Šta je novo?

Kasete u 2023

Ne znam da li je pomenuta u temi, ja sam bio vrlo zadovoljan ovom kasetom.

Evo gledam sad šta ima zanimljivo u ponudi u toj ceni:
Rotel RD-960BX
Denon DRM 555
AKAI GX 75mk2 ( malko skuplji od ostalih u ovom cenovnom rangu,al ako bi mogao da malo dodaš imao bi odličan deck )
Akai GXC 725 d
Marantz SD63
Denon DR-M12HX
Kenwood KX-4520
Sony TC-KB920S QS
Denon DRM-710
Akai gxc -709d
Technics RS-B665
Sony TC-K670
Onkyo INTEGRA-TA-2870

Do pre 2 godine nisam ni znao koliko se kasete traze i dalje. Tada sam igrom slucaja nasao 300 kaseta u mint stanju. 3 kartonske kutije po 100kom, u svakoj kutiji kasete spakovane po 10, u svakom pakovanju kaseta u najlonu... Bacio sam ih na oglas cisto reda radi i u roku od 10 minuta jave se 2 momka, jedan hoce 10, drugi hoce sve. Nisam hteo da se zezam sa ebay i sl. prodao sam ih za sitne pare, decko kaze da ima brdo dekova i da snima muziku... Bio mi je potpuni sok u tom trenutku.
Sada kapiram da je to bilo pravo malo blago :)

Evo gledam sad šta ima zanimljivo u ponudi u toj ceni:
Rotel RD-960BX
Denon DRM 555
AKAI GX 75mk2 ( malko skuplji od ostalih u ovom cenovnom rangu,al ako bi mogao da malo dodaš imao bi odličan deck )
Akai GXC 725 d
Marantz SD63
Denon DR-M12HX
Kenwood KX-4520
Sony TC-KB920S QS
Denon DRM-710
Akai gxc -709d
Technics RS-B665
Sony TC-K670
Onkyo INTEGRA-TA-2870

Hvala!

A gde gledaš celu tu ponudu?

Kompletna ta retro nostalgija,nastala je iz jednog sasvim drugog razloga.
Ljudi su se uželeli rituala,da sebi naprave ugodjaj u pripremi pesme koju žele čuti.
Da ulože neki trud,popnu se na policu,izvade i očiste ploču,pa zatim da svojom rukom,stave iglu na ploču,a dotle razmišljaju o tome,kako su bili mladi,kada je ta ploča objavljena,to striming ne može da priušti.

Kompletna ta retro nostalgija,nastala je iz jednog sasvim drugog razloga.
Ljudi su se uželeli rituala,da sebi naprave ugodjaj u pripremi pesme koju žele čuti.
Da ulože neki trud,popnu se na policu,izvade i očiste ploču,pa zatim da svojom rukom,stave iglu na ploču,a dotle razmišljaju o tome,kako su bili mladi,kada je ta ploča objavljena,to striming ne može da priušti.
Ја сам пробао неке "ретро" ритуале, и онда сам схватио да ме ништа од тога не ради ни 2%. Просто ја нисам исти онај ја од пре 30 година који је са великим исчекивањем ишао до СКЦ-а да купи нову касету Металике и онда нестрпљиво цупкао у бусу чекајући да дође кући да пусти касету. Важи и за игрице, књиге и остало.

Nece da radi,ako se nisi pronašao u nekoj pesmi,smisao nekih pesama,shvatiš puno kasnije:)

Poslednja izmena:
Neke pesme sam imao snimljene sa radija ili presnimljene na dvokasetašu i sad mi je gušt kad ih snimim ponovo i slušam. Plus obožavam da snimam, pa razlike od deka do deka i snimka do snimka, sve mi je to super. Slušam uglavnom na Pioneer dekovima koji imaju DNR, a kod njih je šum pri reprodukciji bukvalno nepostojeći. A i kad ima šuma ne smeta mi. Striming mi ne pravi uopšte taj ugođaj, kao kad pustim kasetu. Stavim dve kasete od po 90min na continous play i vrte se po celo popodne/veče.

Eh, nekada se lepo igralo dekovima i gramofonom pa kad padne mučenje sa nazovi mixom bez miksete da nastaviš pesmicu na pesmicu da nema pauze i da pogodiš ritam u nastavku.

Nazad
Vrh Dno