Ne bih da ispadnem tvrdoglav, ali i dalje tvrdim da ne moze da se pristupi admin share-ovima (C$, D$...) tako sto se u total komanderu ili windows exploreru u address baru kuca "\\ime_racunara\C$\". U tom slucaju se desava upravo ono sto IGGSy-a pominje, otvara se prozor sa user name i password poljem gde je na mestu user name-a zasivljen Guest i moguce je samo upisati pass (pogledajte sliku u attachmentu). Ne pricam napamet, imam LAN u zgradi sa 10 racunara (svi su XP pro SP2) i govorim iz iskustva. Takodje ovo se desava nezavisno od toga da li je o(ne)mogucen simple file sharing. Jedini nacin da se pristupi toj particiji je:
1 - Da se ona regularno podeli i da je svi u mrezi vide i mogu da pristupe
2 - De se podeli tako sto se doda znak $ (npr. "disk$") i da je niko od windows korisnika u mrezi ne vidi i da moze da joj pristupi samo onaj ko zna da je podeljena tako sto ce da kuca u address baru win explorera (ili total komandera) "\\ime_racunara\disk$". Inace iz linuxa se ovako podeljena particija/folder vide regularno kao i ostali podeljeni folderi/particije, pa ova fora sa sakrivanjem ne pali.
3 - Remote Desktop Connection
Jos jedna stvar, instalirao sam linux na mom racunaru i probao da pristupim na isti nacin ("\\ime_racunara\C$\") racunaru u mrezi kome znam admin user i pass i kome regularno pristupam preko Remote Desktop Connection-a koristeci iste iz WinXP-a. Kada se pokusa ovakav pristup iz linuxa otvara se prozor u kome je moguce upisati i user i pass (dakle nije polje "User name" zasivljeno sa Guest kao u WinXP-u) i kada upotrebim gore pomenut admin user i pass opet ne mogu da pristupim admin sher-ovanom C$. Dakle moj finalni zakljucak je da je admin share-ovima nemoguce pristupiti preko komande "\\ime_racunara\C$" pa makar bili Bil Gejts himself

Naravno ako neko uspe da me razuveri samo napred, mozda sam ipak ja tu nesto prevideo, ali mi moje amatersko iskustvo administriranja male lokalne mreze govori da nisam