Šta je novo?

Kaspersky Internet Security & Anti-Virus 2010 9.0.0.459 Final

Jel radi KIS 2010 na Windows 7 RTM x64 ? Ili da koristim onaj stari Technical Preview for Windows 7...izdat još u vreme bete... ?

Ja korisitim Vistu 64 i kis 2010 radi savrseno. Sa svim programima koje koristim nisam nikad video zauzece memorije ispod 30% a sada je 26% Kompletno skeniranje je trajalo manje od 2h i za sada nisam primetio ni jedan problem. Do sada sam koristio kis 2009. Znaci sto se mene tice, samo pozitivna iskustva.

kaspersky

Molim da mi neko pomogne oko podesavanja za internet secuirity 2010:type:

A koja su to podesavanja...ako ne znas koja i trebaju onda lepo na Kaspersky forum pa trazi i citaj...uostalom imas i odlican help u samom antivirusu pa uci

Jel su iscezle decije bolesti KIS 10ke,instaliracu ovih dana novi Xp pa me zanima dal da idem na njega ili da probam sa nekim drugim(nesto me kopka da Eset napokon probam)

KIS 2010 ( 9.0.0.463 (b) ) mnogo lošije radi od 2009. Već par dana ga testiram i ima osetno lošije performanse. U pitanju je Win XP.
Najiritantniji problem koji ne mogu rešiti je konfiguracija PES 2009. Normalan rad igre je moguć samo kada se KIS isključi. Nikakva pravila (trusted, exclusion) ne funkcionišu.

Poslednja izmena:
Danas sam instalirao KIS 9.0.0.736 i nikako ne mogu da namestim da me svaki put pita kada neki program hoce da ide na Internet. (Automatski dozvoljava "trusted" aplikacijama da idu na net, sto meni ne odgovara).

Da li neko zna kako da namestim da se ova nova verzija ponasa kao verzija 7 ?

reinstalacija..pa izabesres interactive mode koliko se secam..da ne odlucuje on umesto tebe i to je to..samo to je cista paranoja i smor..pre ces da zeznes nesto nego sto ces da imas korist

Meni KIS 2010 u zadnjih mjesec dana dosta usporava sistem. Skoro svaki put kad nešto pokrenem a često i bez toga ona njegova ikonica "blinka" što znači da on nešto radi (provjerava) ali to dosta usporava. Ne sjećam se da je prije bilo tako.

Da li trebam možda nešto podesiti da nije toliko agresivan sa tim?

Takođe kad se pokrene instalacija nekog programa cijela stvar prvo stoji dok KIS ne odradi svoje pa kad on pregleda instalacija tek onda krene. To je tako bilo do sada i to ajd' može proći ako gleda da se neće neki virus ubaciti ali u zadnje vrijeme dosta uporava i kad ne instaliram novi program, recimo samo kad surfujem po internetu njegova ikonica "blinka" i usporava rad.

Pokreni skeniranje...jedan full scan i to bi trebalo da resi problem...takodje instaliraj verziju 9.0.0.736 ako vec nisi

Full scan nikad nisam radio, evo sad se radi, radiće satima koliko vidim.

Imam verziju 9.0.0.459.
Da li je ta najnovija osjetno bolja, brža? Gdje se može vidjeti changelog?

9.0.0.736 se preporucuje za Win 7.

changelog ces tesko naci.

I ja imam uzasne probleme sa Kasperskym. Posle duuuugog koriscenja, dolazim do granica da ga batalim, ovo usporenje nije zdravo...

Ja imam .736. Kako ga aktiviram, bas postaje zeznuto :S:

Ako vam full scan traje u nedogled to moze da znaci samo 2 stvari..da vam je os u raspadu tj da ima neki gadan problem sa njime ili da imate masu filmova i muzike koji guse.
Oastavite za svaki slucaj celu noc nek skenira i probajte onda pa javite da vidimo sta i kako dalje.

Meni je juče full scan radio 4 i po sata, to je zato što imam skoro popunjen disk od 1 TB i još jedan prilično popunjen od 320 GB.

Nakon toga sam instalirao preko stare instalacije tu najnoviji verziju 9.0.0.736 pa ću sad baš da vidim kako će biti.

Ono što sam zasad primjetio je to da se KIS požali kada startam Leadtek PVR2 softver za TV kartu, kaže za njegov exe "Behavior similar to PDM.Keylogger detected". To mi prethodni KIS 2010 nije javljao. Gdje isključim da mi to izbacuije svaki put kad pokrenem PVR2?

Jel bi mogao link za kumulativne definicije za KAV 2010, hvala.

vader..iskljuci proactive defense...voodoo..ako mislis da radis update a da nije aktiviran kis/kav onda to ne postoji...ako hoces da radis update iz nekog foldera onda na drugom kompu napravis "update distribution" folder,snimi ga na fles pod istim imenom i povuci update odatle...ali kao sto rekoh..samo ako je kav/kis aktiviran...inace nista od toga

Isključio sam Proactive Defense a onda sam vidio da je dovoljno da u podešavanjima za Proactiv samo isključim stavku Keylogger, pa me više ne zeza kad pokrenem PVR2. Hvala.

Ali kad pogledam šta sve KIS prati i na šta pazi u opcijama (a po defaultu je sve uključeno) nije ni čudno da toliko usporava rad, mada to nije zgodno.

Pazi..ako ti usporava masinu koju imas u potpisu veruj mi da onda nesto ne valja kod tebe tj operativni sistem.
Ja imam 6600 c2d,4gb ram-a i 4850 i radi dok igram bf2,cod mw2,cod4 i to sve online bez ikakvog usporenja.
Samim tim kod tebe bi tek trebalo da leti,i zanima me kakva jos usporenja imas?

Nemam ja usporenja u igrama niti u svakom trenutku, nego nekad kad imam dosta tabova otvorenih u Operi ili kad pokrećem neke programe vidim one male ikonice preko ikonice od KIS-a (mada ima i nekih kojih nema tu) po čemu vidim da on tada nešto provjerava, i tada zna da uspori. Ikonica od KIS-a je i sada dok sam ovo kucao jedno vrijeme blinkala (smanjuje se i povećava), što znači da on nešto provjerava, a u tom trenutku ništa novo nisam ni pokretao već sam kucao ovaj post. Sad ne blinka ali je opet blinkao dok sam na webu tražio ovaj link sa slikama ikonica. Zna često biti i ona neka systray ikonica sa nekom kao narandžastom zvjezdom umjesto crne strelice, to je kad provjerava nešto za web valjda.

Intenzivniji rad i usporenja sa KIS 2010 nisam imao do prije možda nekih mjesec dana.

Ali stavio sam prije dva dana tu najnoviju verziju pa ću još da vidim u narednim danima kako ide.

Poslednja izmena:
Imam upravo identicne probleme, Win7 32bita.

Dešava mi se da KIS2010 (9.0.0.736) na XPSP3 iz čista mira počne nešto da radi pri čemu je zauzeće procesora 100%. Najgore što mi se to desi u toku neke igre. Probao sam da ugasim proces u toku ove operacije ali bezuspešno. Sve to traje nekih 2-3min i tako svaki dan. Sve opcije za skeiranje su stavljene na manual.
Da li je neko ima sličnih probelma ili je negde pročitao o njima?

Ja znam da sam ovih dana na trenutke pauzirao KIS da vidim kako radi bez njega, i radilo je fino, brže.

vader..iskljuci proactive defense...voodoo..ako mislis da radis update a da nije aktiviran kis/kav onda to ne postoji...ako hoces da radis update iz nekog foldera onda na drugom kompu napravis "update distribution" folder,snimi ga na fles pod istim imenom i povuci update odatle...ali kao sto rekoh..samo ako je kav/kis aktiviran...inace nista od toga
Treba mi da stavim na DVD koji se distribuira uz časopis, za ostale antiviruse nalazim, za KAV ne.

Uključi opciju „Copy updates to folder”, a isprobaj i Kaspersky Updater.

Meni je full scan podešen max sa uključenim extended rootkit scan-om :d i na konfi iz profila traje šest sati. Inače su mi hardovi puni ISO slika, instalacionih fajlova,...

JA se izvinjavam sto ovako malo kasno videh temu,pa sad dajem par predloga.

Sto se tice usporavanja kompijutera,ipak AV sluzi za skeniranje tako da je normalno da uspori komp u odnosu na performanse bez istog.Ali problem je mozda sledeci(moj primer) ja pustam da mi se kis updatuje preko update(sto se tice peceva i aplikacije,osim kad izadje bas novi build,koji instaliram preko starog),i primetio sam isti problem kao VADER,a onda sam uninstalirao KIS (full uninstall) skino novi install sa Kaspersky sajta instalirao i sad sistem(w7) radi mnogo brze i bez cestog napucavanja HDDa na 100% i povremenog blokiranja(kao i bez zatupljivanja FF-a prilikom otvaranja vise YT video snimkova uporedo ili zaredom sto je ranije bio slucaj),znaci uvek nova verzija=full uninstall pa ocistite repove pa install.

Sto se tice duzine skeniranja meni skenira po celu noc ali to je razumljivo s obzirom da imam 3 ziliona fajjlica samo u GTL i GTR2 igricama zbog silnih modova,mada sam primetio da KIS zna da se zaglupi i previse vremena provede na pristupanje manjim RAR fajlovia ,dok s vecim to nije priblem,inace skan mozete optimizovati (da krace traje) ukljucivanjem opcije da skenira samo nove i izmenjene fajlove(mada mislim d aje to vec cekirano po defoltu kod 2010-ne secam se dal sam ja to menjao ili je tako vec bilo)

@Vader-zasto samo pod tabom MY SECURITY ZONE pa APP. ACITIVTY ne stavis PVR2 pod trusted,a i KIS ti prilikom instaliranja izbaciobavestenje na kom biras sta da radi sa ti programom/procesom,tu si mogao da stavis "add to exclusions".

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno