Šta je novo?

Kaspersky Internet Security & Anti-Virus 2010 9.0.0.459 Final

Koja je ova nova verzija Kasperskog 2010 9.0.0.463 sto se pojavila po netu???

Critical Fix 1 Beta.

znaci ipak ce bug fix doci u vidu nove verzije KISa

Ne, 459 ce dobiti hotfix (a) preko update-a, koji ispravlja pomenuti memory leak i jos neke stvari. Critical Fix 1 (463+) sadrzi hotfix (a) + jos dodatne ispravke.

Poslednja izmena:
uf meni ovaj 463 tek guta ram:S,ponasa se gore nego 459:S,moracu da probam KAV,posto se na njega ljudi genertalno manje zale

@D-Devil

'Ajde idi na settings > Options > load pa ucitaj fajl iz zipa.

Prilozi

• kisconf.zip
    71.8 KB · Pregleda: 111
Ma jok ne pomaze nista,463 mi guta memoriju strasno ,bez obzira na podesavanje (cak i sa tvojim CONF) a 459 je ok da radi komp na dnevnoj bazi ali za 24/7 nije,komp nakon odredjenog (15+ sati)vremena s 459 pocinje da gura memoriju pa ccpu pa da koci ,zeza zvuk ,nakon tog a i slika pa da se zatupljuje,a gasenje traje citavu vecnost,dok s 463 imam isti problem ali pojavljuje se nakon 2 sata,sve ovo bez obzira na podesavanje,cak i kad iskljucim sve komponente,dok s kis 8 nemam niakkvih problema,sad sam cak stavio i rising internet security 2009 i s njim je sve super,jednostavno ova "beta"9 mi ne radi u oba bilda(459,463),sta je problem ne znam ali nisam jedini koliko sam video po netu,ljudima cak i zatuce pa ne pusta pa moraju force restart....

KAV 9.0.0.459 ради са ZoneAlarm-ом 8.0.298.000,нема цурења меморије или неких других проблема.

Jos jedna mogucnost je preko commandline:
?:\<path to KAV||KIS folder>avp.com ADDKEY <path to keyfile>
tj. C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2010>avp.com ADDKEY C:\keyname.key

hvala ti za ovo - samo treba voditi racuna oko isticanja kljuca :D

Evo i ja instalirao radi sa w7 7264 x64 20-tak sati u task menageru oko 10 mb zauzeto memorije, za sada radi ok.

ja se vratio na 2009, ovaj 2010 je fail
youtube ili slicni sajtovi posle par clipova ne moze da se gleda dok se ceo clim ne ucita
onda flashget posle nekoliko skinutih fajlova ne radi
kada se kaspersky ugasi, sve radi normalno, ali kada onda pokusam da ga upalim ponovo, ne moze, mora da se restartuje win :s
cekam neku noviju verziju, do tada 2009 :)

ja ne razumem šta vam kaspersy 2010 pravi ovoliko problema jer meni KIS 2010 radi sasvi zadovoljavajuće

Izasao je patch (a) za 459 btw. :)

1. Changes in klif driver - memory leaks
2. Changes in driver kl1 - BSOD in kimul subystem
3. Change of AppInfo for chinese localization – added international key support – changes in module lic.ppl
4. Changes in file balloon.html for spanish localization
5. Changes in file bl.ppl - hangs during signature updates when "gaming profile" is active

Hoce li KIS sam updateovati module ili mora rucno. Nigde nisam nasao Update application modules kao sto je bilo ranije, ili je to sada default?

Ne mora rucno, sam ce skinuti. :)

Da li je bolja opcija sacekati da izadje novi build,nesto mi se ne zeza sa ovim fixovima?

Samo da napomenem, KIS nece traziti restart posle update-a, ali treba restartovati masinu. Desni klik na tray icon>about pokazuje da li je hotfix instaliran.

Ima li kakvih pomaka u vezi 10verzije KAsperskog,na zvanicnom sajtu i dalje stoji 10.0459 verzija?

nema ...mada meni 9.0459 i dalje radi super...

a jel ispravljeno ista u toj verziji?
da ne testiram dzabe opet ako nije

ovako mi dodje da im trazim pare nazad :)

Poslednja izmena:
Evo stvarno updejtovashe danas, sinoc dam gledao i josh uvek je bila stara verzija...

Jel probao neko,da li su ispravili greske na koje su se mnogi zalili?

Jedino sto sam nashao od changelogvo je ovo ali to pishe da je za Betu

What's new in Kaspersky Anti-Virus Personal 2010 9.0.0.463 Beta:
· Changes in klif driver - memory leaks
· Changes in driver kl1 - BSOD in kimul subystem
· Change of AppInfo for chineese localization – added international key support – changes in module lic.ppl
· Changes in file balloon.html for spanish localization
· Changes in file bl.ppl - hangs during signature updates when "gaming profile" is active
· Rare product crashes
· Signature auto-update now operates properly
· Other small changes

a jel ispravljeno ista u toj verziji?
da ne testiram dzabe opet ako nije

ovako mi dodje da im trazim pare nazad :)

Pa, ne znam sta da ti kazem... (osim da isprobas na svojoj masini :)) Javljao se i kod mene memory leak (nije bio previse izrazen), nestajao je tekst sa UIa raznih aplikacija-> ispravljeno sa hotfixom (a) za 459 (samim tim i sa 463), ti rece da na tvojoj masini nije; WebAV bi nasumice zaustavljao media fajlove (.mkv, .avi) i streaming (youtube tj. .flv)-> ispravljeno sa 463. Barem na mojoj masini. :)
Ako hoces da isprobas, kompletno uninstaliraj .459 pa instaliraj .463 (link dole).

Release notes: http://downloads.kaspersky-labs.com...euser/kis2010/release_notes_kis9.0cf1_en.html (isto sto pise gore, samo malo ulepsano ;))
Oficijalni link za KAV: http://www.kaspersky.com/kav_latest_versions?downlink=206910890
za KIS: http://www.kaspersky.com/kis_latest_versions?downlink=206910889
(malo se razlikuje od 463 sa devbuilds; digital sig. date: 9 jul)

Poslednja izmena:
nista, da probam :) vratio sam se na kis2009 posle par dana koriscenja .459

Settings > Firewall > Settings > kucaj u Search MSN > Klik na njega :). Posle ces se vec snaci. na desni klik otvaras meni sa Allow/Block/Prompt.

Nije radilo ja sam stavio na deny sva tri. I onda sam zakljucio da treba restart :D

Nazad
Vrh Dno