, ali imam naviku shto se tiche ishrane, vishe ne mogu ni da jedem "najgoru" hranu, jer sam se potpuno odvikao i smeta mi (smeta mi miris svinjskog mesa), i sve to i dalje bez nekog sporta, samo normalno kretanje (ne vozim auto vec par godine), i na kraju sam i prestao da pushim posle 18 godina. Osecam se neuporedivo bolje a nishta me ne tera da se vratim na staru ishranu, i pre cu da pojedem ribu/piletinu/sok od jabuke, nego roshtilj/koka kolu.

Ono lozenje sa dijetama "jedan dan jedesh samo meso, drugi dan samo tortu, treci dan samo kupus" su nevidjene gluposti, garantujem da sledeca stvar pomaze - potpuno izbaciti slatko/shecer, ulje (postoji roshtilj, dry cooker), sve od belog brashna i manje sve soliti, ubijati se od ribe/piletine/curetine/pachetine :d. Garantujem 10-15KG mesechno bez ikakvog gladovanja i mnogo bolju kondiciju i osecanje lakoce...

Al se raspisa :d

Poslednja izmena:
Visina-304cm
Tezina-195kg
Dajte bre,kakav vam je to metar kojim se merite,ili lazete za visinu ili vam metar ne valja !!!!
Predlazem da se izjasnjavamo i o velicini one stvari...i da li vam se povecala od kad sedite za komjuterom? Tu bi tek palo laganje...a o fizickoj aktivnosti predlazem kopanje njive ili rad u rudniku...da se spoji ono sto je dobro za zdravlje i da doprinesemo razvoju nase drzave...Kakvu korist ima drustvo od necije voznje biciklom?
Salim se naravno,tema je OK mada bi mozda bilo bolje da je glasila"Koje bolesti ste navukli dok ste sedeli za kompom"Pre svega mislim na psihicke jer nista ne moze da iznervira nego kad nesto krene lose sa kompom a ne mozes da nadjes kvar.Isto moguce je navuci i fizicke,povecani pritisak,masnocu,bolesti sedalnog predela i kicme itd...

Komandosi prvi deo,zadnja misija,e to je cupanje zivaca :wall::wall::wall:Nije problem ako sedis 8 sati problem je ako posle toga dodjes gajbi,nazderes se ko svinja,ponovo sednes za komp da bi se igrao ili gledao film i posle toga zaspes i tako svaki dan.E to je unistavanje zdravlja i psihe a znam bar 10 ljudi koji vode takav zivot.Samo malo fizicke aktivnosti moze dosta pomoci ali ako je neko lenj,to vec tesko ide.

^^ Upravo tako, odlican post.

Pravilna ishrana, 5 obroka dnevno i kao fizicka aktivnost minimum malo brza setnja svaki dan. Ko ne zna sam sta tacno da promeni u ishrani, ode kod nutricioniste i uz detaljan pregled ce dobiti i spisak sta treba da jede.

Naravno, za one koji zele da budu u formi, pravilna ishrana + trening snage + aerobni trening je majka mara. :smoke:

Btw, mad, svaka cast na body fat od 5%, to je prakticno nivo profesionalnih sportista. :)

Poslednja izmena:
LOL, 90% crnogoraca koje znam su ne prosechne visine, nego uzasno niski (ispod 170), to je fake marketing ko lepe zene u holivudu ;)

Pricham na osnovu sebe i svog porekla i ljudi koje znam a slichnog su porekla, a znam podosta dzigljavih ljudi.

190/120, al to nema veze sa kompom, mada mozda i ima, do 2002-3, kad sam poceo aktivnije da sedim imao kvalitetnih 100-ak KG, sad ne kvalitetnih 120kg.
Da ne bude zabune 190cm i 120kg.
^
"aktivnije da sedim"

@Driver

I meni smeta svinjsko, al zato se davim u jagnjecem!!!!!

Znam previshe ljudi koji u poslednje vreme imaju problema sa trigliceridima i holesterolom (preshli su 30-tu), bez obzira da li su mrshavi, a pogotovo kod debelih i to je sve zbog vrste ishrane, i svi ovde koji su deblji nego shto bi trebalo je zbog ishrane, bez obzira koliko sedite za kompom, to ne moze da vas ugoji koliko (losha) ishrana moze, a bogami i nespavanje nocu. Do pre 3 godine sam 10ak godina spavao danju, jeo junk hranu, pio 2l koka kola ili necheg drugog gaziranog i zavrshio sa 186/135KG i 3x vishe triglicerida u krvi od gornje granice. Lekar mi je samo dao spisak shta sme a shta se ne sme jesti, a usput sam se raspitao i prouchio i sam, 6 meseci kasnije sam imao 35KG manje a narednu godinu josh 20 kila pa sam zavrshio na 80, a ni u jednom trenutku nisam bio gladan, jeo sam potpuno normalno i nisam pazio na kolichinu, samo na vrstu hrane. Sada posle par godina vishe ne pazim toliko i ugojio sam se malo, ali imam naviku shto se tiche ishrane, vishe ne mogu ni da jedem "najgoru" hranu, jer sam se potpuno odvikao i smeta mi (smeta mi miris svinjskog mesa), i sve to i dalje bez nekog sporta, samo normalno kretanje (ne vozim auto vec par godine), i na kraju sam i prestao da pushim posle 18 godina. Osecam se neuporedivo bolje a nishta me ne tera da se vratim na staru ishranu, i pre cu da pojedem ribu/piletinu/sok od jabuke, nego roshtilj/koka kolu.

Ono lozenje sa dijetama "jedan dan jedesh samo meso, drugi dan samo tortu, treci dan samo kupus" su nevidjene gluposti, garantujem da sledeca stvar pomaze - potpuno izbaciti slatko/shecer, ulje (postoji roshtilj, dry cooker), sve od belog brashna i manje sve soliti, ubijati se od ribe/piletine/curetine/pachetine :d. Garantujem 10-15KG mesechno bez ikakvog gladovanja i mnogo bolju kondiciju i osecanje lakoce...

Al se raspisa :d
Nikako ne mogu da se ugojim. Visok sam 188cm a težak 74kg i ne znam šta da radim da bih se ugojio. Izgleda da imam brz metabolizam. :(

Nikako ne mogu da se ugojim. Visok sam 188cm a težak 74kg i ne znam šta da radim da bih se ugojio. Izgleda da imam brz metabolizam. :(
Jedi u meku par nedelja... jedan hamburger ima i do 850 kalorija... dodaj sejk, pomfrit i ocas posla mozes da imas 50-70% veci unos od potrebnog... ima da se nagojis koliko hoces :D

Ja sam za masu pio surutku od sira i jeo malo visha jaja nego obichno i odradilo je posao a takodje imam vrlo jak metabolizam.

@Mare

Ne pomaže ni to, probao sam. :) Prebrz mi je metabolizam, a plus ne smem da pojedem mnogo hrane odjednom (zbog nekih zdravstvenih problema sa želucom), već 6-7 puta dnevno bi trebalo da jedem, a zbog obaveza ne stižem. Uskoro ću otići do nutricioniste da vidim šta će on reći, kakav način ishrane da koristim, itd.

Poslednja izmena:

A koliko godina imas? Ja sam veci deo zivota bio premrsav, upisao srednju sa 49Kg (da, da, 49 :( ). Na faxu mrsavih ~60-65, sve to na ~185cm... I onda, nekako u 26oj godini (uz 6meseci teretane), i standardno (pre)zderavanje kao i celog zivota, puf 75kg, sad vec PUF 88kg (malopre se vagao)... valjda se i metabolizam usporio malo, a malo vise i sedim nego ranijih godina... Tako da nemoj nista da se brines, samo jedi, a Kg ce doci spontano ;)

Znam neke koji za obrok pojedu po 4-5 sendvicha sa pakovanjem majoneza i slanine, i najmasnijim kachkavaljem, a ko trske su :), Mada to ne znachi da nece da ih klepi holesterol kad napune 40tu :)

Znate kada su nas matorci smarali "videcesh kad budesh stariji", "pazi se sad da te kasnije ne stigne", i nikada ih nismo ozbiljno shvatali ? E to je sve tachno pa ko je josh mlad i ima vremena, treba da malo razmisli i dozove se pameti. Ja sam srecom na vreme, doktor mi je rekao da sam stariji morao bih da pijem neke lekove koji s*ebavaju jetru i bubrege i to posle sve jedno vodi drugom i nema kraja.

Pa zar nisi chuo za proteine ? :) Kada sam imao 19 godina, krenuo sam sa uzasno mrshavim ortakom u teretanu, i on kao da nabaci masu i krenuo da pije neke proteine, ono neke domace, tad nije drugo ni bilo :) i ono 2-3x dnevno muckao sa mlekom, ugojio se neshto 50% za godinu dana :)

Pricham na osnovu sebe i svog porekla i ljudi koje znam a slichnog su porekla, a znam podosta dzigljavih ljudi.

Pa ne znam, mozda se delovi CG razlikuju, ali ja imam bash dosta prijatelja crnogoraca koji su bash niski i stalno se za to zezamo :) Ne znam da li mi je losh sempl ljudi koje poznajem odande, ili je losh sempl bio onih shto mere prosechnu visinu :) A btw, ne znam kako uopshte misle da izmere prosechnu visinu crnogorca kada ih u Beogradu ima vishe nego u CG :)

Poslednja izmena:
Proteini su sjajni, ja sam sa njima (običan whey protein, tj. aromatizovana dehidrirana surutka - znači ne oni "mass gain" miksevi - nije baš jeftin al šta da se radi; inače bolje je mućkati sa vodom nego mlekom, brže se apsorbuje; takođe se ubaci i koja kašičica dekstroze što piju sportisti, čisto da drži šećer posle vežbanja), blago pojačanom ishranom i dva meseca teretane nabacio skoro 20 kila (pretežno mišića). Tako da to svima preporučujem. Domaća kuhinja je prosto natrpana prostim ugljenim hidratima, to sve ili se hvata za du.pe i stomak ili se pros.ere, u zavisnosti od metabolizma. Mora se pojačati proteinska ishrana ukoliko se namerava kvalitetno dobijanje na kilaži.

Poslednja izmena:
to za muckanje sa vodom je bitno samo posle treninga zbog laktoze koja usporava absorbciju a tad je potrebno najbrzi moguc izvor

Vazda je bilo i sad je bitno i fizicka aktivnost i pravila ishrana , naravno niko se ne goji od sedenja i vazduha i zato je ishrana ipak na prvom mestu ali i fizicka aktivnost je veoma bitna.

A za crnogorce pa nisam ni ja primetio neku prosecnu visinu al ovo leto kad sam bio u podgorici mesec dana primetio sam crnogorke imaju dosta visi prosek visina od nasih ;)

Poslednja izmena:
Proteini su sjajni, ja sam sa njima (običan whey protein, tj. aromatizovana dehidrirana surutka - znači ne oni "mass gain" miksevi - nije baš jeftin al šta da se radi; inače bolje je mućkati sa vodom nego mlekom, brže se apsorbuje; takođe se ubaci i koja kašičica dekstroze što piju sportisti, čisto da drži šećer posle vežbanja), blago pojačanom ishranom i dva meseca teretane nabacio skoro 20 kila (pretežno mišića). Tako da to svima preporučujem. Domaća kuhinja je prosto natrpana prostim ugljenim hidratima, to sve ili se hvata za du.pe i stomak ili se pros.ere, u zavisnosti od metabolizma. Mora se pojačati proteinska ishrana ukoliko se namerava kvalitetno dobijanje na kilaži.

Kao neko ko je cepao teretanu dugo vremena i bio bas nalozen na sve to(a dosta se razumem i u ishranu i suplemente) nikad nisam cuo a ni video da je neko nabacio 20kg za 2 meseca cak ni na hormonu ,znaci pricam o profesionalcima koji rade masu pred secenje.a to su ogromne kolicine hrane(3-5 g proteina na kilogram mase)
zajedno sa hormonom rasta i androgenim steroidima.Ovde na racunam insulin,to je bas bas zastranjivanje.Inace dekstroza se dodaje suplementima zbog jer povecava insulin u krvi a onda se lakse vezu suplementi u misic i nikad je ne treba piti pre treninga jer moze da izazove insulinski sok.Sto se tice proteinske ishrane tu se u potpunosti slazem,jedini nacin da misici rastu su napor,odmor i protein.Ko tesko dobija na kilazi,trening za masu sa glutaminom i proteinom za 6 meseci ce dati odlicne rezultate.Voodo verujem da si nabacio 20kg ali za ne za 2 meseca :D

Dobro, imao sam pre toga jedno dva meseca "treninga" intenzivnog sedenja i jedenja :D nisam hteo da krenem u teretanu baš ko grančica. Ali je ona učinila da dobijem još preko 10 kg "kvalitetne mase" i stabilizujem kilažu. Mada verovatno sad jedem drastično više jer je apetit povećan, al ne primećujem...
Naravno, dekstroza ide posle treninga, ne vidim zašto bi je neko pio pre :)

Poslednja izmena:
Sad se razumemo :D Inace ima *****a koju uzmu dekstrozu pre treninga i onda se samo onesveste :D

Džabe Whey protein ako nije sređena ishrana (meso kao osnova). Ako krene tema ka ishrani, možda da postavimo jednu za to?

I da 178/78.

Ovo je It forum , ne vidim sta ce tu tema o ishrani

To 10 20 kg misicne mase je teoretski nemoguce ni sa gh hormonom ni sa bilo cim drugim.

A btw, ne znam kako uopshte misle da izmere prosechnu visinu crnogorca kada ih u Beogradu ima vishe nego u CG :)

Najmerodavniji i najslucajniji uzorak bi bio da izmere prosecnu visinu na pravnom faklutetu ili jos bolje prosecnu visinu ljudi na direktorskim mstima
vise bi tu crnogorca uboli no u sred Podgorice :D :D

Poslednja izmena:
Već ima svakakvih tema.

@velko Poneseš konzervu i neku salatu/prilog. E onda te cimaju ovi koji su na margarinu i salami jer kao ti se praviš fini pa biraš hranu.

184/75
Ko me ugoji ima high end komp :trust: Znam uz svu gomilu hrane koju unesem u toku dana popiti i do 3l mleka dnevno! Mnogo radim, mnogo jedem, malo spavam, ali nema sanse da se ugojim i ne zalim zbog toga :)
:wave:

184/75
Ko me ugoji ima high end komp :trust: Znam uz svu gomilu hrane koju unesem u toku dana popiti i do 3l mleka dnevno! Mnogo radim, mnogo jedem, malo spavam, ali nema sanse da se ugojim i ne zalim zbog toga :)
:wave:

Evo zashto ne mozesh :) ^

Ako ne pusis pocni da pusis a onda prestani e tako je najbolje da se ugojis st4ljin razvio tu teoriju :D

:d :d :d

I to sam testirao (pušio 2 i po godine, pa evo već godinu i po dana ne pušim) i nema rezultata. :)

Samo ti radi šta smo ti rekli i daleko ćeš dogurati :d

Vidi mene, ja sam do prošle zime smeo da potpišem da ću ceo život biti ghoul i da mi nema spasa, tim pre što su mi svi u porodici sa muške strane prirodno mršavi. Samo podstakni apetit, baci se na mišićne vežbe i pojačaj proteine, prosto ne možeš da omaneš s tim (naravno ukoliko te ne smori posle 3 dana).

Btw, zar chovek nije stvoren da izgleda idealno ukoliko se normano hrani.
Ne. Sve zavisi od genetike.
Ja imam "izgovor" da sam prethodnih 10 godina presedeo ispred kompjutera, ali neki od moje rodbine koji su se pre 20-30 godina hranili potpuno prirodno i nisu kvarili oči pred kompjuterom, svejedno su izgledali kao da im fali najmanje 10 kila.
Uglavnom, ti što pričaju kako samo jedeš normalno i sve bude u redu su prosto blagosloveni normalnim izgledom i ne razumeju muke mršavih i debelih. Ja sam tek s teretanom došao do izgleda koji neki moji drugari imaju sa 10 sklekova nedeljno...

Nazad
Vrh Dno