Šta je novo?

Kakva je Bluray situacija?

Gde si nasao za 105?

Evo ja uzeo rezach, neki novi LG, reze 10x i 105e je samo. U Alfa Mediji ima Optiarc (valjda) za 350 dinara i verbatim za 500, ima i Maxel, zaboravih cenu. Na ebayu najjeftinije shto sam nashao je Philips 2x za 250 dinara, spindl pakovanje od 15 komada, ali je poshtarina tu skuplja od samih diskova pa na vishe pakovanja sigurno moze da se napravi cena ispod 200 din po komadu.

Jel Virtycom iz Nisha ima neku prodavnicu u Beogradu ili kako kupiti od njih, da probam taj Xwave jel radi uopshte :)

200 dinara je jako jevtino za jedan BluRay disk! To je manje-vise kao cena jednog dvoslojnog DVD-ja u kutiji. U cemu je fora sa tom LTH serijom, jel je to serija manjeg kvaliteta ili...? I gde ima da se nabavi?

Pogledao sam sajt, ali nikakvih BluRay medija nema?
Sto se tice cene, nadam se da su jevtini zato sto su spori, a ne i nekvalitetni.

Evo ja uzeo rezach, neki novi LG, reze 10x i 105e je samo. U Alfa Mediji ima Optiarc (valjda) za 350 dinara i verbatim za 500, ima i Maxel, zaboravih cenu. Na ebayu najjeftinije shto sam nashao je Philips 2x za 250 dinara, spindl pakovanje od 15 komada, ali je poshtarina tu skuplja od samih diskova pa na vishe pakovanja sigurno moze da se napravi cena ispod 200 din po komadu.

Jel Virtycom iz Nisha ima neku prodavnicu u Beogradu ili kako kupiti od njih, da probam taj Xwave jel radi uopshte :)

Nemaju prodavnicu, ranije je bila procedura za Sabac da uplatis na racun i oni ti posalju kurirom.

Shto se tiche LTH media, vidim da je problem samo u tome ako ce se diskovi koristiti u standalone playeru pre 2009. godine bez mogucnosti softverskog upgradea, sreca pa takvih najmanje ima :)

Nije mi samo jasno zashto ih ima u Beloj Crkvi a nigde ih nisam video u Beogradu, jedva sam uopshte i nashao Bluray medije kod par prodavaca. Videcu da naruchim to od njih pa cu probati u PS3 da li rade, sigurno su bolji od Xwave-a..

Inache, na ebayu sam nashao Philips 2x medije u spindl pakovanju po 15 komada, i kada se uzme 3 pakovanja jedan disk je 190 dinara, ukljuchujuci poshtarinu, mada to moze lepo da skochi ako se carinici uplashe sadrzaja paketa :)

Poslednja izmena:
190 i nije lose. Ovi Verbatimovi LTH rade 100% u PS3, ja narezao jedno 10 komada i rade bez problema.

Pa da, PS3 uz firmware update dobija i update BR drajva, tako da podrzava sve shto se u medjuvremenu promenilo i pojavilo.

190 dinara nije loshe da ne postoji LTH kod nas za 200 :) Poslao sam mail ovoj firmi iz Bele Crkve shto ih prodaje pa ako stvarno imaju, znam gde cu kupovati diskove ;)

Koliko je beshe potrebno za rezanje na 2x, oko sat vremena ?

Poslednja izmena:
Steta samo sto PS3 nema opciju i za citanje BD-RE (pisi brisi) :(
Sto se snimanja tice, nisam obratio paznju, ali mislim da je oko 40 minuta za 2x.

Po wikipediji, BD-RE je podrzan josh od 2007. godine :)

Kod:
Disc changes
Support for playback of BD-RE (Blu-ray Disc recordable) ver 3.0.

Koliko su uopshte BD-RE medije kod nas ?

Poslednja izmena:
Haha, pa daj da se organizujemo, ko za zinbe :d

Verbatim BD-RE je oko 600. I mene je zacudilo kako to da nije podrzan, ali PS3 mi ima firmware 3.41 a kada ubacim BD-RE u njega, on uopste ne vidi disk, kao da nema diska.
A sto se tice kupovine sigurno ih ima po Beogradu, ja sam ovog lika nasao ovde na http://www.kupujemprodajem.com/Prazne-medije-CD-DVD-Blu-Ray-240092-oglas.htm?filter_id=149460 ali sam ubrzo po istoj ceni nabavljao i u Negotinu, naravno, moralo je da se naruci, sacekas nekoliko dana i dobijes ih.

Pa to je onaj lik iz Bele Crkve :d

Sad gledam po netu neshto i izgleda da ima dve verzije tih diskova, a PS3 podrzava neku noviju 1.2, pa zato ne radi svaki BD-RE :)

Da, to je taj. :)
Ta 1.2 mora da je starija jel ja u ruci drzim BD-RE Ver. 2.1 i ona nece. :(

Poslednja izmena:
E onda mi nishta nije jasno :) Jel si guglao ? :)

Nisam, napravio sam na njemu neki back up iz kompjutera, tako da mi je ipak ostao koristan, 25 GB nije malo. :)

Dobio sam odgovor od lika iz Bele Crkve.

LTH/DVD-R BLU-RAY 25GB/2X/JC/VERBAT/43693/SING      265,00  kom
   LTH/DVD BLU-RAY PRINT.25GB/2X/SP10/VERB/43727/SING  240,00  kom

Sad to se nikako ne isplati kurirom, mora da se uzme bar 10 zvona da bi imalo smisla:)

Gde si ti to kupio za 200 din, aj uzmi i nama iz BGD-a :)

Nisam kupio u BG, vec u Negotinu, nisam pitao coveka odakle ih on dobija, ali verovatno iz BG-a ili Nisa.

Nesto sam se preracunao, zvono sa postarinom ispada 260 din po disku iz Bele Crkve, tako da je to ubedljivo najpovoljnije. Nashao sam LTH u Beogradu i kosta 360 dinara.

Nazad
Vrh Dno