Šta je novo?

Kg ne znaci obavezno Kragujevac

Puno sedim pred compom (sto na poslu sto kuci), reda 7-8h dnevno, ali se vec godinama puno krecem pa nemam nikakvih problema.
Komp mi nije ni oduzeo a ni dodao KG, ali sto nije slucaj sa lovom :d

And for record 189cm/83kg
Ako je 7-8 puno, sta da kazu oni koji sede po 15 ili vise? :D

Juče uveče sam vozio bajs posle 3 godine!
Prešao 12km, zadihao se malo (za divno čudo), osećao se super!

Pomalo čudno deluje vožnja bajsom posle 200+ km/h NFS. :D

Poslednja izmena:
a šta mislis kako je kad sedneš u kantu od 20 godina posle sauber F1 u LFS ? :D

LM, od kako mi je auto neregistrovan, više se krećem, a i malo sam smršao :D Uz umereniju ishranu, ode 10 kila, kao da ih nije ni bilo...

Velika preporuka: kada vam se nešto gricka, mezi i sl. jedite voće! Uveće (iliti rano ujutru) kada se vraćate iz provoda kada se obično ide na pljeku preskočite ili opet nešto voćno ili povrćno... Odjednom farmerke koje su pucale po šavovima ima da vam budu velike... Najke mi :D

Poslednja izmena:
Voce idealna namirnica za pretvaranje u mast

a šta mislis kako je kad sedneš u kantu od 20 godina posle sauber F1 u LFS ? :D

LM, od kako mi je auto neregistrovan, više se krećem, a i malo sam smršao :D Uz umereniju ishranu, ode 10 kila, kao da ih nije ni bilo...

Velika preporuka: kada vam se nešto gricka, mezi i sl. jedite voće! Uveće (iliti rano ujutru) kada se vraćate iz provoda kada se obično ide na pljeku preskočite ili opet nešto voćno ili povrćno... Odjednom farmerke koje su pucale po šavovima ima da vam budu velike... Najke mi :D

A gde si procitao ovu glupost da teba jesti voce :banana:ako zelimo da smrsamo ? Da li svesan koju stetu nanosis ljudima ovakvim savetima ? Svi znamo da je voce stetno za osobe na dijeti i da se pretvara direkno u salo. Prilikom dijete voce treba ili da potpuno izbacite iz ishrane ili da svedete njegovu kolicinu na najvise jednu jabuku dnevno.

Istina, batalite voce, idealno je za talozenje masnih naslaga.
Za mrsavljenje su najbolji proteini jer oni hrane misice, dakle piletina, curetina, tunjevina, posni sir, mogu sve salate, moze i povrce sa negativnim kalorijama (vise se potrosi na varenje te hrane nego sto ta hrana ima kalorija) tipa kupus, brokoli itd ...

Velika je zabluda to sa vocem, a i tekso je ljudima objasniti da nesto sto smatraju zdravim od malena odjednom nije ok ...

Orasasto voce je super radi dobrih masti, koje su inace dobre za krvotok, dakle umesto grickalica uzmite 100 grama badema, lesnika, oraha ... Preporuceno je 100 grama dnevno ...

a otkud to da sam procitao negde i ko je rekao da ja pricam ljudima u dijeti? sve sto sam napisao je iz licnog iskustva, ostale preporuke ostavljam vama, strucnjacima. jedna sitnica mi nije jasna:jel potrebno svaki put isprozivati pa se onda praviti pametan?

ono sto sam hteo da kazem je da treba naci neki optimum fizickih aktivnosti i unosenja hrane, i sve nepotrebno izbaciti - grickanje i nalivanje sokom uz film, uz komp, ujutru u 2 itd; ako nije moranje, ne jesti brzo jer ako se uspori posle manje kolicine hrane oseti se sitost; cesce piti vodu, jer se mnogo puta kada se oseti zedj, krene na neko meze.. e sad nista od toga meni nije smetalo, (osim sto sada teze plutam na vodi :D) i veoma mi pomoglo u skidanju masnoh naslaga.

poyz

a otkud to da sam procitao negde i ko je rekao da ja pricam ljudima u dijeti? sve sto sam napisao je iz licnog iskustva, ostale preporuke ostavljam vama, strucnjacima. jedna sitnica mi nije jasna:jel potrebno svaki put isprozivati pa se onda praviti pametan?

ono sto sam hteo da kazem je da treba naci neki optimum fizickih aktivnosti i unosenja hrane, i sve nepotrebno izbaciti - grickanje i nalivanje sokom uz film, uz komp, ujutru u 2 itd; ako nije moranje, ne jesti brzo jer ako se uspori posle manje kolicine hrane oseti se sitost; cesce piti vodu, jer se mnogo puta kada se oseti zedj, krene na neko meze.. e sad nista od toga meni nije smetalo, (osim sto sada teze plutam na vodi :D) i veoma mi pomoglo u skidanju masnoh naslaga.

poyz

Sad će još ispasti da i noge treba prati sapunom...

Letos sam skoro svako drugo veche cepao trchanje na 25-om maju. Tad skinuo 8 kila za veoma kratko vreme [mesec i po], ali takodje i izbacio sam beli hleb iz upotrebe i jeo crni [ne ono panchevachko prefarbano ******] nego pravi crni hleb [mali je i duze traje od belog].

Necu da zvuchim ko onaj dr Filgud ali beli hleb je raj za salo.

^ Yep, crni traje opusteno 2-3 dana, dok je beli vec sutradan pogodan za przenice. :D

Kada se naviknes na crni i posle probas beli, ko s' konja na magarca. :)

Zalihe su zakon

poyz

Ja sam mesec dana pazio na ishranu, bio daleko vise fizicki aktivan nego obicno, i poceli su da mi se ocrtavaju trbusni misici.

Imao sam priliku da proverim body fat percentage na nekom aparatu u koji se ukucaju visina, masa i godine, i koji se drzi nekoliko sekundi sa ispruzenim rukama ispred sebe. Uredjaj je pokazao 23.1% za BMI, a 14.5% za BF.

Sve je to lepo, ali ja sam u tom stanju mogao da uradim manje sklekova nego pre, pa sam se bacio na hranu, vratio jednu rupu na kaisu i nekoliko sklekova manjka.

Evo ja ne znam. Moze li malo opsirnije o tome?

Evo napiscu kratko objasnjenje metabolizma ugljenih hidrata u organizmu i zasto je voce stetno:

Ljudi koji su na dijeti treba da uzimaju hranu sa niskim glikemickim indeksom. Osnovni ugljeni hidrat u vocu je fruktoza zbog cega se zove jos i vocni secer. Grodze za razliku od ostalog voca sadrzi i ugljeni hidrat koji se zove glukoza (grodzani secer). Da pre desetak godina se smatralo da je fruktoza zdrava i dobra za sportiste i ljude koji su na dijeti bas zbog toga sto ima niski glimkemicki indeks zbog cega se masovno ugradjivala u proteinske cokoladice namenjene osobama na dijeti i sportistima . Medjutim nedavno su vrsena istrazivanja u kojima su ljudi sa dijete baziranoj na pirincu prebaceni na dijetu baziranoj na vocu sto je dovelo do dramaticnog povecanja njihovog masnog tkiva. Napominjem da je u oba slucaja unos kalorija bio potpuni isti.

Svi ugljeni hidrat koji su jedni od osnovnih izvora energije moraju se pre upotrebe u energetske svrhe pretvoriti u glukozu koja se u citoplazmi celije razlaze uz oslobadjanje energije, viskovi glukoze se skladistu u obliku glikogena u jetri i misicima, a ukoliko su nivoi glikogena u telu vec popunjeni pretvaraju se u masti. Zbog toga sto je enzim zaduzen za varenje fruktozu i njeno pretvaranje u glukozu veoma nefikasan ona se veoma tesko pretvara u glukozu ili glikogen i predstavlja veliko opterecenje za jetru koja ga pretvara direkno u mast i u takvom obliku ga skladisti.

Cak je i iza vitke osobe koje nemaju probleme sa viskom telesne masti veca kolicina voca stetna jer dovodi do povecanja masnoce i triglicerida u krvi sto je jako stetno.

Jedine osobe koje bi trebalo da unose fruktozu jesu dijabeticari koji imaju problema sa koriscenjem drugih ugljenih hidrata u energetske svrhe. Naime zbog svojih svojstava da se ne pretara lako u dekstrozu koja je jako stetna za ove pacijente ona se koristi u proizvodima namenjenim dijabeticarima. Kada sam rekao da je voce stetno mislio sam na ishranu ljudi koji su zdravi i koji se ne dopinguju i ne uzimaju pojedine stetne i zabranjene supstance za definiciju koje zahtevaju prilikom koriscenja unos :banana:.

Poslednja izmena:
Sad će još ispasti da i noge treba prati sapunom...

Ispasce da niko ne može da shvati post kako treba, a poruka je bila da je sasvim malo potrebno da se telo dovede u zadovoljavajuce stanje.

A za pranje nogu možeš da otvoriš poseban topic ;)

Poslednja izmena:
ko je rekao da ja pricam ljudima u dijeti?
poyz
Uveće (iliti rano ujutru) kada se vraćate iz provoda kada se obično ide na pljeku preskočite ili opet nešto voćno ili povrćno... :D

:D Izgleda da se stvarno nije radilo o preporuci za dijetu nego za nesto drugo. Naime prvi put kada sam procitao post iznad nisam uopste obratio paznju na vreme kada je receno da treba da konzumiramo voce a to je da ga treba uzimati kada se vracamo iz provoda a tada smo verovatno :bottle: . Fruktoza iz voca u takvoj situaciji ima cak i korisno dejstvo jer navodno smanjuje nivo alkohola u krvi zbog cega je sastojak mnogih lekova protiv mamurluka. :D

Poslednja izmena:
Nema razlike
Fruktoza je fruktoza

Ma moze jedna jabuka dnevno, ili 2xmandarina, narandza, pa i jedna banana, ali ne sve to zajedno ili po vise komada ... samo umereno ...

Vitamina ima i u salatama a one nisu problematicne, mozete ih jesti koliko hocete.

Jabuka uz bananu spada u voce sa najvecim procentom fruktoze. Oko 60% ugljenih hidrata u jabuci cini fruktoza. Poredjenja radi kod sljive fruktoza cini svega 14% posto ugljenih hidrata. Pored sljiva postoje i drugo voca kao sto je grodze koje imaju veci procenat glukoze u odnosu na fruktozu.

Nije tacno da se sva kolicina fruktoze koje unesemo u organizam pretvaraju u salo. Naime iako sam rekao da jetra vema tesko pretvara fruktozu u glukozu ipak se manje kolicine fruktoze mogu u jetri pretvoriti u glukozu. Kolike je to kolicine zavisi od osobe do osobe.

Smatra se da jetra prosecna osoba moze dnevno pretvoriti u glukozu najvise 40 gr fruktoze tako da je to maksimalna dnevna kolicina fruktoze koja se preporucuje. Sto se tica jabuka slatke sorte jabuke sadrze izmedju 12% i 15% ugljenih hidrata. Ako prosecna velika slatka jabuka tezi 250 grama (merio sam) onda ona ima izmedju 20 i 25 grama fruktoze. Sto znaci da mozemo pojesti jednu ovakvu jabuku a da neprekoracimo maksimalnu dnevnu dozu fruktoze.

Ukoliko overklokujemo jetru, onda moze i dve jabuke.

koja luda tema a ja je tak sad video hm vec dosta godina sedim za kompom a kilaza standard 182cm/73kg

*** a hocu barem 80KG da imam al mi ne ide kako bre da se ugojim :D

Ispasce da niko ne može da shvati post kako treba, a poruka je bila da je sasvim malo potrebno da se telo dovede u zadovoljavajuce stanje.

A za pranje nogu možeš da otvoriš poseban topic ;)

Aj da ne otvaram, samo da kazem da noge ne treba da se peru, samo da se izluftiraju malo na promaji:d

uf...
visina 180 tezina 70...i tako vec godinama
ja bi od tog silnog sedenja mogao da nabacim koju kilu...al neka..ima vremena...kad budem jako mator verovatno cu biti i debeo :D
mislim da meni cigara odrzava "liniju"...kad ne mogu da ostavim...a i necu nesto

nego bilo bi extra kad bi postojale neke bezicne tastature sa sve tacnom , i da ima neku providnu plastiku koju mozes da navuces preko nje da mrve ne bi upadale
ili cak bolje resenje je kao onaj posluzavnik za dok si u krevetu samo od plexiglasa...da vidis sta kuckas dok opusteno jedes

Ne vidim poentu nabacivanja kilaže ako nećeš prstom da mrdneš. Šta će ti deset kila u stomaku i butinama?

daleko od toga da mi treba, nego eto cudim se kako za sve ove godine ostajem isti...znaci ne bunim se
a i nije da po ceo dan sedim za kompom...radi se...pogotovo oko kuce (damn...sutra moram da kosim travu :D..sto najvise mrzim od svih poslova)

Jabuka uz bananu spada u voce sa najvecim procentom fruktoze. Oko 60% ugljenih hidrata u jabuci cini fruktoza. Poredjenja radi kod sljive fruktoza cini svega 14% posto ugljenih hidrata. Pored sljiva postoje i drugo voca kao sto je grodze koje imaju veci procenat glukoze u odnosu na fruktozu.

Nije tacno da se sva kolicina fruktoze koje unesemo u organizam pretvaraju u salo. Naime iako sam rekao da jetra vema tesko pretvara fruktozu u glukozu ipak se manje kolicine fruktoze mogu u jetri pretvoriti u glukozu. Kolike je to kolicine zavisi od osobe do osobe.

Smatra se da jetra prosecna osoba moze dnevno pretvoriti u glukozu najvise 40 gr fruktoze tako da je to maksimalna dnevna kolicina fruktoze koja se preporucuje. Sto se tica jabuka slatke sorte jabuke sadrze izmedju 12% i 15% ugljenih hidrata. Ako prosecna velika slatka jabuka tezi 250 grama (merio sam) onda ona ima izmedju 20 i 25 grama fruktoze. Sto znaci da mozemo pojesti jednu ovakvu jabuku a da neprekoracimo maksimalnu dnevnu dozu fruktoze.

Dobro, koliko mozemo kiselih jabuka? 5-6?
***a, kad i jabuke goje kuda ide ovaj svet?

Poslednja izmena:
Kako prolaze godine talozi se znanje, sati, dani, godine, masne naslage i kojesta jos u vremenu provedenim za racunarom.

Interesuje me, koliko ste imali KG pre nego sto ste "seli" za kompjuter, a koliko trenutno.

I interesuje me kako ljudi ostanu mrsavi, i pored toga sto se bave kompovima. Za mene je to slucaj za mythbustere.

Ja 80kg > 130kg, visina 186cm, time period 5 godina.

Pij casu do dve ciste vode pola sata pre jela, jedi normalno zdravo i ne pij nista posle jela. Ukupno popij 2-3 litre vode u toku dana. Greska je uneti 2-3 litra tecnosti dnevno, treba uneti 2-3 litre ciste obicne vode.

Sigurno skidas kilazu.

Dobro, koliko mozemo kiselih jabuka? 5-6?
***a, kad i jabuke goje kuda ide ovaj svet?

Tacno tako lekari preporuciju bas onu kolicinu kiselih jabuka koju si naveo 6. Naime kod kiselih jos nije zavrsena fotosinteza i nije doslo do stvaranja ugljenih hidrata i fruktoze tako da mozes da ih uzimas u vecim kolicinama u odnosu na slatke. 1 kg kiselih jabuka moze imati 4 do 6 puta manje ugljenih hidrata u odnosu na istu kolicinu slatkih jabuka a osim toga kisele su najcesce i manje od slatkih jabuka.

Poslednja izmena:
Pij casu do dve ciste vode pola sata pre jela, jedi normalno zdravo i ne pij nista posle jela.

Ne kapiram, koja je poenta? Zasto pre jela obavezno, iako mu se mozda ne pije?
Zasto posle jela ne, iako se gotovo svima bas tad pije?

EDIT: btw ja nisam cuo da zvanicna medicina definise pojam ZDRAVA hrana!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno