Evo ti kako sam napravio setup jednom coveku kome sam radio celo resenje. Htpc u dnevnoj sobi, na tavanu pored rutera stoji jedna mala storage masina, sa 4 harda od 1.5 tera u raid 5. to se korisiti za storage server za htcp, a i za ostale racunare u kuci,( oba klinca mu imaju po racunar + njegov desktop + laptop koji kaci bezicno). I eto posto je gigabitna mreza, u totalnom konforu moze da gleda sta kod hoce iz fotelje preko htpca(u realnom vremenu preko mreze bez problema pusta 1080p). isto pokazao sam mu kako se skida sa newsa, covek redovno samo izabere filmove sa nzbrus, altbinz ih smesta na mrezni uredjaj, media centar skenira( omoti i slicno) i stvarno perverzija.. ko ce da se mlati sa diskovima pored ovako necega. ali opet treba para za to sve..
Pa to je napravljeno kao za skladishte kluba kinematografije

Ne razumem zashto su ljudi megalomani i prave sve 10x vishe nego shto im treba. Ja skidam i rezem samo filmove koji mi se svidjaju, ne skidam sve redom i ne troshim 100 DL diskova mesechno na filmove, meni bi se isplatilo da placam i tih 500 dinara po filmu da imam pravi bluray i da mogu da ga pustim bilo gde u kuci i van kuce, i na putu, i zato mi je kombinacija film na disku mnogo upotrebljivija. Necu da kupujem HTPC, servere na tavanu sa 10 terabajta da bi ja pogledao film na 3 dana, a klinci da gledaju Duska Dugouska, to ne treba ni profesionalnom filmskom kriticharu, ali eto to kod nas ima, valjda lechenje kompleksa nemashtine proteklih 500 godina :d
Nego, gde se uopshte moze kupiti prazan BR disk a da ne koshta 900 dinara

Video sam neke za 300, ali bez ikakvog imena, shta je sa tim Verbatimima od 500-600, gde to ima ?
Evo da odgovorim sam sebi, Alfa media ima Optiarc (valjda, zaboravih, neshto na O

) za 300 i kusur dinara, Maxell za oko 500 dinara...
Ovo na "O" je Omega, cena je 292 dinara, Maxell je 531 din, oba su 4x.