Šta je novo?

Kako spaliti procesor ?

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Drug bi hteo da spali P4 1.7 Willamette.

Kako ?

Potrebno je samo da procesor ne radi, po mogucnosti i da nema vidljivih fizickih ostecenja.

Smederevac?

Vocko je napisao(la):

Kako ?

Potrebno je samo da procesor ne radi, po mogucnosti i da nema vidljivih fizickih ostecenja.

Prva stvar koja mi je pala na pamet:
Uzmes bateriju od 9v pa naizmenicno pustas struju po pinovima
po mogucstvu drzis jezgro prstom da bi video kad si ga ubio ki zeca :)

Boze mili... Nemam komentar na ove bolesne, neizivljene zamisli... :D

Nisi rekao da li je proc. ispravan... Ako nije to je vec druga stvar...

Vocko je napisao(la):

Kako ?

Sto, jel' oce da ga uvali kao reklamaciju pa da dobije NW ?
Probaj da ga stavis u rernu pa u zamrzivac, ali u rerni nemoj mnogo dugo da ga przis, jer ce da se istopi :D

Re: Re: Kako spaliti procesor ?

drfedja je napisao(la):
Probaj da ga stavis u rernu pa u zamrzivac, ali u rerni nemoj mnogo dugo da ga przis, jer ce da se istopi :D

Eeeee, pa nije losa ideja... Samo sto bi ja reklamiro palomino za tbred-a... ;) ;)

drfedja je napisao(la):

Ne treba da se ostvari garancija, cak mislim da je cpu van iste.

Cekaj malo! Koja je onda poenta!!! :shock:
Spaliti ispravan procesor a nema garanciju!
Pa jos i da se ne primeti!!!

OK!!
Nadji neku ******u plocu koja spaljuje procesore,(imao sam takav komad za AMD, lepo ga posalje u vecna lovista, a ne vidi se!!), ako neko slucajno ima takvu ovde na forumu!
Ljudi pomozite coveku!! Sigurno ima neko ko je spalio P4+PLOCU u PAKETU!
Probaj da ga ubodes pa proveri jel uspelo....
NIKAKO SE NE IGRAJ SA BATERIJOM SEM AKO NE ZELIS DA OSTANES BEZ OCIJU!!!
IMAM JEDAN AMD U DELOVIMA, A JEZGRA NEMA NIGDE :beat: !!
RAZLETELO SE PO OKOLINI!! :D

Mozes probati i toplo, hladno, recimo na 150 C u rerni jedno 15-20 minuta !! :D , pa u zamrzivac :D

POZDRAV I SRETNO UNISTAVANJE!! :wave;

Fen za kosu (dokazana metoda), nema odvrtanja zavrtanja srafova ostecenja itd.... :)

Mnogo vilosofije...

"Drug" bi hteo da spali prc ili da dobije spaljen jer mu je receno da nema problema da dobije mnogooo bolji (i skuplji), ali nema svrhe, jer njegov ionako savim dobro radi...

a jel znate kako sprziti gf2mx400

ono iz nevezanog kad smo vec tu

Originally posted by dejandj
"Drug" bi hteo da spali prc ili da dobije spaljen jer mu je receno da nema problema da dobije mnogooo bolji (i skuplji), ali nema svrhe, jer njegov ionako savim dobro radi...
Meni ovde nista nije jasno! Ako ti ne treba procesor ja cu da ti ga se otarasim besplatno.

A sto filozofirate ? Ja sam lepo pitao za konstruktivne predloge ne da mi filozofirate ovde...

Decko hoce da spali CPU da bi mogao da upgrade-uje, na drugi brzi, ali mora da ima 'opravdanje' zasto to radi kod roditelja.

Eto jer ste sada zadovoljni ???

Znam i ja za rernu i zamrzivac, ali se nisam setio :). Videcemo sa tim da li ce da mu uspe...

A matorci se razumeju u kompjutere ?

Postavi batery clear jumper u clear polozaj, komp se nece upaliti.
Onda pozoves poznavaoca, on kaze da je cpu crkao i to je to.

Sem ako se matori bas toliko kapira da mu ciscenje biosa padne na pamet.

Onda lomi nozice procesoru ili onaj fazon, kratko spajanje pinova.
Na p4 se nece videti da je goreo jer on ima plocu preko jezgra, jezgro ce izgoreti, ali se, ponavljam, to nece videti

Pozdrav!

hehe... a mislim da znam i ko je doticni mladic sa fix idejom :)

Pozdrav!

Zaboga ljudi; kakav crni zamrzivac, kakva se to rerna tamo spominje?
C.c.c. Lepo je covek napisao za jumper, a moze to i mnogo elegantnije.
Overklokuje procesor nenormalno, tako da se sistem dize, ali da windows pada, i onda pozove roditelje da se "pozali".
A ako roditelji nesto znaju (provale da je OC), samo neka ISKRIVI nozicu na procesoru tako da procesor udje skoro skroz u slot; tj. udju svi pinovi osim jednog, i to je to.
Ostavljanje CCMOS jumpera na poziciji brisanja pod naponom nije preporucljivo jer moze spaliti PLOCU; ne bih ja to radio.
A tek egzotika sa rernom :D :D :D

Ili jednostavno instalira VIRUS na kompjuter; moze stari dobri cernobil, i po moguctvu dodje "poznavalac" i utvrdi da ne valja procesor. Gotov poso. 5 sek.
Ili neka obrise neki sistemski fajl, ili moze da se smisli jos najmanje 100 razloga i resenja boljih od RERNE :D

Evo jos jedno resenje!
Samo neka izvuce kabl za napajanje ploce "do pola", tek toliko da ploca ne prima struju, a da izgleda kao da je OK.
Ili neka u BIOS-u smanji napon procesora na neki MINIMUM, tako da makina postane nestabilna do bola.

Vocko je napisao(la):

Kako ?

Ja to radim mnogu elegantnije, u mikrovalnu pa na 3 minute. Nema ga koji je preziveo, naravno ako je pod garancijom.:D :D :D

Athlon je napisao(la):
Ja to radim mnogu elegantnije, u mikrovalnu pa na 3 minute. Nema ga koji je preziveo, naravno ako je pod garancijom.:D :D :D
Naravno na NIJE pod garancijom, inace bih mu predlozio i ja nesto tako.
Ali zasto bacati pare? Moze lepo da ga proda za 130e ili nesto manje, pa kupi nesto drugo...

Re: Re: Re: Kako spaliti procesor ?

Darko je napisao(la):
Ali zasto bacati pare? Moze lepo da ga proda za 130e ili nesto manje, pa kupi nesto drugo...
Poptuno se slazem.
Pa ne verujem da su matorci bas toliki experti da ce provaliti da tu nesto ne fercera kako treba, a ako nemaju u njega poverenja uvek se moze naci neki poznavalac koji ce postaviti pogresnu dijagnozu (spaljen procesor), pa ce da daju kintu za nov, a kinta od starog se moze lepo uloziti u nesto drugo. Ne vidim potrebu za unistavanjem:rocket:

Bogami, koliko sam ja upucen i cale i keva su upuceni, donekle.
Koliko tacno ne znam, ali duduci nisu.
Te fore sa kablovima tesko da ce ikoga prevariti.

Pade mi na pamet jos fora, izvuces memoriju malo, valjda matori nece otvaraju komp.

Tada ce se upali i jauce/pijuce.
Moze i da presvira CPU overclockom u BIOS-u, taj Willamete sigurno nece da radi preko 110-120MHz i opet ce se upaliti, i samo to, nista preko toga.

Sve u svemu, ne treba unistavati jer stvarno dosta vredi.
Mozda ne svih 130E, ali preko 100 ce dati neko ko ne zna razliku izmedju Willamete-a i Northwood-a sigurno :)

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Bogami, koliko sam ja upucen i cale i keva su upuceni, donekle.
Koliko tacno ne znam, ali duduci nisu.
Te fore sa kablovima tesko da ce ikoga prevariti.

Pade mi na pamet jos fora, izvuces memoriju malo, valjda matori nece otvaraju komp.

Tada ce se upali i jauce/pijuce.
Moze i da presvira CPU overclockom u BIOS-u, taj Willamete sigurno nece da radi preko 110-120MHz i opet ce se upaliti, i samo to, nista preko toga.

Sve u svemu, ne treba unistavati jer stvarno dosta vredi.
Mozda ne svih 130E, ali preko 100 ce dati neko ko ne zna razliku izmedju Willamete-a i Northwood-a sigurno :)

Pozdrav!
Mogu da budu upuceni do sutra ako iskrivi jednu nozicu :D
Posle je ispravi i proda ko da se nista nije desilo.

A sto ne probas da pozajmis vec riknuli proc od nekog, ne verujem da mu cale i keva znaju ser. brojeve istog :D:D:D.

Misko je napisao(la):
A sto ne probas da pozajmis vec riknuli proc od nekog, ne verujem da mu cale i keva znaju ser. brojeve istog :D:D:D.
Majke ti, nadji neispravan wilamet na 1.7... To je teze nego naci iglu u plastu sena...;)

Nazad
Vrh Dno