Šta je novo?

Kaspersky vs NOD32

KAV stvarno udavi makinu pri podizanju sistema. U radu nije toliko strašno.

NOD32 + KAV S.O.S. (second opinion solution)

nod32-za realtime,
kav s.o.s.-za povremeno skeniranje

...i svi zadovoljni...

Zna li iko za neki freeware AV program? Ja ne.

ClamWin Free Antivirus comes with an easy installer and open source code. You may download and use it absolutely free of charge....ClamWin Free Antivirus includes Clam AntiVirus engine and uses the GNU General Public License by the Free Software Foundation and is free (as in freedom) software...

NOD32 + KAV S.O.S. (second opinion solution)

nod32-za realtime,
kav s.o.s.-za povremeno skeniranje

...i svi zadovoljni...

To si trebao da napises odmah na pocetku treda. Da lepo stavimo po tri AV i da uzivamo. Svi zajedno su sigurno 100% efikasni :)

- NOD 32 nenormalno koci.

- NOD32 takodje ima problem, da kad se deinstalira, internet ne radi, jer prilikom instalacije NOD prepravi sistemske fajlove i podesi sebe kao proxy, tako da posle deisntalacije nemoze da radi net i ja nisam uspeo to da namestim, a skidao sam ga iz razloga sto je ljudima glavio komp.
To prvi put u zivotu cujem! :d NOD mozda pravi problem na masini na kojoj je jos neki av program. Na cistoj instalaciji nikada.

Kod mene je upravo suprotno. Kod verzije 2 sam drzao iskljucene AMON opcije open i create kako bi mi total commander radio brze. Kod verzije 2.5 su ove operacije toliko bolje optimizovane da mi tc radi perfektno.

poz.
Hm, a ti izgleda jedino radis u TC, pa si primetio brzi odziv kad kliknes na ikonicu ? :d

- NOD32 takodje ima problem, da kad se deinstalira, internet ne radi, jer prilikom instalacije NOD prepravi sistemske fajlove i podesi sebe kao proxy, tako da posle deisntalacije nemoze da radi net i ja nisam uspeo to da namestim, a skidao sam ga iz razloga sto je ljudima glavio komp.

meni se te desilo kad sam brisao kasperskog...

Hm, a ti izgleda jedino radis u TC, pa si primetio brzi odziv kad kliknes na ikonicu ? :d

Hm, nisu svi NASA inzenjeri poput tebe.

NOD32 v.>=2.5 zaista brze otvara neke programe od prethodnih verzija. Sada je aktuelna v. 2.7

Poslednja izmena:
Ја користим КАВ 6 и заиста се систем диже изузетно брзо, а у раду не сојећам никакава успорења мада морам да додам да редовно дефрагментујем диск, чистим регистри базу и компактовање, скенирам неким системским алатима за убрзање система па ако и ви то чините све ће радити савршено.

Jedina stvar koja mene nervira kod Kasperskog je ta sto UPDATE u bilo koje doba dana ili noci radi KRIMINALNO sporo! :wall:

Jedina stvar koja mene nervira kod Kasperskog je ta sto UPDATE u bilo koje doba dana ili noci radi KRIMINALNO sporo! :wall:
Slazem se,hvala bogu sto su definicije jako male pa to traje par sekundi,inace bi bilo strasno

male su kada update-ujesh chesto.. probaj da to ne uradish nedelju dana ili da obnovish novoinstaliran.. ,)
sendvich-pauza :p

poz

Ovako uporedno iskustvo sa kompjutera koji je 24h online, preko koji predje 50tak ljudi 100tine flash diskova cd, dvd-a dnevno.
U poslednje vreme su se ucestalo pojavljivali virusi. Znaci neki novi, kako se pojave na netu, tako stingu na kompove ili ih neko donese. Po defaultu NOD32 radi na kompovima.Obicno bi provalio viruse ali sa odredjenim zakasnjenjem, AVG je u poslednjih par slucajeva bio potpuno slep. Npr. KAV i Nod detektuju nov virus, a AVG 7 dana posle njih. I ono sto je bio problem desilo se nekoliko puta da nod detektuje virus ali nije u stanju potpuno da ga eliminise. Zakljucak iz prakse, u poslednje vreme, cini mi se da je KAV najazurniji i najefikasnije resava probleme.

Da li postoji naci da se KAV 6.0.1.411 updejtuje sa hard diska, a ne sa neta. Odakle skinuti update ?

Poslednja izmena:
Vrh Dno