Ma da naravno. I zgrnemo silne pare od procenata prodatih primeraka NOD-a.taner je napisao(la):Nod32 se očito loše prodaje pa ste rešili ovde da ga reklamiraju.
sjajan predlogCamBieL je napisao(la):offtopic:
A jel bi bilo moguce da se na benchu uradi test a da mi izaberemo antivirus-e?
Pa da jednom (bar za neko vreme) prestanu tta preganjanja koji je bolji...
Inace, meni je AntiVir dooosta bolji od NOD-a...
Imao sam isti slucaj kao KIBLA's...
Golden je napisao(la):A meni bas suprotno, KAV 5 sveza baza, posle deinstalacije i instalacije NOD sa updatom baze naisao na nekoliko trojanaca !!??
Singi je napisao(la):Regularno bi bilo da se pre deinstalacije jednog antivirusa prvo izvrsi "full scan" masine sa max podesavanjima, pa onda nakon deinstalacije da se to isto uradi sa novim antivirusom...tek ako tada novi antivirus nadje nesto, onda je velika sansa da je onom prvom nesto promaklo ili da ovaj drugi daje laznu uzbunu.
mkrnjic je napisao(la):OFFTopic: Sorry
pre neki dan sam konacno presao na Nod. Skinuo sa www.wilderssecurity.com detaljna podesavanja i odradio ih i ima samo jedam problem
NOD se nestartuje automatski sa Win-om![]()
Nesto sam ceprkao ali neznam kako i gde da to ukljucim. Startujem fa rucno preko Nod Control Centra ... Ako ga ubacim u Start Up prijavi neku gresku sa Kernelom ... pa opet moram rucno ...
Ima li ko resenje ... HVALA
krambambuli je napisao(la):A da ga upises u autoexec.bat?
ili u registry, u HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
vidakm je napisao(la):Nesto ti ne radi kako treba jer se nod startuje pri ulasku u windows. Radi tako sto doda novi servis koji se zove Nod32 kernel service a podize ga linija "c:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE preko run sekcije u registry-u.
poz.
mkrnjic je napisao(la):Pa dodao sam string u HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run ciji je value "c:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" ... i opet nista !!!
Sta ti znaci ono WAITSERVICE ???
H.U.D. je napisao(la):mene samo interesuje shto on mora da ubacuje te elemente, kad se to standardno automatski doda pri instalaciji NOD32 ( i upgrade i clean install)?
chak ni "lekarstva" :-devil-: koja sam imao prilike da vidim ( i isprobam :smoke: ) nemaju takve "nusefekte"
dakle, ili je tu neki malware na delu, ili neke druge "mutne radnje" :eyebrows:
pozdrav
ivanbo2003 je napisao(la):Nikakav malware nije na delu(u smislu da ga je Nod "slucajno propustio")...Ili ti je win prso u nekom delu ili ti je crapy instalacija noda...Ili si imao vec neki gadan virus koji brlja po startup sekvenci(mada ovo poslednje je malo verovatno).
Instalirao sam Nod32 puno puta(na raznim kompovima) i NIKAD,ali ponavljam NIKA nisam imao NIKAKVIH problema.Niti je IKADA ijedan virus/trojanac uleteo na kompove(jer kao backup kod sebe drzim KAV 5 pro ,kojim redovno skeniram racunar pored skeniranja Nod-om).
Reinstaliraj nod,i pogledaj sta ti se jos startuje prilikom dizanja Win-a.Moguce da je neki konfikt sa drugom aplikacijom(ponavljam da prvi put cujem uopste za ovakav problem)
Uhhhhhhh...sad poshto sam ja u zabludi da su trojan downloaderi i ostali trojanci virusi objasni mi shta su oni>obzirom da crvi nisu,addaware i spyware...shta su onda?Pa poznato je da je NOD odlican kad su u pitanju virusi, a slab kad su u pitanju trojanci. To i ptice na grani znaju
DARK SIDE je napisao(la):Uhhhhhhh...sad poshto sam ja u zabludi da su trojan downloaderi i ostali trojanci virusi objasni mi shta su oni>obzirom da crvi nisu,addaware i spyware...shta su onda?![]()
Septimus je napisao(la):Nod32 koristio godinu dana bez problema.
Sada koristim KAV5 i opet nikakvih problema.
NOD32 brze radi full scan pri default podeshavanjima ali zbog toga shto ne proverava sve fajlove. To se moze podeshavati u opcijama.
NOD32 je bio izuzetno neprimetan u svojoj v1 i v2 verziji ali u v2.5 je razlika pri podizanju TCommandera pri uklj/isklj/ NOD32 monitoru evidentna. Tada sam pocheo da razmishljam o promeni AV-a.
I jedan i drugi podjednako opterecuju komp, moj lichni utisak. Sachekajmo KAV2006 odnosno NOD32 v3.
DARK SIDE je napisao(la):Meni KAV trojance vidi kao virus i tako ga kvalifikuje.......
gmlale je napisao(la):Za server ti je mozda bolju NOD, zato sto on nece najverovatnije kociti server,
stavio sam ga na 2003 server i bilo je ok, narocito ako taj server necete koristiti kao radnu stanicu.
Generalno KAV je najbolji AV program, trenutno bez konkurencije, no u mrezi treba razmisliti sta staviti na radne stanice i definisati usere koji se loguju sa manjim pravima od administratorskih, te samim tim se neke stvari eliminisu,
NOD je generalno manje zahtevan od KAV-a, ali je efikasniji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari