Šta je novo?

Kaspersky Internet Security & Anti-Virus 2010 9.0.0.459 Final

Settings---Trust and exclusions---exclusions---settings

Pod exclusion rules stavis folder gde se nalazi program koji hoces da stavis u trusted.
u trusted applications stavi exe programa koji ces da stavis u trusted i to je to :)

Settingujem cim stignem kuci, thnx na brzom odgovoru! :)

I jel i dalje imas bugove?

Evo da se javim nakon 2 dana bez restarta: od jutros je zauzetost memorije 3.2gb od mogucih 4,iako kad se sve sabere preko task menadzera nije zauzeto ni 2gb,tako da definitivno ili ovaj KIS ima problem s vistom SP2(mada isti problem mi je pravio i na SP1) ili nije za nju jer s 8micom nemam nikakvih problema.:mad:

Poslednja izmena:
Evo da se javim nakon 2 dana bez restarta: od jutros je zauzetost memorije 3.2gb od mogucih 4,iako kad se sve sabere preko task menadzera nije zauzeto ni 2gb,tako da definitivno ili ovaj KIS ima problem s vistom SP2(mada isti problem mi je pravio i na SP1) ili nije za nju jer s 8micom nemam nikakvih problema.:mad:

moj je slucaj sasvim pozitivan. na 2 racunara imam Vista SP2 i KIS 2010, na jednom mi je zauzeto nakon 20+ sati samo 900 MB. masine se ponasaju sasvim kako trebaju.

moj je slucaj sasvim pozitivan. na 2 racunara imam Vista SP2 i KIS 2010, na jednom mi je zauzeto nakon 20+ sati samo 900 MB. masine se ponasaju sasvim kako trebaju.

Vidis meni radi nakon 20+sati sledece:
2vsgdj7.jpg

Slikano je mobilnim jer se komp totalno zaglupi nakon desnog klika na bilo koji fajl u WE ili TCMD-u.A vidim da ima jos likova koji se zale na isto o netu:mad:
za mrezu je bolji od 8mice ali sta mu vredi kad zguta memoriju i onda krene po procesoru(d anapomenem d aje uslikano kad je sve iskljuceno cak i side bar,znaci radi samo kis i nis vise od programa)

Poslednja izmena:
Vidis meni radi nakon 20+sati sledece:
2vsgdj7.jpg

Slikano je mobilnim jer se komp totalno zaglupi nakon desnog klika na bilo koji fajl u WE ili TCMD-u.A vidim da ima jos likova koji se zale na isto o netu:mad:
za mrezu je bolji od 8mice ali sta mu vredi kad zguta memoriju i onda krene po procesoru

Postavi da se updateuje sa:
http://dnl-test.kaspersky-labs.com/beta_updates/ap/
izvrsi update, trebalo bi da vidis novi klif.sys, bl.ppl etc. u update reportu. Restaruj masinu i vidi kako se ponasa (nakon 2-3 dana).

MA ne mogu d ase cimam vise s njim,popizdim kad mi se komp koci,da je neki mator i spor pa ajd,upravo sam se pre 5 min vratio na proverenu 8micu ,pa cu da sacekamm novi bild 9ke,koristim kasperski vec godinama i do skoro nije bilo problema nikad,sve do pre jedno 2-3 meseca kad su bili dali 1 s*ebani update pa sve do sledeceg updatea novih baza je moralo da se ide preko safe moda u win,i sad ovog cuda...

Bug je vec poznat. Testira se Hotfix koji bi izmedju ostalog trebalo da popravi memory leak; hotfix je na /ap serveru koji sam postovao gore.

Vise nije ;)
http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=121593&view=findpost&p=1016780
Naravno, imaj na umu da je Hotfix jos u beta fazi, svasta moze da podje naopako. :)

Vidi stvarno,mada opet sto ti kazes svasta moze da podje naopako,bez toga mi se komp samo zatupljivao nakon 24h i uzasno sporo gasio,a s ovim moze biti jos ihi prblema,def kao sto ja rekoh postali smo im mi beta testeri.Drzacu se ja jos ove 8ice dok ne srede 9ku,jer ne znam dal ce fix(finalni) biti preko updatea ili cemo morati da reinstaliramo ceo Av ili ce izaci novi build kad to isprave.

Poslednja izmena:
Bice preko automatic updatea. Drzi 8icu dok hotfix ne bude na regularnim serverima, niko te ne tera da budes beta tester. :p

Poslednja izmena:
Imao sam KIS 2009, i resih da uradim uninstalaciju...
Sve je proslo ok, ali posle restarta USB portovi jednostavno ne rade, u device manageru stoji uzvicnik, a pored stoji kaspersky...

Da li neko ima ideju kako da ovo resim, stavio sam KIS 2010 ali problem je i dalje tu...

Klasicnim putem sam radio uninstalaciju.
Pomerio sam i 2010, i sad su samo uzvicnici tu (naravno usbovi i dalje ne rade)...

Ja sam imao slican problem nakon pokusaja deinstalacije klasicnim putem - kao odradio mi je deinstalaciju Kasperskog, kad ono u program files jos uvek stoji folder sa fajlovima u njemu kao da nista nije deinstalirano.
Ja sam to resio tako sto sam odradio deinstalaciju putem Total uninstalla tako sto sam rucno dodao fajl, mislim avp.exe, i oznacio ga u TU i deinstalirao i tada se nije pojavljivao ni uzvicnik niti bilo sta drugo.

Meni nije nista ostalo od njega, tako da mi total uninstall ne pomaze... :(

Posto nemam mogucnost izmene gornjeg posta...

Uspeo sam konacno :) Prvo sam uninstalirao drajver za usb, pa instalirao KIS 2009 koji sam i imao, pa restart i konacno sve radi :)

JEsu li sredili doticne greske u KAV 2010,ili da sacekam josh koji dan sa isprobavanjem?

Sa kog linka se moze skinuti zvanicna final verzija?

Hvala na brzom odgovoru,imam samo josh jedno pitanje da li preporucujete da probam KIS 2010,do sada sam korsitio iskljuci KAV 2007 + windowsov firewall?

Razmisljam da mi ne bi skodila dodatna sigurnost KISa pogotvo sto ne koristim neki drugi ozbiljniji firewall.Ili da se drzim i dalje KAV samo da rpedjem na verziju 9.0.0.459 i da nsatavim sa WIN firewallom?

Hvala na brzom odgovoru,imam samo josh jedno pitanje da li preporucujete da probam KIS 2010,do sada sam korsitio iskljuci KAV 2007 + windowsov firewall?

Razmisljam da mi ne bi skodila dodatna sigurnost KISa pogotvo sto ne koristim neki drugi ozbiljniji firewall.Ili da se drzim i dalje KAV samo da rpedjem na verziju 9.0.0.459 i da nsatavim sa WIN firewallom?

Zavisi od "ponasanja na netu". Ako skidas gomilu programa iz neproverenih izvora, stavi KIS, cisto da nesto ne "procuri". Ako ne spadas u tu grupu korisnika, KAV + WinFW ce odraditi posao.

FYI, KIS 2010 je zauzeo 2. mesto na Matousec testu: http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php (sa 83% na 96% score)

Poslednja izmena:
Da pojavi se taj prozor,i kad kliknes OK pojaviti se novi prozor gde mozes da ubacis kljuc,kode ili da aktiviras serial.Ajd videcu da nadjem negde po netu SS pa da ti postavim jer sam se vrno na 8micu pa ne mogu da ti uslikam:D
ja nikako ne mogu da dobijem prozor gde mogu da izaberem kljuc. jedina opcija je aktivacija.

Skinuo, instalirao, sve u najboljem redu :) .

Ja sam se dvoumio izmedju KIS 2010 i KAV 2010. Prvo sam instalirao KIS 2010 koristio ga par dana zaglupljivao mi je komp deinstalirao sam ga i instalirao sam KAV 2010 i njega sam koristio par dana i mogu vam reci da sam prezadovolan tako da sam danas otisao i kupio sam licencu za 2800 dinara

ja nikako ne mogu da dobijem prozor gde mogu da izaberem kljuc. jedina opcija je aktivacija.

Forsiraju aktivaciju sa serijskim brojem, 99.9% piratizovanih kljuceva je u .keyfile obliku (China OEM). Ovako se licenca odmah verifikuje na serveru. Ima vise nacina da aktiviras sa kljucem, na pr. pri instalaciji se diskonektujes sa net-a, (pokusas) aktivaciju Trial licence (ili neke lic. koja nije validna), dobices opciju da aktiviras sa .keyfile.
Jos jedna mogucnost je preko commandline:
?:\<path to KAV||KIS folder>avp.com ADDKEY <path to keyfile>
tj. C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2010>avp.com ADDKEY C:\keyname.key

A moze da stavi kljuc (za KIS sigurno) onako kako sam ja napisao,znaci ide na licencu kad ga pita akko stavi licence code,onda ukuca pogresan kod izaci ce prozor koji ce reci da kod ne valja,tad klikne ok i otvorice se novi prozor u kom ce postojati opcija da se ubaci key file i smao odradi browse i ubaci kljuc...

Vidim d ai dalje ima problema s KISom ali niko s ene buni na KAV!?

Poslednja izmena:
onda ukuca pogresan kod izaci ce prozor koji ce reci da kod ne valja,tad klikne ok i otvorice se novi prozor u kom ce postojati opcija da se ubaci key file i smao odradi browse i ubaci kljuc...

U tome je problem, format licence mora da bude odgovarajuci (redosled karaktera). Ne moze nasumican redosled. Ako nije validan, nece ni pokusati da je aktivira, samo ce ti reci da ukucas ponovo.
Commandline je najbolja opcija.

vidis meni je otvorio cak i kad sam nasumicno kucao prvi put kad sma ga instalirao,za kasnije sam nabavio neki aktivacioni kod tako d ane mogu reci dal sad oce da se instalira s kodom koji lupas iz glave ali postupak je taj

Nazad
Vrh Dno