Šta je novo?

Kakva je vaša soba u kojoj vam je komp

Bas fino i skockano izgleda, sem kejbl menadzmenta. :wave:

Nemoj da ga ložiš. :) Očito ga temeljno opere i prosuši pre toga, mada bi mene mrzelo ili nekad čak i ne bih imao vremena. :)
Inače lep "setap".

Tako je... Bajk je blatnjav kad je napolju a u stanu neki red mora da postoji:)

Bas fino i skockano izgleda, sem kejbl menadzmenta. :wave:

Tacno nazalost :) Trenutno je ovo najbolje sto mogu sa kablovima, neke stvari nisu ispale kako sam planirao za montazu ispod ploce stola, neke stvari su silom prilika tu (laptop sa posla ciji se kabl otegao iza) tako da cu resavati jos stosta

Herman Miller Embody zver!

@nex999
Odličan setup!

Imam zamerku samo na arhitekturu tj. na položaj radijatora. Ali to je zamerka upućena projektantu.

Ha, hvala Alex
To nisam mogao da menjam u stanu, skoro sve ostalo jesam:)

Radijator si (možda) mogao da pomeriš na zid levo, pored vrata? Pošto je taj zid uzak, umesto postojećeg radijatora mogao je da ide neki sa manje rebara visine oko 180cm (ili koliko je već potrebno da se zadrži ista snaga grejanja).
Pozdrav

Razmatrao sam takvu opciju, ali sam odustao na kraju jer nisam imao vise vremena a ni budzeta za radove:)

Moze sto u levo da radijator bude bar na sredini "rupe" stola npr, ali ne mora moze i desno ispod bajka npr

Kejbl menadzmenr , kanalice na ivicu do stola do zida ili ono crevo "uvijeno" pa nakacis (da mozes da manipulises po potrebi kablovima), znas i sam sigurno al ajde:wave:

Jel imas problem sa suncem, posto bije direktno u monitore? (imao sl. problemcic sam imao, ocoraveh :d)

Nemam, iako sam na juznoj strani. Za sada spustim roletnu, a ugradicu zavese i vrv zastore ako nadjem nesto da mi se svidi. Kablove sam donekle vec sproveo, ono sto mi pravi problem su ovi kabasti kablovi od napajanja monitora i kompa i ispravljaci. Predugacki su. Trenutno nemam gde da ih sklonim pa trazim resenja.

20201016_163822.jpg

20201016_163850.jpg

Poslednja izmena:
Nemam, iako sam na juznoj strani. Za sada spustim roletnu, a ugradicu zavese i vrv zastore ako nadjem nesto da mi se svidi. Kablove sam donekle vec sproveo, ono sto mi pravi problem su ovi kabasti kablovi od napajanja monitora i kompa i ispravljaci. Trenutno nemam gde da ih sklonim pa trazim resenja.

Pogledajte prilog 291154

Pogledajte prilog 291155

Axa, a da mozda resis sirokom kanalicom (samolepljivom ili duplofan?) pa kabaste iz stekera direktno u nju pa gore do visine stola, posto ti je beli zid a da sve ove produzne na sl.nacin resis srafljenjem u sto?
Ili mozda spiralno ono crevo pa da ga zakacis kao sto si kablove, lepse izgleda?

ps. razmisljam "naglas", jer ti je bas fin setup, clean look :wave:

Poslednja izmena:
Nex999 da li je držač za bicikl neka improvizacija ili je gotovo rešenje? Gledao sam neke držače, ali čini mi se da sa ovim tvojim bajs zauzima baš mali prostor na zidu.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

@dam-dam
Bio sam uzeo kod kineza taj spiralni buzir, ali je bio preuzak. Ja u principu na vrlo malom prostoru imam dosta debelih podugackih kablova pa ne mogu tek tako da ih sprovedem negde zato sto imaju preko metra, a meni trebaju kraci od 50 cm :) Meni od stola u koji sam usrafio produzni, do stekera vodi samo kabl od tog produznog. Svi ostali krecu iz tog usrafljenog produznog. Jedino mi preostaje da sprovedem kablove do poda i vratim nazad tek da ih razvucem umesto sto ih drzim ovako sklupcane. Ili kao sto ti rece da razvucem spiralni buzir po gornjoj strani pa strpam viskove u njega.
Inicijalna ideja mi je bila da montiram kavez koji imam vec ali nije bilo mesta, pa sam malo premestao nosac za monitore i sad cu vrv moci da ga upotrebim recimo ovako

20201016_172950.jpg

@Zoza:

Nosac nije improvizacija (iako moze relativno lako da se napravi). U pitanju je ovaj: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07GMXYDS8/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s00?ie=UTF8&psc=1

Poslednja izmena:
Pa da, odlicna ideja s kavezom mozda i duzi ako nadjes, tu bi trebalo sve da ti stane, moze da se sloze ti od neki metar.
Taj jedan kabal iz uticnice od produznog prilepis za desnu nogu od stola pa gore? Mada je odaljen sto od zida zbog radijatora, mozda bi morao prvo dole po 'patosu' iz uticnice pa gore uz nogu stola :smash::d

I gornje, pogotovu monitorske s onim spiralnim buzirom
640155411.jpg

:guitar:

Definitivno cu probam, hvala na idejama. Cekam neko ojacanje za plocu stola pa cu da okacim update kad sredim

Hvala na linku, odličan nosač!

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ja htedoh da predložim kavez ispod ploče, ali sad videh da to već imaš... Ovo je dobra stvar za bajs... Jel' zna neko gde ima da se kupe one navlake (kabanice) za bajs da ne kisne na terasi? Da valjaju nešto, naravno...

nije tema terasa u kojoj je komp :D

inače, moja je soba neuredna a sto i dalje nije promenjen pa zato nema slike/a :(

Kablove sam donekle vec sproveo, ono sto mi pravi problem su ovi kabasti kablovi od napajanja monitora i kompa i ispravljaci. Predugacki su. Trenutno nemam gde da ih sklonim pa trazim resenja.

Pogledajte prilog 291155

Kupi duze vezice pa ispravljace zajedno sa kablovima vezi u taj nosac monitora, bilo sa unutrasnje bilo sa spoljne strane, za taj nosac mozes da vezes pitbulla a kamoli 2 ispravljaca.

Ne ne ne, još nje kraj offtopica, moram da pitam - koja firma je pravila kuhinju? :) deluje pedantno odrađeno

(mada tema je soba, to je u sobi, nije offtopic hm)

Hvala.

Vidim ti si u Beogradu, oni Gornji MIlanovac?

Deluje jednistavno, nađeš firmu / majstora i naručiš, a u praksi Beograd / Vojvodina - svi koji rade tako nešto što mi se sviđa, ravno / ćisto sa dobrim okovima, koji shvate šta hoću i rade prvo 3D model (a ne neki kao aha ok znam ja to pa onda vidiš tek kada donese) ili su prezauzeti ili su cene *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ske (na primer Nolte na NBG - to tvoje bi koštalo jedno 10 hiljada eura bez uređaja.. itd)

edit: au, 6 slova mi zameni sa toliko mjaukanja. k.r.e.t.e.n.s.k.e sam napisao

Poslednja izmena:
Haha :D
Ovaj nosac sam uzeo u radnji u uscu gde se prodaju kompjuteri, da ne reklamiram koja tacno:D , to je ovaj model: http://www.s-box.biz/en/artikl/180
Inace jedan u beskraju identicnih kineza. Mislio sam da ga vremenom zamenim sa ergotronom, ali uz malo dodatnog zatezanja srafova, ovaj je prilicno rigidan i s obzirom da ne rotiram monitore, prilicno je dobar za namenu koja mi treba pa ga nisam zamenio. Sasvim korektan nosac.

@Lappy
Ja sam sam zamislio sta zelim da uradim, uradio 3D model, rendere svega (jedino nisam uradio arh. crteze, tu sam angazovao koleginicu arhitektu da mi to odradi i da sugestije na moja resenja i ideje) i sa stolarima sam dogovorio sta zelim, oni su mi pomogli da se isprave i rese neke stvari koje ne mozes da znas bez iskustva kako se materijal obradjuje i montira. Kakav god problem da je bio, uvek je resavan konsultacijama i predlozi koje su mi davali su bili cesto bolja resenja od onih koje sam inicijalno zamislio. Neka naravno nije bilo moguce izvesti, a neka sam zaboravio da tacno navedem da ih hocu bas tako pa su ih uradili onako kako ih rade svima:D Tako da imam pozitivna iskustva. Inace sam kod njih uradio sve u stanu, kuhinju, sp sobu, zidne obloge, ormare, police. Skoro sva proizvodnja im ide za Beograd inace.

Poslednja izmena:
Haha :D
Ovaj nosac sam uzeo u radnji u uscu gde se prodaju kompjuteri, da ne reklamiram koja tacno:D , to je ovaj model: http://www.s-box.biz/en/artikl/180
Inace jedan u beskraju identicnih kineza. Mislio sam da ga vremenom zamenim sa ergotronom, ali uz malo dodatnog zatezanja srafova, ovaj je prilicno rigidan i s obzirom da ne rotiram monitore, prilicno je dobar za namenu koja mi treba pa ga nisam zamenio. Sasvim korektan nosac.

.

Hvala, posalo sam im mail, da vidim imaju li šta da preporuče, retko ko ima bilo šta u ponudi za veliki monitor, 12kg, 49"

Malo smo se ponovili. Moraće veći sto da se uzme :D

Prilozi

• IMG_20201019_38113.jpg
    IMG_20201019_38113.jpg
    22.5 KB · Pregleda: 500
  • IMG_20201019_37434.jpg
    IMG_20201019_37434.jpg
    47 KB · Pregleda: 589
  • IMG_20201019_37801.jpg
    IMG_20201019_37801.jpg
    42.5 KB · Pregleda: 559
Svaka čast kolega, i ja sam se lomio da pazarim ali ipak ne mogu da pređem sa IPS-a na VA.

Šta je sa patikom?! [emoji1787]

A vidim imas i signature kurirske sluzbe. :d

Lol :D ovo je hodnik. Patika je od malog druga sa druge strane. A nemam kurirske službe nigde, to se neke platne liste :D
Elem, kačim slike za vikend, nema se vremena pre toga

Vrh Dno