Šta je novo?

Kaspersky Internet Security & Anti-Virus 2010 9.0.0.459 Final

Hvala na savjetima.

Ja nisam stavljao nove buildove preko starog, imao sam taj neki stari build i samo sam nedavno stavio najnoviji, ali probleme sa usporavanjem sam imao i prije toga.

Sve u svemu nedavno sam stavio Avast 5 + PC Tools Firewall Plus + PC Tools Spyware Doctor koji u najnovijoj verziji ima u sebi i antivirus, tako da sad imam dva antivirusna programa. Sve to zajedno mnogo manje opterećuje kompjuter u odnosu na KIS 2010. Sad radi puno bolje.

Ovaj PC Tools Spyware Doctor bih volio koristiti samo kod manuelnog pokretanja, da skenira sistem za spyware, ali koliko vidim on se ne može isključiti da se ne podiže sa windowsom, a zna se kofliktovati sa Daemon Tools jer SPTD drajver detektuje kao prijetnju.

hmmm, da li jos nekome iskace da sajt http://www.bgelektronik.com/ ima virus?

Kaspersky
Internet Security 2010
ACCESS DENIED
The requested URL could not be retrieved

While trying to retrieve the URL:

http://www.bgelektronik.com/

The following threat was encountered:

The requested object is INFECTED with the following viruses: HEUR:Trojan-Downloader.Script.Generic
Generated:
4:54:31 PM
Kaspersky Internet Security 2010

hxxp://www.bgelektronik.com/site_new/js/functions.js
Ovaj .js je problematican. Poslah Aviri na analizu pa da vidimo sta oni kazu.
(a dotle ne bih savetovao posecivanje tog sajta)

ma vodi negde na neki linkwire site, prvo sam mislio da je do mene/Kasperskog, ali sad mi malo jasnije..

Kad budem imao vremena, sa virtuelne mašine ću da se pokušam zaraziti pa ćemo videjti da li je u pitanju lažna uzbuna njegove heuristike. ( HEUR: ) :type:

Poslednja izmena:
Ja sa tavana progovaram...

Nije lazna uzbuna, sajt je haxovan ;)
(a to da li ces biti inficiran je druga prica :))

Upravo sam na toj lokaciji popio jedan BSOD. Vidjećemo da li to zbog nekih loših podešavanja unutar virtuelne ili gamadi?

bgelektornik.com

taj sajt je vec par meseci podlozan inficiranju.
Zvao sam ih (bgelektornik) telefonom, niko nije znao ko treba da primi poziv, slao sam ima mailove...
Prijavio sam ih na google safebrowsing. Jedno vreme su bili na listi, pa su se sisli sa liste. Pa im je sajt opet inficiran i tako u krug.
Jss nekoliko domacih sajtova je bilo inficirano (a mozda je jos uvek).
Cini mi se da je "opasnije" surfovati po domacim sajtovima, nego po stranim.

slabo se snalazim u novom interfejsu na poslednjem KIS 2010 pa moram da pitam meni dosta bitno trenutno, kako da namestim u KIS 2010 da mi ne blokira jedan sajt ... znaci da bi usao na taj sajt sada moram da ugasim protekciju a ja hocu da da ga namestim da mogu da udjem i kad KIS radi normalno... gde treba to da iskucam adresu i da ga stavim u trusted daj recite ??? :trust:

webantivirus---settings---additional---settings---exclusions---add i tu dodaj sajt
Ako ovo ne uspe onda anti banner---use white list of addresses---setting---add i dodaj sajt

javi da li je uspelo:)

webantivirus---settings---additional---settings---exclusions---add i tu dodaj sajt
Ako ovo ne uspe onda anti banner---use white list of addresses---setting---add i dodaj sajt

javi da li je uspelo:)

brate prvo sam znao i sam.. nije uspelo... nazalost nije ni drugo. e tu je problem. mozda je do sajta.... zato sam i pitao ovde.

Jeste i eset detektuje trojanca na sajtu bgelektronik

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno